Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz kimi02 #45833 üzenetére
LE-ben a SMB engedélyezés azt jelenti, hogy azon az eszközön, amin az LE van elindítasz egy Samba szervert, így Sambán elérheti helyi hálón a többi gép is, ha egy munkacsoportban vannak és ugye van mit megosztani az LE-s gépen.
SMB-t a NAS-on kell engedélyezni, de ez gondolom megvan, mert írtad, hogy gépen megy. Gépen gondolom kért felhasználónevet + jelszót. Ha igen, akkor ezeket kell megadni az LE-ben is SMB mappa felcsatolásához. Ha nem kért PC-n jelszót ("guest" mód engedélyezett), akkor LE-n se kellene kérnie. Kérdés, hogy nálad hogy van ez beállítva a NAS-on.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Patice
Topikgazda
válasz kimi02 #45251 üzenetére
Igen, minden indítás után le kell futtatni.
Én inkább a kézi optimalizációt akarom megcsinálni. Csak végig kell játszanom a lehetőségeket virtuális gépen, hogy melyik szolgáltatás kilövése jó nálam és melyik nem. Aztán majd megtanulok szkriptet írni.
-
Patice
Topikgazda
válasz kimi02 #45220 üzenetére
Ha a PC össze van kötve az erősítővel, akkor látszania kell a listában.
Hanglejátszás eszköze: HDMI (WASAPI)
Hangtovábbítás eszköze: AVR.
Ha sokcsatornás hangot is akarsz, akkor a csatornák számát (5.1/7.1) is ennek megfelelően állítsd be!
Ha az AVR be van kötve, akkor a hangtovábbításnál be kell jelölni, hogy az AVR milyen formátumokat tud dekódolni (DD, DTS, Dolby TrueHD, DTS-HD), ellenben sokcsatornás PCM-et fog kiküldeni, azaz a PC fogja dekódolni.
-
törölt tag
válasz kimi02 #43990 üzenetére
Ha a jenlegivel egyéb probléma nem áll fenn, akkor nincs értelme cserélni. Operációs rendszer, szoftverek, táp és ház, ventilátorok és HDD-k vagy azok száműzése, amikkel javíthatsz a hangon. Mélyvízi téma. Végeredményben mindig a HDMI bitstream mozicuccként történő PC oldali kiszolgálása lesz a teljes lánc leghalványabb tényezője hangminőség tekintetében. Ha minden egyéb rendben, neki lehet állni.
-
törölt tag
válasz kimi02 #43986 üzenetére
Jó táp (lin, toroid kapcsi stb) és alaplapi HDMI-s rendszernek jellemzően jobb hangja van, mint egy VGA-val vértezettnek PC-s táppal, hűtéssel, digit zajokkal és szar csillapítással. De nagyon sok függ a VGA és táp-ház párostól, úgyhogy a jellemzően egy politikailag korrekt kifejezés, hiszen léteznek audiora is kihegyezett rendszerekhez barátibb minőségi viszonyt fűző kártyák és tápok. Ha amúgy is PC-s tápod van, cserélhetsz VGA-ra, de nem lesz jobb hangja. Az az alaplap eleve szerencsésebbek közül való, minőséget tekintve jó HDMI kijárattal megáldva.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kimi02 #43279 üzenetére
Mármint, be volt pipálva, a "start at windows logon", és nem indult?
Na, olyat még nem pipáltam ....Skillet
Tudtommal, nincs a Kodiban külön volume kontrol. Van egy szabályzó erre, de az a rendszerhangot manipulálja, és van egy lentebbi csúszka, amivel túl lehet vezérelni, de azt jobb inkább békén hagyni (0.00db)
Tehát, amikor Te azt mondod, hogy van, vagy éppen nincs, akkor az annyi, hogy megjelenítésbeli különbség.Próbáld ki:
Leveszed Kodiban, a Kodi hangerőt, a kék-fekete kis csúszka, mondjuk félre, és a win hangerő is félen lesz.
Úgyhogy, ezen most feleslegesen agyalsz[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kimi02 #43266 üzenetére
"Shell : Kodi betallózva"
na ez helyett, az XBMC Launcher (nem elírás) induljon. Akkor van explorer/asztal/windows GUI
Skillet
Az a függőleges kis csúszka, a bal, felső sarokban? Az a wines hangerőszabályzó, csak Kodi alatt úgy néz ki
Vagy, ha azt nevezed Kodisnak, akkor a 2 párhuzamosan mozog.
Nincs külön Kodi volume kontroll (de ennek még azért utánanézek)A power gombra nem tudok mit mondani, nálam más rendszerű a dolog.
Én hibernálom, vagy altatom a rendszert, így a ki/be kapcsolás, egyaránt működik. De nekem a Rii i8-on, nincs power gomb, bármely gombra indul.
A shutdown menü, meg S-re jön elő[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz kimi02 #43148 üzenetére
Sokkal inkább MPC-re tervezett hardverelemek, feleslegesen nagy táppal, csúnyácska házzal szvsz (merevlemezekkel elment volna).
Ugyanennyiből Kodira full multimédia támogatással kijöhet Intel Skylake HTPC is:
Intel Pentium Processor G4500T 35W TDP
Asrock H110M-ITX
DDR4 2133 2x4GB
SSD adott
Ház+táp: Chieftec IX-03B-85W mini ITX ház fekete melyben a táp alábbi típus lehet: AC POWER ADAPTER // CDP-085ITX.Gyári hűtést próba, hang próba után valószínűleg cserélni kell, de látatlanban nem tudom megmondani. Szerintem inkább Kodira való mozigép, könnyebb, némileg szebb, távolba mutatóbb. Képminősége, főleg felskálázáskor kissé jobb lehet, a rendszer felépítéséből adódóan a hangja is.
Persze ha végül az általad választotta esik a voks az sem tragédia, csak kihasználatlan a GPU egy oda nem illő táppal.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kimi02 #43140 üzenetére
És telepakolnád HDD-vel? Másképp nem látom értelmét annak a bazi tápnak, ami egy játékos konfigot elvinne ha akarna. Ha még HDD-k sincsenek, csak Kodival AMD vonalon erre a felhasználási körre AM1H-ITX+Athlon 5350 bőven elég lenne egy jobb fajta 19V külső adapterrel.
Ha jól sejtem a házra is 3,5" HDD-k miatt esett a választás. De még így is valami kisebb telj tápt keresnék valamelyik A8 APU-val. Ismétlem kicsit önmagam, amire összedobnád, arra fent vázolt hardverek szvsz pont nem az igaziak. Intel G4400, G4500T vagy i3-6100T jobb lenne.
Pityu,
ITX m-ATX váltásban egész biztosan benne van az is amit felvetettél, most jó darabig maradok mikró. Nálad szvsz kisebb vagy elhanyagolható lenne a változás, de csak tipp. Ilyen irányú tapasztalat még kevés. HTPC tervezés pedig mindig azzal kezdődik, végy (vagy építs) egy jó tápot.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kimi02 #43132 üzenetére
Maga a lap jó, pont ilyet cseréltem márkán belül A88XM gamingre, elégedett voltam vele. Hangban akartam még előrelépni, ezért fejlesztettem házat, lapot, passzív rendszert, amúgy nem váltottam volna FM2+-on belül. Prociból Kaveri vagy annak Godavari ráncfelvarrása illene bele. De ha csak Kodizol, azaz nincs MPC és renderer, akkor inkább Intel Skylake-et preferálnék. Kodival egyszerűen nem használnád ki az AMD előnyeit, Intel alapon Skylake Pentium vagy i3 tud mindent HD hangtól BD3D-ig. Ez persze nem jelenti azt, hogy a linkelt lapba belerakod valamelyik A8/A10-et és nem járnál jól.
Picit tovább gondolkodva, hosszútávra modernebb processzorok és alaplapok, ezzel együtt multimédiás fejlődés érkezik hamarosan, mint hardveres HEVC, beleértve UHD-t és minden egyebet amit magával hoz. AMD Bristol Ridge, később Zen/Raven Ridge, Intel Kaby Lake, VGA-k szintjén AMD Polaris. Lehet megérné várni egynéhány hónapot ha nem csak jó, jövőbe mutató mozigép is a cél.
Nem tudom egyébként mennyire fűt a Richland, nálam GPU madvr porrá hajtva passzívan megy az A10-7850, csak a házon van némi rásegítés. Végeredményben többet kéne tudni arról hosszútávon mire rendezkednél be szoftverek illetve oprendszer(ek) szintjén, hathatósabb segítséget lehetne nyújtani. A moziddal nagyjából képben vagyok, kb mit kéne kiszolgálni. Nem mellesleg ház és táp ismerete alapfeltétel, hogy alaplapot és processzort, VGA-t lehessen ajánlani.
-
PuMbA
titán
válasz kimi02 #43132 üzenetére
Arra megfelel egy Intel N3150-tel szerelt alaplap is vagy egy Athlon 5350 konfig, de ha ritka kódolású videókat is nézel, akkor kell egy erősebb procis gép Illetve az is fontos, hogy mennyire tervezel a jövőre, mert ha 5 évig nem akarsz cserélni, akkor mást kell venni
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest