Új hozzászólás Aktív témák

  • KilgoreTrout

    senior tag

    Sziasztok, ezt ti mikkel oldanátok meg?

    - Van jelenleg egy rPi4-em, ezen Kodi (LibreELEC). Folyamatosan megy, de pár naponta újra kell indítani, ki tudja miért.

    - Van egy rPi3-on futó Home Assistant (az egész okosotthon még elég kezdetleges (jeleneg minden eszköz Wifi-s), majd szeretnék kamerákat is integrálni a rendszerbe, ha lesz rá keret, amihez esetleg kellhet külön alkalmazás). Ez is 0-24-ben fut.

    - Zenehallgatás (lehetőleg HDMI-n ProjectM/Milkdrop vizuálizációkkal a TV-n). Jelenleg egy régi laptoppal + USB hangkártyával van megoldva (MusicBee-t használok jelenleg, de olyan kellene, amit tudok a lokális hálóról irányítani + Spotify), csak időszakosan megy.

    - Kellene egy hálózati meghajtó (backupnak, zenéknek és fotóknak). Régebben ez egy routerre kötött USB HDD volt - az új routeremen viszont nincs USB és egyéként is elég lassú volt így.

    Ezeket kellene valahogy ésszerűsíteni. Első blikkre egy Windows alapú HTPC/ vagy kijelző nélküli laptop jutna eszembe, de jobb lenne elkerülni a Windows-os frissítéseket, újraindulásokat. Ti mit csinálnátok, mi lehetne a legköltséghatékonyabb megoldás, ami csendes, minimális áramot fogyaszt és kis méretű?

    Bocs, ha rossz topic, hirtelen ezt találtam.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák