- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunaqua
addikt
válasz SunMount3r #55049 üzenetére
Vention,Ugreen,Baseus,Samzhe
Ez mind jó az Ali-ról. Megveheted bármelyiket.SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Gombinyó
őstag
Kodi 19 alpha1 - Elvileg Windowson megy a HDR10, próbálni még nem próbáltam.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Köszi, ez nálam biztos kiesik mert nem HDR-es a tévé.
⭐ Stella
-
gerdei26
csendes tag
Szerintetek AMD vagy Intel vonal a jobb egy htpc építésnél? Videokártyánál AMD vagy NVIDIA?
Van esetleg különbség? Vagy hátránya/hiányossága valamelyiknek? -
Gombinyó
őstag
válasz Gombinyó #55052 üzenetére
Kipróbáltam, de nekem valamiért nem vált HDR-re a tv és nem tudtam rájönni miért, frissítettem AMD drivert is, de semmi, szerintem SDR konverziót végez. A menüben egyébként megjelent a HDR lehetőség és be is volt kapcsolva. Mellette hagytam a Kodi DSPlayert madVR-el, azzal tökéletesen megy továbbra is (lehet épp az kavart be az újnak) úgyhogy én egyelőre maradok a DSPlayernél, ha kijön a végleges Kodi Matrix majd teszek vele egy próbát Windows gyalulással egybekötve.
-
RudiSZT3
csendes tag
Sziasztok!
Tervben van egy HTPC építése, és van egy rendkívül alapvető kérdésem (talán nagyon buta kérdésnek tűnik, de ilyen projektbe még sosem fogtam bele).
Szóval úgy nézne ki a dolog, hogy a HTPC lenne a lejátszó, onnan HDMI-n küldeném a képet és hangot a házimozi erősítőbe (Marantz SR-5011), onnan menne tovább a kép a TV-be.
A HTPC-t szeretném olcsón megúszni, mert gyakorlatilag a film/sorozat nézésen, némi böngészésen kívül semmi másra nem használnám. Így aztán pl. dedikált vga-t feleslegesnek tartok. Az úgy működne, hogy csak a prociba integrált videókártya lenne, és az alaplap hdmi portján küldeném tovább a jelet az erősítőnek? A hang formátumok, azok feldolgozása, minősége szempontjából van bármi jelentősége akár a procinak, akár az alaplapnak (pl. hogy milyen integrált hangkártya van rajta), vagy csak egy "nyers" jelet küldene az erősítőnek, és mindent az AVR végez el innentől kezdve? Az erősítő tudja, ami nekem fontos (4K@60, Dolby Atmos és DTS:X, stb.), de nem szeretném, hogy a lejátszó (HTPC) legyen szűk keresztmetszet.
Bocsánat a szakmaiatlan megfogalmazásért, de ebben a témakörben teljesen tapasztalatlan vagyok. Köszönöm a válaszokat!
-
RudiSZT3
csendes tag
válasz Patice #55060 üzenetére
Azt hogy érted, hogy ezen a szinten?
Amúgy egy két gondolatot még hozzátennék.
Azért van igényem a minőségi képre és hangra. Csak ha ezek szempontjából nincs jelentősége a vga-nak ill. hangkártyának, mert úgy is az AVR végez el mindent, akkor feleslegesen nem költenék ilyen komponensekre.
Nagyjából erre gondoltam:
Ryzen 3 3200G
Középkategóriás mini ITX lap
8GB ram
Sata 3 ssd
Külső hdd
Megbízható táp, ami ezt kiszolgálja
Raijintek Metis Plus -
SunMount3r
nagyúr
válasz RudiSZT3 #55062 üzenetére
Lapnál: HDMI 2.0 kimenet kell, de ezt kevés gyártó meri kiírni a spec.-ekbe (licenc hülyeségek) és inkább csak 1.4-ig írják ki hivatalosan, de elvileg már minden B450-es lapnak is támogatnia kellene, de vannak olyan lapok, amik tuti teszteltek, ezt a Fórum-ot nézd át, vagy kérdezz itt a Raven Ridge-es Topic-ban. Vagy pl. az egyik biztos lap az MSI B450 Mortar.
3200G: Elvileg épp elég. Az On a budget and need basic 4K UHD video processing: -részt nézd át a MadVR-hez. MadVR nélkül egyelőre csak a KODI Matrix HDR edition van mint alternatíva és ha majd megjelenik akkor elvileg a végleges, hivatalos KODI Matrix (de erről még kori bármi biztosat állítani).
8GB RAM: A fontosabb, hogy minél magasabb órajelű, min. 3000MHz-es legyen, mert az IGP is ezt használja, annak pedig kelleni fog a 4K HDR-hez.
-
Sanki
addikt
Sziasztok.
Nem tudom, hogy jó topikba írok e, ha nem, akkor szóljatok.
Egyik ismerősöm szeretne venni egy mini pc-t, amit kinézett elsőkörben: ak3v mini PC j3455. [link]
A cél az lenne, hogy egy régebbi tv-t fel tudjon okosítani, plusz, ha megmakkan a kerti laptop, akkor egy monitorral tudják használni egyszerűen kint is. Többnyire filmezés lenne hd vagy talán full HD, illetve böngészés.
Fenti típus mennyire ajánlott? Vagy, ha ennyiért van jobb ajánlat az is jöhet.
Volt még 1 chuwi mini PC is: herobox n4100. Ez szerintem jobb hardverrel van, ha ez jobb ár/érték arányú, akkor akár ez az ár is beleférne (vagy ezen az áron belül más típus is persze). [link] -
RudiSZT3
csendes tag
válasz SunMount3r #55063 üzenetére
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
végre visszajött az erősítőm szervizből Egy RAP1580. Viszont lenne egy problémám. Nem az erősítővel, hanem a PC-vel.
2080-as VGA-m van amin 3 Displayport és 1 HDMI kimenet van.
Úgy szerettem volna össze kötni, hogy HDMI megy a projektorba a displayport-on keresztül meg küldöm a jelet az erősítőbe.Ehhez vettem egy Diplayport HDMi kábelt.
Sajnos nem sikerül Atmos nem megy át ezen a kábelen.
Úgy is próbáltam, hogy HDMI-n keresztül küldöm a jelet az erősítőnek, akkor megy az Atmos. Ebben az esetben a display port-HDMI kábellal kötöttem be a projektort, de sajnos amint rákötöm a projektort már nem megy át a HDMI-n az erősítőbe az Atmos max DTS.Szóval valami oknál fogva nem megy ha VGA-ba egyszerre a HDMI és Display portot egyszerre használom.
Probáltam HDMI elosztóval is azzal sem működik.
Szerintem csak úgy fog működni, ha az erősítőből viszem tovább a jelet a projektorba. Viszont ehhez kell egy 15 méteres kábel ami elviszi a 4K jelet.
-
ath
senior tag
sziasztok
egy kis útmutatást keresek, kezdek belezavarodni amire szükségem van, az egy olyan eszköz, amibe legalább 2 ssd belefér, 4k hdr képes, és jó az sd upscale. egy lg e9 oled a tv, így szeretném a képességeit kihasználni emby, plex förtelmek nélkül filmezésre, youtube-ra, torrentre.
az elképzelés egy node 304 ház, abba b450 lap, meg egy rx580. processzornak athlon-t gondoltam, terhelve úgy sem lesz. ez jó lenne így? vagy létezik ezeknek megfelelő valamilyen media box is? nem ragaszkodom az újakhoz, 100-150 között szeretnék költeni, és csak ssd van jelenleg.
köszi! -
törölt tag
Erre a célra felesleges az Rx580, egy 3200-3400G bőven elég. Alaplap választásakor kell eldöntened, milyen video csatlakozók, hangkimenetek kellenek. (Nekem pl. fontos volt az SPDIF header, hogy tudjak koax kimenetet csinálni.) Ház tekintetében nézz rá a Thermaltake V1-re, olcsóbb, mint a node...
-
törölt tag
Sziasztok!
Full HD (1080p), illetve HD hangok lejátszására szeretnék egy mini PC-t.
Nem igazán értek hozzá, de egy hozzám közeli számtek boltban azt mondták 40-ből kihozzák.Szerintetek ez megfelelhet nekem a feljebb említett követelményeknek??
Eddig eredeti BD lemezeket néztem, bd lejátszóról.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
válasz Yahhher #55065 üzenetére
Epp ilyenen gondolkodom a gyenge NAS-om kivaltasara.
A problema az, hogy a NAS-ban 3,5" HDD van, ez a NUC pedig csak 2,5"-ost tud fogadni.Sokat vesztenek a teljesitmenyen vagy barmin, ha valamifele sata6 -> usb3 atalakiton keresztul kotnem a NUC-ra a HDD-t?
Torrent fut idonkent (tenyleg csak hebe-hoba, 3-4 torrent fut max parhuzamosan), Plex (itt a 4K HDR fontos lenne), plusz az alap dolgok, VPN, Samba, NFS megosztas.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz aujjobba #55075 üzenetére
Ha csak ezekre kell és a rendszer meg egy SSD-n lesz, akkor nem hiszem hogy nagy hátránya lenne, ha egy külső HDD házba raknád a winyót, az USB v3 sávszélessége bőven elég ezekre. A külső winyó házas Topic-ban érdeklődj.
Viszont: Ha az egy "gyári" NAS-ban volt, akkor nagyon valószínű, hogy újra kell formatálni az egész winyót, hogy egy PC-vel is használni tudd.
-
aujjobba
addikt
válasz SunMount3r #55077 üzenetére
Igen azt sejtettem, eloszor kimasolom majd a fontos cuccokat kulso vinyora, majd onnan vissza.
Koszi. -
Dorian
félisten
Jelenlegi HTPC-mben az alábbi proci működik:
Intel CeleronCPU J3160 @ 1.60GHz Typical TDP: 6 W
Ez bizonyos esetekben kevésnek bizonyul, ezért ötleteket szeretnék arra, hogy mi lehet az a proci, ami szintén -ha nem is ennyire, de- alacsony fogyasztású, viszont nagyobb teljesítményű.
A (analóg) táp-oldalhoz nem szeretnék nyúlni, ill. csak teljesen csendes ventilátort tudok elképzelni (jelenleg passzívan hűl), ill. a gépben jelentkező elektromágneses vihart is szeretném alacsony szinten tartani, ezért nem kell sokszoros teljesítmény, csak egy kicsit nagyobb. Olyan proci, amiben az integrált videóvezérlő is jól működik, mivel külön grafkártya sincs.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Dorian #55079 üzenetére
Pedig HTPC (videózás) célra elsősorban a videó vezérlő számít, a proci teljesítménye szinte mind1. Igényekről nem írtál, de gondlom max FHD-ig elég lenne, vagy kell a 4K is? Előbbinél a Gemini procik IGP-je már elégséges, utóbbinál viszont nem úszod meg egy 3200G APU alatt. Vagy 4K-ra dVGA-s megoldásnál a minimum egy GT1030 GDDR5.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dorian
félisten
Igen, alaplappal együtt kell cserèlnem. FHD a cèl, 4K nem kell. De FHD mellett a hangot ki kell tömörìtenie, ekvivlizálni is.
15-20 W-os fogyasztás nem hiszem, h gond, nem gondolom, h ne lenne bőven tùlmèretezve a táp (de rákèrdeztem a gyártònál), csak a hűtèsi igèny ne nőjön ùgy meg, h ne legyen elèg egy full csendes, alacsony fordulatù ventiKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Dorian #55086 üzenetére
Hogy van bekötve? Van hdplex vagy valami picopsu? Vagy DC bemenetes hátlapi csatlakozója van a lapnak?
Milyen házba van bepakolva?
Amire érdemes váltani az a Ryzen 3200G szerintem, az az alap mostanában, nekem is azt javasolták. De az ugye AM4-es 65W TDP-vel, én nem bíznám rá egy esetleg éppen elég lineáris tápegységre, ilyen téren nem vagyok kísérletező kedvű. (De azt ennyiből még nem tudjuk, hogy éppen elég vagy nem elég)[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Dorian #55088 üzenetére
Igen ez hátsó dc csatlakozós, szóval nincs atx csatlakozód, hogy ebben a formában máshoz tudd használni, egyszerűen csak 9V-ot ad a lapnak. Alig van egy-két ilyen DC bemenetes, azok is csak alacsony fogyasztású cuccok amit elvisz egy notebook táp.
Én ezt nem bontanám... vagy megtartanám vagy eladnám így egyben.
Ha fel akarod használni máshoz a tápot, át kell alakítani a 9V-os ágát ATX-re meg 12V-ra a procinak (HD PLEX vagy hasonló cucc kell).[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
2400g? Akkor kis madvrt is tudna. Tamoo : mérve alig marad el egy nagyon jó kapcsi PC táp, egy fél lin Hdplex taptol. 2400gnel osszehasonlitva azért jobb am a fél lin tap. Fél lin, mert ugye a Hdplex v picopsu kapcsi, meg a alapon a psuk is kapcsik, csak az elotap lin. Es meg így is van előnye. Nem sok, persze.
Igen, én is meguntam a boszme vgaval futeni
eladó topping dac
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz bajnokpityu #55090 üzenetére
Pc tápnál mit érdemes nézni hifis szemmel, ripple? Én vettem bele egy super flowert.
-
Patice
Topikgazda
válasz Dorian #55079 üzenetére
Ami erősebb lenne érezhetően, az egy Asrock J5005-ös lap lenne, de az nem DC bemenetes, szóval alakítani kellene a tápkörökön.
Asrock J5040 meg még nem jelent meg, ami egy húzott órajelű J5005. Mindkettő 10W TDP.
J5005-ös procijúgépet használok desktop, netezős, általános gépnek. Érzetre alig különbözik egy T-s i5-től, ami 35W TDP.
Ha nem akarsz rá költeni, akkor inkább maradjon így és szoftveresen kell mókolni...[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz MasterMark #55096 üzenetére
Nem bootol be. Aztán pròbálja "javìtani a wint" aminek mindig ez a kèpernyő a vège.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
TeeJay
félisten
Gyors kérdésem lenne
Van egy i7-4790K + 2x8GB DDR3 + Geforce GT1030 torrentes gépem
Vennék 4K TV-t és 3méter HDMI2.0 kábellel tudnánk majd 4K filmet nézni mert a GPU vígan tudja dekódolni a videókat, kábelen átmegy a hang is ha jól tudom
Az lenne a kérdés hogy DTS is át fog menni ha valamelyik filmnek csak olyan hangja van?
Média lejátszóból MPC-BE-t használok és sokkal több igényünk nincs
Ez így mennyire vállalható?Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest