Új hozzászólás Aktív témák

  • gurabli

    senior tag

    válasz PuMbA #36537 üzenetére

    Teljesen értelmetlen és kérlek ne is folytassuk, legalább is ne itt. Mindegy, hogy mi miért van. Olvass utána az AMD vs nix fejlesztéseknek, rögtön képbe kerülsz, hogy mi miért van vagy nincs. Ez persze változhat, de elnézve az Intel linux felé való nyitottságát, kétlem, hogy bármi komolyabb szükség lenne az AMD-re. Nagyon kevesen fogják törni magukat, hogy legyen bármi is, ami az AMD miatt kell, legalább is jelen állás szerint. Ez egyáltalán nem jó, mert abba helyzetbe kerül az Intel, hogy az van, lesz, amit ő akar (ahogy ez emígy általában lenni szokott). Vagyis kevesebbet kapunk majd többért és több kompromisszummal. De ne így legyen.

    Nem az AMD-n múlik ez, hanem a Linuxon, remélem most már érthető a dolog.

    Évekig az AMD-n múlt, most miért szakadna bele bármelyik fejlesztő, hogy egyáltalán foglalkozzon velük.
    Nézz utána: éveken át szinte minden fejlesztés Nvidiára történt, ha minőséget és jót akartál, akkor Linux alatt csakis Nvidia, legtöbben szóba sem álltak veled, ha ATI vagy kicsivel később Intel integrált VGA/GPU volt a vasban. Minek is? HTPC kell? Akkor tessék úgy választani hozzá vasat. Nem megveszem az amd-t vagy akkor még ATI-t, és utána nyafogok, hogy nem megy ez vagy az. Meg ugrálok örömömben, hogy Win alatt bezzeg megy. Erre akkor is és most is egy a válasz: akkor tessék windowst használni.

    2013-ban történt a nagy változás az AMD részéről, akkor pár hónap alatt több előrelepés történt, mint előtte éveken át. Nem vagyok teljesen képben, hogy mire képes ma az amd linux alatt, de feltételezem aránylag sok a kompromisszum. Ennek most már részletesebben utána fogok nézni, valamint itt a fórumon nyilatkozhatnak azon fórumtársak, akik AMD-ben utaznak és linuxot használnak.

    Ha valamiért jövőre változna a helyzet, és az AMD olyasmivel állna elő, amit egyszer csak elkezd keményen támogatni a *nix scene, szemrebbenés nélkül váltanék, nem kapok én egyiktől sem jutalékot (sajnos).

    "Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

Új hozzászólás Aktív témák