Új hozzászólás Aktív témák

  • gjanner

    tag

    Sziasztok!

    HTPC-t szeretnék összerakni, néhány jótanácsra (vagy megerősítésre :) ) lenne szükségem. A gépet alapvetően HTPC funkcióra szeretném használni, azonban szeretném e mellett torrentezésre, és zene hallgatásra használni. Ezt a konfigot néztem ki, azonban jópár nyitott kérdésem lenne HW és SW terén is:

    HW:
    Silverstone ML06B HTPC Case
    AMD A8-7600 3.3GHz Quad-Core Processor
    Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI Mini ITX FM2+ Motherboard
    Kingston HyperX Fury CL10 4GB 1600MHz Blue
    WD RED 4TB
    Kingston SSDNow V300 120GB
    PicoPSU-120 12V DC-DC ATX

    Lehet hogy fogyasztás ügyileg nem lesz ideális, de az most nem olyan erős szempont. Ha zajos lenne esetleg, akkor ház és CPU ventit valami halkabbat vennék bele.
    Igen, fogyasztás: kérdés, hogy a PicoPSU 120W megfelelne-e, vagy van-e egyszerűbb/jobb megoldás? Érdemes-e a konfig mellé aktív tápot tenni, vagy úgy egyáltalán mi a vélemény erről?

    A szerkezet egyébként Optikán vinné a hangot HM erősítőre és HDMI-n képet TV-re. Távirányítása egy Logitech Harmony One lenne (bár kérdés még hogy azt hogy lehet PC-vel összehozni, de ez majd később az csak a finomság része).

    Szoftver tekintetében OpenELEC szimpatikus lenne, azonban nem tudom ha torrent kliens / soundcloud / youtube / esetleg file share feladatokat is el kéne látnia, elegendő lenne-e vagy inkább valami Linux alapú témába kellene vágnom?

    Elsődleges kérdés tehát inkább a hardver lenne, ha abban van ötlet / komment, szívesen veszem. Vagy lehet, az egész konfig erősen túllövés?

    Köszi előre is!
    J.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák