Új hozzászólás Aktív témák

  • bigdee888

    tag

    Sziasztok!
    Tervezgetés alatt van egy alacsony költségvetésű HTPC megépítése nálam.
    A segítségeteket szeretném kérni: kicsit nehézkes a kiindulás - bár próbáltam utána olvasni -, de pár részlet már kezd tisztázódni, ám vannak bőséggel homályos foltok... :)
    A konfigurációt körülbelül ilyenre tervezem: alaplap - ASROCK AM1B-ITX, processzor - AMD Athlon 5350, memória - KINGSTON 4GB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9, SSD - KINGMAX 60GB SATA3.

    Ahogy használni szeretném:
    -12 vagy 24 órát menne egy nap (ezt még nem sikerült eldönteni), leginkább torrent, irodai alkalmazások és filmlejátszás (XBMC és PowerDVD - a 3D filmek miatt);
    - alapból egy házimozi erősítőre lenne kötve HDMI-vel (3D képes), amiből szintén egy HDMI kábellel csatlakozna egy Samsung F szériás 3D TV-hez;
    - 2-3 db. 2,5"-es külső winchester lenne hozzákötve az USB-ken keresztül (kettőn adatok, a harmadikon a torrent menne);
    - szeretném módosítani a hűtését, hogy egy nagyobb ventilátort kötnék rá a processzor gyári hűtője helyett, hogy elég halk legyen.

    Kérdéseim:
    - megfelelő-e a rendszer, amit összenéztem? Vannak hiányai? Elég-e kb. azokra a feladatokra, amiket összeírtam?
    - megoldható-e az valami módon, hogy a TV-hez is hozzá legyen külön kötve a gép (ne csak a házimozi erősítőhöz), hogy pl. egy éjszakai filmnézés ne a házimozin menjen, hanem a TV hangszóróin szólaljon meg? (Valami olyasmire gondolok, hogy az alaplap DVI kimenetét rákötném a TV HDMI bemenetére, de az a kérdés, hogy úgy átmegy-e a hang?)
    - mekkora tápegységű házat kellene néznem? 75W elég , vagy feljebb kellene nézelődnöm? Illetve vannak olyan házak, amiket kifejezetten ajánlotok és low-end kategória?
    - a hűtést érdemes módosítani a csendes működés érdekében? Talán radi8tor1-nál láttam egy hozzászólásban, hogy módosítva van a hűtése. :)

    Köszönöm szépen előre is a választ/válaszokat! :) :R

    Üdv!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák