Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz #75912448 #24988 üzenetére

    Nem tudom mennyire hivatalos a hivatalos támogatás. :D
    Lásd az intel kétséges feature listáját, de amd-né is a régi A4-es Llano is tud MVC-t, frame packed kimenetet, a tapasztalatok alapján mégsem biztos, hogy elvisz minden 3D filmet.

    Pgabor79.
    Elvileg mindkét alaplap jó, de egy H81/B85 is teljesen jó lehet. HTPC célokra az i3 helyett elég egy Pentium/Celeron is bőven.
    A játék már más kérdés. Oda jobb lenne az i3 IGP-je, de szvsz az sem lesz elég csak régi játékhoz. Tehát itt kb. mindegy, hogy i3 vagy Pentium.
    Attól függ milyen játékokat akarsz. Low-medium nem túl régiek ill. régiek fullon: erre jobb egy AMD APU, de az sokkal többet fogyaszt (40-50W Intel cpu+IGP helyett 100W körül). Ha ez a cél akkor szerintem jobb egy Pentium+7750 kombináció jobb. Én is ezt tervezem most. Fogyasztásban ugyanez a 100W kb, de gpu-ban kb. 1.5-2x jobb a legerősebb APU-nál is.

    Összefoglalva:
    - HTPC-nek cpu erőben a legkisebb Pentium is elég.
    - Játékra a sorrend: Pentium, egy erősebb AMD kicsit jobb, az i3 a legjobb. De nincs nagy különbség és kb. 90%-ban elég a Pentium cpu erőben ide is.
    Játékra vga-ban pedig:
    - A Pentium gyenge.
    - Az i3 jóval erősebb, de általánosságban is az gyenge. Inkább régebbi játékokhoz lesz jó csak.
    - AMD újabbakhoz is jó low-mediumon, kisebb felbontáson. Kb. 2x gyorsabb, mint az i3.
    - 7750: kb. 1.5-2x gyorsabb, mint a leggyorsabb AMD APU.

    Az utolsó kettő viszont már dupla fogyasztás kategória. Persze nem az áram árában lesz sok, csak ha ITX házról van szó figyelni kell a hűtésre. :) Ez már nem kifejezetten a kényelmesen, passzív közeli hűtéssel megoldható HTPC kategória.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák