Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz drdr #24173 üzenetére

    Már huszonháromszor írtam le mi a létjogosultsága. Próbáljátok megérteni.
    Annyi, hogy 60Hz alatt nagyon zavaróan vibrál az a rohadt 3D szemüveg. Ennyi. 60Hz alatt, tehát összesen 120Hz alatt nem lehet megjeleníteni normális aktív 3D-t, mert lefordulsz a székről. Sokan még a 60Hz-es vibrálástól is, hiszen az is bőven látható.

    Az már egy másik kérdés, hogy a kábelen mi tolsz ki, 24p-t vagy 30p-t. Ha 24p-t akkor majd a TV alakítja át pulldown-al 30p-re. Ha meg 30p-t küldesz ki akkor már a lejátszó saját magán belül átalakítja. Hogy melyik a jobb az nyilván típus és algoritmusfüggő. Nem véletlenül vannak TV tesztekben pulldown tesztek is, hogy normálisan megoldja-e a TV magának.

    A lényeg, hogy 24p-s 3D mozit nem nagyon lehet kadenciahelyesen nézni aktív 3D szemüveggel. Hacsak nem egy 200Hz-es paneles TV-t néz valaki. Ilyen is van Sonyban, ott nincs is gond a kadenciahelyességgel, ha jól rémlenek a tesztek.

    Limited vs full:
    Nyilván összetettebb, mint ahogy írtam. Valóban függ a forrástól is, de szvsz a TV-k nagy része kezeli a 0-255-öt. Ne csak filmekre gondolj, desktoppal PC monitorként is használhatóak és nem hiányoznak a feketék 0-255-ös jelet rájuk küldve sem.
    Hogy mi mennyire és mit támogat az méginkább nem annyira egzakt ahogy leírod. Ha visszanézel a topicban akkor láthatod, hogy Intel IGP-n mennyit szívtam mire normális feketém lett. Volt driver ami bugos volt: se fullon, se limited-en nem adott feketét. Se 24p-ben, se 60p-ben. Ja és az RGB/YCbCr állítgatás sem változtatott semmin. MadVR rendererrel - ami megkerülte a driver beállítást - volt rendes fekete. Aztán jött egy újabb driver amivel jó lett. Egyébként meg tele a net ugyanilyen problémákkal 4-5 évre visszamenőleg Intel IGP-kre. Látszik, hogy annyiféle módon szúrja el néha az egészet 1-2 buggal egy gyártó amennyivel akarja. Persze ha ilyen nem is, más bug akad AMD-n meg NV-n is.

Új hozzászólás Aktív témák