Új hozzászólás Aktív témák

  • Gabesz26

    senior tag

    Átköltöztettem a HTPC-met egy másik házba, és kapott egy ssd-t is, ezért kénytelen voltam újrarakni a rendszert (adatlapomon megtalálható a konfig). Azóta valami miatt nem megy a hardveres gyorsítás.
    A catalyst centerben minden képjavító (/rontó ) funkciót kikapcsoltam (ez így volt előtte is), XBMC-ben dxva, dxva2 támogatás be, de lejátszás közben a gpu alig dolgozik. Korábban kb 5-10% cpu terhelés mellett volt ~20 gpu használat, most a gpu 10% fölé még a nagy bitrátájú anyagok esetében sem megy, és valami miatt inkább cpu-ból oldja meg.
    A dolog leginkább Total Media Theatre 6 alatt zavaró, mert ott dxva nélkül egy 3D-s film lejátszásánál szintén elhanyagolható gpu használat mellett a cpu 50% körül van (néha felugrik akár 90%-ra is), és sajnos képi hibákat eredményez. Itt megpróbáltam a gyorsítás bekapcsolásával és anélkül is. Hardware acceleration bekapcsolásával a cpu használat visszaesett, de a gpu ugyanúgy nem dolgozott normálisan és még durvább képhibák jöttek elő... Kipróbáltam a Power dvd13-at és ugyanezt produkálta.

    A catalyst 13.1 64-bit-es verziója van fennt (os: win7 64-bit). Már próbálkoztam azzal is, h leszedtem teljesen a drivert, és újraindítás után ismét felraktam, de nem oldotta meg a dolgot. Win reinstall is volt már azóta, de azzal sem jutottam közelebb. Valakinek van ötlete?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák