Hirdetés

Meggyőző arcjátékkal reagál a kínai humanoid robot

A kínai Ex-Robots hiperrealisztikus humanoid robotjai meggyőző arckifejezésekkel dolgoznak, a pszichoterápiában és az egészségügyben is bevethetik ezeket.

Dalian kikötővárosban található a kínai Ex-Robots egyik gyára, ahol a mérnökök humanoid robotokat fejlesztenek, hiperrealisztikus kiadásban, meggyőző, fejlett arckifejezésekkel és érzelmekkel.

Az asztalokon szilikon maszkok, karok és kezek hevernek, a robotokat saját szoftverrel és algoritmusokkal fejlesztik. A cég szerint ezek a legkomplexebb robotikai termékek, és bár sokan nyílt forráskódú alapmodellekre és algoritmusokra építenek, de ők arra koncentrálnak, hogy az AI képes legyen felismerni és kifejezni az arckifejezéseket és az érzelmeket.


[+]

A robot képes leutánozni a dolgozókat, amikor fejet mozgatnak, mosolyognak vagy nyelvet nyújtanak. A modell képes érzelmek kifejezésére, a környezet megértésére, megfelelő arcvisszajelzésekre.

Egy ilyen humanoid robot 2 hét és 1 hónap közötti idő alatt készül el, az indulóára úgy 210 ezer dollár. Első körben múzeumokban használnák, de később a pszichoterápiában és az egészségügyben is bevetnék, esetleg az oktatásban. Ehhez most kutatásokat végeznek.

Azóta történt

Előzmények