Hirdetés

Újabb államok perelik az Apple-t, mert sok pénzt szed ki a vevőkből

Négy újabb amerikai állam csatlakozott az USA Apple ellen indított, monopolellenes peréhez.

Négy újabb amerikai állam (Indiana, Massachusetts, Nevada és Washington) csatlakozott az amerikai igazságügyi minisztérium Apple ellen indított peréhez, amelyben azzal vádolják a cupertinói céget, hogy monopolhelyzetet tart fenn az okostelefonok piacán.

A pert eredetileg márciusban indították, akkor 15 állam és Columbia Kerület csatlakozott ehhez.

A vád szerint az Apple visszaél a piaci erejével, hogy még több pénzt szedjen ki a fogyasztókból, fejlesztőkből, tartalomgyártókból, művészekből, kiadákból, kis cégekből és kereskedőkből. Az okostelefonok kapcsán illegális monopólium fenntartásával, továbbá különféle korlátozásokkal és kritikus hozzáférések megtagadásával vádolják a céget.

Az igazságügyi minisztérium külön kiemelte, hogy 1599 dollárba is kerülhet egy iPhone, az Apple pedig minden riválisánál nagyobb nyereséget ér el ezeken a mobilokon. A rejtett költségek tekintetében is felelőssé tennék a vállalatot, hiszen bár ezeket fejlesztőkre, kártyacégekre vagy a Google-re rója ki, de végül mégiscsak a fogyasztók fizetik meg.

Az Apple egy szövetségi bírónál szeretné elérni, hogy ejtsék az ügyet, mivel a nagy nevű riválisok kiélezett harcot folytatnak vele.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények