- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyo
őstag
Csak nas funkciókra tartasz egy ilyen HP-t? Mellette meg egy kis gépet? Akkor már miért nem a HP--ba tolsz egy jobb vid-karit?
Amúgy tényleg olyan szintű lesz mint egy dedikált nas?
Itt az is szempont, h ne zajongjon. A fogyasztás nem olyan fontos, tisztában vagyok, mennyit fogyaszt a tv-m és a hifim, ahhoz képest hangyabrényi.
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
Mert mi másért tartanék?
Ez erre van kitalálva és nem filmezésre Egyébként meg ronda is szegényIgen van a szerver, van a htpc, laptop meg van még egy tablet a lakásban. Mind másért és mind a funkciója miatt van kihasználva.
Ha jó szoftver használsz igen, akkor olyan lesz
-
canniball
nagyúr
Van, de erre nem vagyok hajlandó használni. Azért vettem a Logitech Harmonyt hogy leegyszerűsítsem az életem; ezzel az egész kóceráj egy gombnyomásra indul, számold ki ez hányszorosára nőne egy alkalmazással.
Enszuke, Garold, sb!
Köszönöm, de félreértettétek a dolgot: jelenleg W7+XBMC-t használok egy egyszerű USB-s távval; úgy van beállítva a motyó hogy a távrángató power gombjának lenyomásakor (kikapcsolás helyett) elmegy aludni így az újabb lenyomáskor be is tud kapcsolni. Csakhogy ez úgy lehetséges hogy a windózban állítottam be az "mikor megnyomom a gombot" funkciót készenlétre. A kérdés pedig az volt hogy az említett folyamat megoldható-e OpenElec alatt? Persze tisztán szoftveres úton! Mert én nem találtam rá opciót.lipido!
Kinézetre nem rossz, de nem tűnik egy szellőzés-bajnoknak...https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
slashing
senior tag
Nálam is ez a helyzet vagyis lesz ha minden meglesz a nas már megvan szintén HP micro. Bár azt nem tudom ennél mi fogyaszthat kevesebbet lévén van benne egy 15w tdp-s proci+ a vinyók, maximum a táp hatásfokával lehetne játszani még.... mondjuk nálam nem is megy éjjel nappal mert fölöslegesnek érzem hogy akkor is fogyasszon mikor nem vagyok otthon meg amikor alszok a linux disztrokat meg akkor is tudom seedelni 1-es arányig amikor otthon vagyok és megy a gép....
-
Tonyo
őstag
Ez tényleg nem bonyolult. Eksü meggyőztél Amint kicsit enged a hifi.. belevágok
Vezetéknélküli bill-ről való indításra van ötleted? Jó volna, ha le tudnám hajtani legalább a laptopom, így viszont minden indításnál fel kell nyitni. Altatni nem akarom, éjszakánként random szerűen felkel a kis buzi
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
"De ez kb 1 nyomás..."
A legoptimálisabb helyzetben* is:
1. megnyomom a gombot
2. elhúzom a csúszkát
3. rábökök az ikonra
+1. természetesen távirányítóval indítani kell a TV-t és a hifit is.
Ez a mozdulatok számát tekintve négyszeres növekedés.* Nem veszem kézbe a telefont, már be van kapcsolva a wifi és kint az első képernyőn az app. ikonja.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
Vágom, próbáltam már én is az XBMC remote alkalmazást, de a korábban említett folyamatban a film indításáig még el sem jutottunk, csak odáig hogy bekapcsoltuk a TV-t, a hifit és a HTPC-t.
Azért köszönöm a javaslatot, de ha még egy eszközhöz kell nyúlni akkor az már nem az a kényelem mint most.dabadab!
Olyanra én is emlékszem hogy van arra opció mi legyen az alapértelmezett kikapcsolási funkció, de az csak annyit csinál hogy amikor ránavigálok a főoldalon a kikapcs. menüpontra (vagy lehet amikor megnyomom a pwr. gombot, erre már nem emlékszem) akkor a felugró menüben azon áll a "kurzor" amit beállítunk neki.
Vagy tévednék/nem erre gondoltál?[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz canniball #15155 üzenetére
Így már értem.
OpenELEC-et még nem láttam, de ha ugyanazt tudja mint az XBMC akkor a legegyszerűbb, ha az XBMC kilépés ikonját átállítod, hogy sleep-be küldje a gépet. A wines XBMC-ben beállítható, hogy bezárja a progit, kikapcsolja a gépet, hibernáljon vagy sleep-be küldje.És a táv kikapcsoló gombja helyett ezzel a menüponttal lépsz ki.
szerk: Na most látom, hogy már leírták.
Szerintem nem ránavigál, hanem végrehajtja amit alapértelmezésnek beállítasz.[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz canniball #15164 üzenetére
Egyébként HA be van kapcsolva a wifi a telefonodon akkor:
- App elindít
- Wol megnyomMiután elindult a gép és az XBMC az app csatlakozik és azzal távirányítható a cucc.
Ez is több, de kinem mi a kényelmes. Egy appon belül indítani és távirányítani se rossz.
Én mondjuk univerzálissal nyomom és kikapcsolva úgyhogy odalépek kézzel bekapcsolni. Annyi mozgás kell.[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
"...OpenELEC-et még nem láttam, de ha ugyanazt tudja mint az XBMC..."
Ugyanazt tudja."És a táv kikapcsoló gombja helyett ezzel a menüponttal lépsz ki."
Nem akarok a menüben matatni."Egy appon belül indítani és távirányítani se rossz."
Az app jobb híján nem jön rosszul, de nekem van jobb."...odalépek kézzel bekapcsolni. Annyi mozgás kell."
Lustaság fél egészség...én pedig teljesen egészséges akarok lenni.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
Benéztem a lapom (Asus E35M1-M Pro) Biosába, nem találtam ilyet.
Ami akad: Asmedia USB 3.0 Battery Charging Support ... Enables the Asmedia USB 3.0 battery charging function, bekapcsoltam de nem segített (próbaképp egy pendriveot akasztottam rá, de ahogy kikapcsoltam a gépet azon is kialudt a led). Illetve van még az Asusnak egy Ai charger nevű progija, próba-cseresznye alapon feltettem de ez sem nyert.[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz canniball #15170 üzenetére
Nekem meg még jobb van! (525)
Kb ennyit tudok kezdeni a többi érvvel is.A lényeg: valamit valamiért.
- Távirányítón nem lesz WOL soha.
- Appból nem lesz univerzális távirányító. (hacsak nincs wifi-n távirányítható TV és hangcucc mellette... és egy univerzális app. )
- Sleep lehetőség viszont van ezek szerint az OpenELEC-ben, csak:
1. el kell odáig scrollozni
2. átírni a keyboard.xml-ben és hozzákötni a kilépést egy táv billhezAz 1-hez nem kell állítgatni, azt megspórolod cserébe két gombnyomást kell tenni a távon.
A 2. verzióval pedig 1 ujjmozdulatra redukálod a kikapcsolást és bekapcsolást, de egyszeri befektetést igényel.Csak választanod kell!
-
sb
veterán
válasz canniball #15171 üzenetére
Szerintem csak i-re működik.
Az appok ezt ellenőrizhetik.
Ugyanez van Gigán vagy Asrockon, már nem emlékszem melyiken néztem. Nem kapcsol be ott sem más eszközre. Neten is azt találtam anno róla, hogy Samsung Tab-ra cs*szik bekapcsolni a gyorstöltés, Ipadra meg bekapcsol.Ennyi. Szívatás.
-
slashing
senior tag
Jól gondolom hogy a harmony az végül is "csak" azt tudja vezérelni amihez már alapból van egy távirányító?
Kvázi ha akarom vezérelni a htpc-t akkor előbb kell valami olcsó szutyok amire ráprogramozok mindent aztán ha ez megvan beprogramozom a harmony-t az előbbi vezérlő gombjai segítségével? -
canniball
nagyúr
"Sleep lehetőség viszont van ezek szerint az OpenELEC-ben..."
Nem esküszöm meg rá, de szerintem nincs. Illetve fogalmam sincs elérhető-e a keyboard.xml, ezekre
dabadab tud majd egzakt választ adni.De úgy érzem kicsit túlnőttünk az eredeti kérdésen.
(#15173)
Az Asrocknak van egy hasonló alkalmazása, és igen: úgy tűnik az is csak almára jó...slashing!
Igen jó érted, lévén az csak egy távirányító, tehát egy vevő mindenképp kell mellé.
De az "olcsó szutyok" nem feltétlenül igényel programozást, az enyém pl. alapból kezel jó pár programot (az XBMC-t is) így csak a Harmony szoftverében kellet beállítani hogy van egy ilyen eszköz és működik a dolog.[ Szerkesztve ]
-
-
slashing
senior tag
válasz canniball #15175 üzenetére
És az mindegy hogy mondjuk a távirányító infra vagy bluetooth vagy mittudom én min kommunikál a pc-vel?
Nekem van egy asrock itx-em amihez adtak távirányítót amihez van egy ilyen vevőegység ami egy úgy nevezet CIR valamin kommunikál hogy ez infra vagy nem infra vagy mi azt nem tudom, felesbe kell rádugni az alaplapon a cir hídra és usb hídra aztán akkor működik a vevője.... -
canniball
nagyúr
válasz slashing #15178 üzenetére
Infra, szóval elvileg jó is lehet. Ha mégsem akkor legfeljebb veszel 2-3k-ért egy "olcsó szutykot" és használod annak a vevőjét.
Pista0001!
Már megnéztem, tényleg nincs rajta.[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
pusztán teoretice:
asrock fm2a75m-itx + a4-a6 akármi 6550-nel vagy 7540-nel
vagy
asrock b75m-itx + i3 hd2500-zalmelyik lenne a jobb? árban kb ugyanannyi. (38-40)
tetszős itx-es kuckóból van rogyásig, normális microatx-eset nem nagyon találok.
házból nagyon max 30-ért van kitűnő -
Ed Parker
nagyúr
-
Peak
addikt
válasz Ed Parker #15184 üzenetére
Mondjuk egyébként az a szép az egész HTPCzésben, hogy mivel a bele akár bedobozolás nélkül is tökéletesen működik, értsd nincs vele többé szarakodás, ezért a házzal lehet marha sokat vacakolni. Amolyan Pimp-my-HTPC mozgalom keretében.
Vannak olyan elvetemült modderek, akik pl. újrafestik a dobozokat, pl. Marvel Comics témában szuperhősök vannak festve a dobozra, és még sorolhatnánk napestig a film-témákat. (Abyss, Star Wars, Star Trek, stb.)Más.
Tegnap valamiért kékhalált kezdett dobálni a gép, amire kis tesztelés után rájöttem, hogy miért tette.
Valami oknál fogva a CPU Voltage 0,95V kevés lett neki, amit idáig használt, és feljebb kellett tenni 1,0V-ra ( A8-3870K ), hogy stabilizálódjon a helyzet. Furcsa jelenség, hogy működik 5 hónapig egy adott setupban egy számitógép, aztán egyszer csak úgy dönt, hogy "most már nem elég nekem ez a pici feszültség, aggyá' többet!".Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Ed Parker
nagyúr
Mondjuk inkább így, az a jo ebben a htpczésben...
Mert hogy doboz nélkül ótvar kábel katyvasz az egész. Es nem szép.
Pont hogy a szép ház adja meg ívét a dolognak, hogy öröm ránézni.Nekem is csinált egy hasonló trükköt, csak nekem a merevlemezt állította át IDE-ről valami másra, ami után toszott felállni a rendszer.
Fincsi volt megtalálni az okát -
szabieable
aktív tag
Megérkezett ma adapter.huról a házikóm viszont külső tápforrás hiányzik belőle ( opcionális )
ACDC1206 12V/0,5A
ACDC1215 12V/1,25AMelyiket kellene használni hozzá? Elég a fél amperos?
-
dabadab
titán
válasz szabieable #15191 üzenetére
12 V x 0,5 A = 6 W.
Ha hat wattnal tobbet fogyaszt a gepet, akkor inkabb valassz valami mast A masik 15 wattos, az se jo, valami nagyobb teljesitmenyu kellene, a konfigodat elnezve en legalabb 3 ampereset vennek, mar csak a biztonsag kedveert is (amugy az egesz cucc olyan 25 watt tajan fogyaszthat).
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
cekkk
veterán
válasz szabieable #15193 üzenetére
Nem értett téged félre, csak kiszámolta neked a teljesítményét annak amit linkeltél. Akkor mind olyan keres ami 12V 5A az tudja a 60Wot. bár látom pont erre jutottál végül
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
Egy kis segítség kellene nekem.
Milyen módon tudom automatikusan elindítani az xbmc-t a win indulásával együtt?
Ha az indítópultba helyezem, akkor elindul de a tálca alul megjelenik nem lesz teljes képernyőn, ha a regeditbe turkálok megint elindul de levágja magát a tálcára indulás után, amikor el indítok egy videót feljön, de akkor meg az egér van ott a képen.
Valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Google Pixel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Call of Duty: Black Ops 6
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gyors microSD kártyák a PNY-től
- Netfone
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Külpolitika
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest