-
IT café
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peppo
őstag
válasz Djuree #42146 üzenetére
Akkor már inkább Cutter. Nagyobb a raktere, és gyorsabb is. Húzott motorral simán lelép bárki elől. De ha valaki harciasabb típus, tehet rá egy csomó shield boostert, ill. a 3 nagyobb helyre fegyvert, és akkor akár szét is durranthatja a kalózokat. Én is egy ilyet használok most, és nem igazán tudnak gondot okozni.
(#42147) Attila 1984 Sajnos nem találom azt az oldalt, amelyiken fel voltak sorolva a azok a helyek, ahonnan meta alloyt lehet hozni, és annak idején elfelejtettem a helyet felvenni a címlistába. Volt valami másik fejlesztés is, amihez kellett vagy 30 darab. Az biztos, hogy egy barnacle site-on szedtem össze őket, és az is tuti, hogy fordulónként 5 darabot lehetett összekaparni. Aztán kilépés-belépés és újra. Az egész nem volt fél óra. Ha mégis megtalálom, akkor bemásolom ide.
-
Peppo
őstag
válasz Djuree #42118 üzenetére
Én is úgy szoktam. És AspX is jó hozzá, elfér. Anacondával még nem próbáltam.
(#42119) Borote Megnézem valamikor. Jól hangzik.
(#42120) Deaxus Lehet, hogy olyan útvonalat akar tervezni, amelyikben van olyan rendszer, ahova nem engednek be. Akkor csinál ilyet. Persze más oka is lehet, egy időben nekem is sokat vacakolt. Ha elég nagy a hajód ugrótávja, akkor az ilyen esetek egyre ritkábbak lesznek.
(#42123) Attila 1984 A matek nekem nem jön ki sehogy. 94 tonnás rakteret is legfeljebb valami érdekes kombinációval lehet kihozni. Én is arra tippelnék, hogy valamit elnéztél.
Egyébként ha a Kraitbe tennél 160 tonna rakteret, akkor már alig marad másra hely. Pedig collector limpet controllerből nem árt pár, hogy legalább 5-6 limpet szedje egyszerre a cuccokat. Ennél kevesebbel piszok lassú.(#42133) Raymond Na igen. Úgy már kijön a matek.
(#42136) Submarine Na erre kíváncsi lennék. Nekem eddig egy hotspotban 4 crystalline shard volt a maximum. Majd írd meg légyszi, itt mennyi van bennük! Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Peppo
őstag
válasz Djuree #42068 üzenetére
Még sosem tartott tovább 3 óránál. Azt mondjuk nem tudom, hogy eladási helyet mennyire gyorsan lehet találni, mert a patch óta nem bányásztam. Lehet, az még egy órát rátesz.
Jó lenne, ha kinyögnék végre, mennyibe kerül majd a Fleet Carrier, mert annyira azért nem izgalmas a bányászélet, hogy a szükségesnél tovább csináljam.
-
Peppo
őstag
válasz Djuree #42014 üzenetére
Hármas szintet kell elérni az adott powernél, hogy meg lehessen venni az általa kínált cuccot. Ehhez 750 tonna kell. De előtte még négy hétig a szolgálatában kell lenned, szóval annyira azért nem gyors. Ha viszont megvan a négy hét, utána csak le kell szállítani 750 tonnát a vackaiból, és mehetsz is bevásárolni.
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz Djuree #41981 üzenetére
A fuel scoop későn jutott eszembe, sikerült egy szétbombázott állomáson leszállnom, ezért ott csak tankolni tudtam, felszerelést venni nem tudtam.
Megnéztem, ott is nullát ír. Lehet, hogy egyedül kell kilőni őket? Bár ez sem lehet igaz, mert volt, amelyiket 1 "rohammal" amortizáltam le, másnak esélye sem volt belelőni...
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz Djuree #41979 üzenetére
Tegnap este leküzdöttem a 250 Ly távolságot fuel scoop nélkül a HIP 16813 rendszerig. Beálltam egy AX conflict zone-ba, sikerélményem is volt, de elég fáradt voltam, hamar mentem pihenni. Véleményem szerint 10+ scoutot kilőttem, meg sikerül egy cyclops figyelmét is magamra vonni, ezért egy kis időre kispadra is ültem. Van 350.000 Cr Combat Bondom, viszont Inara szerint nem csináltam semmit.
ED Market Connectorom van és ment is a csata alatt. Kell valamilyen plugin, hogy számoljon?
-
mrgregoryan
tag
válasz Djuree #41943 üzenetére
Esetleg hely vagy bányász terület javaslat vagy Térkép weben ahol meg tudom nézni hol keressem ezeket? Hülye vagyok a bányászáshoz. Hallottam hogy lehet robbantani is már az aszteroidát, régen csak a lézer volt.
Gondolom vennem kellene léázert és Collector limpetet a hajóra meg rakteret? Scannert is.. ennyi kb?
köszönöm előre is -
Peppo
őstag
válasz Djuree #41917 üzenetére
De azokat pont nem a robbantható core miatt használjuk (én ott kétszer voltam, és nem is találtam egyetlen robbanthatót sem), hanem mert simán lézerrel ki lehet belőlük nyalogatni elegendő gyémántot. Aránylag sok 30% LTD fölötti aszteroida van ott, azokból 2-3 óra alatt megvan egy 500 tonnás adag.
Eddig amúgy kb. ugyanazt az órabért lehetett vele hozni, mint a painite esetén (leszámítva a mapped minning-ot). De ha az utazás ennyi idő, akkor felértékelődhet az LTD.A core mining nekem még mindig túl lassúnak tűnik. Mondjuk élvezetesebb, az tény, csak ahhoz jobb egy kisebb hajó, ami viszont azt is jelenti, hogy kevesebb szajréval kell sokat utazni.
-
Peppo
őstag
válasz Djuree #41804 üzenetére
Volt fent videó hónapokkal ezelőtt, hogy a gyerek streamelte, hogy új karakterrel nulláról elit trade rankot ér el 12 óra alatt. Ahhoz kb. egymilliárd kreditért kellett eladnia bányászott cuccokat. És majdnem sikerült is neki. Azóta már gyorsabb módszerek is vannak, akár 1-2 óra alatt 3-400 milla szedhető megfelelő felszereléssel, előkészületekkel és persze rutinnal. De egy átlagos játékos, mint én, is tudok tartani egy kb. 150-200 millás óránkénti átlagot. Kb. az egyetlen ami gátló tényező, az unalom. A bányászat nem éppen izgalmas tevékenység.
Az tény, hogy a pénznek már nem sok értéke van a játékban. Amihez azért még most is idő kell, az a harci és felfedező minősítés feltornázása elitre, az összes mérnök megszerzése, ill. kifarmolni minden cuccot. Plusz a powerplayes cuccok megszerzése, az egyetlen, amelyet nem tud senki gyorsabban csinálni.
Azért egy kezdő játékosnak ezek nem mennek pillanatok alatt. Rutint szerezni nekik is hetekig tart, hiába tudnak aránylag gyorsan pénzhez jutni. De tény, hogy a régi állapothoz képest a játék sokkal gyorsabb lett. Mondjuk szerintem az meg túl lassú volt, ha belegondolok, hogy az akkori játékosoknak mennyit kellett szarakodni egy-egy cucc megszerzéséért. Valami középút lett volna ideális a kettő között, de sajnos nem ez lett. -
Raymond
félisten
válasz Djuree #41804 üzenetére
Nem jo hosszutavon mer tigy par nap vagy het jatek utan ott ulnek a mernokot Anakondaban az uj jatekosok es nem tudjak most merre tovabb mert "mar vegeztem a jatekkal". Ettol aztan nincs retention. Mondjuk nem mintha a Frontiert erdekelne igazan mi van a jatekkal, mar tovabb alltak mas IP-kre.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Cooper911
senior tag
válasz Djuree #41783 üzenetére
Megint linkelném a bányász hajómat, hátha találsz benne jó ötletet.
Ez a hajó mindkét bányászati stílushoz használható, a LTD core mininghez és a painite farmolóshoz is.
A mining Lance-hez power play kell, de mining laserel is használható.[Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]
-
duvi
nagyúr
válasz Djuree #41783 üzenetére
A Python az egyik legjobb multifunkciós hajó és bányászatra kimondottan ajánlott A kínait Li Yong-Rui-nak hívják és ő az egyik Power npc. Csillagtérképen váltsál powerplay nézetre és ott ki tudod választani az ő felségterületét. Nála minden hajó és modul 15%-al olcsóbban megvehető. Lehetőleg High-tech rendszerekbe menjél, mert ott mindig nagyobb a kínálat! Enigzés nélkül is nekivághatsz a bányászatnak
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
válasz Djuree #41768 üzenetére
A discovery scan (system scan) után meg tudsz csinálni egy full spectrum system scan-t. Alapértelmezettként emlékeim szerint 'á' gomb hozza elő.
Nagyon hasznos, mert nem kell elmenni a bolygókig hogy felfedezd őket.
A surface scanhez természetesen ott kell lenni, de azt csak egyes bolygótípusoknál érdemes megcsinálni (high metal, metal rich, class 1-2 gas, water, earth-like, ammonia, terraformable rocky).[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
-
duvi
nagyúr
válasz Djuree #41766 üzenetére
Nem kell. A Discovery Scanner már minden hajónak az alaptartozéka. Elég megvenni a Detailed Surface Scannert. Szkenneléshez át kell váltani Analyzer módba. Ezután lehet indítani a szkennereket. Combat és Analyzer mód közötti váltógombot itt tudod beállítani: Options > Controls > Mode Switches > Switch HUD Mode
-
Submarine
senior tag
válasz Djuree #41752 üzenetére
(elkéstem, de nem baj)
Föderáció: Ceos-Sothis
Birodalmi: Mainani-NgalinAlapból futárkodni kell, ha van legalább Pythonod raktérrel felpakolhatod, és szállíthatsz is.
Sokszor ki akarnak majd szedni SC-ből.
Lehet utasokat is érdemes hurcibálni, azt anno nem is néztem meg.
Birodalmi oldal gyorsabb, de keress rájuk, fórumokban hátha írnak már jobbat is, vagy egyéb ötleteket is olvashatsz.
Mindegy melyiket csinálod előbb, alapból mindenki a hajókért csinálja, de később úgy is ki kell maxolni a mérnökökhöz, ha már úgy is benne vagy.Felfedezni meg majd legalább 5000 fényévnyi távolságra tervezz (a kezdőhelytől), egyik mérnöknek pont az kell.
Pl. alkalomadtán leszállhatsz egy-két bolygóra srv-vel ásványokat gyűjtögetni, meg vannak elhagyott állomások, lelőtt hajóroncsok, thargoid tetemek, ahol érdemes gyűjtögetni.
Valamint puskaropogástól hangos rendszerekben szedegetheted a szétlőtt hajókból kiesett matériát is (high grade emission). Ezeknél nem kell harcolni, bár előfordulhatnak izgalmas pillanatok. És nem árt tudni, hogy sok item reloggal rögtön respawnolódik.
Tyű egy igazi mmo szlenges mondat.Van sok jutyúb videó is, minden témában.
Valószínűleg már valaki összefüggésekkel, sorrendben leírta, hogy hol mikor mit érdemes kezdőként csinálni, de így is úgy is oda lyukad ki az ember..Peppo:
Benne vagyok a winges bányászásban, sűrűn benézek, majd megértekezzük mikor menjünk.Apropó windows mizéria, a többségében már 10 alól nyomjátok?
Nekem még 7 van, de most a téli pihenőben kénytelen leszek felrakni, pedig nem akaródzik.
Van valami nyűgje-háklija az ED-nek W10 alatt, akár amd akár nvidia oldalon?[ Szerkesztve ]
-
gentlelynx
tag
válasz Djuree #41754 üzenetére
Ha beállsz Li Yong-Rui-hoz és eléred nála az 5-ös szintet, akkor kétszeresét kaphatod a felfedezés adatokért.
Egyébként meg olyan helyen érdemes leadni, ahol az adott állomás annak a frakciónak a birtokában van, akikkel szeretnél jóba lenni, esetleg jobban fizető küldetések reményében. -
Peppo
őstag
válasz Djuree #41754 üzenetére
Bárhol eladhatod. Annyi megkötés van, hogy egy adott rendszer adatait legalább 20 fényévvel távolabb tudod csak eladni.
Igen, a felfedezési adatokat, a futárkodás során szállított adatokat, ill. a rakományt a hajó pusztulásával elveszíted. Szóval érdemes vigyázni, ha ilyenek vannak nálad, és szabadulni tőlük minél hamarabb. -
Peppo
őstag
válasz Djuree #41752 üzenetére
Birodalmiaknál megy a leggyorsabban. Erre két hely is alkalmas (legalábbis pár hónapja még az volt). Az egyik páros a HIP 8444 és HIP 8758, a másik a NGALINN és a MAINANI rendszerek közötti ugrálás. Tökmindegy, melyiket választod, mindkét páros nagyon jó, és kb. ugyanolyan messze is vannak a Sol--tól. Én a HIP8444-HIP8758 között csináltam meg. A lényeg kb. annyi, hogy a HIP8444-en az összes futár és szállító meló a HIP8758 egyetlen állomására szól, így akár 20 küldetést is felvehetsz egyszerre és egyetlen fuvarral teljesítheted is őket. És párat a visszaútra is általában. Közepes hajónál nagyobbat ne vigyél, mert az egyik bázis csak olyat tud fogadni. A Python a legjobb, mert lesznek zsíros szállító küldetések is a későbbiekben, de akár egy Sidewinderrel is el lehet kezdeni, mert rengeteg courier jobot fogsz felvenni. Mindig azt a jutalmat kell választani, ahol a REP a legmagasabb.
Föderációnál ugyanez a CEOS és a SOTHIS párosban csinálható, de ott több állomás van, ezért lassabb. Viszont ott akár nagy hajóval is mehetsz.
A sok szállítgatás azért is jó, mert a trade rankot is húzod vele.
-
FehérHolló
veterán
válasz Djuree #41741 üzenetére
December 16-ig van dupla a federation rangra, a cordial alattit nézd a jobb oldali menüben a státusznál. A cordial az nem az.
Egyébként nem az adott küldetés kredit értékétől függ, hanem a "reputation" jutalom növeli. Ha adományoztál nekik 300k-t, az valószínűleg rep+ volt, a legalacsonyabb jutalom (cserébe nem kellett szinte semmit csinálnod, csak 300k-t odaadnod).(#41740) Peppo Én NPC-knek megadom magam, mert úgy sokkal gyorsabban töltődik az FSD mintha véletlen el lett volna szúrva a kivédés, aztán engine boost az ellentől távolra, és ugrás kifelé. Emberek esetén megpróbálom kivédeni természetesen.
Skynet is real. It's called Google.
-
Peppo
őstag
válasz Djuree #41738 üzenetére
Azt nem nagyon tudod elkerülni. Az állomáshoz közelítve utolérnek mindenképp. Ha viszont van útközben bolygó vagy valami egyéb nagyobb objektum, akkor lehet trükközni. A kalóz mindig egyenesen feléd repül, és ha sikerül úgy csinálnod, hogy a bolygó kettőtök közé kerüljön, akkor beleakadhat. Ritkán van erre lehetőség, de nagyon vicces tud lenni.
Illetve még ha nem lassítasz, és túlrepülsz a célállomáson, akkor ő is így tesz, és sokszor nincs már ideje visszafordulni rád.
De azért a legtöbbször utolér, és ki kell védeni az interdictiont. Nagy hajóval olykor nehézkes, de kicsivel meg közepessel nem nagy ügy. Ill. még számíthat, mivel irányítod a hajót. Állítólag egérrel nehezebb a dolog. Joy-jal nem vészes. -
Submarine
senior tag
válasz Djuree #41723 üzenetére
Nem kértél dokkolási engedélyt, azért lőttek szét.
Legközelebb log out / log in - és kint találod magad "szabadlevegőn".
Lassan közlekedj, legalább a zállomáson, úgy menni fog.
Nagy hajókkal még a dc is dodzsemezik.
Inkább bemegyek én, platform fölé viszem, és csak a tényleges talpalást bízom rá.[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz Djuree #41723 üzenetére
A biztosítást nem kell megjötni. Ha megsemmisül a hajód és van elég pénzed kifizetni a rebuyt, akkor visszakapod a hajódat az eredeti (akár fejlesztett) állapotában. A jobb oldali panelen mindig láthatod a hajód aktuális rebuy összegét. Erre mindig érdemes odafigyelni, hogy legalább ennyi pénzünk (de inkáb 2x-3x ennyi) legyen! Ha nincs, akkor végleg elbukhatjuk a hajónkat!
[ Szerkesztve ]
-
wollnerd
aktív tag
válasz Djuree #41716 üzenetére
Deliver Fish, Fruit and Vegetables, Animal Meat, Beer, Lavian Brandy, Anduliga Fire Works and Eranin Pearl Whisky
Halat, zsöldség-gyümölcsöt, állathúst, sört, lavian brandy-t, tüzijátékot, whisky-t.
Ezekből kell a Davies High állomás piacán eladnod. Lehet egybe, felváltva, vagy részletekben is, te döntöd el.
Itt tudsz keresni hogy mi hol van.
A felső sarokban kiválasztod a kiszemelt terméket és alul beírod a jelenlegi tartózkodási rendszert és keresés. Távolság alapján és olcsóság alapján is rendezheted, figyelembe véve hogy mennyit szeretnél költeni és mennyit utazni. Ja és a táblázatban érdemes figyelembe venni a mennyiséget (quanlity) és az "updated" mezőt is, minél frissebb adat annál megbízhatóbb.[ Szerkesztve ]
PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
duvi
nagyúr
válasz Djuree #41705 üzenetére
Ha Cooper videósorozatára gondolsz, akkor a Hasznos Linkek szekcióban (alul) külön ki van emelve.
-
duvi
nagyúr
válasz Djuree #41694 üzenetére
- Van hazai játékosfrakció (SSL), de sajnos az ED nem crossplatform játék, ezért a PC, Xbox és PS4 játékosok nem tudnak ingame találkozni
- Van külső nézetes kamera (Camera Suite) amivel repülni is lehet, de harcolni már nem.
- Két módon tudod megnézni, hogy hol vannak a hajóid. Egyrészt a csillagtérképen az alábbi piros Cobra ikon jelöli az adott rendszerben/állomáson dokkoló hajóidat. Természetesen csak akkor, ha be van kapcsolva a mutatásuk!Másik lehetőség, hogy bármelyik állomáson, ahol van Shipyard, megnyitod a Ship Transfer fület. Itt egy táblázatban kiírja, hogy melyik rendszerekben van még hajód, illetve ha odahozatnád a jelenlegi pozíciódra, mennyi időbe és creditbe kerülne ez neked.
[ Szerkesztve ]
-
aerosmith
őstag
1. elvileg van discord, meg meg tudsz hívni a hajódra embereket (ha olyan) meg van itt valahol egy játékoslista is nevekkel.
2. ez nem Star Citizen.
3. Térképen is mutatnia kellene, hajó ikonnal de ha messzebb van akkor tényleg Inarás összelinkeléssel a legegyszerűbb ott még az állomást is kiírja. -
FehérHolló
veterán
sracok itt vannak valami klanok ahova be lehet lepni?
Squadron.lehet kulso nezetben repulni hogy lassam is a hajom hogy nez ki?
Debug camera a neve, és közben nem tudod vezetni a hajót.azt hol tudom megnezni hogy melyik allomason milyen hajom van?
Csillagtérképen ilyen narancs-citrom keverék színnel jelöli a csillagrendszer felett kis ikonnal, utána meg kiírja ha rámész. Ha ez túl macerás, akkor inara.cz-n regisztrálj, kössed össze az frontier accounttal, azt ott szépen listáz mindent.Skynet is real. It's called Google.
-
Terrorista
senior tag
válasz Djuree #32594 üzenetére
Van több videó is erről én EZT találtam ami után úgy döntöttem, hogy kipróbálom.
200 órám volt a pythonban és nem akartam nulláról elkezdeni úgy, hogy most minden npc erősebb lett.Van egy rakat Massacre küldetés is, de ahogy elnézem oda komolyabb War Rig kell mert pillanatok alatt elpukkantanak. A lényeg, hogy több küldetést kapsz amit egy helyen meg tudsz csinálni. Ebből a Massacre küldiből is volt vagy 10-15 db aminek össz értéke ~20M körül volt és csak 62 db hajót kellett volna hozzá kilőni amiért ugye kapod a jutalmat is külön.
Szóval:
0. Odamész Quincebe.
1. Belogolsz Soloba
2. Scanner küldiket felveszed.
3. Átlogolsz Openbe.
4. Scanner küldiket felveszed.
5. Visszalogolsz Soloba (ezt azért javaslom, mert Openben tele van a rendszer emberrel és laggol a játék)
6. ...
7. ProfitViszont ez annyira monoton, hogy ideig-óráig lehet csak bírni. Ha meglesz a Python (vagy Ferdi ha az jobb RES-ezni??) akkor ott fogom hagyni és megyek CG-t csinálni, Bountyzni meg kicsitt húzom az Explorationt.
[ Szerkesztve ]
-
Piszkos-Fred
aktív tag
válasz Djuree #32525 üzenetére
Ugye erre szoktak mondani, hogy a repulesben a felszallas a maceras, a landolas nem annyira, azt megoldja a gravitacio
Egyebkent a felszinen landolasnal csinalj mindent ugy, ahogy a jozan paraszti esszel csinalna az ember, vagyis ne derekszogben erkezz, mint egy darts tablara, es nem lesz gond. Ha majd a felszinen rodeozol, akkor annyi tanacsot engedj meg, hogy a kicsikocsit iranyitva a sebessegkart csak ovatosan hasznald, foleg az alacsony gravitacioju bolygokon...
Illetve a leszallas elott bindeld be a "call ship" funkciot, biztos, ami biztos
-
Cooper911
senior tag
válasz Djuree #32501 üzenetére
Ami még lényeges, hogy ha 100%on vagy és nem jön a navy küldi, nem kell görcsölni, csinálj tovább akármilyen küldit, az XP gyűlik és hozzáadódik a következő szintedhez. (Tehát lehet hogy pl 4% ról fog indulni)
Aztán egyszercsak megtalálod a navy küldit.[Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]
-
nubreed
veterán
válasz Djuree #32501 üzenetére
Jönni fog előbb utóbb egy NAVY kontrakt. Ez lehet sima szállítós küldi vagy lehet harcos, igazából bármi. A lényeg, hogy a NAVY szót keresd és a mission reward ebben az esetbem mindig a következő rang. Ha nem tetszik bármi miatt is az adott NAVY kontraktus, pl nem akarsz harcolni de olyat kaptál, váltogass open/solo/pg között és fog majd más fajtát adni, ami esetleg jobban fekszik.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Vesa
veterán
válasz Djuree #32454 üzenetére
Felfedezéshez Asp Explorer! Ez egy kiváló "mindenes" hajó, felfedezésre szinte a legjobb. Átfittelve szállításra is használható, ha nem is lesz belőle egy Type-9...Vihetsz vele utasokat is!
Harcra ennyi pénzből Vulture...Később Python, vagy Ferde...
A tudomány a valóság költészete!
-
-
wollnerd
aktív tag
válasz Djuree #32430 üzenetére
Én ezt következőképpen tapasztaltam meg: (Federation-nál)
Federation küldetéseket kell csinálnod. (aminek federation logoja van.) és az űrhajód 4-es paneljén követheted a ragod. (hány százalékon áll)
amikor közeledsz egy rankszintnek a 100%-ához akkor érdemes egy rendszernél maradni és azon belül állomáson maradni és visszatérni és annak küldetéseit megcsinálni. Pl. Thunderbird rendszerben a MacLean Dock-nál. Miért? mert a szintlépéshez 'Federal Navy...' küldetéseket kell csinálnod és ehhez az adott személyeknél az adott állomáson legalább a cordial rep kell!
A donate jellegű küldik a legjobbak a rank növeléshez asszem. de más rep+++-es küldi is jó a legjobban.
A Sol rendszerhez legalább a 4. rankot kell elérned. (azazz 4 federal navy küldit kell csinálnod.Remélem érthető voltam.
[ Szerkesztve ]
PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
Mortel
senior tag
válasz Djuree #32388 üzenetére
Szia!
Itt elég sok mindent meg lehet adni.
Régebben találtam egy másik oldalt is, az kicsit átláthatóbb volt, de most nem lelem...
Bár, az is lehet, hogy ez az, csak átalakult...
Ez szvsz. jobb mint a fenti...
Üdv:
M
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=8ZOzVcP2NqM
-
Piszkos-Fred
aktív tag
válasz Djuree #32388 üzenetére
2 napos vagy 1 napos, nincs nagy kulonbseg a kereslet es a kinalat, vagyis a demand es supply kozott. Inkabb azt nezd meg, hogy honnan hova, vagyis milyen jellegu allomasrol milyen jellegu allomasra akarsz szallitani.
Ket banyaszkolonia/finomito kozott pl keves haszon lesz, mert azonos a kinalat es az igeny, de pl femeket es egyeb banyaszott/finomitott nyersanyagokat arany aron veszik high tech/mezogazdasagi allomasokon - na persze, ha epp kifogytak es nagy ra az igeny. Visszafele meg veszel a melosoknak szukseges cuccokat vagy eszkozoket es eladod a finomitoban/banyasztelepen. Es meg lehetne sorolni, a single trade route tervezovel latni fogod.
Apro tipp: ha egy celallomasrol kiderul, hogy tobb ezer ly tavolsagra van az erkezesi ponttol, akkor szerintem inkabb valassz olyan allomast a kozeli rendszerekben, amelyhez bar lehet, hogy kell meg egyet ugrani majd, de ha az kozelebb van az rendszerbe erkezo ponthoz, akkor hamarabb dokkolsz, hamarabb adsz el es indulhatsz vissza - vagyis gyorsabban jon a penz. Na persze csak akkor, ha hasonlo aron tudod ott is eladni a szajret
-
Piszkos-Fred
aktív tag
válasz Djuree #32370 üzenetére
Cobra III nagyon jo kis hajo, szinte barmire hasznalhatod majd mindaddig, amig ossze nem jon a penz az Asp Explorerre
Arra figyelj, hogy csak akkor vedd meg a Cobrat (bar ez minden esetben/minden hajora igaz), ha marad penz a biztositasra es a tranzakcio utan meg van annyi penz, hogy tudd upgradelni, pimpelni annak megfeleloen, mint amire szanod. Inkabb csinalj meg 2-3 fuvart extraba es csak utana vasarolj.
Kereskedeshez annyit, hogy a Duvi mester altal ajanlott linkeken tul erdemes megnezni a jatek terkepet es ott megjeleniteni a kereskedelmi utvonalakat (van ilyen szuro/opcio) es az alapjan elkezdeni az zsugat. Arra keszulj fel, hogy a dugig rakott, teljes rakomannyal rendelkezo hajod kisebbet ugrik es lomhabb, illetve ilyenkor mar beled fog kotni egy-egy kaloz is, mert hat csak ertekes rakomanyt szallitasz, vagyis szamits arra, hogy el akarjak majd venni ezt toled. Na ilyenkor jon a kepbe az, hogy milyen rendszereid vannak, milyen gyrosan tudsz majd meglogni vagy esetleg megfordulni es megvedeni magad (izles kerdese).
Cobraval mar belekezdhetsz a taxizasba is (egy iranyu, csak oda jellegu fuvarok), az meg tobb penzt hoz, bar a tavolsagok is nagyobbak, amelyet meg kell tenned es valoszinuleg be kell aldoznod par megszokott modult a kabinok miatt. Vihetsz persze turistakat is, de az meg nagyobb tavolsagra, egyszerre akar 2-3 helyszinre valo oda es onnan vissza utazast is jelent, amely miatt nem art egy fuel scoop (ha csak nem akarsz menet kozben landolni egy-egy allomason), de a Cobra nem feltetlen erre valo, ezt en nem eroltetnem, barmennyire is csabito egy-egy (tobb) millios fuvar.
#szerk: kozben latom, Duvi a beepitett utvonalakat is ajanlotta (a videot csak most neztem meg), ehhez erdemes tisztaban lenni a demand es a supply fogalmakkal, azok mukodesevel es az adott rendszerek/allomasok import/export jellemzoivel es onnantol nem veszes a dolog. De, a webes trade route tervezo a legjobb es legegyszerubb.
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz Djuree #32370 üzenetére
Cobra MK IV-et ne keressél, mert az csak a Horizons előrendelőknek járt. Akik megjelenés után vették meg a kieget, azok nem tudják megvásárolni. Egyébként ne sajnáld, mert összességében semmivel se jobb az MK III-nál. Igazi multifunkciós hajó, többek között kereskedéshez is jó (amíg ki nem növöd). Jól jövedelmező kereskedelmi útvonalakhoz használd az eddb oldalát. Létezik egy színes-szagos beépített trade tervező is, de ennek nem egyszerű a használata és korántsem biztos a siker. Ettől függetlenül érdemes kipróbálni, már csak azért is, hogy megismerd a működését
-
duvi
nagyúr
válasz Djuree #32310 üzenetére
Lejárt küldetést ki kell dobni. Ha nem csinálod meg határidőre, vagy eldobod, akkor csökken a repud a questadó frakciónál. Mindig figyelni kell a küldetésre adott időt. Ha nem biztos, hogy belefér, akkor inkább ne vállald el. Egyszerre max. 20 küldetést lehet felvenni.
[ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
válasz Djuree #32307 üzenetére
Van, oda elvileg játékon belülről tudod megvenni.
A PSN boltjában Frontier pontokat lehet venni(majd játékon belül elkölteni),de mivel ezek ingyenesek, a holo-me menüben illetve állomáson outfitting/livery részen megveheted, gondolom nulla pontba kerül.De inkább idézem redditről: "No, you buy Frontier Points in the PSN store, you get the actual goods from in-game. Either from the main menu store option, or in station services in Outfitting (Livery or Holo-me).
Can confirm, because I got them for my UK PS4 account."EA: It's in the crate!
-
Vesa
veterán
válasz Djuree #32298 üzenetére
"Segítség" nélkül egyelőre adat szállítós küldetéseket érdemes csinálni, amíg nincs egy jobb hajód (pl. Cobra).
A Cobra-t már fejlesztheted több módon is, kereskedésre, felfedezésre, vagy akár harcra is.Ha nem taszít egy "kis segítség", akkor viszonylag gyorsan sok pénzt lehet keresni ezzel.
Ez a script annyit csinál, hogy ha beírod a rendszert ahol éppen vagy, akkor a kiválasztott távolságon belül kilistázza a felfedezéssel sokat érő rendszereket, illetve ott az értékes bolygókat. Ezekre így már célirányosan el tudsz menni, szkennelni, majd az adatokat leadni egy állomáson. Pár óra alatt milliókat lehet keresni.
De ez szerintem megöli a játékélményt, a lehetőség minden esetre adott, eldöntheted, hogyan akarsz játszani.A tudomány a valóság költészete!
-
Tuomas
addikt
válasz Djuree #32298 üzenetére
Én amíg alap hajóim voltak, adatokat vittem, ahhoz nem kell raktér, de ott is ki lehet fogni jól fizetőket.
Aztán lett pénzem egy cobra hajóra, ott bővítettem a rakteret kapásból, így már nyersanyagszállítást is tudok csinálni, az adatszállítás mellett, és értelem szerűen jobban dől a lé, mert egy fuvarral több cuccot tudok vinniWe were here
-
duvi
nagyúr
válasz Djuree #32285 üzenetére
A gombkiosztást még úgy is finomhangolni fogod, aztán hamar belejössz. A középső radarképen (10.Scanner) egyből láthatod, hogy hozzád képest hol helyezkedik el a célpontod. Fontos, hogy legyen beállítva a targetválasztó gomb, ha valamiért elvesztenéd a kijelölést. Kiengedett futóművel drasztikusan lelassulsz, ezért erre figyelj, hogy legyen behúzva (később majd tudatosan használhatod manőverezésre).
-
grHawk
aktív tag
válasz Djuree #32242 üzenetére
Többször fordult már velem elő hasonló, de egy kis sztori szelet:
Egyszer épp az egyik fegyverzetemet fejlesztettem, mikor megláttam, hogy egy kalóz (NPC) kirángat egy játékos T9-et supercruiseból (össze-vissza cikáztak, és egyszer csak eltűnt mindkettő a radarról, már csak a kiugrás nyoma volt ott). Mire beértem, a T9 (ami egy szállító hajó, lomha) 2 anaconda támadása alatt volt. A másodikat is lelőve veszem észre, hogy a T9 hullja (szerkezeti épsége) alig 3%-on maradt. A srác ott hálálkodott 2 percig, hogy mekkora mákja van, meg milyen jó arc vagyok, mert nem lett volna pénze visszavásárolni a hajót, és ha kell még ad is a rakományából. Persze udvariasan visszautasítottam az ajánlatot, ahogy azt ilyenkor illik, és magamnak is megkoronáztam ezt a játékos-játékos PVE élményt. És hol nem történik ilyen? Soloban.Én is azt ajánlom neked, hogy kezdetekben Soloban játsz, főleg míg belejössz az alap vezérlésbe, valamint ha úgy érzed már szívesen találkoznál játékossal (és abszolút nem ellenséges jellegű találkozásra gondolok), akkor kacsingass át nyugodtan Openbe. Nem hazudok, esetek 80%-ban senkivel sem fogsz találkozni, mivel az űr ki*b*sz*tt nagy. A maradék 20%-ban viszont alig van esély arra, hogy valaki legangel, mert megteheti. Ellenben! A Community Goalok (itt portyáznak a típikusan görény játékosok, vadászva másokat), anarchia rendszerekben (itt portyáznak a kezdő kalózok, veszélyes, hogy megtámadnak, de érezni, hogy kezdők), valamint ismertebb helyeknél fordulhatnak elő kifejezetten PvPs beállítottságúak. Ezért én azt javaslom, csatlakozz egy playergrouphoz, akár az SSL-hez (az egyetlen magyar, nemzetközileg mégis az egyik legnagyobb játékosi összeállás), ami nem csak egy kellemes játékosközeget, aktív kommunikációt, segítséget (mind elméleti, mind konkrét segítségnyújtás), de rendkívül jó játékélményt, ezáltal célokat is ad. Sosem fogod úgy érezni, hogy már nincs tovább. Ezt 1470 óra után mondom.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz Djuree #32220 üzenetére
Én is csatlakozom Vesa -hoz. Csak Solo -ban játszom nem vagyok jó pvp -ben és nem is akarom magamat erre kihegyezni. Én csak a PVE tartalmat akarom és fogom kiélvezni maximálisan. Open -t maximum akkor használom, ha open/solo/private group között kell váltogatni ha azt akarom, hogy frissüljön a mission board.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Vesa
veterán
Én még életemben nem léptem be Open-be. Csak Solo-ban játszom, több ezer órám van a játékban. Bár néha már unom, azért ez nem kevés idő! Bőven játszható egyedül is, persze ez főleg habitus kérdése, van aki 5 percig sem bírja élő ellenfelek nélkül.
A tudomány a valóság költészete!
-
Kidus
őstag
En honapokig egyedul jatszottam soloban, par hete csatlakoztam egy privat grouphoz
Elejen en is azt javasolnam, hogy egy Cobra-ra gyujtogess, azzal pedig Asp explorerre. En utana Pythont vettem, de ez is attol fugg, mit szeretsz csinalni.
Asp-vel szepen lehet gyujtogetni a penzt, fer bele viszonylag sok cargo is, szep nagyot is ugrik ( engineer ott mar erosen kell ), a pofonokat is birja ha jol rakod ossze, es ha megsem, gyorsan el tudsz vele iszkolni.
Python joval dragabb moka, de szerintem mindenkepp megeri egy Anaconda elott megvenni, nekem mar van utobbi is, igaz nem fullos, de meg mindig a Python a kedvencem. Engineer utan az is ugrik 26-28 fenyevet meg combat fittel is, ugyanugy fel lehet ra pakolni annyi cargot, mint Asp-re, es sokkal kemenyebb. Persze ha te nem akarsz harcolgatni majd, akkor maradj Asp-nel, es onnan gyujtogess vagy Anaconda vagy nagyobb szallitos hajo fele.Dokkolas a bubiba:
A bal oldalon a kijelolesnel ahol forog neked a bazis, mutatja nyilakkal az oldalan, hogy merre van a szaja. Miutan beertel, mutatja a balon a feher pont, hogy merre van a te dokkod. Ha vegkepp felbosszantottad magad, vegyel egy docking computert, az elejen nekem sokat segitett. Meg most a condaval, mert az meg tul nagy, hogy dokkolassal bohockodjakAssuming Control
-
duvi
nagyúr
Egyedül is játszható és élvezhető az ED. Az itteni törzstagok között is találni magányos farkasokat, akik soha nem játszottak partyban és openben. Az open játékról érdemes tudni, hogy ott a world pvp szabályai érvényesülnek! Magyarán, ha találkozol egy játékossal, akkor számíts rá, hogy figyelmeztetés nélkül megtámadhat és kilőhet! Nálatok még nem olyan vészes a helyzet (kevesebb játékos, még kevesebb kimaxolt és fullra engizett hajó), mivel nemrég indultatok. Amennyiben nem zavar, hogy bármikor elveszítheted a hajódat (ha nincs pénzed kifizetni a biztosítást), akkor mehetsz openbe. Ellenkező esetben én azt javasolnám, hogy amíg megszerzed a kellő rutint, addig maradj soloban, vagy private groupban a haverokkal.
-
Tuomas
addikt
válasz Djuree #32206 üzenetére
Ha a jobb oldali kart megnyomod, akkor váltasz középnézet és szabadnézet között. A dokkolást pedig lassan és finoman kell, rá kell érezni a ritmusára.
Én először, mindig megnézem, hol kell bemenni, csak utána kérek engedélyt, hogy ne menjen azzal az idő, hogy a bejáratot keresgélem.
Utána rá kell érezni a ritmusára, forogni kell vele együtt.
Lesznek egyszerűbb platformok is, amikor nem kell bemenni, csak le kell tenni a gépet.We were here
-
duvi
nagyúr
válasz Djuree #32206 üzenetére
- PS4-hez ajánlottam már a THRUSTMASTER T.Flight Hotas 4-et. Ha tetszik az ED, akkor hosszútávra erősen ajánlott egy hotas beszerzése
- Hajókat, fegyvereket és egyéb modulokat nem lehet a játékon kívül vásárolni. Csak outfit elemek kaphatók, amik nem befolyásolják a hajód teljesítményét. ITT nézz körül, bár lehet, hogy a PS4 verzióhoz más a kínálat. A hajófestések a legnépszerűbb online store termékek. Pack alatt "Paint Pack" csomagok értendők. ITT egy példa rá.[ Szerkesztve ]
-
Piszkos-Fred
aktív tag
-
duvi
nagyúr
válasz Djuree #32180 üzenetére
THRUSTMASTER T.Flight Hotas 4 2 év garival.
-
baphomet
senior tag
válasz Djuree #32180 üzenetére
A TM HOTAS 4-et támogatja natívan, billentyűzetet lehet is használni, de csak adatbevitelre (pl.: keresés a galaxis térképen).
A 12 gomb nem elég semmire, de ezt már az Xbone verziónál megoldották okosan a context menük használatával, amivel további 24 funkciót lehet összehozni. -
Piszkos-Fred
aktív tag
válasz Djuree #32171 üzenetére
Mindenkeppen ajanlom ObsidianAnt 1-2 nappal ezelott felrakott, direkt a PS4-es uj jatekoknak szant videoit (kesobb pedig az osszes tobbi videojat, amikor mar atlatod a jatekot) [link]
Emellett ott van a topik fejlece, benne Duvi mester osszefoglaloja, maszthev kezdeshez annak az elolvasasa
Illetve az elitedangerous.hu-n is talalsz utmutatokat, ismertetoket.
De mindezek elott csinald meg a traning missziokat (fomenubol indithatoak es semmi kockazat nincs benne, az nem a sajat borodre megy, mint az online jatek), tenyleg hasznosak es segitenek a kezdeti kaosz megerteseben.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Need for Speed Heat (PC, PS4, XO)
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest