-
IT café
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskuplung
őstag
Találkozott már itt valaki egyáltalán thargoiddal?
Számomra eddig a 2.4-es update a következőket hozta:
- 2 napig lehetett jól grindelni a lóvét Rhea-n
- Végre nem tűnök el az ülésből ugráskorEnnyi
A 2.3-ból annyira emlékszem hogy 10 percig szenvedtem a HoloBarbival, aztán azóta se néztem rá.
A most bejelentett újdonságokból is csak az engineerest tartom érdekesnek (miszerint az új roll mindig jobbat eredményez, mint a meglévő tuning). Ezt kb 10 perc lehet leprogramozni, szóval mit is csináltak az elmúlt 1 évben?
Szerintem csinálhatnának már egy single player campaign-t, akkor is ha csak 10 óra lenne végigjátszani. Ez így is több lenne, mint amit a 2.4 miatt beleölök. -
Vesa
veterán
válasz Mortel #33495 üzenetére
Az lesz a gond, hogy ha jól tudom, az arcokat is procedurálisan generálják, így próbálták elérni, hogy ne legyen mindenhol ugyanaz. Vagyis előre legyártott assetek vannak (szemek, orrok, stb.), amiből random kever a program. Az eredmény valóban siralmas, úgy tűnik, nem tudják ezt így jobban megoldani.
A tudomány a valóság költészete!
-
Mortel
senior tag
válasz orientcx #33490 üzenetére
Az egész játékot belengi valami nagyon félresiklott design: ezek miatt a fejek miatt néha a röhögőgörcs, néha a hányinger fog el. Nem is veszek fel pilótákat, ilyen retardált félkegyelműekre nem vadászt, de egy fűnyírót sem bíznék... És a hajók fegyverzetét takaró lemezek, meg ez a hangárba való leeresztés, aztán megfordítás...
Nektek tetszenek ezek az arcok?
De, őszintén?
https://www.youtube.com/watch?v=8ZOzVcP2NqM
-
duvi
nagyúr
Frontier videók a tegnap bejelentett újdonságokról:
- The Guardians Recap
- GalNet News Audio
- New Ship: Chieftain
- New Ship: Krait
- 2.4 Teaser - Frontier Expo 2017(#33493) Mortel
Ja értem. Azok tényleg borzalmasan néznek ki
A jó oldala, hogy ennek köszönhetjük orientcx kolléga híres portrésorozatát[ Szerkesztve ]
-
Mortel
senior tag
Bocsánat, nem fogalmaztam egyértelműen: a küldetéseknél látható förmedvényekre gondoltam...
Érdekes mekkora ellentét van ezen arcok, és a powerplay nagyhatalmak karakterei között minőségben...
Miért vajon?
Ez is amolyan "retró"???
Én játszottam anno az első elittel spektrumon, ott nem volt ilyen gond...
Elég kifacsart lelkületű lehet az a gárda, aki ilyen karaktereket készít, hát még aki ezt megköveteli/jóváhagyja!
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz orientcx #33490 üzenetére
Már én is bőven 30+ -os vagyok, szóval nem éppen tartozom a fiatalsághoz, benne voltam valamilyen szinten régen is az Elite -ezésben, de ugyanakkor, a Wing Commander és társai, bármi amit Roberts tervezett sokkal jobban lekötött időnként. Én nem ragaszkodom a régi forma világhoz, a sci-fi pont egy olyan műfaj ami állandóan fejlődik. Ami ma még sci-fi, holnap már valóság lesz. Ma egy 70-es 80-as években készült sci-fin csak röhögünk, hogy mennyire gagyi mai szemmel nézve (tisztelet a kivételnek!!), ez igaz az egész műfajra.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
orientcx
őstag
Vesa - "Elszakadhatnának már ettől a háromszög formatervtől"
meg hogy: "A "régi fanok" kaptak már éppen elég retro hajót, ideje lenne kilépni ebből"
nubreed - "Miért kell azt erőltetni, ami a 80 -as években lehet, hogy még menő volt, de manapság ez már eléggé old school. Tudom, tudom a régi fanok, akik az Elite -en nőttek fel"
Mortel - "Designer? Hírből sem ismerik..." - Hát már te is fiam, Brutus?Na mi van, lázad a fiatalság???
Láthatjátok, mindenki ezt csodálja a kis picuroktól a nagy tahókig
Komolyra fordítva, a régi Elite mániákus b-középnek mindig megdobban a szíve, amikor egy-egy régi forma köszön vissza, főleg, ha az az eredeti verzió egy-egy emblematikus darabja volt(mint ahogy már írtam, pont a napokban gondoltam rá, hogy milyen király lenne, ha a Krait is megérkezne, ezért nekem külön is örömteli meglepetés volt ezekben a csalódásokkal terhelt frontieres időkben)
A jó hír nektek az, hogy gyak elfogytak a 84-es Elite jellegzetes hajói, úgyhogy újabb megjelenés már nem várható, talán esetleg még a Moray jöhet szóba. De panaszra nektek sem lehet okotok, egy nagy rakás új gép jött, aminek semmi köze a régihez(én sem zokogom tele a galaxist amiatt a durva vizuális környezetszennyezés miatt, amit azok a rusnya Gutamaya bádogbödönök már a puszta létezésükkel is elkövetnek )
Ami pedig az egyen HUD-et illeti, azt én sem értem, miért nem variáltak rajta, hisz ehhez valóban nem lenne szükség programozói bravúrra, még azt is el tudnám képzelni, hogy valamilyen szinten akár egyénileg is alakítani lehessen rajta. Mondjuk a Clipper műszerfalát úgy képzelem el, hogy csak egy nagy visszapillantó tükörből állna az egész,és a közepén lenne egy nagy piros gomb "FLEE!!!!" felirattal, hisz a Fed vitézek elöli iszkoláshoz úgysincs másra szükség(külön felhívnám a figyelmet a piros gomb átgondolt tervezésére, nagy, tehát pánikban is könnyű megtalálni, kevés betűvel, sok felkiáltójellel, remekül illeszkedik a császári pilóták "reading skill"-jéhez)anatron - "Egyetlen bajom van a Kraittel,túl lapos lett"
Nekem alulról nézve nem tűnik laposnak, van egy kellemes kis pocakja neki, de tisztában vagyok azzal is, hogy elfogult vagyok, mert egyből beleszerettem.
[ Szerkesztve ]
u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
anatron
aktív tag
Várható volt,hogy Krait ilyen lesz.Az összes régi hajó az eredeti formára hajaz,szerintem ezzel Role Playing miatt sincsen gond.
Egyetlen bajom van a Kraittel,túl lapos lett.A végére igazán elkéne 2 közel függőleges terelő szárny mert így olyan mint egy feltét nélküli pizza szelet.A Chieftain viszont bejövős,végre arányos méretek és új forma világ.
-
Vesa
veterán
"csak adjunk egy kis időt nekik a megvalósításra! "
Egyebekben igazad van!D4M13N
"De én már a "no more Beige" holdaknak is örülök"+1
Ennek is épp ideje volt már! Ha légkörös landolás nincs is, legalább a meglévőkkel csináljanak valamit, hogy ne tökugyanaz legyen az összes...[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
Értem a problémádat, de ezért ott vannak a Gutamaya és Saud Kruger hajók, amik kimondottan eltérnek a háromszög formavilágtól. A most érkező új Lakon Chieftain is szakít a hagyományokkal és gyökeresen új dizájnnal érkezik. Az induláskor megjelent hajók mind az eredeti Elite-ből merítettek és nem tudtak/akartak eltérni ezektől a formáktól. Menet közben érezhető volt a dizájnváltás és egyre több új formaterv jelent meg az ED-ben. Szerintem a tendencia jó, csak adjunk egy kis időt nekik a megvalósításra!
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Nekem is a háromszöggel van bajom. Lehet, hogy tényleg a Vulture -re hasonlít inkább mint a Cobrára a Krait, mindegyis. Miért kell azt erőltetni, ami a 80 -as években lehet, hogy még menő volt, de manapság ez már eléggé old school. Tudom, tudom a régi fanok, akik az Elite -en nőttek fel. De nem lehet mindent alárendelni ennek, mindennek meg kell ujjulnia egy idő után. És különben is van már 30+ hajó a játékben ami a régi formavilágot követi, most már a következő 30 hajó jöjjön valami teljesen új formavilággal (és tesre szabható belső térrel és egyedi HUD -dal) és akkor mindenki örülni fog, a rége fanok is és az újak.
-
Felhőtakaró
tag
köszi a érdemi hozzászólásokat és meglátásokat
huhh
-
Felhőtakaró
tag
válasz orientcx #33473 üzenetére
A Krait ??? Ezt leginkább egy brutális nagyonagy FSD-vel szerelt ezeréves sólyomra hasólítanám . Nem túl nagy de elfogadható méretű fegyverzettel, kis raktérrel. Valószinüsíthetőlegn galaxis méretű cirkáló feladatok ellátására. A képek alapján az FSD mérete az anakondáéhoz hasonló méretű , viszont a hull tömeg vélhetően valamivel kevesebb... azaz lájtos köntösben átléphetjük vele talán a 60-as ugrástávot is
huhh
-
nubreed
veterán
válasz orientcx #33473 üzenetére
Nekem fölülről is nagyon tetszik a Chieftan, de valóban, izlések és pofonok. Végre egy olyan formavilág ami nem hasonlít semmire amit eddig a játékban láttunk. Tuti lesz ilyen hajóm. Ez medium vagy large lesz amúgy?
[ Szerkesztve ]
-
orientcx
őstag
válasz nubreed #33472 üzenetére
A Chieftaina a pár hozzászólással ezelőtti kommentben(#33460) látható képen, abból a szögből nekem is nagyon tetszik, de aztán láttam felülről, és ez már egyáltalán nem nyűgöz le.
Viszont a Krait-nak sztem bárhonnan nézzük, pazar formája van. És ha már hasonlítod valamihez, akkor sem a Cobrához kéne, mert ahhoz sztem semmi köze, akkor már inkább picit a Vulture-re hajaz, tán a fülke rész miatt, ha fölülről nézzük. Csak amíg a Vulture leginkább egy méretes bögölyre hasonlít, addig a Kraitnak jó kis vadászgép formája van. Persze az ilyesmi mindig ízlés kérdése.
Ami pedig a T10-est illeti, az a legkevésbé sem csigáz fel, nekem soha nem volt "T" kezdőbetűs sóderszállító uszályom, és erősen hiszek abban, hogy nem is lesz
[ Szerkesztve ]
u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
nubreed
veterán
válasz orientcx #33470 üzenetére
A Krait az számora olyan mint egy felhizlalt Cobra, szvsz semmi extra. A Chieftan sokkal jobban bejön, végre már kicsit elszakad az eddigi tök egyforma formavilágtól. A Type 10 is izgalmas.
Más: arról nincs szó, hogy VÉGRE hajónként eltérő HUD lesz? Ezt nagyon megkéne valósítani, semmi értelme ennek, hogy minden hajóban ugyanúgy néz ki a HUD... ezt már nagyon régóta mondom.
Jó lenne még ha testre lehetne szabni a hajó belsőket...
[ Szerkesztve ]
-
orientcx
őstag
Na ez tényleg fura. Pont pár napja került a kezembe az ős elit gyári leírásának vaskos fénymásolata, amit nem könnyen szereztem meg anno még bőven a cov leírás előtt, és pont arra gondoltam, hogy mekkora királyság lenne, ha megint szembejönne velem egy Krait, mert az az a hajó, ami olyan jellegzetes volt, és még nincs az ED-ben, és tessék, már itt is van. Ráadásul nagyon tetszik, fölismerhető az eredeti forma, és mégis gyönyörű lett.
Így, egy kép alapján talán nem kéne kijelenteni, de mégis megkockáztatom: sztem ez a legszebb hajó az összes eddigi közül(remélem nem gutamaya termék, mert akkor ronda - bár a formavilág alapján ezt kizárhatjuk)
Ha minden gondolatom így válna valóra...[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
Ez az állandó, ok nélküli vigyorgás vajon csak a "minden nagyon jó, minden nagyon szép" c. néphülyítés része, vagy valamit adnak az ilyen Expokon a megszólalóknak?
The only real valuable thing is intuition.
-
duvi
nagyúr
Mindenkinek hálás köszönet a friss infókért! Reggel 7 óta úton vagyok, ezért lemaradtam a live streamről
-
wollnerd
aktív tag
Egy koncepciórajz az ice world bolygókra.
Szerintem jól néz ki.[ Szerkesztve ]
PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
grHawk
aktív tag
Azoknak, akik nem tudnak angolul és csak spekulálnak a látottak alapján, kiírtam a dolgokat, magyarul, képekkel.
- Az új update pack 2018-ban kezdődik és a neve "Beyond", az első adag fejlesztés Q1-ben érkezik majd, ez lesz az egyik legnagyobb, utána Q2 és Q3-ban kisebb fejlesztések, majd a következő legnagyobb a Q4-ben érkezik
- Engineer fejlesztések: az új craftolt fejlesztés MINDIG JOBB LESZ, MINT KORÁBBAN
- Jobb Crime & Punishment rendszer, a rendfenntartók sokkal jobban fellesznek szerelve
- Trading data fejlesztések, hogy még pontosabb infók alapján lehessen könnyen venni és drágán eladni
- Wing-specifikus küldetések
- Felszíni fejlesztések, új planet tech, fejlesztések a színeken
- Új technológiai felfedezések, guardian-stílusú fegyverek
- Galnet audió (felolvasott galnet hírek)
- Sokkal több hajó érkezik a Beyond-ban
- Chieftain nevű hajó, melyet az Alliance és a Lakon szövetségében gyártanak
- Krait nevű hajó
- Q4-ben vadonatúj feature: Squadrons, egy rendszer, ami kiteljesíti a játékosok organizációját, könnyebbé teszi a kommunikációt, a CG-ben való részvételt, a BG manipulálását, hozzáférés egy Fleet Carrierhez, melyet mobilbázisként használhatunk (rearm, repair, refuel, respawn), mozgatható
- A Mining átalakul, a "vadnyugati kitermelés" stílust próbálják majd megteremteni, még kifinomult mód a jó bányászlelőhely keresésére, érdekes, ritka ércek találására, bányász specifikus modulok
- bolygó felszín frissítések, színek, fények, kőtörmelékek, több méret és forma, helyi por/köd effektek
- Exploration fejlesztések, többféle aktivitás lehetősége, felfedező küldetések, KÓDEX, amely egyfajta player journalként jegyzi meg az adatokat, és tárol eleve információkat a galaxisról, anyagokról, a saját dolgaidról (olyan interaktív wikipédia szerű)
- A Beyond része a Horizons-nak, ezért nem kell érte külön fizetni, minden Horizons tulajdonos INGYENESEN MEGKAPJA 2018 FRISSÍTÉSEIT
- Type-10 Defender sneakpeek
- Új külselyű thargoid hajók, aggresszívak.Több kép és videó is van, de ezeket egyelőre nem volt időm kigyűjteni, csak az infókat.
[ Szerkesztve ]
-
anatron
aktív tag
Illetve lesz anyahajó player csoportoknak.Talán végre lesz guild rendszer is?
-
anatron
aktív tag
válasz _Andras_ #33451 üzenetére
Ja,nem lesz új season jövőre.Gyakorlatilag a Horisonshoz adnak majd ki updateket.
2 új hajó lesz: Krait és a Type-10 defender.
Galnetben lesz audio.
Miningon valamit pofoznak majd.
Új fegyverek jönnek.
Thargoidok wingben fognak járni ezentúl.(videóban 4-en voltak egy cobra ellen)
Security npc hajók AI-ját erősítik a playerek ellen.
Lesznek wing missionok amiket csak több player tud majd megcsinálni.(űr dungeon ?)Kb ennyi,semmi komolyabb változás nem várható de legalább nem kell érte fizetni majd.
Space legs nem lesz és atmoszférás bolygóra való leszállás sem.
[ Szerkesztve ]
-
D4M13N
aktív tag
Na ez nem hangzik rosszul. Most tényleg nagyobbat villantottak.
-
wollnerd
aktív tag
PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
zolee0307
őstag
válasz Felhőtakaró #33446 üzenetére
Én.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
wollnerd
aktív tag
Így már nagyon világos! Kössziii.
Az első osztásra az eredményemnek 415 ugrás jön ki. (és gondolom ha tudjuk az ugrások számát akkor az első osztásra nincs szükség.) És én amit délelőtt is elmondtam hogy az úttervező 20K-ig 820 ugrást adott ki, az egy nagy benézés volt! 320-ről van szó valójában! ugye a Neutron/WD csillagokkal... Persze ott van ez a +2K is. De ezt is le lehet csekkolni az úttervezővel kb. mennyi ugrás és akkor az első ismert ugráshoz hozzáadjuk az lecsekkolt ugrások számát és azzal szorozzuk meg az 2 fsd közti időt elosztjuk a 60-nal és voilá!
Duvi mester ki is rakhatná az összefoglalóba ezt a formulát a utazási idő kiszámításához.
-
Felhőtakaró
tag
van köztetek alliance pilóta? aki régebb óta alliance?
huhh
-
brd
nagyúr
válasz wollnerd #33443 üzenetére
Nem részleteztem már olyan későn, de: 22000LY/30LY*2min/60min (távolság, ugrási képesség, két ugrás között eltelt idő, percből órát számolni). A két ugrás közötti időben ugye mindennek benne kell lenni, ami 2 FSD indítás közben történik.
Az első osztás megmondja, hogy hány db ugrásra van szükség, a szorzás azt számolja ki, hogy hány percig fog tartani az összes, az utolsó osztás pedig órára átszámolja.The only real valuable thing is intuition.
-
wollnerd
aktív tag
Viszont azt a matekot még nem igazán értem. A tankolási PERCET szorzom meg a hajó max. ugrási távolságával? Hol marad az ugrások száma? Próbálom visszakövetni a 30Ly-s példád, de nem tudom hogy jön ki a 1-2 óra hozzáadásával is a 24 óra. (Gondolom a kb. 22K Ly-s utazásról beszélünk mind2-en)
Az én hajóm 53 Ly ugrási távval rendelkezik. tegnap este megnéztem egy példát. (és mivel az úttervező 20K út tervezésére képes. Nem értem miért csak ennyit tudtak kihozni... ennél nagyobb a galaxis, na mind1.)
820 ugrást tervezett. (plusz még az a 2K Ly út) És átlagosan kerekítve 1 perc alatt tankolom fel.PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
wollnerd
aktív tag
Asszem 4A-s Fuel Scoop van. (látható a linkben.) Ugye általában a következő rendszer a csillag "mögött" van, rámegyek a csillagra, körbe megyek rajta és közben tankol a hajó. Mire elérem a rendszert, addigra már majdnem tele lesz (ha minden csillagnál ezt csinálom). Szóval kb. 15-20 mp alatt feltankolja a 16 tonnás tankot.
-
brd
nagyúr
válasz wollnerd #33440 üzenetére
Naprendszereként számolj kb. 2-3 perccel, ha tankolsz (minél nagyobb fuel scoopot tolj a hajóra, annál gyorsabb a tankolás) és csak a fő csillagot scan-eled le, majd ezt szorozd meg a hajód max. ugrási távolságával, és adj hozzá még kb. 1-2 órát a nem várt eseményekre. Ha elég koncentrált tudsz lenni, akkor kb. ennyi percet fogsz ezzel foglalatoskodni (egy irányban). Pl. egy 30LY ugrási képességű hajóval kb. 24 óra alatt megtehető a távolság. SRV-t az AMFU tápolásához szükséges nyersanyag kapirgálásához azért érdemes vinni (vagy előre fel kell tankolni kb. 10-15 AMFU feltöltésnyi nyersanyaggal, just-in-case). Ha nem vagy szűkében a pénznek, akkor A-sat vegyél AMFU-ból, az a leggyorsabb, a C-snél kb. 1.4x gyorsabb, és kevesebb naftát fogyaszt, kb. 40%-kal.
Felfedezésre az összefoglalóban megtalálható képet ajánlom tanulmányozni. sem a carbon sem a wolf rayet nem fizet jól.The only real valuable thing is intuition.
-
wollnerd
aktív tag
Kérdésem:
Mennyire érdemes elmenni a Coloniára (22K Ly) és efféle rendszerekbe egy Data szállítós küldivel? Most visszatértem Sol-ba és ahogy nézem mindig ad egy-két distant data delivery küldit.
Most néztem egyet, cirka 7 napot láttam határidőnek. Az elég egyáltalán? (+felfedezési adatok gyűjtése szempontjából) (az utas küldik 1 hónapot adnak.....)
16 tonnás üzemanyag elég lesz? (csak a tankolható csillagokat, a neutron és fehér törpe csillagokat jelöltem ki. + a carbon és wolf rayet csillagokat is (gondolom azok jó ritkák.)
berakok egy 3C-s (ez van a AL-ban, feltétlenül keressek 4A-st? ) AFMU-t is. Gondolom a SRV és a cargo fölösleges.
Javasoltok valamit az üres helyre? (Shield Cell Bank, Hull/Module Reinforce Packpage?)PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
duvi
nagyúr
válasz kiskuplung #33438 üzenetére
Araen az egyik női pilótatársunk, aki a kezdetek óta játszik az ED-vel és egyben az EDHU staff tagja
-
duvi
nagyúr
válasz Mortel #33436 üzenetére
Minden hajón ezen az elven működik a hőcserélő lemezburkolat nyitása. Pl. itt van pár Sidewinder. Egyszerre kapcsoltunk SR módba és a hirtelen túlmelegedés miatt, kinyílnak a takarólemezek.
-
Mortel
senior tag
Az Anacondánál amikor felnyitja a két csatornafedelet, az valami förtelmes!
Nincs ennél a cégnél egy jó ízlésű designer?
Néha, szoktak szakértőket alkalmazni bizonyos területekhez.
Itt, ennek nyoma sincs.
Egyszerűen borzalmas...
Mi tolja ki a két "kazánlemezt", és húzza vissza?
Miért nem lehetett becsúsztatni a burkolatba?
Remélem a corvetten nem lesz ilyen...
M
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
-
wollnerd
aktív tag
A Star Citizen-ben van/lesz lehetőség a légkörrel rendelkező bolygókra való leszállási lehetőség?
Ha igen, akkor sztem az ED-re is muszáj lesz előbb utóbb ha nem akarnak alulmaradni ebben a versenyben....PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
to.ca
tag
-
duvi
nagyúr
Holnap délután, hazai idő szerint 18 órakor kezdődik a Frontier Expo. Többek között szó lesz az ED jövőjéről is.
-
Vesa
veterán
válasz haverkulum #33416 üzenetére
Joy topikban szívesen látnánk a folyamat részleteit! Ha lesz valami fejlemény és van kedved, jöhetne egy állapotjelentés...nagyon érdekel a dolog!
orientcx
Az ütközés nekem is feltűnt, de amellett, hogy meg sem karcolta a viráglényeket, maga az ütközés is meglehetősen kiábrándító volt...A realitás leapróbb jelét sem véltem felfedezni, csak összeakadt a két 3D modell és idétlen módon lepattant egymásról. Se egy törmelék, se egy robbanás, se semmi.
Rettentően illúzióromboló, főleg mert a viráglények hanghatásai -mint minden audio a Elite-ben-, egyszerűen fenomenális, baromi hangulatos és ismét nagyon eltalálták (szerintem csak az audio team dolgozik ott szívvel, lélekkel, na mindegy). Szóval ilyen körülmények között jtt ez a béna ütközés...Kár volt érte.[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
-
orientcx
őstag
válasz haverkulum #33414 üzenetére
"én nem csak kapcsoló panelt hanem komplett HOTAST építek"
Na az már tényleg bravúr, pláne ha pontos, és tartós lesz. Remélem Rail Tracks rendszerűben gondolkodsz
Feltétlen számolj be akár a folyamatról, akár a kész állapotrólduvi - (#33417) Csak magamat tudom ismételni, thargokra vadászni hosszú és uncsi. Semmilyen taktikát nem fedezhettünk fel a videón, csak egy statikus "állj vele szembe, és lődd ahogy a csövön kifér" harcot láttunk, de azt jó hosszan.
Viszont az érdekes, hogy 10'56-nál történt egy valszeg nem szándékolt, véletlen ramming, és a tharg hajót meg sem karcolta! De szó szerint, egy árva % le nem ugrott sem a heart-ról, sem a hullról. Braben bácsi, hát ez meg hogy van??? Ez nem igazság!!!
Ráadásul hiába volt 4 pötty a shield-en, semmit nem ért(mondjuk annál a gagyi bi-wawe shield-nél ez nem is csoda)u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
duvi
nagyúr
-
Vesa
veterán
válasz haverkulum #33414 üzenetére
Egyébként régebben akartam építeni egy Boeing home cockpitet, de a paneleket ott is megvettem volna készen...Az elektronika jobban izgat, a fűrész és egyebek nem a barátaim.
-
Vesa
veterán
válasz cintula187 #33410 üzenetére
orientcx
Még akármi is lehet. Elektronikai hulladékom egy konténernyi van itthon, csak az idő faktor ugye...[ Szerkesztve ]
-
orientcx
őstag
válasz glovasi #33403 üzenetére
"Ha nem titok, mennyi volt a bekerülési költsége plusz mennyi munkaóra?"
Nehéz lenne pontosan válaszolni, mert nekem sok minden volt itthon, amit nem kellett külön megvennem, de akkor megpróbálkozom egy becsléssel. A kiinduló fax a vateráról van, pontosan 483 Ft. A dobozt, miegymást különféle hibás, beszáradt printerek elemeiből farigcsáltam össze, ha vannak ismerőseid, tuti kallódik itt ott valami alkalmas darab, ilyenekhez nem kunszt ingyen hozzájutni, ezért ezt nem számolom. A működtető elektronika nagyjából egy logitech G15 klaviatúrából, és egy sima dell klaviatúrából származó vezérlő panelből áll. A G15-höz(a 11 is jó) kell egy kis szerencse, no meg türelem. Én kivártam, hogy valaki egy kis hibásat kínálgasson a ph-n, így kijött 2.800 pénzből, ha türelmetlen vagy, kb 6-8k az ára. A dellhez 200Ft-ért jutottam hozzá, ilyenekkel tele van a net. Van benne még egy rakás sok pólusú csatlakozó, hogy az esetlegesen szükségessé váló javításokhoz szét lehessen szedni, meg egy halom mikrokapcsoló, no meg kábelek, és ilyen-olyan apróságok, de ezek voltak itthon, így saccra kb1.5k, de legyen 2.000.A multi crew irányításához szükséges egység azért ilyen különálló darab, mert amikor kész lett a vezérlő, még híre hamva sem volt a multi crew-nek, így az utólag került rá. Mivel a vezérlőt szétszedni már nem volt kedvem, ezért azt az egyszerű megoldást választottam, hogy vettem a vaterán 700 Ft-ért egy dell notebookhoz való numerikus klaviatúrát, amit simán csak csatlakoztatni kellett a laptophoz, amin multicrewnek a második karakterem van betöltve. Össz annyit tettem pluszban, hogy 90 fokkal elforgattam, és megfeliratoztam. Ja, és a világítás volt még 850 Ft, mert a fax billentyűzete sajnos nem világítós kivitelű volt.
Tehát:
....483
+2800
+ .200
+2000
+ .700
+ .850
--------
=7033Ft (hűűű, ez többe volt, mint gondoltam )A munkaórákat szintén nem tudom pontosan megmondani, mert nem folyamatosan készült, nagyon változó napi intenzitással, talán fogalmazzunk úgy, hogy egy picivel tovább tartott egy negyedóránál ... úgy kb két héttel tovább. De nyugodtan állíthatom, kitalálni azt, hogy mi hogyan legyen, és elkészíteni, az pont olyan szórakoztató volt, mint utána játszani vele. Olyannyira, hogy tőlem merőben szokatlan módon most még a pontos dokumentációt is megcsináltam hozzá, hogy két év múlva se kelljen újra megfejteni a dolgokat, ha netán elromlik benne valami.
Vesa - "Én sajnos nem vagyok jó mechanikából, az elektronikát megoldom"
Akkor keress egy olyan hibás, vagy már nem használt valamit, aminek van kész doboza, a belseje meg úgysem látszik
Szerintem nagyon jó móka[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
Megérkezett az új Thargoid kompatibilis fegyver: AX Multi-cannon
Ahogy az eddigi thargoid elleni fegyvereket, ezt is a felszíni bázisokon keressétek! -
cintula187
addikt
A "Husband refinery" nevű állomáson mivel foglalkozhatnak?
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
wollnerd
aktív tag
Én pedig 2-3 parancsot a Logitech G27 váltójának gombjaihoz rendeltem és az mindig ott van mellette az asztal szélén. Sőt a SRV-t kormánnyal (520°-kal) és pedállal irányítom. Valaki más is irányítja a kormányával?
Vesa: Szerintem vedd inkább a Logitech G29 külön megvásárolható váltóját, az csak kb. 20.000 HUF
Újabb szerk:
Jajj...! Annak a váltónak nincsenek is gombjai, most néztem. XDDDD[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz orientcx #33401 üzenetére
orientcx
Ez brutál! Te építetted?
Én sajnos nem vagyok jó mechanikából, az elektronikátmegoldom, de nem lenne a szemnek is szép a végeredmény. Ezért maradnom kell a gyári megoldásoknál.haxiboy
Szerintem is drága, ugyanakkor készen van.
Arduino elektronikai részével ellennék, de egyrészt nem tudok szép dobozt csinálni neki, másrészt, ezen a kütyün LCD gombok vannak, ami nem hülyeség, mert így ha betöltöm egy alkalmazáshoz a profilt, akkor rögtön azok az ikonok jelennek meg, ami oda való. Így nem kell megjegyezni minden gomb funkcióját. Pl. használnám munkához is (Photoshoop, AE, 3Ds Max), illetve sok játékhoz is jó lenne. Van makrózható gamer billem, de nem mindig elég, ez kiegészíthetné. Igazából az LCD gombok tetszenek, mert ezt nem tudja a makrózható bill. sem,[ Szerkesztve ]
-
anatron
aktív tag
-
duvi
nagyúr
Frissítettem a Hasznos linkek szekciót egy magyar parancsnoktársunk (cmdr phoebia) YT csatornájával.
-
haxiboy
veterán
Ez brutálisan drága ennyi pénzért. Az hogy milyen felirat van rajta teljesen mindegy nem? Arduino plusz pár db Gateron vagy Cherry MX switch, rá a keycapek, játékvezérlőként felismertetve korlátlan lehetőséged van.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
baphomet
senior tag
Ugyan már. Pofonegyszerű a dolog: teljesen lecsupaszított hajó, alulméretezett PD, legkisebb fuel tank, lekapart dukkózás, ja és több ezer próbálkozás, hogy kijöjjön egy olyan FSD mod, ahol a maximális optimal mass primary effect mellé sikerül secondary-nak további +optimal mass és +max fuel per jump effectet kapni.
-
orientcx
őstag
Én sokáig ilyenre vadásztam, de rájöttem, esély sincs arra, hogy ésszerű áron hozzájussak
Ezért inkább csináltam egyet. A módszer a következő:
végy egy öreg panasonic faxot(vatera - 483Ft)szedd ki belőle a kezelő panelt
vágd le a fölös részeket, pakold bele a vezérlő egységeket
csinálj neki lábazatot, oldal és hátlapot
egészítsd ki a + vezérlő egységekkel, és feliratozd meg
az alsó, ezüst színű klaviatúra a plusz pöttyért beültetett második karakterem irányítására szolgál. Például ha a target panelt kapcsolom be rajta, akkor a laptopon folyamatosan látom a contacts panelt, milyen hajók vannak a közelben, de innen tudom állítani azt is, hogy a + pip-et a PD mely részébe tegyeInnentől elnézést a képek minőségéért, a zömét félhomályban voltam kénytelen csinálni
tehát: a kész egységet illeszd össze, és szereld lapra a hotassal, hogy egy mozdulattal rögzíthesd az asztalhoz, és pakolhasd el használat után
persze a hotast, és a joyt egészítsd ki + makrozható gombokkal a pip menedzsmenthez, és egyéb fontos dolgokhoz
14 db macro gomb(ha kell, háromszorozható), a simákat össze sem számoltam, ha jön a jövőben valami új funkció, arra is elég lesz. Sajnos az idők folyamán a hardpoint deployed gomb biztonsági fedele elromlott, de már beszereztem egy fedeles kapcsolót, csak még lusta voltam kicserélni
Bocsi, kicsit hosszú lett[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest