- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
-
IT café
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ice_Man22
senior tag
Nah en nemtudok belepni a betaba. A jatek belep a fomenube, de mikor open/solo/private group ot valasztanek, kidob a jatek a desktopra.
-
duvi
nagyúr
Festések és kitek az eheti újdonságaink:
- Imperial Cutter Vibrant Paint Pack
- Federal Corvette Synth Paint Pack
- Federal Corvette Raider Pack
- Imperial Cutter Raider Pack -
wollnerd
aktív tag
válasz orientcx #35491 üzenetére
Pont ezt csináltam. szűrtem,de nem látszott semmi a térképen se közel se távolabb, de lehet vak vok egyszerűen...
De a most találtam némi infókat.PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
orientcx
őstag
válasz orientcx #35493 üzenetére
Akkor a beígért számok: fölül az új rendszer plafonja, alatta pedig a két régi szerinti kimagaslóan jól sikerült fejlesztés
damage/sec: 34,3/s = +47.2% damage: +55%
---------------------------------------------------------------
damage/sec: 34.8/s = +49.3% damage: +57.1%
damage/sec: 34.6/s = +48.3% damage: +56.1%
Láthatjuk, a régi upgrade jobb számokat produkált. Ez elsőre nem tűnik soknak, de nem is elhanyagolható. Viszont az is igaz, hogy a bétásnak 77 darabos lett a tárkapacitása, ami ebben a kategóriában kimagaslónak számít az átlagos 70-hez képest. a többi paraméter nagyjából egál. Tehát akinek van elég alapanyag legalább 10-20 kísérletre, annak esetleg érdemes megpróbálni.Viszont Palin mester tudománya az új szisztémában nagyon megkopott, döbbenetes különbség van az eddigi +41%-os, és az új max 35.2%-os multiplier között, pedig abban a 35.2%-ban már benne van a bétába berakott +spec effect is(drag drives), ami kifejezetten ezt a paramétert hivatott javítani. Lehet hogy valamit rosszul csináltam, de ez így nagyon durva különbség(a sebességem pl több mint 10m/s-al csökkent, és ez nyilván az agilitásra is erősen kihat). Nemtom, változtatnak-e rajta később, vagy netán tényleg elcsesztem valamit(kicsit már zsibbadok), de én azt javaslom mindenkinek, hogy irány Maia, amíg lehet, mert a Queen Elisabet is kisebb sugárban fog megfordulni, sőt, talán még egy Cutter is(na jó, az azért mégsem ), és Bözsi is le fog gyorsulni a járókeretével...
u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
orientcx
őstag
Mester? Köszönöm a titulust, egy Fed bugris ilyen megszólítást kizárólag a "mek" előtaggal szokott kapni
Sajnos kevés az időm, bővebben talán később, de megcsináltam MC-re a béta plafont(mert itt van max), és bizony a minap az élesben frissen tuningolt MC-im jobbak lettek. Nem sokkal, de jobbak. És ezt a bétában már nem is lehet elérni. Majd mutatok számokat is. De ehhez nagyon jól sikerült tuning kell, mert a béta plafon is nagyon jó, és viszonylag könnyen, de főleg biztosan elérhető. Ja, és hiába 100-as a limit a tárolókba, a 158 db mod embedded fw-m mégis megmaradt
Már nagyon kíváncsi vagyok Palin mesternél mi a csúcs, és hogy jobb-e, mint ami nekem van.u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
pcnet
addikt
válasz orientcx #35491 üzenetére
Mester! Akkor most érdemes a jelenlegi rendszerben tuningoltatni a multi cannonokat? Egész este conductive polymerst vadásztam BUNDA rendszerben, találtam is kemény 3 db-ot. Most anarchy+war rendszerelet látogatok seeking weaponsban dekkoló T9-ek reményében, de egy rendszerben sem találom őket. Kicsit szivatós a hozzávalók gyújtésének java része. Aztán lehet az új rendszerben nem is kell majd a conductive polymers vagy mi a szösz. Feleslegesen nem szívatom magam. Pár napja felvettem egy vadászt, már master a rangja, lekörözött a kis nyomorult. Ha így megy tovább, tuning nélküli MC-kel is eléjük az elite rangot.
“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo
-
-
wollnerd
aktív tag
Tudom hogy béta de: a 4-es panelen az utolsó felületen a jump range adata olykor megbízhatatlan, ha fsd tuningolások környékén van a teendőink, valszeg az outfitting résznél pontos.
Fogtam egy Anakondát amin kb. 62 ly volt, átalakítottam az új mod formára. 4-es grade lett, kipróbáltam két expentrial (az első és a 4.-et) effektet, de látszólag semmit se változott fényévtávval kapcsolatban... (?)
majd a datamited w. ex. begyűjtése után kipróbáltam kiviből a 25%-os fsd injection-t és 88 Ly-re voltam Deciat-tól. A 25%-os beinjekciózás után láttam a 4-es panelen hogy: 136 Ly!
És persze gyakorlatban nem működött, rinyált a hajó hogy nem elég az ugráshoz...
Aztán (lecsekkoltam: 63.09 Ly) 3x is elvégeztem a 5.-os fsd modolást (nem kicsiket lépett) és 4-es panelen még mindig a régi érték maradt! de az outfitting képernyőn kb. 64.5-Ly-et láttam. Holnap letesztelem gyakorlatban)
Na szóval: a jump range felirat a panelen sztem olykor hibás tudhat lenni! Javítandó.Amúgy a material trader lelőhelyeiről lehet tudni valamit? A Galaxic map-ot nem értem, sztem nem jelenít meg semmit. És az ún. Xeno trader is érdekelne engem...
[ Szerkesztve ]
PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
orientcx
őstag
"Arról volt szó, hogy régi 5-ös modulok 4-esként indulnak az új fejlesztéseknél."
Sajnos nem megy, próbáltam. Amint a régi módszer szerint felpiszkált cuccot meglátja a mester, undorral elfordul, és közli velem, hogy ha nagyon ragaszkodom hozzá, ő megcsinálhatja ugyan, de ez esetben a folyamat úgy kezdődik , hogy levakarja a régi tuningot.
Persze még minden változhat, de most ez nem megy.[ Szerkesztve ]
u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
CactuS
Arcképgyáros
Titkon reméltem, hogy azért W10 alá tákolnak valamit. Kamerára van más alternatíva, amit elég sok FPSt tud és esetleg nem fáj érte az ember szíve, ha kiszedi belőle az infra szűrőt?
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz kiskuplung #35480 üzenetére
Én próbáltam, igaz, nem Elite alatt, de nem voltam annyira elragadtatva. Inkább érdekes volt a technika, mintsem vásárlásra késztetett. Ez egyébként nem sík felület.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
orientcx
őstag
Sajnos az "előre tuning" nem működik, a mester a régi rendszer szerinti cuccokhoz hozzá sem hajlandó érni, tehát nem érdemes előre ötös szintre hozni bármit is csak azért, hogy aztán az új szisztémában már ötről indulhassunk., nem műkszik.
-
Mister_X
nagyúr
válasz CactuS #35479 üzenetére
Hm.... nope. Ugye VR-ban beláthatod az egész kabint és bárhova nézhetsz, működik a head tracking meg minden. Míg ugye ezzel csak kapsz egy 180 fokos vásznat.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
Cooper911
senior tag
Ó! Hát itt vannak az én nyolcszögletű kis barátaim. Ezeket sima fegyverrel is lehet sebezni?
Köszi az infókat a Chieftain-ról. 14es alap ugrótávot fel lehet húzni 20 fölé az már elviselhető.
orientcx:
"de van valamiféle lehetőség blueprint-ből, akár az adott mérnökségtől távol is fejleszteni,"
duvi írta felejebb a változásokat és abban van egy olyan, hogy mérnökönként lehet pin-elni egy blueprintet és azt a pinelt blueprintet megcsinálhatod bármelyik állomáson ahol van outfitting.[Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]
-
Mister_X
nagyúr
Megvan a következő hajóm, ezzel fogom "normális úton" összeszedni a pénzt a következő Corvette-re.
@CactuS: biztos lehet kapni Eye-t, mert azt használja a PSVR is. Pontosabban használhatja, PlayStation Camera néven van az utódja. Egyébiránt csodálkoznék, ha Kinecttel nem lehetne megoldani.
Ha igazán kövér lesz a lúd, szerezz be egy VR szemcsit, elvileg PSVR-ral is megoldható az Elite.
[ Szerkesztve ]
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
CactuS
Arcképgyáros
Szép lassan haladok az előkészületekkel, a Hotas X-et elkezdtem előkaparni a szekrényből, hogy lecserélhessem a T.16000M FCS Hotas-ra, amit nemrég megrendeltem. Egyik cimbora szerint ég és föld lesz a szenzorok között a különbség (egyszerre kezdtünk elite-ezni és mindketten HotasXen kezdtünk).
Ha már lúd alapon gondoltam megcsinálom az infrás kamera követést is, viszont szinte már sehol se kapható a PS3 Eye. Van alternatívája? Vagy ahol még kapni, onnan kéne boltolni?
-
duvi
nagyúr
Beköszöntek az új Thargoid felderítők is
Thargoid Scout Attack!!!! Elite Dangerous Beta![ Szerkesztve ]
-
orientcx
őstag
Amit most mondok, ne vedd készpénznek, mert ezt a részt már csak felületesen követtem, de van valamiféle lehetőség blueprint-ből, akár az adott mérnökségtől távol is fejleszteni, tehát talán a sorozatban tuningolt cuccoknál(pl SB) elég az egyiket megcsinálni, és a többi meg már jön a futószalagról. De hangsúlyozom, ebben egyáltalán nem vagyok biztos.
duvi - "igaz, hogy mindig jobbat adnak, de nem mindig ugyan annyival. Van amikor két pörgetés után beadja a Grade2-t és van, hogy csak negyedikre"
Ezen még biztos állítgatni fognak, de sztem összességében hamarabb, és főleg kiszámíthatóbban juthat valaki a jóhoz. Viszont az is igaz, hogy a kimagasló upgrade-knek vége.
-
42861
senior tag
válasz orientcx #35469 üzenetére
Hát nem tudom, szerintem ez így nettó szopatás.. Minek grindeljem össze az alapanyagot az első 4 szintért ha nekem az ötödik kell? Nem attól lesz jó az 5-ös fejlesztés, mert végignyálaztam az első 4-et. Vagy igen?
Számomra a mérnöközés része volt a játéknak az, ami a legkevésbé sem szorult hozzányúlásra. Ilyenre meg aztán főleg nem. -
orientcx
őstag
-
KisApám
addikt
ELITE DANGEROUS: COMMANDER DELUXE EDITION - 17,99 Euró (5600 Ft)... ez jó ár?
[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
duvi
nagyúr
A Chieftan alapára bétában: 18.897.696 CR
A Frontier szerint ez már nem diszkont ár, mint az eddigi bétákban volt, hanem a végleges ár: "For 3.0, ships and modules on the test server are available at their normal price and are not discounted as in prior beta periods." -
orientcx
őstag
De ahogy olvasom, a szerencsések már bétáznak is, úgyhogy hamarosan választ is kapunk a kérdésekre.
Nagyon kíváncsi vagyok, van-e olyan fejlesztésem, amit az új rendszerben már nem lehet elérni. Már csak egy 0.00000001 %-nyi plusztól is tonnákat hízna a májam. Azonnal leparkolnék a Jameson memorial bejáratánál, és teli torokból rázendítenéku.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
orientcx
őstag
"Nem lehet egyből rátenni a Grade 5-öt, hiába van már kimaxolva a mérnököknél ez a fejlesztésed."
Ez így félreérthető. Amit írtál, azt úgy kell érteni, hogy adott mérnöknél hiába vagy ötös szinten, egy szűz modellt akkor is nulláról kell feltolni. De tudomásom szerint ha egy olyan modult viszel be, amit akár még a régi rendszerben is upgrade-ltek mondjuk ötös szintre, akkor azt figyelembe veszik, és azt hiszem ilyenkor egyből négyes szintről indulsz. Ezért írtam azt, hogy a fontosabb modulokra, amikre várhatóan szükség lesz, érdemes még most egy-egy ötös szintű fejlesztést csináltatni. Akármilyet el lehet fogadni, lényeg, hogy a max szinten legyen, és akkor a későbbi finomhangolásnál már nem kell majd mindennel a 0-ról indulni. A mostani rendszer szerint ez csak egy próbálkozást jelent, de később 5-7 kísérlet lesz szükséges.
A másik: A jelenlegi rendszer szerint egy-egy szélsőségesen jól sikerült upgrade jobb eredményt produkálhat, mint ami az újban lehetséges, ezért akinek van türelme(no meg persze alapanyaga), annak érdemes most megpróbálni valami nagyon jót összeütni. Persze ehhez meg kell nézni, mit tud az új rendszer kihozni egy-egy tételből, azt összehasonlítani egy nagyon jól sikerült mostanival, és akkor le lehet vonni a megfelelő tanulságot.
A harmadik: A beyond videóban azt lehetett látni, hogy a sok alapanyag csak a spec effect-ekhez kell majd, a sima feltornázáshoz az eddig szokásos egy-egy db. Márpedig az effect-et csak a végleges verzióra kell kérni, emiatt csak egyszer kell megfizetni(ha jól láttam)[ Szerkesztve ]
-
-
korte019
tag
Most, hogy van ez a béta? Amit itt kigazdálkodok az elveszik ha bejön a rendes? Mert valahogy furcsák nekem az árak Olcsóbbnak néznek ki mint amik voltak hajóban.
-
pcnet
addikt
A bétában most halért nem lehet dolgoztatni a mérnökökkel. Lehet már megundorodtak tőle annyit letoltunk a torkukon. Pythonba ültetett vissza a rendszer, 5A Thrusters volt fent G5 dirty drrive tuninggal, kb 5-6 próbálkozás után 421 m/s-ról 425 m/s-ra sikerült növelni a boost speedet. Most megyek 6A Thrustersért és megnézem abból mit lehet kihozni. FSD is G5ön volt, ott is sikerült faragni még +1 Ly ugrótávot. Tetszik, hogy minden egyes pörgetéssel ténylegesen egyre jobb tuning jön ki. Fegyverekre leszek kíváncsi, azt még halért tuningoltam anno Corvetten, de nagyon megszívatott. Azt még nem tudom, hogy érdemes lenne e a multi cannonokat az éles játékban megcsinálni, vagy várjak vele és majd az új engi rendszerrel álljak neki. Eddig összességében tetszik az új engi rendszer.
-
wollnerd
aktív tag
válasz ForRedGlory #35456 üzenetére
HOTAS-os FCS T16000M van nekem is!
Az a jó hogy a gázkar (TWCS Throttle) és a botkormány (T.16000M) külön-külön van, külön usb-ből jönnek ki, tehát fel lehet cserélni a helyüket, így a te esetedben sztem simán lehet a botkormány bal oldalon és a gázkar a jobb oldalon. Botkormányt pedig egy két kisebb alkatrész segítségével átalakítható bal/jobbkezesre.Én jobbkezes vok és innen a Bluechipből vettem.
PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
ForRedGlory
félisten
Sejtettem, hogy nem véletlen nem találtam semmit.
Én is ezt néztem ki, így valószínűleg ezt veszem meg, bár HOTAS verzióban, aztán megtanulok jobb kézzel dzsojsztikozni.
Az a baj, hogy én kb mindenből a legjobbat szeretem csak, mert ott a hiányérzet (már ami a minőséget érinti), de úgy látom itt nem fogom megvenni a Thrustmaster Hotas Warthogot, pedig milyen baromi jó lenne (ha jobb kezes lennék). Szóval itt lemondás lesz joy téren.
[ Szerkesztve ]
-
Ice_Man22
senior tag
Mar lehet tolteni a betat.
-
Cooper911
senior tag
válasz kiskuplung #35449 üzenetére
Amikor a mérnöknél leszáltál akkor "resetelődött" a pin, tehát akkor felejtette el.
Az Inara erre is megoldás.duvi: Köszi az infókat.
[Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]
-
Ice_Man22
senior tag
Patch notes: [link]
-
wollnerd
aktív tag
Tudom, ebben az esetben a self destruct az életmentő.
Amúgy is December óta bubiban vagyok, nem is mentem el azóta sehova se.
Ha Upsilon Aquarii-ben találom magam konda társaságában (az előző hetekben a mirror frakciókat erősítettem az adatszállításokkal) az már pláne teljesen ok.PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
duvi
nagyúr
válasz wollnerd #35450 üzenetére
A bétában egy kicsit régebbi (kb.1 hetes) mentésedet kapod meg. Ahol akkor jártál ott fogsz kezdeni a bétában. Ha hetek óta úton vagy, akkor bizony a bubin kívül leszel. Vagy elpukkantod a hajót és visszarak az utolsó látogatott állomásra, vagy visszarepülsz. Bétában olcsóbban (vagy halakért ) lehet vásárolni, hogy könnyebben tesztelhessünk.
-
wollnerd
aktív tag
Várom a bétát kipróbálni. (Ki nem? ) Itt olvastam hogy működnek a beta mentések. Remélem azért nem fogom a bétában BP körül találni magam...
-
kiskuplung
őstag
Nagyon szépen köszönöm.
A pinned blueprintes rész érdekes...
Amúgy az a bug még mindig benne van a játékban, hogy hiába pinnelek egy blueprintet, valamiért elfelejti ezt? Meg az is elég nagy hülyeség volt anno, hogy csak akkor tudtam pinnelni, ha ott voltam a konkrét mérnöknél. -
duvi
nagyúr
válasz wollnerd #35445 üzenetére
Egy kis zavar támadt az erőben és a Powerplay triggerés miatt van, ez a soron kívüli restart.
-
duvi
nagyúr
válasz kiskuplung #35443 üzenetére
Összefoglalva a fontosabb Engi változtatásokat:
- Crafting Upgrades - They are removing any potential for the crafting process to result in an upgrade that is worse than what is currently fitted. All penalties in blueprints are fixed and only applied once per rank. We will need to maximize benefits from an upgrade before we can start applying higher rank versions to a module.
- Secondary Effects - Secondary hidden statistical variables are being removed. They'll try to ensure that each module has a set of experimental effects that allow you to tweak your module in a variety of ways.
- Material & Data Storage - They will introduce a per material/data storage cap, around the 100 mark, to remove inventory shuffling.
- Pinned Blueprints - We will be able to craft pinned blueprints at any starport that has outfitting. We'll be able to pin a blueprint per engineer.
- Experimental Effects - These will no longer have a chance to occur during the upgrade process. Instead, each experimental effect will simply have a materials cost that we can pay to have it fitted to an appropriate module. This means that there is no way we can lose reputation ranks with an Engineer (New Effects)
- UI Improvement - They'll add quality and quantity indicators for materials in the game world, so we’ll be able to see at a glance how much we have of a material without having to check our inventory.
- Collecting Materials - They'll add an ignore function for materials (and commodities, incidentally), allowing us to mine and collect more efficiently by preventing collector limpets from picking up ignored items and auto-venting refineries.
- Grandfathering - Existing engineered modules will be grandfathered. This means we can still use them, their statistics and effects won’t be changed. However, if we want to apply further upgrades to them, they will have to be converted. Conversion will place them at the top of the previous rank (so a rank 4 upgrade would become maxed rank 3 upgrade) and would change all statistics and effects to represent the new blueprint.[ Szerkesztve ]
-
wollnerd
aktív tag
Kevesebb mint 10 perc múlva szerverkarbantartás lesz...
Azt hiszem hamarosan jön már a béta. bár ők azt mondják hogy vészhelyzeti karbantartás ez... Megfelejtkeztek az Intel procik hibajavításáról?[ Szerkesztve ]
-
pcnet
addikt
válasz orientcx #35438 üzenetére
Ez engem is érdekelne, mert SB és MC tuningokat nem csináltam még meg, pont az új engi renszer miatt. Ugye elvileg minden pörgetéssel jobb értékek fognak kijönni . De ha arra fogsz jutni, hogy érdemesebb még most megcsinálni a tuningot, akkor meglátogatom gyorsan a mérnök urakat/hölgyaket. Várom a beszámolót!
-
Cooper911
senior tag
Most a héten elvileg volt valami micro patch ugye? (legalábbis nálam a steam frissitett)
Ez már a pax mission nerf volt?
Mindegy legfeljebb megyek Multicanont reszelni, azt a 9% rangot meg majdcsak összeszedem valahol
A bayond élesedése kb mikorra várható?[Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]
-
orientcx
őstag
A minap belenéztem a mérnöki fejlesztésekről szóló live stream-be. Igaz ugyan, hogy a beyond-ban a véletlen faktor némi túlzással konvertál nullához, viszont jó esély van arra, hogy egy-egy az eddigi módszer szerint készült, és kimagaslóan sikerült tuning jobb, mint amit az új szisztéma elő tud állítani. És mivel az új material és adattárolók úgy működnek, hogy minden cuccból 100-100db a férőhely, és az én 158db-os mod. embedded firewire készletemet amúgy sem hagyhatom pocsékba menni, ezért ma mérnököltettem egy kicsit. Egyenlőre csak a 4-es MC-ket, és a 3-as frag cannont toltam fel, de valami gyilkosan brutális elegyet alkotnak. Ami a damage, damage/sec mutatókat illeti, messze messze kiakadtak a mérnökurak műszereinek kijelzői, de szó szerint. Ráadásul mindre kaptam extra sütikét is(pl +armor piercing). És ami a legszebb a történetben, hogy viszonylag alacsony számú kísérlet elég volt a művelethez, ezért holnap a kisebb MC-ket is megpiszkáltatom. De előbb a bétában(már ha addig kijön) megnézem, hogy mit tudnak a szakik kihozni az új rendszer szerint, és összehasonlítom a meglévőkkel, az már mondani fog valamit. Ja, mivel a régi, fejlesztett modulokat a beyond-ban már nem kell majd az egyes szintről feltornázni(mert ezután a szűz darabokat mindig a földszintről kell kezdeni), ezért a fontosabb modulokra, amikre várhatóan szükség lesz, érdemes egy-egy ötös szintű fejlesztést csináltatni. Akármilyet el lehet fogadni, lényeg, hogy a max szinten legyen, és akkor nem kell majd mindennel a 0-ról indulni. Persze ezzel ráérünk akkor is, amikor majd élesedik a béta, ráadásul addig még rengeteg kongga ale fog lefolyni a pilóta kantinok lelkes közönségének telhetetlen gigáin(hogy miért nem lettem én költő, nem is tudom ... talán pont az ilyen szövegekért ), úgyhogy később akár változhatnak is még a dolgok, láttunk már olyat. De egy-egy kimagasló tuningra akkor is mindenképp érdemes még most rámenni.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz ForRedGlory #35434 üzenetére
Duvi mester jól mondja, csak annyival egészíteném ki, hogy bár valóban használható gázvezérlésre is egy második joy, de az nem lesz teljes értékű sajnos, mivel a joy-t a centeren kívül nem lehet fix pozícióba állítani. Tehát ha pl. folyamatos 75% tolóerőre van szükség, akkor a joyt ezen az értéken kézzel kell tartani, nem lehet fixen ott hagyni a kívánt pozícióban, mint egy rendes gázkart.
A tudomány a valóság költészete!
-
duvi
nagyúr
válasz ForRedGlory #35434 üzenetére
Szia!
Üdv a csapatban! Sajna nincs kimondott balkezes hotas A T.16000M -et szoktuk javasolni két példányban, mivel ez átszerelhető jobb és bal kézre is. Gázkarként is lehet használni a joyt.[ Szerkesztve ]
-
ForRedGlory
félisten
Sziasztok!
Megvettem akcióban a játékot és eddig tetszik, bár még a tutorial sem megy kisujjból Főleg a dokkolás érdekes, de már jobban megy, mint tegnap.
Olvasgattam az összefoglalót, de sajnos én balkezes vagyok. Van esetleg értelmes HOTAS balkezeseknek?
-
Cooper911
senior tag
válasz Mister_X #35432 üzenetére
Most hogy már ismered a játékot hamarabb meglesz a Conda mint elösször.
Volt itt egy Sylc nevű srác az ő hobbyja a clear save volt, egyszer megpróbált 24 óra alatt eljutni a Sidewindertől az Anacondáig. Ha jól emlékszem nem sokon múlott hogy nem jött össze.De az is egy módszer, hogy megpróbálod másképp mint ezelőtt ezálltal egy másik úton jutsz el ugyanoda.
-
Cooper911
senior tag
válasz orientcx #35429 üzenetére
Nagyon jó minőségü vágókorongjaink vannak, hátúlról úgysem nézik a koronát.
Amúgy az én alakításom egy jószándék vezérelte baleset volt, ez azért sokat levon az értékéből."Most először érzem úgy, hogy császári óvodába kellett volna járnom. A mi szemünket kiszúrták hülye csattogós lepkével, meg hét törpés nyomdával... "
Nana azért azt az Onionhead logót biztos nem véletlenül rajzoltad nagycsoportban....
-
Mister_X
nagyúr
válasz baphomet #35428 üzenetére
PDT helyett mehet heat sink, mert az én tapasztalataim alapján point defence nem fogja meg a causticot mindig, de 200% heat levakarja. Persze ez egy shield tankos Corvette-en meg Cutteren nem életbiztosítás, ellenben egy T10 pajzsát hamar lefújja a goid és ott lehet cseppet silent runningban menni. T10-et amúgyis egy művészet túlhevíteni.
-
orientcx
őstag
válasz Cooper911 #35417 üzenetére
Teljes szívemből gratulálok ehhez a több elemből összerakott pazar kombóhoz, amit sikerült elkövetned. Már épp nyúltam is "a hónap IPSZ zsenije" felirattal ellátott koronáért, hogy azt a fejedre helyezzem, amikor megpillantottam Mister_X kolléga kommentjét, és most teljesen tanácstalan lettem. Ahogy mondani szokás, "a zsűri nehéz helyzetben van". Még alig kezdődött el az év, és máris két olyan produkciót láthattunk, amelyek akár külön-külön is elnyerhették volna "az év hőstette" címet. Más megoldást nem látok, mint hogy megosztva kapjátok a titulust, páros napokon te vagy jogosult viselni a koronát, páratlan napokon Mister_X kolléga(palástból meg jogarból kettő is van, azon nem kell osztoznotok)
Egyben részvétem mindkettőtöknek.
És most egy mondat a frissen nerfelt passanger business panaszokról: Ne feledjétek, ha valamit egy-két mozdulattal megszerezhetünk, az kb annyit is ér. Na jó, ez azért így sok mindenre nem igaz, de a játékban megszerezhető pénzre/hajókra/modulokra/rankokra/címekre/satöbbikre speciel nagyon passzol. Ha a legelső kidokk után tíz perccel már egy fullos Corvette-ben lehet terpeszkedni, miközben a teljes rakteret millió Cr-es bankók teszik ki, akkor az a játék kb pont addig a tíz percig tud szórakoztatni.
Egy pillanatra még visszatérve Mister_X esetére: Megértem, hogy most kicsit le vagy törve, és hogy dühödben mondasz sok mindent, és nem is baj, ha pár napra inkább egy "tetris kúrát" tartasz magadnak, de aztán le fogsz higgadni, és azon kapod magad, hogy már megint valamilyen hajóban ücsörögsz. Ám igazán meglepődni azon fogsz, hogy mennyivel hamarabb sikerül majd visszaszerezned azt az Elvesztett Corvettet, mint ahogy előszörre.
Mert egy-két jól sikerült ostobasággal sok mindent el lehet bukni ebben a játékban, de a legnehezebben megszerezhetőt nem.Ezt a dolgot pedig úgy hívják, hogy a "tudás"...baphomet - "Lavian brandy búra, bajra."
Most először érzem úgy, hogy császári óvodába kellett volna járnom. A mi szemünket kiszúrták hülye csattogós lepkével, meg hét törpés nyomdával...
[ Szerkesztve ]
-
baphomet
senior tag
válasz Arvalis #35420 üzenetére
Ahogy a birodalmi oviban skandáltuk:
AX missile launcher a hullra,
AX MC a heartra,
Flak launcher a Thargon rajra,
Lavian brandy búra, bajra.Opcionálisan AX SLF lekötni a swarmot és besegíteni a hajó ellen, ha épp ráér.
Az AX fegyverekből max. 4-et lehet feltenni egy hajóra, kaphatóak a talajmenti állomásokon galaxisszerte S,M,L méretben, turreted és fix kivitelben, a téli vadászidény divatos színeiben.
Kell még Xeno scanner, és Shutdown field neutraliser.3-4 fix large AX MC már eleget sebez a hullon is, hogy jó legyen, így a négy nagy hajó mehet full MC setuppal, a kisebbekre érdemesebb vegyesen pakolni MC-t és rakétát.
Tűzerő tekintetében az Anaconda és a T10 a legjobb, mivel ezekre lehet 4 large MC-t pakolni. Corvette, Cutter 3L+1M. A Corvette mozgékonysága kompenzálja a gyengébb tűzerőt. A Cutter a legfelejtősebb közülük, szerintem.
Military armor, HRP, MRP. Minél erősebb pajzs. Ezek persze mérnökölve mégjobbak, de ne resistre menjen a mod, mert a Thargoidok sebzése abszolút, nem thermal, vagy kinetic. Ja, és 3-4 PDT a caustic a rakéták ellen, aranyat érhet.Wingben minden jobb és szebb, de a Cyclops variánst lehet szólózni is.
[ Szerkesztve ]
-
Mister_X
nagyúr
válasz kiskuplung #35424 üzenetére
50 millióval mentem Guugyuni-ba, ez három rebuy. Ott b*sztam el, hogy HazRES vadászat után sérülten, lőszer kiléptem aludni és amikor visszamentem másnap állomás előtt szedett ki a Cutter sc-ból.
Egy időre biztos leteszem a játékot, fog a halál kifarmolni 600 milliót...
-
baphomet
senior tag
válasz Phobion #35422 üzenetére
Nem kétszázmillió/óra AFK-zva, de:
-ELW és terraformálható WW, HMC bolygók szkennelése. Road to riches útvonaltervezővel. 10-15 mill/óra, duplázható, ha 5-ös PP szinten vagy a kínaival. Nyilván ez véges, de elég nagy azért ahhoz a bubi, hogy egy darabig kitartson.
-Bárhol sightseeing küldetések allied frakciótol 5-10 mill/út, 40+-os ugrótávú hajóval fél óra alatt megvan egy.
-Áruszállító Pythonnal: Sothis Mining - Ceos transport küldetések. Nem tudom mennyit fial, állítólag ez most a legjobb, miután lőttek a smeatonoznásnak.
-Thargoid Cyclops variant akár 5 perc alatt is szólózható, 2mill/kill
Illetve megvárjuk a Beyond 1-et. Biztos megint elcsesznek valamit, és nyílik egy új aranybánya. Ott lesznek hozzá az új wing missionok például.
Egyébként meg most nem a pénzt kell grindolni, hanem a G5-ös fegyvereket, SB-t, MRP-t, HRP-t, mert az új engi rendszerben az halál lesz, úgy látom.
-
duvi
nagyúr
válasz Arvalis #35420 üzenetére
Szia Arvalis!
Thargoidok ellen semmit nem érnek a hagyományos fegyverek (még engi tuninggal se sokat). Speciális fegyverek és modulok kellenek a Thargoid vadászatra. Erre szakosodott az Aegis és az általuk kifejlesztett felszerelésre lesz szükséged. Sok videó van fent, hogy ki milyen fittet és taktikát használ. Itt egy példa, de érdemes inkább wingben próbálkozni .(#35423) torz on borz
Én sima X-52-t használok saját beállításokkal, ezért Custom eszközt mutat a kontroller választóban. Próbáld testre szabni a gyári X-52 Pro configot és úgy elmenteni. Ha nem marad meg, akkor valószínűleg indításnál nem detektálja az ED az X-52-t. ED előtt indítsd el a Profilert és utána a Control Panelt. Ezután mehet az ED. Ha így se érzékeli, akkor sanszos, hogy Win jogosultság lesz a probléma oka.[ Szerkesztve ]
-
kiskuplung
őstag
válasz Mister_X #35419 üzenetére
Hú, nagyon sajnálom.... De már sokszor el lett mondva, hogy rebuy fedezet nélkül soha sehova!
Az elején még, mikor a Pythont csak úgy tudtam megvenni, hogy biztosítás nélkül mentem vele harcolni, aztán egyszer kilőtt szélvédővel, a nagy rohanásban nem sikerült eltalálni az állomás bejáratát, beakadtam azokba a fém rudakba, és ott szerencsétlenkedtem, és kb. 10 másodpercen állt meg az oxigénszámláló. Na, szerintem akkor fogadtam meg, hogy mindig odafigyelek erre.
Ezért mikor annak idején meglett az Anaconda, napokig ki se mertem hozni a garázsból, mert a biztosításra nem volt pénzem...
-
Szőrös
veterán
Srácok van egy kis gondom, ha átállítom az irányítást X-52Pro-ra akkor az müxik, ha valamit beállítok pluszban az is de hiába mentem el a következő belépés után automatikusan bill+egérre áll vissza. Valaki találkozott már ilyennel?
https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban
-
-
Mister_X
nagyúr
Ééés közben nerfelték a passenger bulk missionöket. Fasza.
-
Arvalis
csendes tag
Sziasztok!
Kb. fél éve nem voltam online az Elit világában, de most visszatértem és arra gondoltam összerakok egy hajót alien vadászatra. Egy fullos Corvettem már van teljes engivel human célpontokra, de ahogy nézegettem Thargoid "barátaink" ellen más felszereltség szükséges.
Vettem is erre a célra egy Cuttert, csak nem tudom hogyan tovább... Ebben szeretném a segítségetek kérni.
Milyen modulok / fegyverek léteznek erre a célra? Mit érdemes használni?
Milyen engi jó ellenük (már ha van)?
Stb.Segítséget előre is köszönöm!
-
Mister_X
nagyúr
Úgy néz ki véglegesen elsüllyedt a Corvette. Kezdve a meta alloy - low pressure diamond ötvözetből készült lámpáknak a leszállópadok mellett, egyszer egy állomásról kiszáguldó Anacondának, kétszer pedig egy Elite Cutternek (CMDR).
Tudom, az én hibám, hogy openben játszottam, minek nekem az online feature-ök, és hogy lehetek ilyen balfasz, hogy nem tartom magamnál a rebuy cost ötszörösét vész esetére. Nyitottam egy ticketet azért, kíváncsi leszek a válaszukra, mert azt aláírom, hogy Elite: Dangerous és nyugodtan számoljak azzal, hogy a többi player potenciális pszichopata. De, hogy bug miatt veszítsem el a hajót véglegsen, na azt nem veszi be a gyomrom.
Kértem a ticketben, hogy ha ezt közlik is velem, hogy “bocs, ez van”, akkor mellékeljék a FDev címét, mert elküldöm nekik postán a feldarabolt lemezt és találok rá módot, hogy a FP-kre elköltött pénzt visszaszerezzem (miheztartás végett csak azt a 2000-et, amit két hete vettem és a Corvette-re költöttem belőle 1200-at).
-
Cooper911
senior tag
válasz orientcx #35408 üzenetére
"már eljutottak arra a szintre, hogy a tök üres rakteremre is sorozatosan hatch breaker limpeteket küldözgessenek,"
Manapság már nagyon egyedi dolgot kell villantani az IPSZ tagsághoz, így mindenfélét kitalálnak abátorbotor pilóták.
Manapság már nem elég amit én csináltam, egy hisztis utas miatt annyira siettem be a bázisra, hogy beakadtam eggy leszállóhelyre ami nem az enyém volt így kilőttek. A Cutter biztositása semmi ahhoz képest amit a fuvarok elveztésével buktam. De ez még semmi, egy hét eltiltás a rendszertől, a hab a tortán pedig , hogy eközben nerfelték az utasszállitós küldiket ...[Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]
-
duvi
nagyúr
válasz Mister_X #35413 üzenetére
Ha véget ér egy CG, akkor oda kell menned az adott állomásra, hogy felvehesd a jutalmad. Nem muszáj azonnal, később is ráérsz. Amennyiben a határidő lejárta előtt teljesül az összes cél (tier), akkor bónuszt is fizetnek a tier jutalmakon felül. A Guuguyni CG-ből még kb. másfél nap van hátra és tier 6/8-nál tart. Itt mindig megnézheted az aktuális CG jelentéseket.
-
Mister_X
nagyúr
Srácok... mondjátok, hogy a community goal jutalma egyből jóváíródik a számlámhoz és nem kell valamit (akármit) is kattintgatni.
Továbbá, a Guugyuni goalnak mik a jutalmai és mikor érnek véget?
-
Tnil
tag
Lehet egyszerre Empire és Federation reput is húzni? Vagy egyszerre csak egy ranglétráján ugrálhatok felfelé? Empire frakcio tetszik jobban, de Sol-t is szivesen meglátogatnám.
-
duvi
nagyúr
-
orientcx
őstag
Ezek a kalózok egyre hülyébbek. Azt már megszoktam, hogy ha akárcsak 15 deka, már erősen zöldes színben pompázó parizert is a raktérben felejtek, akkor még egy novice Adder is gondolkodás nélkül a Corvettem torkának ugrik ezért a pazar zsákmányért. Már ehhez is komoly retardációban kell szenvednie valakinek, de hogy már eljutottak arra a szintre, hogy a tök üres rakteremre is sorozatosan hatch breaker limpeteket küldözgessenek, hát ahhoz már kevés, ha valaki csak úgy simán retardált....
Apropó, retardáció, még ki sem zokogtam magam a fura wanted státuszba kerüléseim miatt, de máris majdnem sikerült a téma egy újabb mérföldkövét magam mögött hagynom. Oldalról nekem jött egy Eagle. Nem nagyon, de valahogy beleakadt az oldalamba. Észre sem vettem, csak akkor láttam meg, amikor oldalra, a target panelre pillantottam. Hiába ráztam, boostoltam, csak nem sikerült leválasztanom, közben meg már a pajzsa is elfogyott. Végül nem lett baj, mert hetvenpár %-os hullnál csak lepattant valahogy, de mivel clean volt, ha elpukkant volna, akkor mától megint az én véremet akarta volna a galaxis összes fejvadásza... (hiába, 4.000Cr az 4.000 Cr)Cooper911 - "Tőled még a kövek is kifekszenek."
-
Hát ez a legkevesebb, amit a rettegett Fed szájhero elvárhat tőlük(is!)CactuS - Hát, nem arcoskodásból mondom(pedig ahhoz nagyon értek ), de ha te még a horizons előtt parkoltál le, és most megkérdezed, hogy mi változott azóta, az egy kicsit olyan, mintha mondjuk az "emberiségesdit" játszó istenek közül valamelyik a mai napon egyszer csak feltenné a kérdést, hogy "kollégák, én a piramis építéseknél kiszálltam, történt azóta valami érdekes?" -- A szaktársak mindent elkövettek, hogy minél komplexebb választ adjanak neked(én nem mertem rá vállalkozni), de ezt igazából lehetetlen összefoglalni.
A rossz hír az, hogy gyak újra kell tanulnod a játékot(illetve ez jó hír, mert sok nagyon élvezetes újdonság került bele a kezdetek óta).
A jó hír meg az, hogy vannak dolgok, amit már nem kell megtanulnod, mert pont most fogják megváltoztatni
Úgyhogy én hamarosan megyek is vissza a kadét iskolába, talán még rám jön a régi köpenyem ( )u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
Ice_Man22
senior tag
-
duvi
nagyúr
válasz CactuS #35404 üzenetére
"Ha jól értem, akkor a modultransfer esetén mondjuk egy Prismatic shieldet át tudok tenni egy másik hajóra?" Így van Minden kompatibilis modult vagy fegyvert, átpakolhatunk egy másik hajónkra. Nem rossz a multicrew, mert az aktívan résztvevő tagok (vadászpilóta, fegyverzetkezelő) jutalékot kapnak a befolyt összegből.
-
CactuS
Arcképgyáros
Köszönöm a kiegészítést, ezek már nagyon hiányoztak anno. Ha jól értem, akkor a modultransfer esetén mondjuk egy Prismatic shieldet át tudok tenni egy másik hajóra?
Multicrew izgalmasan hangzik, bár gondolom keresetben annyira nem éri meg.
Ice_Man22: Na, mire visszajövök és álmodozok arról, hogy végre megveszem a bálnát, amit beraktak, nerfelik a dolgot. Szokásos szerencsém.
-
wollnerd
aktív tag
válasz Ice_Man22 #35400 üzenetére
Én mostanában fejvadászok. Igaz, hogy kb. akár harmadnyira-negyednyire kevesebbet lehet keresni, de az legalább tényleg izgalmas(abb) és kevésbé monoton.
-
duvi
nagyúr
válasz CactuS #35396 üzenetére
Cooper911 kollégát kiegészíteném pár részlettel. Bevezették a modultárolást (jelenleg 60 férőhelyes a store, de bővíteni fogják) illetve a hajó és modultransfert. Minél értékesebb és minél messzebbre szállíttatod, annál drágám a fuvarköltség. Egyszerűsítették a büntetések kifizetését (ez újra változni fog a most érkező patchben) az Interstellar Factors (sin brokerek) megjelenésével. Új funkcióként bejött a multicrew és bizonyos hajótípusoknál a fedélzeti vadászok telepítése/használata.
[ Szerkesztve ]
-
pcnet
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gitáros topic
- Renault, Dacia topik
- ASUS blog: TUF A14 notebook, a mini játékgép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Philips 24B1U5301H/00 Monitor
- ÚJ Bontatlan Mac mini M4 chip16-24GB 256-512GB SSD 1év Apple Garanciáva AZONNAL Átvehető Deák Térnél
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- Olympus E-M1X + objektívek
- Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 - ELEKTROMOS ROLLER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest