Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz szemmelver #58398 üzenetére
Mivel az eBay vásárlói védelme a megérkezés várható idejének végső időpontjától számítva 30 nap, itt nálad február 7, valamint a Paypal vásárlói védelme a vásárlás napjától számított 180 nap, nyugodtan megvárhatod a január 22-t. De várhatsz tovább is.
dec 14-én rendeltem cuccokat, azok jan 6-ra itt voltak, gondolom nem ettől az eladótól és lehet, hogy nem ugyanaz volt a szállító.
Még mindig van a Magyar Posta tárolóhelyein karácsony előtt érkezett, de még kapacítás probléma miatt nem kézbesített csomag.
[ Szerkesztve ]
-
szemmelver
aktív tag
Sziasztok!
Rendeltem egy terméket dec 7-én ebay-ről, amit az eladó feladott dec 10-én. Január 8. volt az utolsó határidő, hogy megkapjam, de nem kaptam meg. Írtam neki, hogy utalja vissza a pénzt, erre azt írta hogy nem-e tudnék várni jan 22-ig, mert hogy lassú a szállítás és hogy 20-42 munkanap között meg kell, hogy jöjjön. Amennyiben nem jön meg, visszautalja.
Kérdésem az, hogy merjek-e vele várni január 22-ig, vagy követeljem vissza a pénzem?
Február 8-ig él a kérelmem, amit elindítottam vele szembe.
Amúgy amiket dec 14-én rendeltem cuccokat, azok jan 6-ra itt voltak
Várom a válaszokat, tanácsokat!
Köszönöm!
-
ferke72
aktív tag
Sziasztok! ebay és DHL szállítás Németországból (DHL Paket International) kérdés..tracking number nem 10 számjegyű hanem 12.. ezt valószínű idehaza már nem DHL hozza ki hanem MPL futár?
Nem az számít, hogy mennyi időnk van, hanem hogy mit kezdünk vele.
-
-
Topikgazda
válasz Pöttön #58390 üzenetére
Náluk is 220V 50 Hz-van de használható a mi 230V 50 Hz-es hálózatunkon, a csatlakozó dugók nem Európai szabvány, nézni kell hogy olyannal szállítja-e a kereskedő automatikusan, vagy meg kell írni a fizetéskor üzenetként. De lehet hozzá rendelni átalakítókat is 30-70 Ft-ért darabját, ha nem úgy lenne.
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Ha Kínából származó műszaki cikket veszek ebay-en, akkor az használható az itthoni 220v-al?
Vagy kell majd hozzá valami speckós adapter?A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Xarina
aktív tag
Pár perce az ebay is küldött egy levelet:
We're writing to let you know that we've removed an item you recently won:
252231213937 - White Smart Watch Phone Mate U8 Bluetooth For IOS Android Samsung HTC LGSince you've already paid for the item, you don't need to do anything else. If your item hasn't arrived yet, it should arrive soon. If it doesn't, then you'll want to open a case in our Resolution Centre. You can learn how to do this, plus find timelines for opening cases, at:
http://pages.ebay.co.uk/help/policies/money-back-guarantee.htmlWe wish you all the best on eBay and hope your future experiences are pleasant and successful. If you have questions, please click "Customer Support" at the top of most eBay pages.
If you have already filed an eBay Money Back Guarantee case for this item, the case has been decided in your favor and your payment has been refunded.
eBay still has lots of other great deals. Go to http://www.ebay.co.uk to shop. We hope to see you soon.
Thanks,
eBay
Ők is azt írják, hogy várjak. Nyilván én meg szeretném visszakapni a pénzem. Tehát ilyenkor nem kellene kivárnom valamennyi időt, mert nyilván egy hét alatt nem érne ide sehogy sem?
-
Topikgazda
válasz Xarina #58386 üzenetére
Szerintem ne várj, a legrövidebb időn belül próbáld a pénzed visszakapni, ha mégis tényleg feladta és megérkezik, akkor majd ráérsz azon gondolkodni, hogy kinek fizeted ki újra. Törölték és ilyenkor csak a cégek (eBay, Paypal) tudnak neked pénzt visszaadni.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Xarina #58383 üzenetére
Bejelölte hogy elküldve, mert a boríték nem szürke.
Oké, Resolve Problem, akkor Resolution Center és valamilyen okkal pénz visszakérés, már amit enged, úgy értem.
Előtte azért nézz rá a Paypal-re, ha ott nincs visszafordítva a pénz neked és az eBay-n semmi lehetőség, akkor Paypal nem érkezett meg dispute.[ Szerkesztve ]
-
Xarina
aktív tag
Semmi nincs, csak a megadott szöveg van feltüntetve. Ill. egy ablakban a resolve problem felirat.meg alatta a view paypal transaction link. Semmi más. Pl. üzenetet sem tudok küldeni az eladónak. Azt sem tudom ki volt. Azt, hogy a terméket eltávolították, azt is csak a paypal alól tudtam megnézni.
-
Xarina
aktív tag
Vettem egy órát múlt héten az e-bayen. Ki is fizettem paypal-on keresztül. Pár nap múlva a tesómnak is rendeltem egyet, de ekkor fizetésnél azt írta ki, hogy technikai okok miatt folyamatban van a fizetés, de nem teljesült. Próbáljam meg később. Jópár órával később a papypal fiókomban láttam, hogy az összeg levonásra került.
Ma belépve a my ebay summary oldalon látom, hogy a rendelésem helyén a következő üzenet fogad:
We had to remove this listing from the site and you're not required to complete the transaction. If you've already sent payment, the sale should process as normal and you don't have anything to worry about. If you have any questions about delivery, please check tracking or contact your seller. If you run into any trouble along the way eBay is here to help. Please visit the Resolution Center to help resolve any problems you may encounter.
This user is no longer registered on eBay.
A rendelt termék oldala eltűnt, csak egy felirat van helyette, hogy a termék eltávolításra került.
Kell nekem tenni valamit vagy írjak a problémamegoldó központnak? -
Topikgazda
válasz lacko6 #58375 üzenetére
Megjött a csomagod, kibontod, hibás a termék. eBay-n nem felel meg a leírásnak case indítása.
Ennek lehet több kimenete:
1. Visszakapod a pénzed és nem kell visszaküldeni.
2. Visszakapod a pénzed, de vissza kell küldeni.
3. Küld másikat, de vissza kell küldeni.
A 2-es és 3-as esetben, ha ebben az évben vásároltad, akkor a Paypal fizeti a visszaküldés költségét.
Az hogy a 2015.12.31-ig érvényes promóció ideje alatt vásároltad, az én olvasatomban úgy tűnik nem fizetik, de mivel nincs más lehetőség a visszaküldés költségének visszakapására, egy próbát megér.
De egyébként mit ír az eladó a szabályaiban a visszaküldésről? (on the seller's return policy) -
Topikgazda
válasz Maksifül #58364 üzenetére
Tisztázzuk a dolgokat. Ha már eBay topik, akkor te eladsz valamit, elküldöd egy másik helyre egy szállítóval és elvesztik a csomagot.
Ilyen esetben a feladónak, küldőnek kell igazolni az értékét a csomag tartalmának.
Van egy eBay tranzakció igazolás, hogy mit és mennyiért adtál el, van egy Paypal tranzakció igazolás a beérkezett pénzről és ha azt az összeget a Paypal-ről kiküldöd a számládra van egy forint értékes igazolásod. Valamint a szállítótól számla a küldés díjáról.
Ezekkel igazolhatod az értéket. Ezek elfogadását nem tagadhatja meg kifejezetten arra való hivatkozással, hogy csak számlával lehet igazolni. A Paypal Uniós cégként működik, -lehet számlát is készíteni egyébként, vagy kérni hivatalos igazolást- így ha a NAV elfogadja az igazolásukat az értékről, nem igazán értem hogy egy Uniós országban működő futár cég miért nem tenné meg.
A szállítási szolgáltató szerződési feltételei írnak a küldemény tartalmának piaci értékéről -ez az amennyiért eladtam- illetve az értéknyilvánításos küldemények esetén a fuvarlevélre, csomagra írt érték- ami után kifizettük a megfelelő pénzt- megfelelő kártérítési összegről. A magyar bejegyzésű cégekre is vonatkozik a Posta törvény és az a kiinduló alap az üzleti feltételeik közt.
Sehol nem olvastam a szerződési feltételeik közt számlával igazolt értéket a kártérítés összegének megállapításáról.Konkrét szabályozás
Postatörvény: 27. Felelősség a postai küldemény megsemmisüléséért, elveszéséért, megsérüléséért[ Szerkesztve ]
-
Maksifül
senior tag
Na, ez a futárcégekre nem igaz. Ők csak akkor fizetnek, ha számlával tudják igazolni a feladott, s elveszett termék eredeti árát.
A posta ezzel nem foglalkozik. Ha ott kifizetted az értéknyilvánítást, s a csomagod elveszik, azok a kinyomozás után kifizetik. Legalább is ezt mondták a postán.Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
tothferenc
senior tag
a vásárlási előzményeknél van egy olyan fül, hogy Returns and canceled orders. Van pár darab ~ 300 forintos tétel, ami nem lett kifizetve, mert visszadobta a PP a fizetésnél a dolgot. (úgy vettem észre, van olyan eladó, akinél nem tudok a pp-hez hozzárendelt Maestro kártyámmal fizetni...). Ezzel van teendőm? semelyik eladó nem írt, hogy fizessem ki a terméket...stb.
i5 2500k + 8GB RAM + Gigabyte R9 270X 4GB ~ iPhone 13 mini - MediaPad M3
-
Topikgazda
válasz lacko6 #58366 üzenetére
A lényeg: on the seller's return policy. Ha ebben vállalja, akkor igen, de nem szokták fizetni, én az eBay-n nem is találtam még ilyen eladót. A visszaküldésre is nem sok időt adnak, és legtöbbször a vevő fizeti azt is.
A fogyasztó védelmi törvények sem írják elő, az hogy a visszaküldést fizeti az eladó önként vállalt.
Nem véletlenül létezik a Paypal promóciója a visszaküldésre. -
Surci1
tag
Egy ebay-en vásárolt termék becsült max. szállítási ideje már egy hete lejárt. Gondoltam irok az eladónak. A terméknél jobb oldalon a fület lenyitva a contact seller menűpontot választottam, ahol küldtem üzenetet az eladónak. Ezután vettem észre, hogy a purchase history-ból a termék eltűnt. Egy kis keresgélés után látom, hogy a resulotion centerben egy request-et nyitottam. Természetesen nem ez volt a szándékom, nem is tudtam, hogy a contact seller-nél lehet ilyet csinálni. Kérdésem, hogy a request és a case között pontosan mi a különbség? A bénaságommal legalább annyira kicsesztem az eladóval mintha case-t nyitottam volna?
[ Szerkesztve ]
-
lacko6
senior tag
válasz havri1 #58363 üzenetére
ebay oldala help
Who pays for return shipping costs?
If there's a problem with an item, the seller is responsible for paying return shipping costs.
If a buyer changes their mind about a purchase and wants to return it, they may be required to pay the shipping costs, depending on the seller's return policy.
-
Maksifül
senior tag
Érdeklődni szeretnék, hogy küldött-e már valaki olyan csomagot, amit értéknyilvánítással adott fel, de útközben eltűnt, majd kellett kártérítést kérnie?
Futárszolgálatoknál azt mondják, hogy hiába ad fel bárki bármilyen csomagot, s fizet a biztosításért akármennyit, ha eltűnik, megsemmisül, s nem küldő nem tudja az adott termék árát SZÁMLÁVAL igazolni, akkor nem fizet semmit a biztosító.
Kérdem én, hogy egy magánszemély egy használt termék esetében, amit esetleg már ő is használtan vett, hogyan tudna számlával igazolni bármit is? Sima adás-vételi szerződést is elfogadnak ilyenkor a futárcégek, vagy a posta?Esetleg adott fel bárki postával olyan csomagot, ami eltűnt, s kártalanítást kellett kérnie az értéknyilvánított csomag után? A részletek érdekelnének.
Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
lacko6
senior tag
Hi.
Most olvasom ha egy tétel hibásan érkezik,az eladónak kell fizetnie a vissza utat is.
Jól értelmezem?
-
anorche1
őstag
Ma kaptam Szingapúrból egy noname fülhallgatót, pedig nem is rendeltem. Ez mi? Miért?
Gondoltam arra, hogy rossz csomagot adtak nekem fel, de jelenleg 2 csomagot várok, és telefontokot Angliából, és egy külső 2.5" hdd tokot Shen-zen -ből."It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
Topikgazda
A PayPal téma összefoglalóba bekerült az új Paypal felületen történő bankkártya konverzió beállítás leírása.
-
Predator2
addikt
Köszönöm a segítséget, most már rendben van!
Még valami, régebben kérdeztem, de nem kaptam választ: [link] hátha most sikerül!
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Predator2
addikt
Rendben, megpróbálom még1x
Viszont nekem az ablak sem így nézett ki, mint amit most linkeltél!
Abból amit én linkeltem, nem derül ki a termék?
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Predator2
addikt
Sajnos a paypal és a ebay is csak 2-3 évet enged visszamenni. Nekem viszont egy 2012-es vásárlás érdekelne
Értékelt az eladó viszont, nem vagyok biztos benne, hogy ez lenne az:[link]
Van lehetőség ezek alapján vissza nézni a terméket?
-
somnia
őstag
Az Amerikába menő csomagok nyomkövetésével kapcsolatban egy másik fórumon azt írja egy manus, hogy ha a carrierhez a célország postáját, USA-ba USPS-t ír, akkor a sima ajánlott is követhető az eBay felületén.
-
Maksifül
senior tag
Köszönöm!
Persze a mókus azt szeretné, ha "gift"-ként adjam fel, s ne írjak értéket a cucchoz, csak annyit, hogy "watch". Nyilván azért, hogy a vámot ne kelljen megfizetnie, amikor az országba érkezik.
Komolyan mondom, már jobban örülnék, ha nem adtam volna el, s kereshetnék más vevőt.De köszönöm a tanácsokat.
[ Szerkesztve ]
Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
Topikgazda
válasz Maksifül #58340 üzenetére
Nem jött át? Írsz egy word dokumentumot, ami a fentebb idézett dolgodnak megfelel és kinyomtatod és mellékeled. Egyébként is a másik cég ajánlata olcsóbb volt és nem ír ilyen számlát a feladáshoz.
Ha eladsz valami az eBay-n akkor ott is és a Paypal-n is tudsz számlát készíteni, a Paypal-n meg bármikor pénzbekérőt.[ Szerkesztve ]
-
Maksifül
senior tag
Hát ez az.. azt sem értem, ha mondjuk egy külföldi barátom itt járna Magyarországon, s véletlenül itt felejtené a saját óráját például, akkor mi a francért kellene számla vagy bármi is ahhoz, hogy visszaküldjem neki a saját tulajdonát? /nyilván itt nem ez a helyzet, de megtörténhetne/ Sőt, még vámot is kell fizetnie a saját órája után. Normális dolog ez?
-
Topikgazda
válasz Maksifül #58337 üzenetére
Akkor ne a Fürgefutáron keresztül küld.
Meg akkor értelmezzük az első bekezdés utolsó mondatát:
Bár a pro forma vagy díjbekérő néven kiállított bizonylat külalakban és tartalomban is nagyon hasonlít a számlához, valójában nem számla, ezért elszámolásra, ÁFA visszaigénylésre nem alkalmas!
Tartalmi különbségek általában a számlához képest:
- nincs rajta ÁFA kulcsonként bontás (hiszen ÁFA elszámolásra nem alkalmas)
- nincs teljesítés dátuma, csak kiállítás kelte, és fizetési határidő
- számlaszám helyett sorszáma van
Fontos, hogy a pro forma-ra nem vonatkoznak a számlázási szabályok, és semmilyen tartalmi előírása sincs, így bárhogy kinézhet!
Abba a részben már ne menjünk bele, hogy magánszemély már használatában lévő dolgot elad külföldre az nem exportálás.[ Szerkesztve ]
-
Maksifül
senior tag
Épp az általad linkelt oldalon látom ezt a számlás dolgot. De a futárcégekkel szállítmányozó ismerősöm is azt mondta, hogy EU-n kívülre nem lehet számla nélkül exportálni semmit. Holnap felhívok pár futárcéget, s rendbe teszem ezt a dolgot. Nem létezik, hogy egy magánszemély nem tud egy vacak csomagot elküldeni számla nélkül.
-
Topikgazda
válasz Pöttön #58326 üzenetére
Nyilvánvalóan a fórum szabályai miatt nem válaszohatok az első kérdésedre.
Szerintem érhetően fogalmaztam a hsz-ben.
Ha nem veszed át a küldeményt, mert vámeljárás alá vonták, akkor te hibád miatt sikertelen a kézbesítés, nem várható el hogy az eladó jótálljon, ha visszaküldik neki és épségben megkapja, vissza szokták adni a vételárat.
De én az ő helyében nem adnám vissza a teljes árat, levonnám a költségeimet.[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Pöttön #58327 üzenetére
Tárgyi tévedéseid vannak és inkább zavard el az ismerőseidet a .... Fennakad az nem azt jelenti, hogy ottmarad és soha nem kapod meg és nem a határon akad fent, hanem a VÁM-on, ilyenkor a posta vagy futár szolgálattól kapsz egy levelet, nyilatkoznod kell mennyit ér, te vetted, számlát csatolni mellé, ez alapján kiszabják az a +27%-ot + 2000 Ft kezelési költség, ezt a postásnak kell kifizetned pluszban.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Topikgazda
válasz Maksifül #58328 üzenetére
Nem mondtam hogy EMS-el küldd. Drágább mint egy futár. (És futár viszi.)
Elsőbbségi levél oszlop amiről írok.
De honnan varázsoltad az országlapot, mert napok óta ez van:
Országlapok
Kedves Ügyfelünk!
Az oldal átmenetileg szünetel. 2016. január 04-től szíveskedjen információért az Ügyfélszolgálathoz fordulni!
Megértését köszönjük![ Szerkesztve ]
-
Maksifül
senior tag
válasz Predator2 #58329 üzenetére
Évekre visszamenőleg szerintem csak azt tudod megnézni, hogy ki volt az eladó. Azt is csak akkor, ha adott akármilyen értékelést. Azt viszont nem, hogy mit vettél tőle.
-
Predator2
addikt
Helló
Van arra lehetőség, hogy évekre visszamenőleg is megnézzem a vásárlásaimat, és hogy kitől/melyik eladótól!?
Mert rendeltem régebben valamit, de nem tudom mikor és kitől.THX
[ Szerkesztve ]
-
Maksifül
senior tag
Itt azt írják, hogy a vámárunyilatkozat mellé még valami számla is kell, ha pl EMS gyorspostával szeretném küldeni a cuccot Izraelbe.
Magánszemélyként milyen számlát, s hogyan tud bárki is kiállítani egy magánszemélynek küldött csomag esetében?
Ahogy elnéztem, a futárszolgálatok is csak számlával visznek el bármit is EU-n kívüli országba.Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
Surci1
tag
válasz darál0w #58321 üzenetére
Köszi a segítséget, Áprilisban lesz két éve, hogy használom, de az idő nem minden. Néha-néha vásárolgatok, az alap dolgokat ismerem az ebay-en, de ilyen levélre nem emlékszem, hogy kaptam volna. Itt a topicban, azért nálam jóval többet tapasztalt emberek vannak, ezért kérdeztem.
-
Xarina
aktív tag
válasz dugynok #58318 üzenetére
Ezt még december közepén kaptam, de nem tudtam, hogy ilyen is van, amit el kell fogadni. Az előző tapasztalatok alapján azt hittem, hogy már megjelent a számlámon. Mint utólag kiderült, tényleg a paypaltól jött a mail csak az volt furcsa, hogy olvashatatlan volt a feladó.
Egyébként mindent úgy csináltam, ahogy leírtad.
Köszönöm a segítséget -
Vertigo18
addikt
válasz Pöttön #58312 üzenetére
onnan lehet tudni, hogy honnan jön... Ha nem Eu-n belülről jön, akkor 22€ érték felett Áfás... De ez le lett írva már többször is. Ráadásul nem lehet már nagyon kijátszani "GIFT", vagy hasonló csalásokkal, mert berakják egy röntgengépbe és látják mi van benne.
A vonatkozó díjtételek magánszemély által megrendelt áru (vásárolt áru) esetén:
0-22 euró között vámmentes/vámeljárás alá nem tartozó küldemény
22,1 - 150 euró között vámmentes, de 27% ÁFA terheli a küldeményt
150,1 - 700 euró között kereskedelmi vámtarifa + 27% ÁFA terheli a küldeményt
700,1 - euró és ezen érték felett kereskedelmi vámtarifa + 27% ÁFA terheli a küldeményt[ Szerkesztve ]
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Topikgazda
válasz szlibud #58309 üzenetére
Egyszer ír egy 14 napot az átvételtől visszaküldésre, valamint 1 hónap időtartamnak tűnik a garanciája.
Ez egy dolog. Mivel csak a szállítócége van Németországban, nem az üzlet, ezért hiába Uniós országból jött, a német fogyasztóvédelmi törvények szerinti 12 hónap garancia ugrik, mert nem itt történt a vásárlás.
Írni kellene de nincs sok remény. Ráadásul a visszaküldést neked kell finanszírozni. -
Surci1
tag
-
Xarina
aktív tag
válasz Vertigo18 #58311 üzenetére
Létezik olyan, hogy csak akkor kapom meg a visszatérítést, ha a paypal fiókomban elfogadom? Eddig már kétszer kaptam visszatérítést, de ott mindig megjelent a számlámon. Most pedig kaptam egy mail-t a paypaltól, hogy van egy visszatérítésem, amit csak akkor kapok meg, ha külön bejelentkezek a paypal fiókomba és ott elfogadom a megítélt összeget.
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Nem olyan rég rendeltem egy adaptert Ebay-ről, azóta 1-2 ismerőstől, rokontól hallottam rém történeteket, hogy valamelyik ország határán fent akadt a csomagja, a vámon, és azóta is várja a csomagot.
Ennek hallatán egy kicsit most beparáztam.
Ennek mennyi az esélye, és mi alapján akadhat fent a vámon, ha fent akad?
És ebben az esetben akkor bukom az árát?[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
szlibud
tag
Vettem egy teleefont a német e-bayon, még november 22-én lett fizetve, 1 hét múlva megjött. Egyébként karácsonyi ajándéknak, úgyhogy akkor lett használatba véve.
Viszont ma meghalt, se kép, se hang, nem reagál, be se lehet kapcsolni.
Mit lehet ilyenkor csinálni? Elvileg ugye garanciális, de gyakorlatilag nyilván le se kell szarnia engem már az eladónak.
Írtam neki ott az e-bay felületen, mi a tapasztalatotok, van rá esély, hogy foglalkozik velem, esetleg kicseréli a telefont? Egyébként kínai, de németországból küldte a telefont. -
Maksifül
senior tag
Ott él. Gondolom, szokott küldeni leveleket, csomagokat ő is, a családja, ismerősei is. Óvva intett tőle, hogy postával küldjem a drága cuccot.
-
Topikgazda
válasz Maksifül #58304 üzenetére
Mindegy mit írsz rá, mindenhol vámolnak vagy áfát kérnek. A gift felirat mellett nincs ajándékozási nyilatkozatod, akkor nem foglalkoznak vele mint ajándék.
Futárokal meg kalkulálj ezeken az oldalakon:
Futár1
Futár2A te ismerősöd, de ezt nem hiszem el: a küldemények 50%-ának lába kél. Még is mire alapozta?
[ Szerkesztve ]
-
Maksifül
senior tag
Köszönöm!
Lakik Izraelben ismerősöm, s azt mondta, hogy a küldemények 50%-ának lába kél. Ezért kezdtem aggódni.
Sajnos, elég drága cuccról van szó, az értéknyilvánítás meglehetősen sokba kerülne, kb 25e-be. Ennyit azért szerintem nem ér meg kifizetni érte.. akkor talán gazdaságosabb, ha futárszolgálattal küldi az ember.Bár olyat még nem csináltam, még azt sem tudom, hogy a papírokat hogy kell kitölteni.
Ha "GIFT" jelzéssel küldöm futárszolgálattal, mondjuk UPS-szel, akkor vajon kell a vevőnek VÁM-ot fizetnie?Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
kelly7
aktív tag
válasz optikus #58302 üzenetére
Mi az hogy "a hozzad hasonlo majd valami lesz emberek hatasara ugy dontott hogy nem" Milyen valami lesz emberek? Te nem érted? Kb két hete kaptam meg tőle azt amit rendeltem. Ki fizettem nem volt gond pozitívat adtam. Szerintem a hozzád hasonló májer emberek este igyanak egy sört aztán majd lesz valami.
-
optikus
senior tag
válasz kelly7 #58300 üzenetére
Gondolom licit elott megnezted a szallitasi felteteleket es rakerdeztel hogy szallit e ide? Mert az egy dolog hogy valaha szallitott csak lehet hogy a hozzad hasonlo majd valami lesz emberek hatasara ugy dontott hogy nem. Ezek utan meg o a bunko meg mindenki mas. Na ez a balkani stilus, ezert van az hogy egyre tobbszor valaszoljak a szallitasi kerdesemre hogy a rossz tapasztalatok miatt ide nem...
Buy books not gear.
-
parkr
őstag
nem mellesleg a "may not ship" és a "does not ship" sem ugyanaz, nem tudom ebben az esetben mi volt.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ASUS routerek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vírusirtó topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok