Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
beg
veterán
válasz Fernet #57296 üzenetére
"17track szerint okt. 27-én beérkezett az országba. (BLG11183056MY)
Mi tarthat ennyi ideig? (ez volt az első eBay-es rendelésem)"Te magad válaszoltad meg:
"A nemzetközi postai azonosító felépítése: 2 betű + 9 számjegy + 2 betű."Tehát ami ettől eltér azt bizonyítható formában senki nem tudja követni, tehát a BLG számod nem valós ajánlott küldemény.
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
-
Meddig ülhet az eladó a cuccon? 1 nappal leütés után fizettem ki, írtam neki, hogy át kell utalnom a paypalra mert máshogy nem engedi. Írta, hogy oké mem gond, megy ha kifizettem. 2 napja semmi. Nem kínai kütyű, nagyon nem az. Az ebay meg tolja a várható megérkezési időt és lassan mikulást ír.
Nem linkelném be. Pár százas a fazon, de mind piros.
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
addikt
válasz Silent77 #57295 üzenetére
Nekem se volt még különbség soha pár óra után, mindig is jópár nap volt normál használattal. Itt a cikkben is 30-50 órát írnak folyamatos járatással. Pont egy Sennheiser CX400 II-t is említ, hogy az első 10 óra után ő se hallott semmit, ez így természetes.
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Fernet
senior tag
Üdv!
Érdeklődtem a posta ügyfélszolgálaton, ezt a választ kaptam:
Az Ön által megadott azonosítószám nem nemzetközi postai azonosítószám, így sajnos a küldemény sorsáról nem rendelkezünk információval.
A nemzetközi postai azonosító felépítése: 2 betű + 9 számjegy + 2 betű.
A nemzetközi megállapodások értelmében kézbesítésig a küldemény a feladó tulajdonát képezi. A további vizsgálathoz javasoljuk, hogy a feladó a feladóvevény bemutatásával kezdeményezze a küldemény hivatalos kerestetését (inquiry).
Amennyiben a tudakozódási eljárás során a küldemény státusza behatárolható lesz, úgy a feladó rendelkezéseinek megfelelően fogjuk kézbesíteni. Ha a vizsgálat a küldemény sorsát nem tudja behatárolni, a felelősség a küldeményt felvevő posta szerinti illetékes postaigazgatást terheli, és az ő kötelessége a feladót tájékoztatni.
Ennek érdekében kérjük, hogy a feladóval szíveskedjen felvenni a kapcsolatot.
17track szerint okt. 27-én beérkezett az országba. (BLG11183056MY)
Mi tarthat ennyi ideig? (ez volt az első eBay-es rendelésem)
Mondjuk a várható szállítást Nov. 4 - 20 közé írták, de lassan letelik az idő. -
lowzor
veterán
válasz Visormail #57290 üzenetére
Tegnap egész este hallgattam, de egyszerűen szar. Sokszor a basszusnál pl úgy torzít, mint az állat. Az összes eddigi Sennheiserem jobban szólt, már a kibontás után is.
Ezenkívül amik különböznek az összes eddigi Sennheiser cuccommal szemben:
-világosabb árnyalatú a kék a dobozon
-a kábele vékonyabb
-a típusjelzése csálén van benne, meg tök más anyagból van, mint az eredetiken
-a hangerőszabályzója egy nagy szar, ha nincs maxon, akkor felemásan szól a füles
-a kis bőr táskáján tök máshogy néz ki az "S" felirat, mint a többin, a belső varrása is más, meg büdös belül
Ezek után mondja valaki, hogy nem fake.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Black Phone #57291 üzenetére
Ügy nyitás: a várható érkezés legutolsó időpontjától számított 30 nap, ha letelt esetleg Paypal.
-
senior tag
Ja csak most egyiknél sincs ott mikor lehet ügyet nyitni és némelyiknél már nem engedélyezi mert 30 nap eltelt
Black Phone (Hellas Tel) Mobiltelefon és Számítástechnikai Szaküzlet és Szerviz, Tatabánya, Sárberekben (Vegas Burger mellett) közel 22 éve működünk! Értékeléseim, visszajelzéseim: https://hardverapro.hu/tag/inferno81.html#elado
-
Topikgazda
válasz Black Phone #57283 üzenetére
Ugyanúgy mint eddig. Vagy terméknél a jobb oldalt a More actions, vagy az Account settings, Resolution Center-nél kiválasztod a problémát, majd utánna a terméket.
-
agroman
senior tag
ha mar panaszkodtok, az uj ebay-en lehetoseg van a konkret termekrol reviewt irni. (Vegre!)
a termeklap tetejen talaljatok (az ujonan felrakott cuccoknal). szerintem mindenki hasznalja ki..ha elegedett, meg ha nem is. igy talan ki lehet majd rostalni a szar cuccokat az ebayrol is.------
-
senior tag
Sziasztok, kicsit más lett az ebay felülete, segítsetek hogy lehet ügyet nyitni egy termékre amit nem kaptam meg vagy visszatérítést kérni ebay en keresztül, köszönöm!
Black Phone (Hellas Tel) Mobiltelefon és Számítástechnikai Szaküzlet és Szerviz, Tatabánya, Sárberekben (Vegas Burger mellett) közel 22 éve működünk! Értékeléseim, visszajelzéseim: https://hardverapro.hu/tag/inferno81.html#elado
-
lowzor
veterán
Közben felajánlotta, hogy visszafizeti a felét:
"Headphones shipped directly from the factory, there is no proxy authentication, so the same quality and price concessions,such as satisfied with the product, we refund AU$24.88 to you, I hope satisfactory service, thank you!"
Szerintem ez is kamu, biztos hogy nem eredeti. Van egy eredeti CX300II-m és az jobban szól, mint amit most kaptam, pedig a CX400-nak kéne jobban. A kép fülest összehasonlítva is szembeötlő különbségek vannak, a tartozékok és a csomagolás között meg pláne. Nekem az egész pénz kéne vissza, mert ez így nem ér semmit. Viszont ha nem fogadom ezt el, lehet hogy nem fogok semmi visszakapni. Nem tudom, mit csináljak
-
lowzor
veterán
válasz KamuMazsola #57273 üzenetére
Tudom, genuine van a hirdetésben. A címében is szerepel nagy betűkkel, meg benne is. Olyat írtak az értékeléseinél, hogy nem küldi vissza a pénzt az eladó, meg nagyon gyatra a kommunikációja, de ha hazudik a hirdetésben, annak kéne lennie valami következményének.
-
Salex1
őstag
Ebay-en refundoltak és ez rögtön meg is jelent a Paypal-on (hétfőn 11-kor), de a számlámra a mai napig nem ért vissza a pénz. Normális ez? (CIB bank, internet kártya)
-
lowzor
veterán
Ebayen keresztül indítom a refundot, az jó? Paypalen nem találom az opciót. Request a return/ doesnt match description or photos-t választottam.
-
lowzor
veterán
-
lowzor
veterán
Hali
Vettem az ebay-en egy Sennheiser CX 400II fülest, de szerintem fake, amit kaptam. A kis táskája, meg annak a csomagolása teljesen máshogy néz ki, mint az eredetié. A hangzásával sem vagyok annyira elégedett. A hirdetésben, sőt a hirdetés címében is nagybetűkkel ki volt írva, hogy eredeti. Szerintetek ha indítok egy refund-ot, van esély rá, hogy visszakapom a pénzem?
Most látom: Az értékeléseinél más is jelezte, hogy fake-et kapott, kár, hogy nem néztem meg vétel előtt...Szerintem nem sok esélye van, hogy visszakapom[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Általában mi a tapasztalat a nem gyors rendelésekkel kapcsolatban (Free szállítás) Meg van adva az intervallum az inkább a vége felé esedékes vagy változó?
-
vadasz70
aktív tag
Esetleg valaki segítene?
-
vadasz70
aktív tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy paypal fiókban mit kell beállítani hogy a legjobban váltja a valutát?
-
agroman
senior tag
itt a blog bejegyzes amit olvastam: [link]
o jobban utanament es azt irja, hogy egy vonalkod hianya miatt nem lathato.
mas orszagoknak megoldhato, vszinuleg a posta toketlensege az oka szerinte.
most nem erek ra utanajarni, majd lehet hogy a hetvegen..
olvasd el te is a bejegyzest...[ Szerkesztve ]
------
-
Topikgazda
válasz agroman #57251 üzenetére
Engem csak ez a három dolog zavar:
nem teszi közzé az USA-ba küldött ajánlott levélre vonatkozó nyomkövetési információkat a saját weboldalán. A nyomkövetési adatok a Magyar Posta számára nem kerülnek átadásra,
Másnak sem?A tárolt kód: EA 00403775 7 HU az előző meg RX004037757HU, miért is nem követhető? Mert R-el kezdődik nem E-vel? Az E betűst közzéteszi?
Illetve a költségek:
Eddig fizettünk egy 25 dkg-os küldeményért 2300 Ft-ot, a Posta ajánlásával most ugyanez 12825 Ft lenne, csak azért mert a USPS nem teszi közzé a saját weboldalán?
Posta pénzlehúzó manőver gyanúm van.[ Szerkesztve ]
-
agroman
senior tag
volt par napja egy thread foleg eladasi szempontbol usa-ba postazasrol.
egy masik forumon ma vki irt a temaban es ott olvastam hogy kint van a nyomkovetes oldalon is
az USA-ba kuldott ajanlott levelek sorsa: [link]"Az Amerikai Posta (USPS) döntése alapján 2015. október 1-tőlnem teszi közzé az USA-ba küldött ajánlott levélre vonatkozó nyomkövetési információkat a saját weboldalán. A nyomkövetési adatok a Magyar Posta számára nem kerülnek átadásra, ezért a posta.hu oldalunkon üzemeltetett nyomkövetési rendszerünkben nem szerepelnek, valamint az Ügyfélszolgálati irodánk sem tud bővebb információval szolgálni. Amennyiben küldeményeit továbbra is online nyomkövetési lehetőség megléte mellett szeretné feladni, vegye igénybe Nemzetközi EMS (PRINT) szolgáltatásunkat..."
tehat az USPS oldalan sem lehet kovetni. ergo egy dispute eseten sem az ebay sem a PP nem fogja tudni ellenorizni, hogy megerkezett-e a csomagod.
ha valakinek van aktualis tapasztala ebben, legyen mar jo es tegye kozze.
------
-
Directors
senior tag
Szia!
Kínából érkezik a cumó.
Oké, akkor várok a hét végéig.Bár nem értem miért nem írt vissza az eladó.A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
Topikgazda
válasz Directors #57245 üzenetére
Az eBay-n 30 napod van reklamálni 12-étől, ha ez volt a végső szállítási határidő. Nem tudom honnan várod és milyen szállítással, de adj neki még egy kis időt.
Pl: Most az előbb kaptam értesítést már 2 kínai eladótól, hogy a Párizsi események miatt bevezetett szabályok miatt -ezeket már ugyan elküldték- késhet a szállítás.[ Szerkesztve ]
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Vásárolva lett egy erősítő modul az ebay-en ami nem érkezett meg.November 12. volt a határidő.
Contact seller/I have a question about using my item or I want to send the seller a message. Ezeken a pontokon keresztül először próbáltam felvenni a kapcsolatot nov 13. este, viszont eddig nem érkezett rá válasz. Amúgy azt írtam neki hogy nem kaptam még meg a terméket és hogy mitévők legyünk. Várjunk-e még nov 20-áigEzek után mitévő legyek hogy nem is írt vissza ? Várjak 20-áig és aztán case ?
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
HollyBoni
veterán
eBay havi eladási limit pontosan hogy van? Termék feltöltésétől számított 1 hónapig megy, vagy minden hónapban aktív addig amíg nem adtam el a terméket?
Októberben töltöttem fel egy terméket $496.25 áron (ugye a limit $500), de még mindig azt írja ebben a hónapban már csak $3.75 áron rakhatok fel terméket. -
addikt
válasz #04441088 #57237 üzenetére
Kösz ezt a linket eltettem, hiszen ha többet lehetne írni az akkor is az eladónál jelenik meg, amibe alapból még keresni sem lehet.
Nem arról beszéltem, hogy ha gondom van az eladóval, arra van egy csomó lehetőség. Én csak a termékekről való tapasztalatok megosztására gondoltam. Hát a fórum az igen zavaros, ahhoz képest mintha az adott termék alatt lennének ezek, a látszólag erre kialakított részen.Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
törölt tag
Persze, ezzel tisztában vagyok.
Csak pl. ahogy BG-n vannak vélemények, képek, videók, az azért hatalmas segítség azzal szemben, hogy rendelsz valamit eBayen 99,9 %-os eladótól, aztán rohadtul nem olyan, mint amennyinek elképzelted. Visszakapod a pénzt, de volt egy 'felesleges' köröd. Azt szerettem volna kifejezni, hogy nem reális sok eladónál az a 95 % feletti pozitív, mert ha hibáznak vagy direkt szart árulnak akkor is megkérik a vevőket, hogy refund után nyomassák a pozitívot.
Ettől függetlenül imádom az eBayt. 6 refundom volt az elmúlt 1 évben több, mint 90-100 rendelésből. Ez nem sok. 3 csomag elveszett, 1 esetben full nem az jött, aminek kellett volna, másik 2 termék meg nem működött. -
Jó múltkor írtam, hogy melegszik a USB3-as express kártya stb. Majdnem 500ft-ot visszaadott. MEg sűrűn elnézést kért. Ehh!
-
Topikgazda
válasz #04441088 #57237 üzenetére
How accurate was the item description? Ezt tudod értékelni. Az hogy az árú ilyen vagy olyan nem igazán befolyásolja azt hogy becsapná a vevőt, eladó, nem gyártó. Ha nem jó cserélheted, visszakapod az árat, ugyanúgy mintha egy üzletben vásárolsz, ott sincs a polcra a vevő véleménye kifüggesztve, ott is segítene pedig a választásban, még sem követeli senki. Akkor a eBaynek miért kellene biztosítani?
De ezzel nem azt mondtam, hogy nem lenne jó ötlet.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Visormail #57235 üzenetére
Az igaz. De ezzel le lehet szűrni, hogy melyik termékekről nagyjából milyen visszajelzések vannak.
Persze így nem teljesen korrekt a dolog. Ha lehetne írni 3-4 mondatot legalább, akkor jobb lenne. Ami szar, arra refundolnak és megkérnek, hogy értékelj pozitívval és máris be van csapva a vevő.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Visormail #57235 üzenetére
Itt a pozitív, semleges, negatív és 80 karakterben a vélemény valamint a *-ok adása mehet.
A termékről véleményt pedig írhatsz az eBay fórumra, annyit amennyit bírsz, az azért van.
Meg nem a gyártóktól vásárolsz, hanem eladóktól.
Ha gondod van az eladóval azt külön üzenőfelületen kell jelezni az eBay-el, de bővebben más vásárló által is látható módon fikázni nem lehet. Nem Vatera ahol a hazugságokat sem engedik megcáfolni normálisan, mivel ott is korlátozott, de sajnos mégis sok a becsmérlő szövegekre fenntartott hely.
Megalakulása óta így működik.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Igen, de az értékeléshez valami 80 karaktert lehet írni, kb egy mondatot. Az csak arra jó amire mindenki használja, "ú nagyszerű eladó, gyorsan megjött, kösz". A termékről, ha leírnál pár dolgot a többi vevőjelöltnek, arra nem alkalmas.
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Bár nem eBayről érkezett termék, de a szállítással kapcsolatos az én kérdésem is!
Napok óta a Tracking Numberre ez az üzenet érkezik:14.11.2015 14:34
Célországba elküldve (Export)
HungaryA magyar posta látja, ott ez látszik:
2015.11.15
10:05 NLAMSE(Netherlands (
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroadEz most mi?
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Kasya
nagyúr
Sziasztok!
Ha eladtam egy termeket es bejeloltem, hogy feladva, utana erdemes feedback-et irnom a vevorol, vagy elobb varjam meg az o ertekeleset? -
mikung
aktív tag
válasz Fernet #57221 üzenetére
Nekem is elkaptak már egy pár száz forintos USB-TTL adaptert a nagy fogás reményében és postán küldtek kis vámárunyilatkozatos papírt meg mindent.
Ilyenkor nem kell pánikba esni, elküldöd PDF -ben a PayPal számlát és a kitöltött papírt, majd rá pár napra továbbengedik.
-
Fernet
senior tag
válasz somnia #57219 üzenetére
Köszönöm a linket.
Mindenesetre érdekes, ezek szerint 27-e óta az országban van. Mi tarthat ennyi ideig?
(#57220) mikung
Most láttam, hogy közben te is írtál. 1.400 Ft-os telefontokról van szó, nem vámköteles tudtommal. Bár nem tudom pontosan hogyan megy ez.
[ Szerkesztve ]
-
mikung
aktív tag
válasz Fernet #57218 üzenetére
https://www.17track.net/en/result/post.shtml?nums=BLG11183056MY
A magyar posta még nem látja, gondolom vámon dekkol.
http://posta.hu/ugyfelszolgalat/nyomkovetes?ids=BLG11183056MY
[ Szerkesztve ]
-
Fernet
senior tag
Sziasztok!
Nemrég regisztráltam eBay-en (és PayPal-on), még ismerkedem vele, de már vettem pár dolgot. Egy tablet tok Kínából két hét alatt ideért, kijelzővédő fólia Németországból négy nap alatt, viszont egy mobiltok nem igazán akar ideérni (szintén Kína). Október 14-én rendeltem, igaz még nem csúszott ki a határidőből, mert nov. 4-20 között várható, de kezdek aggódni.
Shipping details-nél az alábbiak láthatók:
Last scanned date N/A
Package location
Shipping status Shipping info received
Shipping carrier Other
Tracking number BLG11183056MY
Delivery message N/ATracking number alapján hol lehet utánanézni, hogy merre jár a csomag? Vagy nem érdemes aggódni?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Mind a ketten kérjetek most refundot.
Nem kell várni vele.Visormail: nem jelenik meg az üzeneted automatikusan. Az eladó teheti publikussá azt.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
lexter00
őstag
Lenne egy problémám ahonnan pénteken rendeltem azt az eladót ma törölte az eby de már ki van fizetve a termék,most mit csináljak lehet ilyenkor refundot kérni vagy meg kell várni az 45 munkanapot és ha nem jön meg a termék akkor refundoljak?
-
kapitány07
újonc
Üdvözlök mindenkit!
Szeretnék egy kis segítséget kérni ebay-el kapcsolatban!
Vettem 2 db terméket 13-án ki is fizettem közvetlen vásárlás után majd másnap kaptam egy e-mailt,hogy a terméket törölték mert valószínűleg hozzáfér egy 3. személy az eladó fiókadataihoz!
Kérdezném,hogy ilyenkor mi a teendő?
Van bármi esély arra hogy megkapom a terméket v. visszakapom a kifizetett összeget? -
addikt
Hello, itt nem lehet hozzászólást írni egy termékhez, hogy alatta mindenki lássa mint vaterán? Mert látszólag itt is van olyan rész:
Viszont ha itt rányomok az Ask a question gombra, akkor a szokásos kategóriák jönnek fel.
Ezek közül az elsőt választva írtam üzenetet, de azt is csak az eladó kapta meg, a terméknél továbbra is nincsenek kérdések és válaszok.Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Nektek is server erroros az ebay napok óta random? Valami baja mindig van. Egy kib üzit nem tudok elküldeni gyakran. Nem csak gépen, telón is ilyen mobneten. Olyat is kiírt, hogy olyan sok az átirányítás, hogy feladja a telefon.
-
Maksifül
senior tag
Eszem ágában sincs hamis parfümöt árusítani.
Én úgy tudtam, hogy havonta csak az első 20 listázás ingyenes. Vagy a 100 mire vonatkozik?Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
Dolphine
addikt
Mikor megjelent a beírt kérdés, addigra a Tied már ott volt!
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Eredeti játékok OFF topik
- AliExpress tapasztalatok
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Azonnali fotós kérdések órája
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok