Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Mikrotik routerek
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
PHM
addikt
válasz hockeyapu #25596 üzenetére
Nem azért, de egy átlagos e-reader szerintem olvasásra való, és csak arra.
Ahhoz pedig, hogy 50-100 könyvet magaddal vigyél, még a 2GB is bőven elég.
Nem igazán látok olyan élethelyzetet, amikor ennél többre lenne egyszerre szükség.
Filmezni és böngészni ott a tablet/telefon, a hangoskönyvekhez meg kényelmesebb
egy MP3 lejátszó, vagy a telefon akár.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Jabby
őstag
Megelőztél, én is hasonlót szerettem volna írni.
Életszerűtlen, hogy valaki CSAK az eBookján tárolja a könyvgyűjteményét. Elég azon csak azokat a párszázat feltenni amire az ember éppen rákattan.
Az egész gyűjtemény pedig 2-3 példányban mehet SSD-re/HDD-re/pendrive-ra...[ Szerkesztve ]
-
Ébri
senior tag
válasz hockeyapu #25596 üzenetére
32 GB az nagyságrendileg 20-30 000 könyv, 16 kb. a fele. Ha emlékezetem nem csal, az alapkérdéés az volt, megéri-e plusz pénzt fizetni a nagyobb tárhelyért. Kindle-re nem nagyon van értelme mást mint könyveket feltenni, szóval ha ez lesz a cél, akkor a kérdés simán annyi, hogy mennyire lesz probléma, hogy 10e darab körül betelik a tár. Én ezt továbbra se érzem hatalmas gondnak, ha nagy az árkülönbség a két modell között.
(A 4000 könyved meg akkor a könyvespolcon tartod, s nem hordod magaddal, én a mindenhonnan letöltött e-könyveim az asztali gépemen + 1 2,5" drive-on tartom, s az olvasott 1-200-t másolom fel, mert sokkal áttekinthetőbb a kis képernyőn. Szóval attól hogy nem olvasón van, nem törlöm is azonnal.)
-
hockeyapu
aktív tag
Tulajdonképpen igazatok van !
Van a könyvespolcomon vagy 4000 könyv, amit éppen nem olvasok, szóval kidobom az ablakon , mert minek ! Gyertek mondom a címet !
Nem akarom bántani őket, de mindig a Kindléseknek fölösleges a plusz tárhely, mivel nincs kártyafoglalat, bővítési lehetőség ! Megvették, 'oszt' mikor rájönnek , hogy kevés, akkor lefikázzák a nagyobb tárhelyet, hogy minek !
Mondhattok bármit, ez a frankó !Onyx Boox Note Air "Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...
-
Apollyon
Korrektor
-
BMizutani
tag
válasz vaakuum #25582 üzenetére
Üdv. A véleményem tárhely esetén soha nincs elegendő, nincs az a tárhely amit nem tölthető meg . Viszont realitás korlát az anyagiak, megéri e a plusz tárhely, mi a bosszantóbb a pénz vagy a később a kevés tárhely? Sajnos elég sokszor fordult elő hogy rokonok ismerősök kikérték a véleményemet telefon tablet vásárláskor aztán fillérbaszás okán , ó elég az úgyse lesz ez meg az minek az stb kisebb régebbi modellt vettek majd fél év után jött az sirám , kiderült hogy rossz döntés volt .
[ Szerkesztve ]
-
sysrq
őstag
-
jalos
csendes tag
Sziasztok! Lassan le kell cserélnem az Inkpad3-t (leesés miatt a felső 2 cm csikozódik, margó állítással most még elmegy, de mintha folyamatosan rosszabbodna. Mindegy, 5 évet élt, megszolgálta az árát).
Nézem az új 7.8"-s olvasókat és nincs túl nagy választék, sőt mintha kevesebb lenne mint 5 éve.
Mivel az új Inkpad Color 3 ára csak kb 10%-kal több mint az Inkpad 4, ezért felmerült ez is, és a kérdésem: van bárkinek tapasztalata a Kaleido display fekete fehér megjelenítésével? Rosszab mint a Carta kijelző?
-
Laslow
senior tag
válasz Apollyon #25590 üzenetére
Én azért vettem idén 16GB-os Kindle Paperwhite 5-öt, mert valamiért megszüntette az Amazon a 8GB-os verziót. Pedig nekem az is bőven elég lett volna, inkább lett volna olcsóbb pár €-val...
32 GB (de a 16 is) sima könyvolvasáshoz szerintem is a "Minek?!" kategória."A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
Apollyon
Korrektor
Az egy dolog, de tegyük fel felteszel az olvasódra csak 2000 könyvet. Legyünk jóindulatúak, és tételezzük fel, átlag 2 naponta elolvasol egy könyvet. Legyünk mégjobbindulatúak, és számoljuk úgy, hogy minden év szökőév, ergo 366 nap.
2000 könyv esetén 2 naponta 1 könyv az évi 183 kiolvasott könyvet jelent, ez pedig majdnem 11 év, úgy, hogy garantáltan elolvastál egyet két naponta 11 éven keresztül. És akkor nem vettél más könyvet, csak azt olvastad, amit 11 évvel ezelőtt felraktál. Mire eljutsz idáig, addigra biztosan cserélsz olvasót, legalább egyszer, mert meg fog benne halni az akkumulátor ilyen olvasási tempóval.
Szóval akkor érdemes átgondolni, valóban fizessünk-e a plusz tárhelyért, ami nem lesz kihasználva. Bár 2027-től már nem lehet árulni mobil eszközt / tabletet (ebbe az ebook olvasók is beletartoznak) az EU-ban cserélhető akku nélkül, de az még arrébb van.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Cs1csó
félisten
sokszor belekapok egy íróba és darálom a műveit, persze ha nagyon sok műve van akkor van, hogy besokallok és váltok, de később visszatérek.
Nyilván nem könnyű a keresés de megoldható.Kezdésnek simán csak szerzők szerinti mappák vannak de ha már túl sok könyv és szerző lesz akkor esetleg A, B, C stb. mappák és azon belül a szerzők.
Követek blogokat stb. és az alapján jön a "kedv" hogy épp mit akarok olvasni majd.
Jellemzően ahogy írtam van, hogy rápörgök írók életművére de van, hogy sci-fi, fantasy, krimi, történelmi regény vonalon indulok el és azon belül olvasok többet, amíg szintén be nem sokallok és váltok más témára.[ Szerkesztve ]
-
Ébri
senior tag
válasz Cs1csó #25587 üzenetére
És fogsz tudni értelmesen keresni 5-10 vagy esetleg 10-20e könyvben? Én is próbáltam egy ilyet csinálni, de olyan követhetetlen lett, hogy a végén maradtam pár száz könyvnél, az is elég egy jó darabig. És a navigálás is belassult.
Képregényekhez kellhet nagyobb tárhely, de 16 GB-re abból is jó pár elfér. Persze ha nem nagy az árkülönbség,, akkor nyilván a nagyobb tárhely jobb, pl. sokkal több szabad hely lesz mindig .
-
Cs1csó
félisten
válasz hockeyapu #25585 üzenetére
pontosan, persze VALÓS olvasást nézve elég lesz, én spájzolok: ha egy író tetszik akkor MINDEN könyvét begyűjtöm.
Ha van micro SD bővíthetőség akkor nem gond. Az én Pocketbook-omnak is van, venni is fogok egy 32GB-oast (ez a maximális méret amit támogat) és akkor már tényleg "örök élet plusz egy nap"
(2,5-3k HUF egy 32GB-os micro SD kártya)[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz vaakuum #25582 üzenetére
Ha csak könyv formátumú könyveket olvasol, akkor valóban, még a 8 GB is "túl sok" lesz. Azt nem tudom, hogy Kindle-ök esetében mi a helyzet, de nálam Kobo olvasókon többszáz könyvnél már elkezd a listázás belassulni, néha nem is tölti be a listában 1-1 könyvnek a borítóját elsőre.
De 8 GB-ra is többezer könyv fér fel, ha fel is teszel ennyit, elég nehézkes lesz navigálni közöttük az egyébként limitált felhasználói felületen.
Szóval ha csak szöveg alapú, nem PDF-eket olvasol, akkor a 32 GB tárhely értelmetlen, az Amazon csak így próbál több pénzt kisajtolni a vásárlókból.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
hockeyapu
aktív tag
Szerintem meg sosem elég a tárhely !
Onyx Boox Note Air "Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...
-
-
vaakuum
addikt
Az amazon kindle esetében a 16 és a 32 giga nagyságrendileg mennyi egyszerre tárolható olvasnivalót jelent? Érdemes erőltetni a 32-est?
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
Bozek
nagyúr
válasz Cs1csó #25537 üzenetére
Sokáig én is így állítottam be a borítót, de ma megint elkezdtem vele foglalkozni és megtaláltam a megoldást, hogy ne kelljen a PB saját alkalmazását használni.
Bemész a Beállítások - Kijelző - Címlapkép menübe, majd rányomsz a Kép útvonala-ra. Ott feljön egy ablak, rányomsz a Rendben-re és kiválasztod a borítóképet. Ez a system/logo mappában van bookcover néven (nálam a system/logo/bootlogo mappában kezdett, tehát elég volt egy könyvtárat feljebb lépnem). Ezután hosszan rányomsz a bookcover-re, majd Kiválasztás.
Utána kipipálod a Borítókép mentése részt, majd a Méret, háttér és formátumnál pedig beállítod valamelyik Illeszkedés a képernyőhöz pontot (én a fehér hátteret választottam), valamint a BMP fájlformátum (szürkeskálás)-t. Onnantól fogva mindig váltani fog a borítókép, ha megnyitsz egy könyvet KOReader-ben.
A korábbi próbálkozásaimnál sose néztem a BMP-t, pedig ez volt a titok nyitja.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz laracroft #25571 üzenetére
Ez egy kellemes meglepetés volt. Azt gondoltam (már megszoktam más eszközöknél) hogy pikk-pakk megszűnik a támogatása (kb. talán 3-5 év a forgalmazás kezdetétől számítva és ha ugye nem akkor veszed simán lehet, hogy a vásárlástól számított 1-2-3 év és vége a támogatásnak, nem jön javítás stb.)
úgyhogy most meglepődtem, főleg, hogy kifutott termék, már megjött az utód is a "verse"Tetszik, hogy a menücsíkra tetszés szerint lehet kitenni dolgokat a kikapcsolás opció, és a koreader ikonját oda is tettem. (a wifi és a szinkronizáció maradt plusz a dropbox-ot is odatettem)
-
Cs1csó
félisten
válasz hockeyapu #25574 üzenetére
Persze kipróbáltam az "inverz" módot Koreader-rel háttérvilágítással és kellemes, tehát ha kénytelen leszek sötétben olvasni úgy hogy nincs lehetőség rendes világításra akkor ez a nyerő (régebben sokat utaztam helyközi buszon és bőven volt olyan, sötétben elégtelen világítás mellett olvastam sima könyvet, ott pl. praktikus lenne) -
hockeyapu
aktív tag
-
hockeyapu
aktív tag
-
laracroft
aktív tag
Megérkezett Touch Lux 5-re is a sötét mód. Meg szerkeszthetők a vezérlő eszközök is. Akár appok is rakhatók a redőnyre.
-
Jabby
őstag
válasz Mohasz #25567 üzenetére
Gyanús, hogy a firmware sérült.
Rosszabb esetben alaplapcsere, de árban jobban jársz ha kukázod.
Jobbik esetben "csak" a firmwaret kell újra írni.
Valószínűleg ma már csak szervízben vállalkoznak erre. Régen, a 90-es években még találtunk olyan havert a közelben akinek megvolt hozzá a megfelelő cucca.
De fogalmam sincs, hogy a PB-ok hogyan tárolnak (PROM, EPROM, EEPROM, esetleg RAM (shadow memory)?). -
Laslow
senior tag
válasz PHenis #25565 üzenetére
Igen, ez az. Közvetlenül az Amazontól is meg lehet venni, de szállítással együtt nem lesz lényegesen olcsóbb mint amit linkeltél.
Szótárat te magad tudsz rá felmásolni, alapból csak - ha jól emlékszem - angol-angol értelmező van rajta. Az angol-magyar szótár felrakása gyakorlatilag annyi, hogy letöltöd a szótár fájlt, és felmásolod a Kindle-re. Leírás itt.
Egyébként jól működik a szótár: ráböksz egy szóra, és felugrik egy ablakban a szó jelentése. Német-magyar szótárról nem tudok, annak nem néztem utána, majd mások megírják, de gondolom van az is ugyanúgy.[ Szerkesztve ]
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
PHenis
senior tag
válasz Laslow #25564 üzenetére
pl.: ez? emag link
A szótárat külön kell megvenni pénzért vagy gyárilag rajta van?
[ Szerkesztve ]
-
PHenis
senior tag
Sziasztok,
első ebook olvasómat szeretném megvásárolni, elsősorban nyelvtanuláshoz. Angol/Német/Magyar szótár kellene és szerintem a touch is fontos lenne a gyors fordításhoz.
Tudnátok ajánlani pár típust ami nappali és esti olvasgatáshoz is jó lesz gyors fordítással?
-
fattyu
veterán
válasz BorsóKorsodi #25556 üzenetére
kuka sajnos. vegyél újat
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Cs1csó
félisten
válasz laracroft #25555 üzenetére
Nekem ilyen nincs, az időt pontosan mutatja, de a NAP csak akkor frissül ha bekapcsolom a wifit és felengedem a hálózatra.
Tehát pl. Vasárnap volt utoljára a neten és hétfőn bekapcsolom az olvasót akkor a pontos időt mutatja de azt írja, hogy vasárnap vanAz akkuról lehúzáshoz kell forrasztani vagy anélkül is működik?
[ Szerkesztve ]
-
BorsóKorsodi
tag
Sziasztok.
Alcor myth 6 e-ink ebookom kijelzője meghibásodott. Bal alsó sarokban van egy fekete sáv, középen meg egy csík kihagyás. Ez mechanikus sérülés ? (csak azért kérdem mert nem volt leejtve nyomorgatva). Lehet ezt cserélni javítani vagy kuka ?Ryzen 5600//TUF gaming B550M WIFI II//NITRO RX 580 4GB// G.SKILL 16GB DDR4 3200MHz//Samsung 980 1TB M.2 PCIe//RM550X 550W 80 Plus// LG 27MP59G-P
-
laracroft
aktív tag
Már egy ideje küzdök a PB TL5 olvasóm órájával. Konkrétan az a hibajelenség, hogy kikapcsolt állapotban felejti az időt. Igazából bekapcsolva is problémás volt, mert pl nem kapcsolt ki 10 perc után. Fórumokat olvasva alaplap hibára tippeltek a többiek. A minap találtam egy másik fórumot, ahol valaki azt ajánlotta, hogy húzzam le az alaplapról az akkut és megjavul. Szkeptikusan ugyan de megtetem és nagy örömömre még is javult. Újra működik pl az olvasási statisztika a koreader-ben. Szóval, akinek hasonló PB gondja van ez megoldás lehet.
-
Mohasz
csendes tag
Sziasztok!
Egy PocketBook Touch HD3 olvasóval jártam elég kellemetlenül nemrég.
Wi-Fi-n keresztül próbáltam a szoftverét frissíteni (mert olvastam róla, hogy bekerült az éjszakai mód). Először egy képernyő jelent meg, hogy csatlakoztattam a töltőhöz, miután ezt megtettem, el is indult a frissítés. A 'csík' párszor végigfutott, végül pár perc után egy hibaüzenetet dobott fel, ami kimerevedett a képernyőn. Azóta csak ezt a szöveget mutatja, és semmire sem reagál a készülék, hiába próbáltam pár, neten talált reset funkciót (hosszan nyomva tartás, stb.).
Egyedül az alján lévő bekapcsoló gomb ad életjelet. Ha hosszan nyomom, felvillan / kialszik, illetve ha töltőre dugom, akkor is világít. A számítógép fájlkezelője nem ismeri fel az olvasót.Szervizbe is elküldtem, megállapították, hogy szerintük alaplaphibás, 30 ezerért ki is cserélik nekem az alkatrészt, de a javítás közben többletköltségekkel járó "feltárt hibák" merülhetnek fel.
Szerintetek érdemes belevágni, vagy hagyjam az egészet? Esetleg lehet valami olcsóbb megoldás? 4+ éves olvasóról van szó egyébként.
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok!
Sajnos teljesen vakon vagyok ebook olvasó témában és szeretnék segíséget kérni. A keretem 70k lenne mindennel együtt (tok és ami még kell). Új készülék jöhet szóba, ha kicsit olcsóbban ki lehet jönni mint megadott keret, az nem baj. Ha az ajánláshoz kéne még bármilyen infó arra szívesen válaszolok. Köszi!
-
borix
őstag
Elég nagy szakértelem kellett hozzá úgy elosztani a 8 betűméret választási lehetőséget, hogy az alsó 2 és a felső 2 kiesik, mert azon valószínű senki nem olvas.
Amin pedig olvas szinte mindenki, ott meg emiatt nagy a lépték. -
Cs1csó
félisten
Egyértelműen szinte mindenben többet tud egy e-könyv olvasón olvasott könyv mint egy sima ahogy írtad növelheted a betűméretet, változtathatod a betűtípust a sortávolságot módosíthatod a sorkizárás típusát, egy színes e-ink már a színes képeket is megjeleníti nyilván kissé "fakón" egy LDC, OLED panelhez szokott szemnek. Egy 6,8-7,8"-os olvasó már gyakorlatilag egy az egyben hozza egy átlag (talán A/5?) méretű könyv kialakítását tehát szinte egy az egyben mehetnek a képek is stb.
Ez bizonyos szintű fizikai élmény is adott főleg ha kihajtható fedlapos tokja van hiszen kb. ugyanúgy tudod fogni mint egy könyvet a suhintásos lapozás pedig tovább fokozza az érzetet.
Nekem egy világ "nyílt" meg az olvasóval (ezt írtam már korábban) hogy sokáig nem mertem belevágni könyvsorozatokba vagy egy író életművébe mert a 6-8-10 kötetes sorozat kötetei:
- nem voltak meg hiánytalanul a könyvtárba
- vagy nem voltak benn sokáig kellett várni egy részre
- a boltban is sokszor már nem volt kapható, antikvár ára kérdéses főleg teljes sorozatoknál stb. -
borix
őstag
válasz Polllen #25542 üzenetére
Lényeges szempont lehet, hogy a mostani olvasók jelentősen jobb beállítási lehetőségeket kínálnak. pl betűtípus választék, betű méret elég nagy léptékű, betű vastagság állítási lehetőség nincs is.
El lehet vele lenni de nem valami bőséges a választék. [link]
Lehet azt is mondani, hogy a nyomtatott könyveknél még ennyi sem adott...[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
-
Cs1csó
félisten
válasz Helios #25540 üzenetére
A korábbi olvasómon az Alcor Mith Led-en én is fizikai gombokkal lapoztam, de a PB Touch Lux-nál amit úgy fogok a kezemben mint egy könyvet tehát két kézzel (bal kéz a fedőt támasztja alá a jobb kéz az olvasót és csak "koppintok" a kijelző jobb vagy bal oldalára és lapoz (persze lehet "suhintani" is ami szinte már olyan mint egy lapozás de nekem jobb a koppintás.
Tehát én megvagyok fizikai gomb nélkül de kétkezes módon használom nem egykezes módon. -
Helios
tag
válasz Cs1csó #25538 üzenetére
Én kifejezetten hasznosnak és kényelmesnek tartom, hogy az olvasómon (PB InkPad 4) van néhány fizikai gomb. Egy kézzel kényelmesen tudom úgy tartani az olvasót, hogy a hüvelykujjam 1-2 milliméternyi megdöntésével illetve gördítésével tudok lapozni. (Mivel határozott nyomáspontja van a gombnak, nem szoktam vele véletlen úgy lapozni mintha ugyanezt a módszert az érintőképernyőn próbálom alkalmazni.) Teljes értékű billentyűzet nekem sem hiányzik, azt helypazarlónak tartom én is.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz agaron #25533 üzenetére
Írta itt valaki nemrégen, hogy imádja mert fizikai gombjai vannak szerintem ez egy érintőképernyős világban pazarlás olyan mint egy BlackBerry nincs igazán létjogosultsága bár ott a sok gépelés miatt még lehet is de egy olvasónál a netezés vagy a szöveg beírás szerintem marginális. Plusz irgalmatlan hasznos felületet vesz el. De mint írtam még ma is vannak akik igénylik a fizikai gombokat.
HA többet szeretnél olvasni és szereted a Kindle ökoszisztémát és nincs igény a fizikai gombokra de érdekel az egy kicsit nagyobb és jelenleg modern kijelző akkor a Paperwhite 5 kiváló választás lehet. -
Cs1csó
félisten
Igen. Ott lesz az alkalmazások között, legörgetsz és elindítod. Persze ha beállítod, hogy MINDEN könyvet automatikusan a Koreader nyisson meg akkor simán rákattintasz egy könyvre és az Koreader-ben fog elindulni.
Érdemes beállítani azt, hogy a Koreader saját mappájában tartsa a minden egyes könyvre külön vonatkozó beállítást fájlt mert különben abban a mappában fogja tárolni ahol az adott könyv van és az szemre is elég csúnya katyvasz.
Plusz PocketBook-nál (nálam a Touch 5 ezt csinálja) ha egy könyvet elkezdek olvasni akkor annak a könyvnek a borítóját szoktam beállítani hogy a készülék kikapcsolt állapotban azt mutassa kb. mint egy rendes könyv ha be van csuka nagyon hangulatos megoldás. Ehhez annyit kell tenni, hogy a PB beállításaiban beállítod, hogy az aktuális könyv borítóját mutassa majd rámész az adott könyvre rajta tartod az ujjad (mint ha hosszan nyomnád) és ekkor feljön egy kis menü és kiválasztod, hogy ne a Koreader hanem a PB nyissa meg a gyári olvasó program: elég ezt egyszer megnyitni utána be is zárhatod ezután megint rámész (megint úgy csinálsz mint ha hosszan nyomnánd) és újra kijelölöd, hogy Koreader-rel nyissa meg (ha ezt nem teszed akkor innentől azt a könyvet a PB saját olvasója fogja megnyitni) majd kezdheted az olvasást és ha félbehagyod és a készülék kikapcsol akkor meg fog jelenni a könyv borítója.Nagy kedvencem ez a megoldás.
-
MODERÁTOR
Igen, köszönöm, ezekkel tisztában vagyok, voltam.
Jobban megnéztem, pont 2 éve vettem, bemutató darabként volt hirdetve.
xxxxx's 4th Kindle Type :Kindle Oasis (10th Generation) Serial number xxxxxxxxxxxxxxxxx Device registered on :February 17, 2022 Software security updates :Through 2025 Limited Warranty expired on November 9, 2021
Gondolom 4+ év körüli lehet, ha egyszer kimúlik (szerencsére nincs jele), minden együtt töltött percre örömmel emlékszem majdEladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Zamy88
újonc
#csendes #borix Köszönöm!
-
agaron
tag
Sziasztok!
Valószínűleg kicsit megosztó kérdés, de van egy Kindle Keyboard 3-am. Jó pár évig nem használtam, volt benne akku cserélve, igazából arra, amire kell még működhet, de kíváncsi lennék, hogy ekkora távlatban már megéri-e váltani. Gondolom a válasz igen, de kíváncsi lennék, hogy amúgy mi szólhat a váltás mellett. Igazából az outdated szoftver kevésbé zavar, kijelző terén viszont újabbat nem nagyon láttam az ismerősi körben még más típúsból sem, így azt nem tudom összemérni, hogy ott milyen változások voltak esetleg.
Igazán sokat akkor olvastam, amikor még csak innen-onnan voltak könyvek, illetve az Amazon boltját valószínűleg most sem használnám. Egyedül az O’Reilly hozzáférés lenne izgalmas, de azt gyors google-el mindenhonnan picit macera, ami nem pl Android alapú.Steam Deck | PC | PS5
-
sysrq
őstag
A KOReader -t csak felmásolom a gyökér könyvtárba és kikapcsolás bekapcsolás után az fog elindulni, ha mégsem jön be csak letörlöm és a gyári szoftver fog tovább futni? InkPad
Color 3 az alany.Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
borix
őstag
-
borix
őstag
válasz Zamy88 #25519 üzenetére
PocketBook InkPad 3 Pro-nak nagyobb a kijelzője, lassabb, 25k-val drágább, szoftveresen jobb mert ha nem felel meg az alap, könnyen ráteszed a KOReader olvasót programot.
PW5 Kisebb, a kijelzője újabb változat, gyorsabb, szoftveresen ha zavar a széles margó akkor negatív margózni kell Calibre által.
-
-
válasz Zamy88 #25519 üzenetére
A PW5 jó irány, a PB Inkpad 3 (a Pro is) már kifutó típus, a PB Era a PW5 versenytársa, illetve még a Kobo Libra 2. Esetleg, ha látsz a HA-n jó állapotú használt KIndle Oasis 3-t az is jó vétel lehet.
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
Zamy88
újonc
Sziasztok!
Milyen ebook olvasót ajánlanátok max 100k-ig? (Első ebook olvasóm lenne) Ebből a keretből szeretném kihozni a legtöbbet, de nem célom túltolni a dolgot.
PW5 és PB Inkpad 3 pro-t nézegettem, de lehet, hogy rossz irányba keresgélek.Előre is köszönöm a segítséget!
-
Apollyon
Korrektor
Már jó pár éve nem megyek bele ilyen vitákba, én azért jövök ide, hogy kütyükről olvassak, a többi nem érdekel. De ha nagyon kíváncsi vagy, akkor részemről a pdf nem ebook formátum, amikor könyvet veszek magyar oldalról, mindig az epubot töltöm le, a másik opció a mobi szokott lenni ami nyilván nem érint mert csak kobo olvasóim vannak. Kobo store-ból meg eleve kepub-ban jönnek le az olvasóra a könyvek de ez mindegy is. Ha meg már pdf-ezni kell, akkor inkább preferálom a papírkönyveket, pl. Stephen Hawking: Az idő rövid története erre a kiváló példa, mert tele van színes illusztrációkkal, el nem tudnám képzelni hogy én ilyen könyveket bármilyen kijelzőn olvassak.
Szóval ilyen könyveket papír alapon, a többiben epubot támogatom, mert open, ellentétben az amazonéval.
-
Apollyon
Korrektor
Akkor plz fáradjatok át az ebook offtopikba, inkább oda való ez a téma.
-
Dr. Akula
félisten
Más linkről nem tudsz vásárolni? Magyar fordításban mit akarsz te? Lefordítod? A könyvek 0.0000000000001%-a se magyar. Bemész egy Libribe, az offline szakkönyvekből is csak a 20 éveseket kapod meg magyarul, amit még nem vitt el senki azóta. 21. század van, meg kell tanulni angolul. Ez már 40 éve is így volt, nem tudom miért most kell ezen meglepődni.
-
Dr. Akula
félisten
Elég sok. Kb. minden programozás és műszaki könyv.
"kb. 1%-a van kiadva PDF-ben"
Tehát van ebook kiadva .pdf-ben. Még magyarul is, nemhogy angolul. Ezzel meg is cáfoltad magatokat, hogy nincs. Ennyike...
#25509borix: "hová sz..junk, hogy pdf?"
A gatyádba.
"Amit PDF-ben olvastál magyarul az mind warez volt"
Nem koordinálsz a haveroddal, ő még bevallotta hogy 1%-ot kiadnak .pdf-ben, akkor a kiadó is warezol?"Magyarországon PDF-ben nem igazán kaphatóak E-book könyvek."
És? Aliexpressről tudsz telefontokot rendelni, de ebookot már nem?
-
borix
őstag
válasz Dr. Akula #25507 üzenetére
Mit akarsz itt egy java programozás angol nyelvű könyvel, hová sz..junk, hogy pdf?
Épületi elektromos hálózat kiépítést, vagy központi fűtés tervezést nem olvastál véletlenül PDF-ben? Azt is hozhatnád ide...
Magyarországon PDF-ben nem igazán kaphatóak E-book könyvek.
Amit PDF-ben olvastál magyarul az mind warez volt, vagy legfeljebb szépirodalmi pl a Magyar Elektronikus Könyvtár oldaláról. Ez van.[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz Dr. Akula #25505 üzenetére
"Ha ennyire fingod nincs a témáról, minek szólsz bele? 14" az az A4-nek felel meg"
És hány A4-es méretű könyv van?
"A hivatalos .epub kiadás ugyanis csak a .pdf-el együtt érkezik."
Persze, akkor ezek szerint Magyarországon nem is nagyon létezik e-könyv, mert kb. 1%-a van kiadva PDF-ben, a többi mind EPUB. Tényleg igaza van borix-nak, hogy te még nem láttál EPUB-ot...
-
Dr. Akula
félisten
Látszik hogy te csak a teszkóban láttál ebookot, Coelhot és hasonlókat, de tudod, a világ nem csak Magyarországból áll. És bármilyen hihetetlen számodra, de van aki képes átlépni a reklám-valóvilág-teszkó szentháromságon. Bizony.
Ott a linken a "warez" .pdf-ed, 40 euróért árulják hivatalosan, persze lehet hogy a kiadó is warezol, de sokkal valószínűbb hogy fogalmad sincs arról amihez kommentelsz, csak write only módban trollkodsz.
-
borix
őstag
válasz Dr. Akula #25505 üzenetére
Látni, hogy könyvolvasó nem nagyon járt a kezedben de még könyvet sem vettél nagyon elektronikus formátumban.
Vannak könyvek amik megjelennek külföldön PDF formátumban de Magyarországon epub vagy mobi formátumban kapható leginkább.
Amit olvastál eddig PDF formátumban azok mind kalóz példányok, feltéve, ha nem csak szépirodalmi könyveket olvastok a Magyar Elektronikus Könyvtár oldaláról.
[link] [link] epub, mobi formátumok... -
Dr. Akula
félisten
válasz NandoXXL #25502 üzenetére
Lehet hogy számodra meglepő, de nem pagert akarok nézegetni, hanem egész oldalakat. És nem Hahotából...
"+ a 13", életedben nem olvastál könyvet ezek szerint, vagy a matek nem megy"
Ha ennyire fingod nincs a témáról, minek szólsz bele? 14" az az A4-nek felel meg.
"Az Akula féle fényképezett könyveket meg olvasón el lehet felejteni, amúgy is warez"
This ebook is available in file types: PDF (drm free)
"pocsék élmény az a minőség"
Hát persze hogy pocsék a minőség... Persze a gányolt .epub az aztán nagyon jó, kifos valami ömlesztett vackot a scanner, aztán hadd szóljon... Az általad elképzelt mesevilággal ellentétben amíg nem jön ki rendesen .pdf-ben is a könyv, addig .epub-ból csak gányolt házibarkács megoldások vannak. A hivatalos .epub kiadás ugyanis csak a .pdf-el együtt érkezik.
Látom a 4090-re nagyon rá vagy fixálva, ennyire kisebbségi komplexusod van hogy másnak telik rá?
-
hockeyapu
aktív tag
-
NandoXXL
senior tag
válasz Dr. Akula #25500 üzenetére
'6" az a telefonom, ebook olvasó az 10, de inkább 13.3". Vagy a 25" Mira Pro monitor.'
2" meg a ...... amit kompenzálsz ennyi hülyeséggel. Az Aldi-s újságot akarod olvasni 25"-on mit vegyél a 4090-mellé?
+ a 13", életedben nem olvastál könyvet ezek szerint, vagy a matek nem megy
Javaslom minden leendő vásárló számára nézze meg a valódi könyvek méretét. Ebook-on egy oldalt nézel, nem kihajtva mint a könyvet, nem mindegy a súly, mert olvasni kényelmesen lehet.
Az Akula féle fényképezett könyveket meg olvasón el lehet felejteni, amúgy is warez, és pocsék élmény az a minőség, még ha RTX 4090-ed van 25" Mira Pro monitor-al.
Egy könyv élmény, ahogy olvasón is az kell legyen.
[ Szerkesztve ]
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
hockeyapu
aktív tag
Figyelmedbe ajánlanám mielőtt letolvajozol pl: a [Magyar Elektronikus Könyvtárat] , rengeteg könyv van , amik mind ingyen letölthetők és szinte minden megvan PDF.ben is !
Ez is tolvajlás ?Onyx Boox Note Air "Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Apple iPad Air 6 ( M2) , Space Gray , 13'' Retina, 256Gb, Wifi, Makulátlan, 2027.06-ig garanciális
- Apple iPad 9., Space Gray, új állapotú, 64GB, Wifi, 10.2'' Retina kijelző + ajándék Pencil
- IPAD PRO 11" 1. GEN 256GB WIFI+CELL, HÁNYATTATOTT ÁLLAPOTBAN, OLCSÓN, ÜZLETBŐL
- 4db HP Elite x2 G4 tablet, i5-8365u, 8GB DDR4, 256GB NVME, FHD, GARI, SZÁMLA
- Apple iPad Mini 6, Starlight ( Csillagfény ) , 64Gb , Wifi+Cellular ( Sim ) független, új állapotú
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest