Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Windows 11
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Proxmox VE
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vieron
tag
Ha nagy felbontású videót akarsz nézni, akkor Transmission leállít, különben nem bírja.
Igaz minden másra, ahol ki akarod használni a sávszélt.
A Transmission rengeteg erőforrást elzabál, és ne felejtsük, a NAS-ban csak 128 mega memória van, aminek minden bitjére szükség van.
Nálam, ha ha megy a torrent, felmásolás 8 mega körül, le 16-20 mega, ha leállítom a torrentezést 20/30... -
lafaty80
addikt
Én mondjuk 20MB/s-es álomsebességet sem tudtam még átlépni gigabyte-s hálón, ami azért kicsit gyatra.
Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
Core2duo6600
veterán
De úgy felismeri.
Ha jól emlékszem, te csak külső hdd vel akarod megoldani, belső nélkül.
Ehhez ha fel is lehet tenni a transmission-t egy pár dolgot szerkeszteni kell, mert máshogy hivatkozik az usb megosztásra mint a belső particióra.(#191) agyhalal
Ha hamarabb le tudod másolni a file-t róla mint annak a játékideje, akkor igen.(#193) lafaty80
Hát a dns 323 nekem is elég gyér sebességet produkált.
kiváltkép a róla olvasás esetébenGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
csuzso72
tag
-
agyhalal
aktív tag
Akinek DNS-320 van...
Van annyi erő benne, hogy routeren keresztül rákötve egy TV-re, vagy akár egy média lejátszóra, megbirkózzon egy 1080p-s MKV-val? Természetesen vezetéken keresztül. Esetleg fut mellette pár torrent, meg ha valaki szeretne hozzáférni a meghajtókhoz, akkor azért ne hasaljon el a NAS.
Túl sokat várok tőle, vagy azért ennek még eleget tesz?Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!
-
zadigabi
csendes tag
MC még mindíg nem megy .
pls valaki.....
P55A-UD4, I3-550 @ 4Ghz, A-Data DDR3 2*2Gb 1800MHz, 4x Sam 320 F4 Raid0-ba 540Mb/s, csak hogy ne kelljen annyit várni semmire.......
-
Truman
senior tag
válasz Core2duo6600 #183 üzenetére
És aktív USB HUB -al se lehet?
Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
dejo60
csendes tag
válasz Core2duo6600 #186 üzenetére
Az a baj, hogy némelyik (majdnem mind) USB-s HDD bekapcsoláskri induló áramfelvétele elég nagy, ezért az USB-porton kijövő feszültség leeseik ami miatt a HDD nem tud elindulni.
Megoldás lehet olyan USB-HUB használata aminek van tápegység csatlakozója. 5V/2A-es vagy 5V/3A-es kacsolóüzemű tápegység-adapterrel már fog menni.
http://www.o-digital.com/uploads/2179/2255-1/Quincunx_4_Port_USB_HUB_with_Outer_Power_Supply_UH_378_520.jpg -
Vieron
tag
válasz Core2duo6600 #183 üzenetére
320-as 2.5 HDD egy 2000 Ft-os külső tokban simán megy az USB portról.
-
Core2duo6600
veterán
USB én nem ad elég áramot le, így nem fogja felismerni, szóval mindenképpen belső hdd kel, legalább 1 db.
(#152) black_retek
Ezt a DNS 323 is csinálja ha bemegyek oda, hogy modyfi setting, majd simán mégsem,. akkor utána máris elérem úgy mint elötte.
a jog simán megoldható
Azokat akiknek teljes felületet be akarod tenni beteszed egy csoportba és megadsz mindent, a userr1 nek meg csak az adott mappát.WDIDLE3-al 5 percre, vagy disabledre tedd akkor nem parkol annyit.
Szerencsés esetben megeszi egy másik nas, feltéve, hogy szabványosak a particiók.
De ha nem bebootolsz egy linux rendszerbe és az ha magátol nem is mountolja fel, kézzel felcsatolod, és azt csinász amit akarsz.A reset gomb 20 másodperc ig bekapcsolt állapotban gyári állapotra áll vissza.
Mint amikor elösször bekapcsoltad.A dns 323 ban is üvölt már lehet szarrá ment, De érdekes mód a Synology DS 410 ben, 4 hdd van, jóval csendesebb, és csak a seed hang hallatszik ki, a 7200 es hdd nél, 40 fok köül van a hdd ék hőmérséklete.
(#158) skoos
Ennyit tud a DNS 323 még a 100 mbit et sem használja ki.(#176) haze81
A Logout os cikkem pont erről szól.
A HDD re való hivatkozásnál kell csak mást írni.[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Goatman
aktív tag
Üdv!
Van egy DNS-320-am és az FTP Serverrel vannak problémáim. A NAS IP-címe fixen 192.168.1.109, és mivel a FileZilla Server használja a 21-es portomat, a NAS FTP Server oldalán átírtam az alapértelmezett portot 1026-ra (engedélyezett porttartományban van, szóval elvileg jó..). Természetesen ennek megfelelően a routerben is beállítottam, hogy az 1026-os portot forwardolja a 192.168.1.109 felé. DynDNS-em is van, hogy a külvilágból is elérjem a dolgokat, ez is megfelelően be van konfigurálva (a gépre installált Filezilla szerveren keresztül el is érek mindent bárhonnan, ami a gépem D: meghajtóján meg van osztva).
A gond az, hogy a NAS-t nem érem el Total Commanderből sehogyan sem, mindig megakad a csatlakozás
Vajon mit csinálok rosszul? Win 7 tűzfalgond? Vagy esetleg a TC-ben állítok be valamit falsul? A választ előre is köszi[ Szerkesztve ]
92 pirospont a régi Hardveraprón: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Goatman
-
Truman
senior tag
Sziasztok.
Szeretnék venni egy ilyet, kizárólag torrentezésre . Viszont jelenleg nincs rá keret, hogy vinyót is vegyek hozzá, de van nekem egy 320 GB -os Samsung külső vinyóm: [link]
Tudnám használni ezzel is, vagy mindenképp belső vinyó kell neki?Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
haze81
csendes tag
na ajaxploreren már látom a rejtett fájlokat transmission.sh sikerült elindítani, de sokkal előbbre nem vagyok. Az ip címen:9091 porton még mindig 403: Forbidden-t ír. Mi az amit még át kell írni?
-
haze81
csendes tag
igen néztem azt is de az nem transmission telepítés.
funplug fájlt néztem a gyökérben ott be van írva a plusz HD könyvtár
valahogy a transmission.sh kellene megnéznem, amit telneten keresztül látok is a start könyvtárban, de windows alól se total commander se intéző nem látja pedig be van állítva a rejtett fájl mutatása.
ha beírom a transmission.sh start parancsot akkor mkdir: cannot create directory mnt/HD-a2/.transmission-daemon-t ír. azaz ott nem stimmel a dolog.csak nem férek hozzá és a settings.jsont se látom. Milyen programot használjak windowson hogy lássam a rejtett fájlokat?
-
haze81
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Vettem én is egy ilyen 320-as ketyerét. Végigolvastam ezt a fórumot és a dlinkhelp-et is és belekezdtem a fun_plug transmission telepítgetésekbe és a második nap végén azt mondtam, hogy AKINEK KÉÉÉT ANNNNYJA VAN, AZ...
Nem akar valaki esetleg, egy jó kis logout cikket írni erről a NAS-ról? Kinyitom a dobozból a mindenre használomig step by step?
Mert a transmission-t szívesen látnám rajta...
-
bulek
tag
válasz zadigabi #174 üzenetére
elvileg az mc parancs begépelésével
de a jó működéshez, pl használd az egeret, ssl loginnal(22-s port) kell belépni a nasra.
ott még avalamelyik konfig fájlba be kell írni pár sort, de ezt most nem vágom fejből. Hétvégén leszek csak otthon, úgyhogy ha addig nem jössz rá, akkor leírom mit kell tenned, hogy elinduljon. -
zadigabi
csendes tag
Mármint nem ismerem a linuxos parancsokat.....
P55A-UD4, I3-550 @ 4Ghz, A-Data DDR3 2*2Gb 1800MHz, 4x Sam 320 F4 Raid0-ba 540Mb/s, csak hogy ne kelljen annyit várni semmire.......
-
zadigabi
csendes tag
Sziasztok!
Visszaolvasva a fórumban, én is feltettem az MC-t de hogyan índúl el?
Nem vágom én ezt putty/telnet dolgokat, bár az optwar és az mc szerintem fenn van de nem tudom indítani, esetleg egy pontos indítás?Köszönöm előre is.
(arra használnám hogy usb-s hdd-t rátolva áttegyek rá pár adatot, már ha ez lehetséges)
-
Tuib
aktív tag
válasz zadigabi #167 üzenetére
Mielőtt bármi módosítást csinálsz a konfigon:
/ffp/start/transmission.sh stopaztán konfigváltás, json szerkesztés, majd:
/ffp/start/transmission.sh start
Különben szarik bele, mit raktál a konfigba
Tuib
''A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan.''
-
zadigabi
csendes tag
Ha a rosszat kicseréled.
-
zadigabi
csendes tag
válasz ambudriver #168 üzenetére
Szia.
Tegyél rá valamit és nézd meg egyenként hogy rajta van e mindkettön uaz az adat.
RAID 1 tükrözés, ha 1 hdd elromlik akkor a nas felépítí teljes átmásolással az újra szerintem.P55A-UD4, I3-550 @ 4Ghz, A-Data DDR3 2*2Gb 1800MHz, 4x Sam 320 F4 Raid0-ba 540Mb/s, csak hogy ne kelljen annyit várni semmire.......
-
ambudriver
tag
Szia!
Hát majd körülnézek a neten az sms-ügyben...Még egy kérdésem van. RAID-be akarom rakni a 2 vinyót, meg is csináltam a lépéseket de szerintem nem tette raid-be. A mindkét volume RAID type :standard. Itt RAID 1-nek kellene lennie nem? 2db 2TB WD van benne egyébként...és RAID 1-et választottam. Az egyik vinyót nem szereti mert nem talál róla infót. De látni látja a fiókban csak nem azonosítja. 2TB ként kezeli a nas-t. Hogyan tudok megbizonyosodni,hogy ténylegesen RAID1-ben vannak? Kösz a válaszokat!
-
zadigabi
csendes tag
Transmission-nál beállítottam a max 10 aktív torrentet de ettől függetlenül elindúl az összes sajna.
"open-file-limit": 10,
"open-files-limit": 10,ez a 2 sor benne van a json fájlba, persze egyenként sem jó, először úgy próbáltam.
ezeket is futtattam:
pkill -HUP transmission-daemon
vagy ezt ?
killall -HUP transmission-daemonmásik fórumban nagyon sokat segítettek rajtam (dns323-ban)
de a helyzetem változatlan minden megy mind a 23 letöltés egyszerre!!!
segítséget előre is köszönöm. (legközelebb hétfőn leszek)
-
lafaty80
addikt
válasz ambudriver #165 üzenetére
Bocs, benéztem.
Én is nézegettem, de ez szerintem web-es sms gateway-t használ, az meg fizetős.
De lehet hogy ebben is tévedekCuccaim: https://kit.co/lafaty
-
lafaty80
addikt
válasz ambudriver #163 üzenetére
Login Method: a szolgáltatódnál a kimenő levelekre vonatkozóan állítsd be
Port: 25 általában
SMTP Server: a szolgáltatódé
Sender: létező email cím
Receiver E-mail: létező email címnekem így megy....
-
ambudriver
tag
Sziasztok!
Van egy DNS-320 NAS-om. 2.0 firmware-el. Hogyan tudom beállítani,hogy sms-ben küldjön riasztást részemre? Milyen Service provider-t kell beírnom és url-t. Telenor előfizetésem van.Köszi a válaszokat!
-
-
lafaty80
addikt
Valaki írja le, hogy kell kikapcsolni a belső torrent alkalmazását.
-
Vieron
tag
Lenne nekem is egy kérdésem.
1.00 és 2.00 kompatibilitási listában is benne van a Hp Laserjet P1005, összekötöm a NAS -al a printert, drivert kér megmutatom neki a hp driver cd-t, felmegy, de nem megy a nyomtatás, még a tesztoldal sem.
Valami ötlet?
-
skoos
őstag
Az ajaxplorert nem tudom használni, mert rossz könyvtárra néz. Elméletileg valami turpissággal megolható, hogy jó helyre nézzen, de nem fogja ez szétvágni a transmission-t és a partíciókat? Csak kérdezem.
Mit kell csinálni, hogy lássa a vincsiket?
Köszi!
-
Vieron
tag
válasz black_retek #152 üzenetére
ftp://ftp.dlink.co.uk/dns/DNS-320/manual/DNS-320_Manual.pdf
8. oldal.
A doksi szerint a reset gomb állítja vissza a gyári állapotot, kivéve a raid konfigurációt, hogy olvashatók maradjanak a merevlemezek.
[ Szerkesztve ]
-
black_retek
csendes tag
Sziasztok sorstársak!
Nekem is sikerült egy DNS-320-as tulajdonosává lennem. Viszonylag boldogulok a beállításokkal, viszont felmerült egy-két kérdés, amire egyenlőre még nem sikerült rájönnöm, remélem tudtok benne valamelyest segíteni:
1 - FTP: érdekesen működik, system restart után törli, eltünteti azokat a user-account-okat amelyek-nek Read/Write joguk volt a teljes Volume_1-en. Annyit szeretnék beállítani mindössze, hogy a lokális hálózaton lévő gépek nyugodtan tallózhassák a teljes Volume_1-et, míg FTP-n keresztül user1-nek csak az egyik mappa látszódjon. Ha Volume_1-et "All Accounts"-nak láthatóvá teszem akkor értelem szerűen user1 is látni fogja(ez nem jó), de ha csak speciális user-ek láthatják, akkor meg az eltűnő user-acc-ok miatt lokálisan sem tudom elérni.
2 - Van 2 WD15EARS merevlemezem a NAS-ban, ezekre még ráférne egy kis IntelliPower, vagy APM kikapcsolás, ahogy moonman a 12-es hsz-ben mondta, ugyanis nagyon pörög a Load_Cycle_Count ( [link] ). A rendszert alapvetően biztonságos adattárolásra szeretném használni. Ki-be teszegettem, veszegettem a Raid-1 es két WD winyót (tesztelési céllal) és közben felmerült az a kérdés, hogy: Mi van akkor, ha kihal a NAS a merevlemezek alól? Ekkor ha átteszem egy hasonló nas-ba az egyik, vagy másik meghajtót akkor az simán benyeli azt és nem vesztek el az adataim? Vagy odaadom egy bármilyen linux-nak a meghajtót és szintén nem vesztek el az adataim? Tehát a kérdés, hogy érem el az adataimat, ha a DNS-320-am már nem lesz többé?
3 - Mit reset-el a reset gomb? Nem hiszem hogy a gyári OS állapotot állítaná vissza, pedig annak tudnék örülni. Az lenne a kérdésem, hogy ugyan nagyon jó játéknak tűnik ez a fun-plug-al linux-on durkálás, de mi van akkor, ha tapasztalatlanságomból eredően valahogy sikerül csúnyán belenyúlni a linux lelkivilágába, vagy egyszerűen csak eljön az-az idő, amikor újra kellene raknom a rendszert? vagyis: Hogy állítsuk vissza a gyári OS állapotot?
4 - lehet-e, és szabad-e tenni az ellen valamit, hogy meglehetősen sokat zúg a ventilátora a NAS-nak. Ugyan van benne két merevlemez is, viszont egyszer teljesen hibernált állapotban is bekapcsolta a ventilátorát. (esetleg fun-plug-al fan-speed szabályzó használata?)
Mindenkinek köszönöm előre is a segítséget, sajnos ezekre a kérdésekre egyenlőre nem találtam meg a megfelelő választ!
-
lafaty80
addikt
Vállalkozó szelleműeknek:
2.01 Beta Firmware: ftp://ftp.dlink.com/Multimedia/dns320/Beta/
Change Log:
1. [New Feature] Support for 3TB drives.
2. [BUG FIX] Apple Finder failed to browse file through Samba issue.
3. [New Feature] Support for Amazon S3 Cloud Backup.
4. [BUG FIX] Support WD My Book Essential 2TB USB 2.0
5. [BUG FIX] P2P shared folder now able to be hidden from FTP server
6. [BUG FIX] “Block unauthorized login of nobody, root and etc special users”
7. [Change] Block Raid Migration from DNS-323 (causing corrupted data)
8. [New Feature] Support for WebDAV.
9. [New Feature] WebDAV support Open Mode.
10. [BUG FIX] System time will be +1 hour after restart
11. [BUG FIX] If you apply a Samba share to FTP service, there is no way to disable it individually besides deleting the whole share from “Network Share”Attention: This is BETA-Code, it might break your device, delete your data and eat your dog!
-
Dalee
aktív tag
Minidlna telepítési gondom van.
Bulek #49-es hozzászólása szerint telepítettem mindent. Hibaüzenetet nem kaptam.
/ffp/opt/optware/etc/minidlna.conf file-t megtaláltam, szerkesztettem.
Indítanám a /ffp/start/minidlna.sh-t az viszont nincs a helyén, sőt sehol.Van valami ötletetek mi lehet a gond?
-
bazsa82
csendes tag
Újraformáztam a HDD-ket és még mindg ua. a problémám MAC alatt. Van aki használja MAC-el a DNS-320-at??
-
Zacsi7
csendes tag
válasz lafaty80 #144 üzenetére
Van. Seedel. De hogy az enyém miért működik, a Tiéd pedig miért nem azt nem fogom tudni megmondani.
Az első indítás óta műxik., nem állíttam semmit. Tehát van remény.
Az installálás egy nagy szarakodás volt, 2-3 napig szenvedtem vele, mert az a leírás amivel nekikezdtem nem jó elérési útvonalakat tartalmazott, én meg rohadtul nem érek a linuxhoz.Nincs esetleg a beállításban letilva a seed, vagy az alternatív sebességnél (amikor a csigát bemnyomod) nulla értéken a feltöltés?
-
Laca 012
őstag
És akkor csak az lehetősége van, hogy kábelez??
Szerintem vagy adjunk neki teljes értékű tanácsot, vagy inkább semmit. Persze előbbi több gépeléssel jár, de legalább van lehetősége és Ő dönti el, hogy kábelez, vagy wifi adaptert cserél.
A routere legalább n-es, még ha nem is tudni, hogy a gyártó által megadott 150Mbps, vagy a forgalmazók által állított 300Mbps a valós. Sejtésem szerint sajnos az előbbi lesz az igaz, de a DNS-320 10MBps körüli sebességéhez az is elég lenne..Fejemet ne féltsd, elég ha az ujjaidat félted, nehogy elkopjon a gépelésbe..
-
lafaty80
addikt
Sziasztok,
Van már olyan valaki, aki transmission-t használ és minden rendben vele seed szempontból is?
-
Laca 012
őstag
WiFi-től ne várj sokkal jobb sebességet. Kábelen másolj.
Ezt inkább nem kommentálom..Azért én fel nem szedném a szegélyt, meg semmit sem.
Szerencsére már évek óta létezik n-es Wifi...
Nálam a cégnél TP-Link WD1043ND routerrel és a DNS-320-al 12-13 MB/s (12000-13500kB/s) között van a sebesség wifin tc-ben nézve, a fájlok méretétől függően. (sok kicsi fájl, pl. képekkel teli mappa nyilván lassabb mint egy 3-4GB-os film)Az n-es wifiről csak annyit, hogy az atomos szerver/router amit építettem arról nagyobb fájl esetén 20-22MB/s (160-175Mbit/s) sebességgel másolok oda-vissza stabilan, sok kisebb fájl másolása esetén 17-18MB/s (135-145Mbit/s) a sebesség.
Persze ennek feltétele a MIMO 3x3 -as n-es wifi kártya mind router, mind kliens oldalon.
Ezeknek az elméleti maximum sebessége 300Mbit/s, a valós az kb. ott van a 180Mbit/s-nél amit az atomos szerverem is tud max 4-5m-es távolságon (szobán) belül.
Annak ellenére Wifivel használom, hogy kábelen a gigabites csatlakozással ennek többszörösét is tudja. csak akkor dugom össze ideiglenesen, ha több 100GB adatot kell másolnom és sietni kell..Az USB-s wifi adapterek a miniatűr méretük a legtöbbször integrált általában 1, max 2db antenna miatt általában még kisebb térerőt produkálnak, tehát általában sokkal instabilabbak és ugyanakkora távolságon kisebb sebességet tudnak, mint a beépített társaik.
Ha jól olvastam, Te asztali gépet használsz kliens-ként, abba egy PCI-os kártyát raknék a helyedben. (persze akkor van értelme, ha a routered is n-es)
Hosszútávon mindenképp n-es rendszerben érdemes gondolkoznod, ha Te sem szereted a kábelezést, mert ez a sebesség már használható és már megfizethető áron elérhető![ Szerkesztve ]
-
xthemax
csendes tag
Hello!
Nekem is lenne egy kérdésem, remélem valaki tud segíteni!
Nálam úgy néz ki a rendszer, hogy van összekötöttem a DNS-320-at a Linksys Cisco WRT120N routerrel. A PC és a laptop WLAN-on csatakozik a routerre, és látja a Sharecentert, rajta a Volume_1 kötetet, amihez be van állítva egy felhasználó, minden joggal, korlátozás nélkül. FTP-n is látja az FTP kezelő Unreal Commanderem a boxot, ahol az IP.-jét (amit fixre tettem) illetve a Helyi könyvtár sorban az elérhetőségét megadtam a doboznak.
Mindegyik gépen szépen tudom nézni a filmeket, Streameli a Media Playernek, illetve 720P-ben is jön a cucc.
A problémám az, hogy ha fel akarok másolni valamit, az iszonyúan lassú, nekem kb. 2500 Kb/s sebességgel nyomja csak. Vagyis egy kb. 350 MB-os avi-nak kell 3-4 perc.
Mit rontottam el? Légyszi segítsen valaki, mert már napok óta ezzel küzdök.
Köszi!
ÜDv
B. -
bazsa82
csendes tag
válasz Core2duo6600 #129 üzenetére
Bocsánat, felületes voltam, az XP jól látja a fájlok méretét. A Baj a Mac-el van. Ráadásul épp most telepítem újra a rendszert(Mac-en) és az új rendszer is hasonlóképp látja...
-
Alex91
félisten
válasz Core2duo6600 #135 üzenetére
Én a Synology-t mondanám, mondjuk nálam az iOS támogatása is fontos szempont .
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
bazsa82
csendes tag
válasz Core2duo6600 #129 üzenetére
Mindent láotk, és tudok használni, csak a valódi mérete nem látszik, ami viszont igencsak jó lenne.
Még nincs túl sok adat rajta, lehet hogy gyorsan újratelepítem, formázom. -
Cobra.
őstag
Netgearnek van nagyon jó árban gigabites, N-es routere.
Ismerősnek ma üzemeltem be egy 320-ast, a 2 géppel gyönyörűen megy is, de a Dune lejátszó kifogott rajtam. Linuxos asztali lejátszót hogy állítsam be, hogy lássa a NAS-t? -
Alex91
félisten
válasz Core2duo6600 #131 üzenetére
A rputterek meg elvátve gigabitesek, switchből annál inkább van már gigabites ilyen kis méretben, én kb 1 éve kerestem routert, gigabitest akartam, és egyszerűen nem volt.
Volt, maximum sokaltad az arat !
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Core2duo6600
veterán
720p nek elég a 100 mbit, könnyen ki tudod próbálni, ha hamarabb áttudod másolni mint a film játékideje, akkor menni fog.
A rputterek meg elvátve gigabitesek, switchből annál inkább van már gigabites ilyen kis méretben, én kb 1 éve kerestem routert, gigabitest akartam, és egyszerűen nem volt.[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
bazsa82
csendes tag
DNS-323-asom van. Tükrözött 2T GreenWD (parkoló állás átállítva, de az elején még jól működött, most viszont....)
Másnál is előfordult, hogy az összes rajta lévő fájl méretének ugyanazt írja? 268,4 MB Ha a fáljinfóra kattintok akkor kiíja a valóst, de a Total Commander, Finder is ugyanazt látja.
Ez eléggé bosszantó. Ötlet? Formázzam újra? -
kavics11
csendes tag
válasz kavics11 #126 üzenetére
Akinek a whitelist nem megy annak érdemes ezzel a paranccsal indítani a a transmissiont.
Ez elvileg megoldja a connection problémát a webes felületensu nobody -c "transmission-daemon -f -g /mnt/HD/HD_a2/.transmission-daemon -w /mnt/HD/HD_a2/Downloads -t -a 127.0.0.1,192.168.*.*"
323 nál /mnt/HD/HD_a2 -t ki kell cserléni /mnt/HD_a2 re
Ezek után már létrehozza a settings.json fájlt amiben a beállítások vannak
Balázs
-
kavics11
csendes tag
Ezeket az oldalakat érdemes böngészni egyiken ott van miként kell home dirt készíteni a rootnak.
http://wiki.dns323.info/howto:ffp
http://www.shadowandy.net/2010/11/dns-320-making-fun_plug-and-old-packages-work.htm
http://wolf-u.li/3779/installation-des-fonz-fun_plug-0-5-auf-dem-d-link-dns-320-sharecenter-pulse/
http://www.shadowandy.net/2009/01/transmission-142-for-dns-323.htm
-
lafaty80
addikt
válasz Core2duo6600 #123 üzenetére
Nekem is kb ennyi, furcsállom is...
Viszont sikerült üzembe helyezni a transmission-t, letölteni lehet, viszont seed-elni nem akar 0kb a sebesség.
Végre sikerült a minidlna-t is feltenni és beüzemelni. Eddig jó, lassan TV is kell hozzá, telón leglább megy
-
Core2duo6600
veterán
Mennyivel megy nektek a másolás a lan on ?
Nálam gyalázatosan lassú, alig éri el a 20 000 et (Gigabit
A Nas ról olvasásnál még lassabbGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
gaben75
tag
válasz lafaty80 #120 üzenetére
Sziasztok
tudtok nekem segíteni transmission telepítésben?
Belépek ssh-val és ezt írja ki:
admin@192.168.1.3's password:
Could not chdir to home directory /home/admin: No such file or directoryBusyBox v1.11.2 (2010-11-17 11:44:30 CST) built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.
ezzel mit lehet kezdeni?Intel i5-3570 @3,4 GHz,8 GB DDR3 MEMORY,SHUTTLE XPC, SAMSUNG 840 120 GB SSD, SAMSUNG HD103SJ SATA, HKC 24"
-
lafaty80
addikt
válasz Core2duo6600 #119 üzenetére
Én nem ezt követtem: [link] , de mivel nem sikerül megoldanom a connection failed problémát
, megpróbálom ez alapján is. Egyszerűbbnek tűnik.323 esetében semmit sem változtatni, 320-as nál a "mnt/HD_a2"-t kell "mnt/HD/HD_a2" mindenhol átírni, ahol kell (ahol hivatkozik rá).
-
lafaty80
addikt
válasz kavics11 #116 üzenetére
Szia,
Kis gugli után találtam meg én is:
Jelenleg ez talán a legfrissebb.
Viszont, kérdésem is lenne ezzel kapcsolatban.
Valaki segítsen, felment a trans.be is jön a web-es felülete, de állandóan "connection failed" üzeneteket dobál, mitől lehet?
-
kavics11
csendes tag
Sziasztok!
Transmisson segítséget szeretnék kérni.
Sajnos az összes leírásban szereplő link halott. Nem tudom a klienst letölteni olyan formátumban , hogy fel is tudjam telepíteni a 320-ra.
Funplug és a szükséges csomagok már fent vannak, csak a tm source kéne valami friss.
Előre is köszi:
Balázs
-
Droidka
csendes tag
Sziasztok !
LEnne megint egy kis gondom:
Csak Opera böngészőből érem el a DNS-320-at az összes többi általam próbált böngészőből név/jelszó kérés és megadás után nem lép tovább.
Vagy nem tud kapcsolódni vagy be sem tölt.
És mondom a jelszó/név kérésig kapcsolódik utána semmi!NEm telepíthetek fel minden gépre Operát ahonnal el akarom érni...
Remélem van valami ötlet.Köszi!
-
Droidka
csendes tag
válasz Laca 012 #110 üzenetére
Sziasztok!
Bocsika igazad van, de én a http://www.dlink.hu oldalon néztem csak meg. Ott márpedig máig sincsen fenn a 2.0. De ettől megint csak okosabb lettem.
A kompatibilitási lista meg teljesen érthető mert a HP 1018 nyomtatómat az istennek se tudtam működésre bírni. Fel is adtam. Pedig ez lett volna a fő indok, a megvételnél, hogy a párom is tudjon nyomtatni hálózatról ne csak az én gépemről.
Viszont a hdd-nél az én vinyójaim egyik sincsen benne,de ettől függetlenül, megy ahogy kell minden.
Köszi a felvilágosítást.
-
Droidka
csendes tag
Szia!
A firmware-t nem tudom honnan szedheted rá le, mert én pl. fel se tettem az enyémre, működik így is, de ha gondolom nagyon keresnél akkor goooooogle.Bár nincsen a hivatalos gyári oldalon még hozzá, tehát bármit teszel fel az nem támogatott.
Pár hsz.-al ezelőtt mutatták az átalakítóra vonatkozó linket, de elárulok egy titkot én minden kiegészítő szarság nélkül betoltam az 500 GB 2,5 samsung winyómat, SATA csati legyen rajta az a lényeg és szaladni fog.
A másik winyóm nekem is csak próbára pedig, egy 250gb 3,5 hdd a kettő simán megy Raid-el vagy anélkül, már mindenféle módon kipróbáltam.hi.
-
Laca 012
őstag
Nekem pl. 2db 3,5"-os WD Green 1TB-ossal megy. Bár teljesen 2 széria (az egyik WD10EAVS ami egy MyBook Home-ban volt eredetileg, a másik pedig egy újabb szériás WD10EARS, mégis tökéletesen mennek Raid1-ben. Kipróbáltam 2,5"-os WD5000BEVT és WD5000BEKT-val is, azzal is ment, holott az egyik 5400 a másik 7200-as fordulatú..
Szerintem WD-ből is tuti megeszik mindent, de mivel ez egy normál számítógépnek fogható fel amin szabvány SATA2 csati van, minden SATA1 és SATA2 HDD-vel el kellene boldoguljon!! Mivel a Raid is szoftveresnek tűnik, ezért raid1-be is megy minden, 2 totál különböző HDD is!!
-
gaben75
tag
Sziasztok!
Nemsokára én is boldog tulajdonosa leszek egy ilyen nas-nak
Viszont volna egy pár kérdésem.
Ti milyen winchestert használtok hozzá van valahol elérhető lista hogy mi jó hozzá?
2.0 ás firmwaret hol tudom letölteni?
Van itthon egy 250 GB 2,5 wincesterem az bele tudom tenni mindenféle átalakító nélkül kipróbálni?
köszönömIntel i5-3570 @3,4 GHz,8 GB DDR3 MEMORY,SHUTTLE XPC, SAMSUNG 840 120 GB SSD, SAMSUNG HD103SJ SATA, HKC 24"
-
cannibal
senior tag
Sajnos én is abban reménykedtem, hogyha elfárad a 250GB vinyóm attól még minden adat érintetlen marad a 2TB-on, de csak a raid1 része maradt meg amikor kivettem mellőle a 250GB vinyót.
Egy lehetőség maradt, ha individual diszkre formázom külön-külön őket és beállítok egy backup-ot fontos mappákra, hogy másolja át a másik lemezre, de ez meg milyen megoldás már? :S
-
Droidka
csendes tag
válasz cannibal #104 üzenetére
Szia!
Ez igen érdekes, ha tényleg így van,de semmi okom sincsek kételkedni benne.
Azt gondoltan mindkettő partició megmarad.Kérdéses, hogyha beteszel egy Hdd-t és visszamásolja rá a Raid 1 particiót akkor visszakapod-e a 2tb maradékát, tehát újra megjelenik-e majd...
De mindenesetre nagyon érdekes.
-
cannibal
senior tag
Kipróbáltam
Ugye így van konfigolva a lemezek: 250GB + 2TB. A partíciók: raid 1 = 250GB és a 2TB 250GB része. A fennmaradó rész pedig jbod-ba formázva pedig csak egy lemezen egy partició. Mást nem engedett neki kiválasztani
Lett két particióm, felmásoltam mindegyikre egy filmet. Kivettem a 250GB vinyót, a NAS-t elindítva a 2TB -os vinyóból csak az a partició látszott ami raid 1-be van konfigolva. Pedig a fennmaradó résznek semmi köze nem volt a másik vinyóhoz
-
Droidka
csendes tag
válasz cannibal #102 üzenetére
Szia !
Nem igazán értem a dolgot, nekem pl. egy 250 és egy 500 gb van benne, és ahogy mondtad az egyik raid 1 250 gb-ig a másig kötet pedig a 500 gb-ból fennmaradó rész.
De itt jön a kérdésem, miből gondolod hogyha meghal az első raid1 tömb, akkor a maradék 1.75 tb is elvész?
Sőt szerintem úgy kell működnie, hogyha kiesik a raid 1 tömb, akkor egy csere vinyóra visszaírja az adatokat és minden megy tovább.
[ Szerkesztve ]
-
cannibal
senior tag
Engem egy olyan beállítás érdekelne, hogyha teszek bele egy 250GB és egy 2TB vinyót. 250GB erejéig raid1 a többi (ugye csak a 2TB vinyón) jbod automatikusan. Szeretném, ha a 250GB vinyó kiesése esetén ne tűnjön el a 2TB jbod része. Ez így nem a legjobb
Új hozzászólás Aktív témák
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Dell Latitude E6330 laptop (14/i5-G3/8GB/320HDD/MagyarVilágítós)
- Fujitsu Lifebook E752 laptop (15,6/i3-G3/4GB/320HDD)
- Lenovo Thinkpad L390 laptop (14FHD/I3-G8/8GB/256SSD/Win11)
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest