Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Windows 11
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Proxmox VE
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ProfBp
csendes tag
Ez azért ebben a formában talán enyhe túlzás.
Mint írtam, kiválóan működik az SMB share-en minden ékezetes cucc UNC útvonalon és mappelt meghajtón keresztül is, mind a Volume_1 alatt, mind USBDisk1_1-en, csak a symlink-en keresztül hal bele. MC-vel is gond nélkül másolok/helyezek át ékezetes fájlokat, leszámítva hogy a képernyőn ?? jelenik meg a speckó karakterek helyén. Windows-ban megnyitva a helyeket jól látszanak és simán használhatók továbbra is.
(Amúgy nagyjából a megjelenésük óta dolgozom Win2003/2008 szerver környezetekben, és semmilyen problémát nem okoztak soha az ékezetes karakterek az útvonalakban.) -
ProfBp
csendes tag
Még egy érdekesség, amire egyelőre nem találtam megoldást. Hátha valakinek van ötlete. Próbáltam symlink-et csinálni egy Win7-es gépen egy NAS-os folderre az mklink segítségével. A link létre is jön jól, viszont csak azokat az alkönyvtárakat lehet megnyitni, aminek a nevében nincs semmi speciális karakter. Vajon miért lehet ez? (A gép saját fájlrendszerében létrehozott symlinknél nincs ilyen gond, tehát nagy valószínűséggel a NAS csinál valamit bénán. Ha nem a symlink-kel nyitom meg, hanem közvetlenül az SMB share-en keresztül, akkor is jók a könyvtárak.)
-
ProfBp
csendes tag
Arra vajon mi a megoldás, hogy a putty ablakban az ékezetes karakterek rendesen látszanak, és ne ?? legyen helyettük?
Másik érdekesség, amire örülnék, ha lenne megoldás. MC-ben alapból megy az egér, viszont a kurzormozgató billentyűk nem. (Helyette betűket írogat a prompt-ba.) Ha screen-ből indítok MC-t, akkor viszont az egér nem megy, viszont megy a kurzor mozgatás. Nyilván annak örülnék, ha mindkét helyen menne mind a kettő. -
capafog23
őstag
Amikor Transmission teljes sebességgel tölt le akkor nem tudok rá kapcsolódni.
Másnál is így van? ennyire leterheli a gépet? -
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
Funplugot szeretnem ratenni a nasra, de mikor telnetelni kell az eszkozre akkor nem kapcsolodik fel. Probaltam cmd-bol es puttyal is, semelyikkel nem sikerul. Koszi! -
Traky
tag
Srácok, tudnátok segíteni? Mit tudok tenni, ha folyamatosan villog a power led? Az eszköz IP cím alapján nem elérhető. Wichester-t próbáltam kivenni, másik slot-ba tenni, helyzet változatlan. Korábban hibátlanul működött. Utóbbi 2 hónapban ki volt kapcsolva.
Köszönöm. -
GoZoL
senior tag
Nekem holnap jön, már alig várom!
-
boatkiller
tag
válasz lafaty80 #1072 üzenetére
Szia!
A readme fájban megtalálod hogyan lehet telepíteni. Egész jól le van írva(mostmár) régebben nem volt így. Anno feltöltöttem ide is, én hogyan csináltam: [link]
Ha két HDD-vel használod, ahogy én is, akkor még némi trükközésre van szükség. Alapból nem látja a másikat, mivel ez csak egy chrooted debian.
[ Szerkesztve ]
-
bkiky01
senior tag
Sziasztok!
Én is vettem egy dns-320-at. Transmissiont akartam felrakni, a keretpogiját fel is tettem, de egyszerűen nem jött össze, egy angol leírást követtem és abba hagytam beletörődvén a gyári kliensbe. Egyik ismerősömnek is ilyen dlink-je van, neki sikerült és fel akarjuk pakolni nekem is de sehogyan nem érjük el, se telnettel, se puttyal. Oyan mintha valami beragadt volna az eszköz 23-mas portjába.
2.02-es a gyári firmem, próbáltam 2.03-mal sima 2.0-val és egyszerűen telnettel és puttyal is elérhetetlen az eszköz..
Letöröltem a wincsiről a keretprogit kézzel, a transmissiont, hátha úgy menni fog, reseteltem, wincsit kivettem, dierektbe is rádugtam,h nem-e a router rosszalkodik, de így sem érem el telnettel..
Tudnátok-e segíteni, mert lassan feladom.. :S
Köszi előre is!!!
üdvrisz -
jfcvfc
tag
ÜDV!
Kérnék egy kis segítséget! DNS320-as NAS-ról nézem a filmeket valamint a gyerkőcök a meséket. A gondom az hogy a 4 éves kisfiam nem tudja a meséket kiválasztani mert nincs indexkép ami eddig a samsung megosztóprogramnál volt. Ha valaki tudna segíteni hogy tudnék képet varázsolni a mappákra nagyon megköszönném. -
[Misel]
tag
válasz freemanone #1074 üzenetére
USBset is?
"Ipari szörnyeteghangdaganatok lepték el a lüktető, eleven, nedvzöld csodahippirétet."
-
freemanone
addikt
Most néztem meg én is, hogy írtátok. Nálam az egyik vinyó led totál kinyúlt a másik pedig még világít, de elég harmatosan. A power led viszont tökéletes. Engem mondjuk nem zavar, mert el van rakva szem elől és teszi a dolgát, de azért bosszantó a dolog.
szerk: mondjuk ha szükségem lenne rájuk beforrasztanék új ledeket, mert moddoltam a hűtést tehát a gari ugrott, viszont jól szerelhető!
[ Szerkesztve ]
-
[Misel]
tag
válasz killyourlust #999 üzenetére
volt a vinyón ext is? az megmaradt? nekem 3 ext4 van egy WD MyBookon, most rendeltem meg a NASt, nem szeretném ha csuklóból formázná
Másnak van ilyen tapasztalata? ext4es USBs külső vinyót formáz?
"Ipari szörnyeteghangdaganatok lepték el a lüktető, eleven, nedvzöld csodahippirétet."
-
lafaty80
addikt
Szasztok,
Ezt már feltette valaki:
ftp://ftp.dlink.hu/dns/dns-320/driver_software/DNS-320&325_linuxDebian_revA_Squeeze_all_en_20110111.zip
Érdemes, nem találok róla semmit....
Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
bazsa82
csendes tag
Egy ideje nálam sem mennek a NAS 320 ledek, illetve a bekapcsoló az az elején igen, ha standby módban van, akkor ebszolúte nem. Volt már aki megpróbálta garanciában megcsináltatni? És sikerült?
-
cSuwwi
senior tag
Ha csak egy géphez kell, és rádugdosod amikor szükséged van rá akkor jobb és olcsóbb az.
NAS-nak az előnye, hogy rádugod a routerre és mivel non-stop megy, elérhető az otthoni hálózatról. Nekem a filmek/zenék rajta vannak, géppel is elérem, TV-vel is elérem, de megcsináltam rajta az sftp elérést, ezért ha nem otthon vagyok, akkor is elérem (felcsatolható meghajtóként). Persze ehhez gyors feltöltésű net sem árt. Így jön ki az előnye. -
lafaty80
addikt
Sziasztok,
mc-t tennék fel, végig is nyálaztam a fórumot, de nem jön össze.
optware-t telepítem, de maga a könyvtára üres marad (/ffp/opt/optware) és innentől meg is vagyok lőve..Valaki tudna segíteni lépésről lépésre?
Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
Alex91
félisten
Ujra fogja formazni mindegyik normalis NAS.
Veszel egy dockolot (ebbe 2 db is belemegy), es rakotod a notira USB-n...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
Ujra kell a HDD-ket formazni, nem gond?
[link], inkabb ez. Vagy meg a Zyxel 2 lemezes NAS-sa, vagy kicsit dragabban Synology, QNap NAS-ok. Ha barkacsolos vagy, akkor egy HP Microserver is szoba johet, mert ar/ertek aranyban eleg jo!
-
g@bo
nagyúr
üdv urak
felszámolom az asztali gépem, de megmarad 3 db 1 terrás hdd, kellen egy szeköz, amivel láthatom továbbra is öket /nem csak a fiókban/ esetleg torrent is menne. tudom, 2 ez fiókos, nem baj.
ez az eszköz megfelelne a célra? esetleg más tipp?
-
DonCosta
tag
Kb egy hónapja írtam róla, most a PH-n is megjelent egy cikk a DNS 320L-ről ami egyféle utóda a mienknek. Valaki tud róla valamit a leírtakon kívül? Pl mennyire azonos a hardver, vagy pl a firmvare-je feltehető-e a sima DNS 320-ra?
Azért is érdekel mert azt látom, hogy nem igazán van fejlesztés/támogatás ezen a téren a mienkre és ha ez kompatibilis lenne akkor mi is profitálhatnánk a fejlesztésekből.Jelenleg ami miatt konkrétan érdekel a téma, hogy a 2.02-es firm van fent amit nem tudok downgradelni és ez rosszul kezeli a ventilátort és ha kell ha nem felpörgeti éjszaka is, kb óránként, amikor semmi adatforgalom nincs.
-
DonCosta
tag
válasz Petyus1 #1054 üzenetére
Szia!
Az előttem szólók nem említették, de van még egy tipp erre: ha nem akarsz funplug-ot (ami alapból lassítja a másolást ha fut).
Próbáld meg ütemezett vagy egyszeri mentéssal megoldani. A NAS menüjében valahol van egy ilyen lehetőség (fejből nem tudom a pontos helyet) ahol beállíthatod, hogy honnan hova másoljon akár rendszeresen akár egyszeri alkalommal mentésként. Ha jól rémlik ez a te esetedben (ugyan azon a vinyón belül) is megoldható és ilyenkor biztosan nem utaztatja az adatokat a számítógépre és vissza.Üdv: DonCosta
[ Szerkesztve ]
-
Petyus1
tag
Hát igen, ott a pont. DIR-300 -as routerem van, és az csak G wifit tud. Lassan amúgy is cserélek valami N-esre, meglátom mennyit gyorsul.
Ha nem akkor marad a funplug. A telepítését összevadászom innen a topicról. Aztán majd újra kérek szájbarágós segítséget a belső másolás beállítására.
Köszi! -
DM-Fan
nagyúr
Nemigen van más megoldás. A másolás pedig azért csak 1 megabájt/másodperc, mivel írta, hogy csak WiFi van otthon. Namost ha PC-ről TC-rel akarja a letöltés könyvtárból a Volume_1-re áthelyezni a dolgokat, akkor az történik, hogy WiFi-n lemászik az adat PC-re, majd onnan vissza a NAS-ra. Ezért olyan baromi lassú. Tehát a megoldás valóban az lesz, amit írtál: belső mozgatást kell engedélyezni. Ez sem lesz olyan gyors, mivel azonos HDD-n belül zajlik majd a másolás, de lényegesen gyorsabbnak kell lennie, mint a TC-s módszerrel.
Get Moded!
-
cSuwwi
senior tag
válasz Petyus1 #1051 üzenetére
Ne félj a funplugtól, nem okoz gondot. Ha nem tetszik törlöd a könyvtárát majd reboot és mint ha ott se lett volna.
Funpluggal tudok megoldást, nélküle nem.
A megoldás annyi, hogy engedélyezed az ssh hozzáférést, puttyal felmászol és átmásolod a rendszeren belül a filet a helyére. A külső másolással lassú is lesz. 1 mega/s tényleg lassú.Lehet hogy van más megoldás is, hirtelen csak ez jutott eszembe.
-
Petyus1
tag
Üdv,
Nemrégiben vettem én is egy DNS-320-at. Egy dolog kivételével teljesen elégedett vagyok a cuccal. Ez pedig a másolás. Egy példán keresztül:
Ugye a torrent a P2P könyvtárba hozza létre a letöltött dolgokat. Namármost, ha pölö egy filmet akarok megnézni, amit streamelek a TV-mre DLNA-val, azt át kell másolni a Volume_1-en belülre, mert csak onnan lehet streamelni. Na és pont itt jelentkezik a gyenge láncszem, mert Total Commanderen keresztül a PC-men kb 1000KB/s sebességnél többet nem tud a szerkezet, és az egy 20-30GB-os filmnél fél nap.
Nincs valami ötletetek a másolás felgyorsítására?
Kiegészítő infoként, nálam csak wifi hálózat van a házban, a cuccon pedig a legújabb fw van. Ja, és ezt az egészet a funplug, és egyéb "tuningolások" mellőzésével szeretném elérni, ha van rá mód.Előre is köszi az ötleteket.
-
Broki1
tag
válasz freemanone #1048 üzenetére
Időzíteni csak a kikapcsolást lehet, nem?
-
Stankee
csendes tag
válasz freemanone #1045 üzenetére
köszönöm, meggyőztél
még egy kérdés: ez a DNS-320 tud időzített altatást? Tehát pl. 23.00-kor lelövi magát és 8.00-kor újra indul (és akkor nyilván nem én kapcsolgatom és éjszaka a hangja sem zavar senkit)
[ Szerkesztve ]
-
mono7806
tag
Sziasztok!
Funplug fut egy DNS-323-as NAS-on, szeretném, ha a routerem erre a NAS-ra tudna logolni.
Megtaláltam a /ffp/start/syslogd.sh scriptet, engedélyeztem, el is indul, de nem tudom, hol, hogyan kellene megadni neki, hogy "kintről jövő" log bejegyzéseket is elfogadhasson.
Van erre valami tippetek?Előre is köszi!
-
freemanone
addikt
válasz Stankee #1040 üzenetére
Szia,
szerintem ezek a legfontosabb pro-kontra érvek.Stora:
- 1 drive-os módban illetve raid 1-ben megy
- jó a hűtése és viszonylag hangtalandns-320:
- 2 drive-os módban, illetve raid 0/1-ben is megy
- vacak 38mm-es venti, zörög és nem is a legjobban hűtValamint ezen tesz szerint a Dlink megoldása gyorsabb, a saját méréseimmel összevetve.
[ Szerkesztve ]
-
cSuwwi
senior tag
Ez olcsó is meg jó is, ne bántsátok
Az tény hogy kell némi sufnituning de csak ha zavar a hangja. Ha olyan helyre tudod tenni, ahol nem zavaró, akkor teljesen jó. -
Stankee
csendes tag
Szép reggelt! A kérdésem a következő lenne: Netgear Stora NAS folyamatos készlethiány azon az áron amennyiért ezt a D-Linket meg tudnám venni, tehát, mivel járnék jobban, ha megvenném a D-Linket vagy, ha kivárnám a Storát?
-
xrvman
őstag
válasz freemanone #1038 üzenetére
Nekem idle 36 fok most ill terhelve vagyis amelyiken megy a torrent az 41 fok.
Direkt nem kötöttem raidba, hogy a torrent csak az egyik HDD-t "nyaggassa"
Gyári hűtés még. -
freemanone
addikt
válasz fenderazigaz #1034 üzenetére
tipp: "óvatosan" (már amennyire lehet...) le kell szedni a talpait, mert jó szokás szerint ott vannak elrejtve a csavarok. Teljesen szét lehet bontani gond nélkül. (a zárszerkezetnél figyelj oda, mert én megszívtam az elugrott rúgó keresésével! az egyik csavar kiszedése után gyakorlatilag szétesik...) A műanyag ház csak egy borítás hogy szép legyen, szval azt le tudod emelni róla. 9cm-es ventit lehet rátenni max, ami méretben is megfelelő. Én a ház elejét is megfúrtam 2 oldalt, hogy legyen egy korrekt légcsatornám, meg hátul kivágtam az eredeti venti tartót a belső fém házból is egy jó dabrabot. Arra kell figyelni, hogy olyan ventit válassz ami tuti elindul 5V-ról és akkor a meglévő helyére bekötheted rögtön az újat.
(#1037) xrvman: "hogy a HDD-k 33 fokosak legyenek, ez neki az ideális hőfok."
Dejó is lenne! A hétvégén pakoltam át 500GB-ot NAS-on belül egyik vinyóról a másikra éshát hogyis mondjam, moddolt hűtéssel (92mm antec tricool) is 42fok-osak voltak. 33fok az idle-nek sok (mert akkor a szobahőmérséklet az ideális), terhelve viszont nem tudsz annyit elérni jó hűtéssem sem, max ha teljesen kinyitod a dobozt és hideg levegőt tudsz ráfújatni....[ Szerkesztve ]
-
xrvman
őstag
válasz fenderazigaz #1029 üzenetére
Web File Serverrel próbáld meg a jogokat: jobbklikk a P2P mappán vagy amelyiken szeretnéd, és itt a privileges alatt pipáld be ami neked kell. Nekem az összes be van pipálva.
Hűtést semmiképpen ne kösd ki, mert a HDD-knek kell a hűtés. Úgy kell méretezni, hogy a HDD-k 33 fokosak legyenek, ez neki az ideális hőfok.
HDD hűtés nélkül felforrósodik, és rövidebb lesz az élettartama. -
cSuwwi
senior tag
Az alap torrentet egyszer próbáltam ki, a volume_1 alatt csinál egy P2P könyvtárat, de windows megosztásnál is látszik nekem P2P néven.
Ha nem teszel be sok torrentet seedre akkor jó lehet, máskülönben csere -
cSuwwi
senior tag
Nem rossz ez a nas, tudása elegendő, és elég jó árban volt amikor vettem kb. 1 éve.
Tény hogy a hűtése alulméretezett, de ha van egy kis barkácshajlamod és szerszámaid, akkor cseréld ki a hátsó ventillátort ahogy mondták mások is. Én is cseréltem egy 9 cm-esre, folyamatosan megy, de teljesen halk, nem is hallani.
Gari ugrik természetesen, de a winyón kívül nem igen tud mi tönkremenni. -
fenderazigaz
csendes tag
válasz freemanone #1033 üzenetére
Most beszéltem egy ismerősömmel és ő berakta a hűtőbordákat, de úgyanannyit megy a ventillátor, mint előtte...
Megnézem, hogyan lehetne lebontani a hátulját és egy szép nagy, de halk ventillátort beletenni. Most már értem, hogy a profi informatikus barátom miért mondta, hogy ne vegyek olcsót...
Viszont a Dune-vel szépen kommunikál! Ma estére remélem lehúzza már filmeket (persze megint a láthatatlan P2P könyvtárba, de most már elő tudom csalogatni őket!) és végre kiélvezhetem a HD képet! -
freemanone
addikt
válasz fenderazigaz #1031 üzenetére
én csak egy pici öntapadós bodrára gondoltam, de majd meglátod h nincs ott olyan sok hely!
Igen a hdd hibernálásnál felpörgeti a lemezeket amikor kellenek, ezt szerintem nem érdemes túl alacsony értéken tartani... Én pl 1órára álltottam.
Ha hibernált módban akarsz hozzáférni a vinyóhoz, akkor azt a programnak tolerálnia kell, hogy másodpercekig nem érkezik válasz a vinyótól, amíg a felpörgés tart ugye. VLC pl kifagy tőle... -
fenderazigaz
csendes tag
válasz freemanone #1030 üzenetére
Azt még had kérdezzem meg, hogy ha beállítom a hibernálást, akkor azt jelenti, hogy bármilyen adatforgalomra azonnal magától felébred vagy nekem kell újra bekapcsolnom?
-
fenderazigaz
csendes tag
Hű! Ez nem hangzik rosszul meg is fogom nézni, hogy elfér-e a procin valami hűtőborda!!
Megpróbálok valami brutált rátenni és kipróbálni, hogy mennyire bírja úgy, hogy a ventillátort meg lekötöm. Nem tudom létezhet-e olyan hűtőborda, amibe integrálva van egy ventillátor, mert akkor tényleg búcsút lehetne venni ettől a "búgó poszméhtől", mert ez így lakótérben katasztrófa.... -
freemanone
addikt
válasz fenderazigaz #1029 üzenetére
A hűtéshez azt tudom ajánlani, hogy tegyél egy öntapadós pici hűtőbordát a procira és már azzal elég sok hőtől meg lehet szabadulni és így kevesebbet fog járni a ventid. Leginkább csak akkor ha használod.
A torrentes rész viszont érdekes... nem lehet, hogy nincs esetleg joga megtekinteni a win-nek? Jobb ötletem nincs sajna.
[ Szerkesztve ]
-
fenderazigaz
csendes tag
válasz freemanone #1028 üzenetére
Köszi, de sajnos semmilyen módszerrel nem látszik Total commander, intéző stb..
Aztán teljesen véletlenül a NAS menűjébe beléptem és mikor ott az "Applications" alatt nézegettem, hogy mi mit tud a WEB applikációnál megláttam a könyvtárat. Csak lestem mert működött a jobb gombos klikk után a másolás és a benne lévő file-okat simán kimásoltam a programmal a Vol-2-re. A teljes torrent mappa ott volt a P2P alatt, de azóta is hiába próbálom más módon látni, nem találja semmi. Megpróbáltam leválasztani és újra csatlakoztatni a NAS-t, de sem intézőben sem hálózati elemként sem látszik... ez van.
A ventillátorra a beállítás a Auot/HIGH/LOW, de komolyan azon gondolkozom, hogy lekötötm a ventillátort és a hővédelmet megpróbálom úgy beállítani, hogy ha túlmelegedne, akkor kapcsoljon inkább le, de én tényleg nem terhelem. Sajnos nem húztam a kamrába vagy a kazánházba LAN kábelt, mert ha ott lenne nem zavarna, de este a nappaliban hallkan tévét nézve is hallani pedig már "körbevettem" mindenféle csillapítással (persze, csak úgy, hogy ne csökkentse a hűtési teljesítményt), következő egy hangtompító felszerelése lesz... -
freemanone
addikt
válasz fenderazigaz #1027 üzenetére
A torrentes kérdésedre: egyszer próbáltam ki, hogy mégis milyen, de nem az én világom szóval nem emlékszek túl jól, de valamilyen saját mappát hozott létre azon a meghajtón amire töltött, tehát esetedben a "Volume_1". Azon a mappán belül is volt több mappa, a különféle állapotokra vonatkozóan, szóval ott lesz az, csak keresd egy picit nyitottabb szemmel.
A második kérdésre a válasz az, hogy mert egy 38mm-es ventit tettek bele, (hogy törne le a keze a mérnöknek aki megtervezte.....) és az ott fog vinnyogni éjjel nappal, ha kell ha nem. A gyári hűtés arra elég, hogy épp ne forrjanak fel a vinyók ha órákig meg van terhelve. Én szétvágtam a hátát és a keletkezett lyuk helyére tettem egy 92mm-es Antec ventit. Azóta nincs hangja és még hűvös is.
szerk: jut eszembe, auto-ra van állítva a venti vagy mindig max-on jár? Azért a gyári sem surrogott max-on, csak low állapotban egész éjjel! (amit egy csendes szobában bőven hallani)
[ Szerkesztve ]
-
fenderazigaz
csendes tag
Sziasztok Urak!
Full amatőr vagyok, de egy kérdésem lenne. A P2P programon keresztül torrenteztem és lehúzott 2db filmet. Ez eddig OK, de nem találom a letöltött file-okat....)) A beállításban a Volume_1 a "destination", de sem ott, sem a Volume_2-n nyoma sincs... Most akkor hol vannak a letöltött filmjeim??
Bocsi, de nekem ez magas....
Más: hogyan lehet az, hogy adatforgalom nélkül is észvesztően megy a hűtés. És hiába állítom be azt, hogy 5perc után kapcsolja le a HD-t akkor is végig surrogta az éjszakát...Előre is köszönöm!
ui. beleolvasva a fórumban, nekem magas az a torrentprogi telepítés... jó lenne, ha az eredetivel működne....
-
Broki1
tag
Mekkora sebességgel kellene másolni a NAS-ról egy ntfs-es(Sata2) külső vinyóra az előlapi usb-n csatlakoztatva? Nekem max 3500KB/sec el másolt egy 17GB-os filmet.
-
HUNited
őstag
Sziasztok!
Owncloud rendszert szeretnék tenni a NAS-ra (rsynces szinkronizálós webapp)
Mi a webszerver alapértelmezett könyvtára, ahová telepíthetem?
-
freemanone
addikt
hát az biztos! nekem cirka 2hónap alatt ért el 12k-t az első vinyó, amikor tudomást szereztem a hibáról, a második vinyó már lassan 1éves és azt rögtön "kezeltem" így az még a mai napig nem érte el a 10k-t sem.
(#1023) cSuwwi: igazából mindegy, hogy 300, vagy kikapcsolt, jelenlegi tempóddal számolva is 30+ év mire eléri a limitet, ami valljuk be elég sok!
A lényeg, hogy egyik se rossz beállítás, csak az alap 8 sec-en ne maradjon.[ Szerkesztve ]
-
cSuwwi
senior tag
Most megnéztem a smart adatokat, kb.9 hónapja van meg a nas.
power_cycle 54
power_on_hours 6856 ~ 285 nap
spin_up_time 6650mielőtt beraktam volna őket a nasba feltettem 300s-re a leállást, mégis kb. olyan ez alapján, hogy óránként 1x felpörgette
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz freemanone #1021 üzenetére
Tényleg, igazad van! Mondjuk azt is könnyűszerrel elérnénk a 8 másodperces értékkel a garanciaidő lejárta előtt, még nem folyamatos, átlagos használattal is.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Tekintve, hogy a NAS-t úgy állítottam be, hogy 30 perc tétlenség után állítsa le a HDD-t, ezért ez nem gondolom, hogy probléma lenne. Ellenben még másfél éve, mikor megvettem az első EARS-t, egy hónapig úgy használtam, hogy nem kapcsoltam ki a parkoltatást. Ezalatt az idő alatt a S.M.A.R.T. szerint 2500 körüli értékre mászott fel a parkolások száma (mondom: egy hónap alatt!), a korábbi WD vinyómon ez az érték 3 év alatt sem érte el az 1000-et, abban még nem volt ilyen feature. Rádadásul a WD talán 100.000-es értékig ad garanciát, ha azt túlléped, akkor véget ér, hiába lenne még mondjuk 2,5 év hátra a garanciából. Semmi baja nem lesz, ha kikapcsolod a parkoltatást, korábban ez egyáltalán nem is volt divat, mégis mennek a HDD-k, jómagamnak is van 10 évnél idősebb vinyóm, az még biztos nem parkoltat. Többet dolgozik, ha parkoltat, mintha egyáltalán nem csinálja, csak a tányérok forognak.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
cSuwwi
senior tag
Nem tudom jó ötlet-e a WD winyókon kikapcsolni a fej parkoltatását. Az a 8mp ami alapból van, tényleg kevés, én is feltoltam 300-ra anno. Gondolom nem használod non-stop a nast, ilyenkor nem gond ha leállnak a lemezek ha nincs rá szükséged. Szerintem hamarabb elhasználja magát így, mint ha naponta párszor felpörgeted, amikor hozzá nyúlsz. Mondom ezt úgy, hogy a zenéim nasról mennek, egész nap terhelve van még ha minimálisan is.
-
DM-Fan
nagyúr
-
DM-Fan
nagyúr
Köszönöm a választ, így már nyugodt vagyok.
A WDIdle3-at mindkét EARS-omnál használtam, disabled-re állítottam mind a kettőnél, így tudok az issue-ról, de azért köszönöm a figyelemfelhívást! Nem is próbáltad a /d paranccsal? Csakmert nekem a 15EARS-nál és a 20EARS-nál is működött és /r paranccsal ellenőrizve ki is írta, hogy disabled, tehát elfogadta a panacsot mindkét HDD.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
killyourlust
csendes tag
válasz Claude Leon #1003 üzenetére
Igen, getdataback-et is futtattam, végülis beletörődtem, hogy a fájlnevek és a folderstruktúra ugrott (RAW). Így csak 30 ezer képet kellett rendszereznem és folderekbe pakolni aztán, de legalább megvannak.
Szóval mindenkinek: NE dugjatok rá USB-s külső vinyót, csak ha üres! Különben kérdés nélkül megformázza. -
Broki1
tag
Nekem 2 hónapja egy wd20earx üzemel benne tökéletesen.
A fej parkolgatást viszont javasolt átállítani wdidle3-al 8sec-ről 300sec-re.
Nekem 132 indulásnál 1760 parkolást végzett a fej, ami elég sokk főleg, hogy megy a torrent elvileg folyamatossan.
Ha meg akarod csinálni a módosítást a wdidle3 /d parancs helyett a wdidle3 /s300 parancsot ad ki! -
DM-Fan
nagyúr
válasz freemanone #1010 üzenetére
Félreérted, most van két EARS-om, de abból csak egyik megy a NAS-ban, a másikat másik készülékben használom. A NAS-ban levő mellé venék most egy EARX-et a másik slot-ba, ezért a bizonytalanság. De teljesen jó, ha holnap este 6 utánra megtudod nézni. A lényeg, hogy a SATA2-essel együtt, egyidejűleg működjön, de nem kell RAID-ben menniük. Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
freemanone
addikt
igen láttam, csak ugye neked az X-es verzió ami sata3-as, bár szvsz ezeknél a vinyóknál felesleges, mert a sata2 határait sem feszegetik! főleg NAS-ban, de azért egy kellemes sebességet el lehet velük érni, csináltunk itt korábban teszteket is: [link]
A 100mbps lan-t simán túllépi!
Holnap valamikor du 6 után megnézem neked a vinyót, de szerintem tuti menni fog! -
DM-Fan
nagyúr
válasz freemanone #1008 üzenetére
Ugyanezen két HDD-m van nekem is, EARS 1,5 és 2 TB, csak kíváncsi volnék a SATA3 kompatibilitásra is. Köszönöm, ha meg tudod nézni.
SATA2-es csatolófelület sebességét sajnos nem lehet elérni ezzel a NAS-sal, a 3-asét pláne. De nem is baj, nem ez a lényeg.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
freemanone
addikt
wd15ears és wd20ears vinyókkal használok egy ilyen NAS-t, de a 2tb-s vinyó előtt egy 1tb-s segate barracuda es.2 volt és nem volt gond vele. két külön meghajtóként használom őket. így 2 külön meghajtóként is van felcsatolva, mint ahogy te is szeretnéd. a sata3 nemhiszem, hogy gondot jelent. notiban ugyan, de sata2-es csatolóval simán megy a sata3-as vinyó.
szerk: "NAS 10/100-as" 10/100/1000-es az
holnapra esetleg meg tudom nézni egy sata3-as caviar black-el ha gondolod. van egy elfekvőben, de nincs itthon.
konkrétan ezzel: WD1002FAEX[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
A SATA3 sebesség nem számít, tekintve, hogy még a SATA2 sem használható ki a NAS 10/100-as rendszere miatt. Engem csupán az érdekel, hogy egy-e a kérdéses típussal, azt felismeri és lekezeli-e? Tulajdonképp az is jó, ha valaki megmondja, hogy használja-e SATA3-as HDD-vel.
Get Moded!
-
cSuwwi
senior tag
sata3-at nem tud, de ha visszafelé kompatibilis ahogy mondod, akkor sata2-es sebességgel mehet. raid nélkül is lehet használni, felmountolható 2 külön meghajtóként.
nekem 2db 2tb-os van benne, raid1-ben 500G, a maradék hagyományos módon (fontos volt a hely), így van egy 500-as raid1 és egy 2.7tb-os "sima" meghajtóm felcsatolva
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
Gyors kérdés: van egy DNS-320-am, benne egy WD15EARS. Most tennék a másik slot-ba egy WD20EARX-et, ami ugye már SATA3-as és más méret. Kérdés az, hogy kezeli-e ezt a típust és nem gond-e, hogy más típus a másik HDD? Nem akarom RAID-ben járatni őket, önállóan futna a két HDD. Menni fognak így, egymástól függetlenül? Nem gond a SATA3 csatolófelület? Kompatibilitási listában nincs benne az EARX, de ugyebár visszafelé kompatibilisnek kéne lennie. Ugye felmountolható a két HDD két külön hálózati meghajtóként?
Előre is köszi!
Get Moded!
-
bulek
tag
válasz Mgabesz1 #1002 üzenetére
Szia!
A zipben 3 fájlt találsz, ezeket kell optware-vel telepítened! Ha ez nincs fent, azt is fel kell tenned.
telepítése ipkg install csomagnév
ha kész vagy, a /ffp/opt/optware/etc/minidlna.conf fájlban adod meg hol találhatóak a megosztani kívánt fájlok, ott látsz példát is, nem bonyolultannyi gond lesz, hogy az /ffp/start/ mappában nem lesz minidlna.sh, valamiért nem teszi bele az install.A zipben külön megtalálod, másold be, csak figyelj az elérési utak helyességére. (elvileg jónak kellene lennie)
a régi verziókat az ipkg remove csomagnév paranccsal tudod eltávolítani
az ipkg list -tel kiírja milyen telepítések vannak eddig[ Szerkesztve ]
-
Claude Leon
senior tag
válasz killyourlust #999 üzenetére
getdataback for ntfs volt már?
(persze free üzemmódban, ha jól emléxem, csak azt mutatja, hogy mit tudna kimenteni)
[ Szerkesztve ]
-
molnars
csendes tag
Sziasztok,
Pár napja vettem egy 320 -ast és a következő gondom van. (Végigolvastam a hsz eket, de megoldás nem volt erre)
Össze szeretném lőni egy média centerrel, AcRyan.
- a NAS-on is és a mediaplayeren is fix IPt állítottam be
- az app. managmentben engedélyeztem az NFS -t
- a network sharesnél NFS t is.
- felvettem egy usert is, jogokat megadtam neki, de ahogy látom az NFSnél nem kell usert beállítani.
- A média lejátszón az NFS nél beállítottam a nas IPjét, elérési útnak a Volume_1Viszont ha rámegyek failed (usert/passt nem kér)
Ha a gép be van kapcsolva workgrouban látom a nast, de hát nem ez lenne a cél.
Van vmi trükk? kihagytam vmit ?
a segítséget előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Dell Latitude E6330 laptop (14/i5-G3/8GB/320HDD/MagyarVilágítós)
- Fujitsu Lifebook E752 laptop (15,6/i3-G3/4GB/320HDD)
- Lenovo Thinkpad L390 laptop (14FHD/I3-G8/8GB/256SSD/Win11)
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest