- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Rendszergazda topic
- Hálózati / IP kamera
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
cof
veterán
Üdv!
Kaptam egy ZTE F618 ONT-ot friss bekötéshez, de nem igazán értem a működését. Van rajta 2 db LAN port 1-es Gigabit, 2-es 100 Mbit? De ezek teljesen függetlenül működnek egymástól, hiába egy tartományban levő IP címet kapnak? Most a PC LAN 1 192.168.1.2 ; másik PC LAN 2 192.168.1.6. Sajnos sehogy sem érem el egyikről a másikat. Megpróbáltam a PC 2-t Wifi-n, de ugyanott vagyok. Vennem kell egy saját routert, ha minden eszközt akarok látni mindenhonnan a hálózaton? Telefonok, PC, Rpi stb...
Köszi.
-
bhonti
aktív tag
Ahogy érzitek, én nem szoktam semmit csekken fizetni, minden megoldható elektronikusan...
-
viktorhu
veterán
válasz
iMaverick #83286 üzenetére
Nem kell hozzá bankba menni, simán egy email az online számlakivonattal, vagy az utalás igazolásával, és őrizgetni sem kell, mert megteszi a bank.
Az utalások azonosításához ez még akkor is elég, ha az online kivonat nincs elektronikusan aláírva. Az OTP-é nincsen aláírva, és rá is írják, hogy másolat, de az elmúlt kb. 20 évben egyetlen alkalommal volt ez így kevés, amikor jövedelemigazolásnak használtam.
-
iMaverick
addikt
válasz
bhonti #83285 üzenetére
A faterom is csekk párti. Amúgy értem én: ha vita van, ott helyileg előrántja a befizetési vényt (azt hiszem ez a hivatalos neve annak a kis csíknak, amit visszakapsz a csekkből), és nincs további vita.
Utalásnál, CSB-nél a bankba be kell menni a hiteles számlaértesítő miatt...
-
Staradder
tag
Sziasztok
Volt 3 hónapja egy előfizetés csomag váltásom, aminek az új összegű csekkjét mai napig nem kaptam, csak a régi összegűről amit be is fizettem. A különbözet csekkenkét mínusz 1500 Ft, vagyis tartozom eddig nekik 4500 Ft-tal. Többszöri telefonos beszélgetés után kaptam egy az eddigi 3 havi új összegről egy teljes összegű csekket. Vagyis a teljes elmaradást az új előfizetésről, de a plusz befizetés levonása nélkül.
Újra felhívtam őket, de az mondta a kishölgy hogy új csekket nem tud küldeni, de tudja csökkenteni az összeget ha elutalom nekik a pénzt. És a fentmaradó tartozásukat majd a későbbi csekkekből írják jóvá, de azt nem tudja hogy melyik csekkekből és mennyivel kevesebb lesz.
Szerintetek érdemes még próbálkozom telefonon. Vagy fizesem be és majd valóban levonják. Nem igazán érzem hogy a helyzet magaslatán vannak. -
iMaverick
addikt
válasz
Dragon3000 #83273 üzenetére
Még júliusban írtam. LINK
Ez egy Intel G620-as cpu-s kis SFF házas masina. Éppen csak arra raktam össze, hogy legyen ott Erzsébeten valami technika, ha be kellene VPN-ezni a céghez, vagy valami mást kell intézni, amit macerás lenne a telefonon.
Nem egy sebesség bajnok, de arra amire kell, arra jó. És a Digi-s sávszélességet is kihajtja. (Persze csak a CLI-vel.
)
-
Manutd555
csendes tag
Sziasztok.
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy invitel berakott nekünk egy ZTE ZXHN H168N routert ehhez keresnék valami infot hogy milyen ghz-en dolgozik ez a router. Esetlrg valaki próbálta már klímával párosítani?
Router problémát dob folyamatosan -
TeeJay
félisten
válasz
zotyabacsi #83275 üzenetére
Stabil 310 megabit nem lehet mert az hálózati gond. Azt jelenti hogy durván 8 user egyidőben tölt folyamatosan... Erre aztán sok esély van, így ha hajnalban is ennyit mérsz jelezheted nekik hogy ez nem oké mivel 1000-es csomagot fizetsz
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Szerintem ezt lényegtelen figyelembe venni, mert minden szolgáltató így áll a dolgokhoz. 10-ből 9 ember ennyiben is hagyja a dolgot, ezért jönnek ezzel a sablon szöveggel minden szolgáltatónál.
-
mpo
veterán
válasz
Erre van az NMHH mérődoboz.
Ha 1 Gbitesként árulják, akkor nem lehet tartósan 300 Mbit. -
zotyabacsi
friss újonc
Nekem tavaly nyár óta van 1 Gb-es FTTH, a sebesség lecsökkent stabil 310 Mbps-re, de az a válasz amíg 300 fölött van addig minden rendben. Szerintem ez elég gáz hozzáállás, ezt is vegye vki figyelembe ha több alternatíva közül kell választania.
-
TeeJay
félisten
válasz
Jack Oneill #83272 üzenetére
Passzív optikai hálózatnál csak a két végponton van aktív eszköz, értelem szerűen a szolgáltatónál az OLT combos szünetmenteseken meg generátoron lóghat, az előfizetőnél van ONT de ha nem vág be a villám és viszi a komplett épületet magával akkor igazából attól hogy szakad az eső vagy vihar van esetleg villámlik még az internetnek igencsak mennie kellene gond nélkül. Légkábeles területen is oszlopokon tudtommal esőálló a kötődoboz és rögzítve vannak a szálak így attól hogy viharos szél fúj ismét csak nem lenne szabad bármiféle hálózati problémának lennie, pláne nem lassulásnak.
Ez már nem ADSL mint 15éve amikor beáztak a kötések mert rosszul volt rögzítve a kötődoboz és nem működött semmi
Egyetlen okot látok ami tényleg bekavarhat, ha légkábeles területen fa dől a kábelre és szakítja de azt meg jelenteni kell és jöhetnek a szerelők hegeszteni egész nap
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Jack Oneill #83268 üzenetére
A régi nasom alapja egy g2120 volt, bőven elmarad egy i3 mögött és bőven elég volt a gigabithez.
-
szabonagyur
félisten
válasz
TeeJay #83269 üzenetére
Itt NYh-n is elment vagy 20 percre a net, de most sem tökéletes, mivel van net ugyan de még az egyik visszajelző narancson világít a routor. Ahogy nézem IPV6 címet nem kap most.
Majd éjszakára ütemezek egy újraindítást neki. Érdekes, hogy ilyenkor ha behülyül az IPV6, akkor 62.165 kezdetű az IPV4 címem.
-
Bucsek
tag
válasz
Naja
és ha mégis vmi gond van? Akkor mi lehet? Most pl úgy van a kabelezés hogy:
digi optika bele a digi routerbe. Digi routerből 1. Portból egy kábellel aminek a vége egy csati. A csatiból kifele a saját routerbe és onnan a pcbe. A csatlakozó leronthatja a netet? De ha a pc hálozatát nézem ott 1gbitet ír ki, szóval akkor tudnia kellene... ?:/ -
TeeJay
félisten
válasz
Bírom mikor egy kis eső/viharra fogják hogy biztos azért nincs net vagy lassú
Optikai hálózaton főleg vicces, mert ahhoz hogy ne legyen net valahol kábelszakadás kell
de vihar miatt lassulni nem igen fogItt 18-ban FTTH 940/326megabit úgyhogy hasít az rendesen
-
Bucsek
tag
válasz
Jack Oneill #83266 üzenetére
Semmi baj, örülök hogy segítetek
a gép nem mai, de pontosabban mire gondolsz?
i5 8gb ram, gtx 970, ssd, semmi extra -
Bucsek
tag
válasz
Jack Oneill #83263 üzenetére
Szia, múlt héten lett megcsinálva a net, akkor mértem 1gbit közeli értéket már aznap. A csatlakozókat én huztam cat5e-vel, kimértem, gépen is 1gbitet mutat (volt mikor 100volt de akkor ujra peccseltem). Szóval remélem a vihar miatt van
tv nálunk sincs de net hol van hol nincs... (százhalombatta)
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Bucsek #83261 üzenetére
Ha most lett uj neted, akkor akar 48 ora is lehet, amig atraknak a nagyobb csomagba. Nalam is ugyanez volt. Ezenkivul nezd meg, hogy a regi netbol maradt feher fali csatlakozo megmaradt-e, mert az csak 100megabitet bir. Nalam is leszerelte azt.
Halozati beallitasok, adaoterbeallitasok, es a halokarin/kapcsolaton jobb klikk, allapot. Ha ott 100megabitet ir, akkor a kabel. Ha 1000,akkor ido mig atraknak. -
törölt tag
100-as Digi Net-em van. Délután óta olyan érzésem intha nem akarna menni normálisan a net.
Sebességmérés rendben van. Ping rendben van. Mégis, mikor beírok egy weboldal címet vagy kattintok egy linkre, néha gyorsan betölt, de időnként hosszú másodpercekig nem tölt semmi, majd normális sebességgel töltődni kezd.Két routerral és most direktben a gépen pppoe kapcsolattal is próbálom.
Ugyanaz a helyzet. Időnkét várok valamire... talán dns feloldásra, nem tudom.
Routerben próbáltam a google dns-t használni, de nem változott semmi.Más nem tapasztalt ma ilyesmit?
-
betyarr
veterán
szerződéskötés után mennyi ideje van a diginek fttb-ről ftth-ra átkötni az efit?egyáltalán van ilyenkor határidő?
-
juhasz.p
aktív tag
Sziasztok,
segítségre van szükségem. Egy pár napja nem tudok e-mailt küldeni, 550-es hibával.
(550 Your IP is listed in some spam database! Good luck.) ezzel az üzenettel. Hogyan tudnék újra e-mailt küldeni?!
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Bundle topik
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ford topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- 230 WATTOS GIGABYTE AORUS 15P KD TÖLTŐT KERESEK!
- ASRock B550M-ITX/ac
- Huawei AF23 4G USB modem / stick megosztó 300 Mbps WiFi router - Új, dobozos, hibátlan
- Shin Megami Tensei V dobozos Nintendo Switch játék - Új, bontatlan, fóliás
- Garmin nüvi 55LM GPS navigáció - Közép-Európa 22 országa térkép élettartam frissítéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest