-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
tupijani #46794 üzenetére
DIGI.hu
hátha ez segíteni fogTisztelt Ügyfeleink!
Munkatársaink 2016.12.13.-án 01:00-tól 06:00-ig a Budapest XI., XXII. kerületi és az érdi hálózatunk karbantartási és fejlesztési munkálatait végzik, ezért az internet és telefon szolgáltatásainkban kiesések lehetnek.
lehet jön a megváltás nektek
mondjuk ez a kemény amikor ennyi napig tolják a karbantartást
Munkatársaink 2016.11.18-tól - 2016.11.25-ig a Budapest XVIII. kerületi hálózatunk rendkívüli karbantartási és fejlesztési munkálatait végzik, ezért az internet a KTV és a telefon szolgáltatásainkban időszakos kiesések lehetnek.
-
Gejza1981
tag
-
TeeJay
félisten
válasz
tupijani #46787 üzenetére
mondom én kb. 15 bejelentést tettem idén tavaszig tavaly május óta amikor azt hiszem emelték az 50/30-as usereket 100/50-re
na azóta tré csúcsidőben itt a net mert a legolcsóbb userek is nagyobb feltöltést kaptak és már nem volt meg 100megabit sem csúcsidőbenez a 15bejelentés mindig rendesen fotókkal több géppel routerrel és anélkül is volt láthatták hogy nem kezdő vagyok. DIGI-s srác adott telefonszámot hogy bármi van hívjam és megnézik
többen is voltak kint, mértek laptopjukkal is
kb. ha jól számolom úgy 5-6ONT volt már itt amiből 1 megfingott egy meg LAN-on nem tudott 5-600megabittől többet tolni valami hiba miattmértek hétköznap, a srác kérésemre kijött hétvégén este 7után is ONT-n mérni
letöltés garantált minimum felett volt a feltöltés meg nagyon sokszor garantált minimum alatt
annyit tudott tenni hogy bevitte a központba a mérés eredményét és azóta sem történt semmit
nálam letöltés mindig oké volt csak a feltöltés volt minimum alatt, kétlem hogyha te 300 megabit alatt mérnél jobban törnék magukat hogy javuljon a buli, persze ha egyre jobban dugul a 10gigás gerinc fogják bővíteni
de úgy vannak vele 300megabit csúcsidőben még mindig ultra király kategória és nem az első ez hogy 950 menjen hanem hogy minél több usert tudjanak bekötni, hiszen tudjuk elég hosszú a várólista...amúgy meg max azt mondják neked váltsál 500megabitre vissza és ott 200-as a garantált lefelé majd azzal le lesz rendezve.
ezt csak belső hálózatis tudná megmondani mikortól kap prioritást egy gerinc bővítés mert kétlem hogy amint nyaldossa a 10gigás máris padlógázzal húznak és röffentik be a következő 10gigabitet...
van egy tippem hogy mivel lakossági "legjobb kihasználtságra épült" hálózat van, kb. mikor már minden nap sávszélesség hiány lesz akkor fognak bővíteni -
wwenigma
Jómunkásember
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
tupijani #46787 üzenetére
De az a megoldas, amig nem javitjak, BEJELENTED. Ha nem javul utana sem, léphetsz szabadon. Más van? Drágább? Hát, lehet menni... meg lehet verni az asztalt, jogászkodni, perelgetni, akkor majd feketelistara kerulsz, szetteszik a kezuket es ők bontjak a szerzodest. Ennyi.
-
tupijani
tag
válasz
wwenigma #46785 üzenetére
Nagyon jól mondod. Én döntök. Arról is, hogy szóvá teszem-e, vagy sem azt, ami rossz. Ez itt a megfelelő fórum erre. Azt is elmondtam, amikor jó volt, vagy én néztem félre valamit (gyenge a gépem, nem értettem valamit). Azt azért elmondhatnád nekem, és másoknak is, miért az az első, ha valami nem jó az illető szolgáltatónál, hogy válts? Miért nem a megoldást mondod? Az nem megoldás, hogy jelentsd be, mert megtettem, tettük. Az sem megoldás, hogy örüljek, hogy ilyen gyors, a másiknál (akihez esetleg érthetetlen módon Te javaslod a váltást) ugyan ez lassabb és drágább is, mert én erre szerződtem, ezért az árért. Szerződés. Esetleg a fogyasztóvédelem lehet megoldás.
-
Akybron
aktív tag
Bp. IX. ker. Bakáts Parabola terület Docsis D3
(TvNet-->TvNetwork-->Fibernet-->Drávanet-->Aktiv1-->DIGI)
A D80-as csomag most ezt tudja.
Elsődlegesen nem a sebessége zavar, hanem hogy "szőrös",
azaz nem stabil 30Mbit stabil 10-es pinggel mondjuk, hanem ugrál össze-vissza.
Mondjuk a tracerout-on látszik, hogy DIGI-n belül van valami gázTracing route to bix.hu [193.239.149.210]
over a maximum of 30 hops:
1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.0.1
2 * * * Request timed out.
3 42 ms 18 ms 9 ms 178.164.200.129
4 14 ms 15 ms 24 ms po-2.dr01.iii.digicable.hu [94.21.4.80]
5 13 ms 43 ms 10 ms 78.131.4.54
6 13 ms 11 ms 46 ms te-0-1-0-1.xr01.budapest.digicable.hu [94.21.3.61]
7 * 10 ms * te-1-229.deninet.hu [217.113.61.229]
8 27 ms 20 ms 17 ms deninet.iszt.hu [217.113.61.234]
9 9 ms 8 ms 12 ms bix.hu [193.239.149.210]Mikor itt felvásárolta a DIGI az Aktiv1-et, akkor a promó papíron írták, hogy milyen jó lesz majd nekem, mert ide is fognak optikát húzni, és lesz 1000-es net hamarosan. Ez kb egy éve volt. A környéken sehol nem láttam jelét annak, hogy hálózatot akarnának fejleszteni.
-
tupijani
tag
válasz
TeeJay #46783 üzenetére
Normális szolgáltatónál ezt nem kell, csak egyszer szóvá tenni. Gondoltam én. Ezek szerint rosszul gondoltam. Viszont a szolgáltató is rosszul gondolja, ha ilyen a hozzáállása, vajon hány új ügyfele lesz!? A gigabit nem gigabit, de a 300 Mb sem annyi hanem kevesebb és az sem mindenre, csak a saját hálózatára érvényes. A régi mondás jutott eszembe: "az a legszegényebb, aki már ígérni sem tud".
-
TeeJay
félisten
válasz
dchard #46781 üzenetére
itt jelenleg pl csak ennyi a feltöltés de ez már jobbnak számít mert 50körül szokott lavírozni hétvégén
tupijani :
jelentsd be minden hétvégén és pár alkalom után a a főnökség látni fogja hogy tré a helyzet ott ha örökké járnia kell ki a szerelőknek és csinálnak vele valamit
ha a gerinc van terhelve elég szégyen hogy nem monitorozzák és bővítik időben, 10G gerincet 20-ra bővíteni nem egy nagy cuccnálunk tudom hogy nem azzal van a baj mert mindig nézik a szerelők 19 és 18. kerületet és félig sincs terhelve
nálunk ugye a GPON van túl sok lépcsőházra osztva nálunk nagyobb a baj mégis zsír a letöltésem 700-at azért mindig karcolja -
tupijani
tag
válasz
dchard #46781 üzenetére
Bocs, hogy írok, de én is érdi vagyok, meg még páran itt. Tehát általános érdi problémáról is beszélhetünk (értelemszerűen nem akarok minden érdi digis nevében beszélni), ha nem egyedi esetről van szó. Az, amikről Te beszélsz, azt egy átlag felhasználó nem érzékeli, és nem is érdekli. Az már annál inkább, ha nem, vagy csak szaggatottan tud filmet nézni (youtube, dailymotion, és más pl. NFL, ), vagy csak értelmetlenül lassan tudja megnézni egy német, vagy egy amerikai újság webes oldalát. Az nekem nem érv, hogy olcsóért ez jár. A szerződésben ezt írták: 300 Mb a digi hálózatán, ami terhelés mellett láthatóan megkukul. A saját hálózatán kitételen felül bármilyen más hálózat elérése a digin múlik, hogy adja, vagy sem. Ebben az esetben a telekom hálózata nemzetközi szinten rugalmasabb, mint a digié.
-
dchard
veterán
Már bocsánat, de itt az arányérzékeddel van baj, ha ugyanannyié pénzért ilyen eredmény mellett te visszamennél egy 50-es csomagba, ami akár 0-24-ben is hozhatja a maximumot, akkor is csak 5 mega lesz a feltöltés az itteni 88 helyett.
Félre ne értsd, nem mondom, hogy jó ha az ezres net ennyivel megy, de azért azt kijelenteni, hogy szar, instabil, és hogy a telekom mennyivel stabilabb szolgáltatást ad docsis-on, az egészen egyszerűen nevetséges, és tényszerűen sem igaz. Összehasonlításul ez a "borzalmasan rossz" eredmény amit mértél feltöltési irányban majdnem annyi, mint a telekomnál egy docsis szegmens teljes(!) feltöltési kapacitása, amin sok tíz előfizető osztozik.
Arról nem írtál egyébként, hogy volt-e tényleges kiesésed, csomagvesztésed, durva késleltetés-növekedésed is, vagy csak a lassulást tapasztalod?
Azt írtad, hogy egy hosszabb leállás után küldtek ki optikásokat. Nem lehet hogy valahol a kábelszerkezet kis mértékben megsérült, és egyszerűen a mechanikai hatások miatt (szél) néha romlanak annyit az optikai paraméterek, hogy gyengélkedik a dolog? Modemből tudsz szintet kiolvasni? Mennyire függ a lassulás a napszaktól?
Dchard
-
HUNited
őstag
Sziasztok, tudunk már valamit arról, hogy mikor áll át végre Gödöllőn az új építésű rész (Királytelep) valami normálisabb technikára?
Ku**ára idegesít már, hogy amióta bekötötték, rendszeresen elszáll a netem (IP cím váltáskor valamiért a központban nem kapok internet elérést az új IP címhez, csak ha újraindítom a routert)... Akkor azt mondták bírjam ki két-három hónapot, ha a "normális" hálózatra átállnak, megszűnik a hiba, nos az már lejárt...
-
Neo76
tag
válasz
MDanny #46773 üzenetére
Szia!
Dual módban próbáltam a héten. Most nem, mert voltak olyan oldalak, amik nagyon lassan töltődtek be, ezért IPv4 only.
Megjegyzem, Tin nagyon jól leírta, mikortól van gond. Én is attól a bizonyos keddi naptól tapasztalom, hogy rosszabb lett a performancia.
Jelenleg 27ms a PING a Dunaújvárosi Digis szerverre. Ez már nagyon gáz! -
Neo76
tag
Az első hálózati komponensre (10.0.0.1) igen megugrott a PING (1-2ms szokott lenni), most 8-10).
Az utána lévő eszközökön is nőtt, de nem ennyire. Szerintem ezt kéne a szolgáltatónak elkezdeni vizsgálni.
Nem szeretnék helyettük dolgozni, ezt is már észre kellett volna venniük. Az szintén problémás, hogy a jitter is nagyon megugrott. Azért kíváncsi lennék, hogy a VoiP pl. most hogy működik, vagy más real-time applikáció. -
MDanny
senior tag
Akik problémát tapasztalnak a sebességgel: IPv6-ot használtok? Dual módban az esti órákban a 100/50-es csomaggal is problémás a mérés, közel maximum sebességgel kezd a teszt, majd lemegy közel 0-ra. Nem csak a méréssel, a valódi letöltéssel is gond van, kb. 20-30Mbps a maximum sebesség. Ezt kb. két hete vettem észre, IPv4-es üzemmódban nincs gond vele, a router hibájára tippeltem, de reggel nem volt tapasztalható a hiba.
-
Tin
veterán
válasz
wwenigma #46763 üzenetére
igazából kicsit elbeszéltünk egymás mellett... hogy értsd: nem, én nem megyek vissza a telekomhoz, legfeljebb behúzatom azt IS, backup vonalnak. most, hogy mindenki lement róla, szerintem hasít a hálózatuk, a 120-as csomag tévé nélkül meg 4300 Ft, a beállás a házba megvan, a benti kábelezés kész. hoznak egy routert, a fali csatlakozóim párban vannak, az egyikbe beállítom a telekomot, és amikor elmegy a digi, átdugom az AP-t és a gépet a másikba, és vígan netezek tovább.
múltkor a leállás miatt éjjel 10-ig ültem az ügyfélnél, mert nem tudtam hazajönni itthonról befejezni a munkám, és fontos élesbe állás volt. nekem ez a szitu sokkal gázabb, mint hogy mekkora a sávszélesség.
szóval ez az egész aggodalom részemről nem arról szól, hogy lassú lesz a net (stabil 100 felett kb tökmindegy), hanem arról, hogy ha ennyire vacak az érdi hálózat, jönnek majd a kimaradások, szakadozások, karbantartások és egyéb problémák, és a kiesések nekem "fájnak" a meló miatt. backupnak meg a telekom csomagja olcsóbb, mint a mobilnet. de feleslegesen nem köttetném be azért.
egyébként bejelentettem, ahogy múltkor is. az ügyfélszolgálatos felvette a hibát, kérte, hogy a speedtest-es eredményeket is küldjem át a digi oldalának hiányában, és meg is kaptam a levelet, hogy megkezdték a probléma kivizsgálását.
a fórumban pedig azért beszélgetünk róla, mert előbb vagy utóbb egyre több érdi fórumos digis téved ide, nem értve, mi a gond, és legalább tudni fogja, hogy nem nála van, hanem valami központi probléma.
(#46766) Vakegérke: talán így jobban érthető ^^^^^^^^
(#46767) Flashget: érden valami elk.rtak. pár héttel ezelőttig atomstabilan ment minden, nem volt még este sem jelentős belassulás, akkor délután 2-től este 8-ig nem volt internet, és amióta visszaállt, jönnek a problémák. amikor a legutóbbi hibát bejelentettem 2 hete, elmondta a szaki, hogy ennek nem szabadna belassulnia, mert nem olyan a hálózat, szólt az optikásoknak, szereltek az oszlopon, utána jó lett. de itt valami más van, valami el van konfigurálva, vagy túl kicsi a kimenő, vagy bármi más probléma, de ez egyszerűen hiba, és amíg nem jönnek rá, és nem oldják meg, addig ez ilyen is lesz.
meg eleve, a digi saját szerverén mérünk ennyire rossz értékeket. ez el se megy a BIX-ig, simán a kimenő érdi vonal döglött.
-
TeeJay
félisten
válasz
poli27 #46717 üzenetére
ezek után jöhet a szöveg hogy a BIX-en DIGI-nek csak 40gigabitje van az is félig kihasználva
tehát akkor ebből csak ÉRD elvisz 10gigabitet lassan
nem is tudom ki írta pár hete hónapja hogy én hordok hülyeségeketennyi 1000-es előfizető bizony gyorsan hozzá fog szokni a kényelemhez és rá fognak rántani a torrentre ott meg szépen lehet zúzni a letöltést és a BIX-en meg sem fog látszani mert a forgalom jó része DIGI belső hálózaton elfut, a többi nagy szolgáltatók felé meg van közvetlen linkje DIGI-nek (UPC, Telekom és nagyobbak)
azért marhára kíváncsi lennék valaki belsős ki tudna-e adni egy infót hogy hétvégi csúcsidőben mennyi is a DIGI forgalma csak belföldre, lehet sokan is meglepődnének
Neo76
a DIGI mérő oldala semmire sem jó...
speedtest budapesti meg dunaujváros szervezen mérj ott van alatta kraft legalább
el fogják fogadni csak annyi a lényeg hogy lássák a screenshot-on hogy router nélkül vagy és nem fut semmi torrent vagy ilyenekamúgy meg ha a 10G gerinc van bedugulva úgysem lesz változás míg nem bővítik
digi.hu-n nézd a karbantartási híreket és reménykedhetszpár hete nálunk 18. kerületben volt 5napos karbantartás, az már biztos sok bővítést jelent amit 5éjszaka kell elvégezni
-
Flashget
félisten
Azokon a helyeken, ahol a Digi átvett mástól egy területet mindig vannak gondok, amiket idővel megoldanak, de nem máról holnapra.
Amit pedig a Digi épített ki ltp-n ott általában ez van az év minden napján független a karácsonytól, pedig ott sok felhasználó van kis területen. -
Vakegérke
félisten
Csak kérdeztem valamit, ne szívd mellre.
Azzal, hogy itt világgá kiáltod fájdalmadat, még nem lesz acélos NET-ed. Együttérzésünkkel nem érsz semmit.
Ha változtatni akarsz siralmas helyzeteden, bombázd a DIGI-t újra és újra, verd az asztalt az ügyfélszolgálaton, amíg célt nem érsz. Légy olyan vehemens, mint itt, harcold ki azt, ami jár neked. -
Neo76
tag
Nálam most még ennyire nem rossz, de közelít. Ünnepek alatt nagy gáz lesz, de ha ez kell a változáshoz, ám legyen.
-
Neo76
tag
-
Tin
veterán
válasz
Vakegérke #46759 üzenetére
igen. gondolom akkor szerinted nem gáz, ha az akciós tej romlott, és megfosat.
de tudod mit? legyen 100-as net. ott ez jó eredmény?
egyszerűbb lenne, ha nem próbálnátok meg hülyét csinálni azokból, akik a szaktopikban jelzik a problémákat. nem vagyok egyedül érdi, rajtam kívül még 3-an jelezték, hogy náluk is rossz a net, az meg nem elfogadható, hogy mivel akciós, örülj, hogy ennyi. nem erre írtunk szerződést. az érdiek sem erre szerződtek. és még jó, hogy a fórumot arra használják az emberek, amire való: megosztják egymással a tapasztalataikat és segítenek egymásnak abban, hogy ne maguknál keressék a hibát, hanem lássák, hogy ezek központi problémák.
-
Vakegérke
félisten
Elnézést, hogy belekukorékolok, de jól értem, hogy 100-as áráért kapod "promóban" az 1000-es netet?
-
tupijani
tag
válasz
nfsu17 #46755 üzenetére
Nem gond, csak én meg tapasztalom. Ugye egy film nézése nem csak a streamből áll (háttér folyamatok a böngésző és a szerver között, ami késleltetést okoz, ami mind lassítja a netet, főleg olyankor, amikor a google elkezd advertikum információkat küldözgetni. És adott esetben nem csak a film megy a számítógépen, hanem levelezés (céges is, magán is, grafika a főnöknek, szalagavatós videó a tesónak) és még megannyi más, amit a windows-ok (több gép, több windows) a háttérben töltöget (onedrive, frissítések és egyébb nyalánkságok). Ez persze nem általános, és rendszeres, de bizony néha kell. És én szeretem megkapni azt, amiért fizetek.
-
Flashget
félisten
válasz
< CyberBob > #46747 üzenetére
nálunk is mindegy milyen csomag van padlón megy minden 1-2 pinggel..9. éve
az is fix itt 100%-os volt a Digi felé a részvétel akkor még -
Tin
veterán
válasz
dchard #46745 üzenetére
ez NEM a telekomról szól, hanem érdről. itt nem a telekom a jó fiú, a digi meg a rosszfiú. itt, ahol lakom, a telekom stabilan tudja, amire előfizettem, a digi pedig nem tudja. ennyiről szólt az egész.
1000-es netem van, ez mostani mérés:
ez olyan, mintha a 2. kerületi 50 megás telekomos előfizetésed csúcsidőben 10 mega lenne. kezded érteni?
(#46746) wwenigma: a digis mérőoldal még 2 órája sem ment, most indulhatott újra. tegnap egész este nem ment, amikor ennyire vacak volt a net, így nehéz mérni és bejelenti bármit, amikor világosan elmondták, hogy csak a sajátjukat fogadják el. az meg, hogy mit lehet csinálni, mindenki tudja, és alkalmazza is. attól még el lehet mondani a fórumon a tapasztalatokat.
-
tupijani
tag
válasz
szőr Artúr #46723 üzenetére
Tudod, mikor egy családban három, esetleg négy ember akar azonos időben hd youtube filmet nézni (esetleg 4k-t, mivel van ilyen tv-je és ki szeretné használni), már előfordul, hogy a garantált 300 Mb is kevés.
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest