Hirdetés
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacibacsi
addikt
válasz adika4444 #45095 üzenetére
Nincs semmiféle bejelentkezés. Bekapcs és megy a net (mint eddig is bármikor).
Korábban Strada csomag volt elérhető. Ahhoz volt egy digis modem amire rákötöttem a saját router-em, az dobta szét a lakásban a netet, általam teljesen ellenőrizhető és szabályozható módon. Most azért örültem meg, mert azt hittem (és a szerelők is ezt erősítették bennem), hogy egy eszköz képes erre. Ami részben igaz is, mert valóban van net a PC-n és a wifi-s cuccokon is, csak nekem az kellene, hogy eszközönként tudjam engedélyezni vagy tiltani a wifi elérhetőséget, meg jó lenne ha a gyári jelszót megváltoztathatnám a sajátomra, stb...
Ezek szerint viszont nem fogok tudni hozzáférni a készülékhez, vagyis ha úgy akarom menedzselni a hálózatom mint régen, akkor rá kell kötnöm a saját routerem a digisre...
[ Szerkesztve ]
Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
Lala6
őstag
Segítsetek az alábbi képet nekem megfejteni.
A mi házunkban már jó néhány éve elérhető a Digi hálózat, a lépcsőházig optika van, onnan meg koax illetve UTP megy a lakásokba. Most kicserélnék a lakásokig optikára? Mi értelme lenne? Stabilan jön most is minden, jó nekem nincs gigabites netem, de a 100 megabit általában megvan.
Esetleg máshol csináltak már hasonlót? -
-
Flashget
félisten
válasz adika4444 #45095 üzenetére
szolgáltatói router idős emberenek való akik nem torrenteznek nem portforwaldoznak csak bekapcsolás után működjön és tudjon beszélni az unokával messengeren..., de az átlagnak nem elégséges vagy a korlátozott hozzáférés miatt vagy mert eldobálja a wifit....
aki ZTE csodát használ melyik az utolsó szoftver rajta, mikor frissült?
Realme GT Master Edition
-
adika4444
addikt
válasz lacibacsi #45094 üzenetére
A gépeden bejelentkezel PPPoE adatokkal a nethez?
Ha igen akkor modem módban megy, és vegyél egy gigabites routert. Hidd el 99% hogy jobban jársz mint azzal az ont/router kombóval. Maradék 1%-ban talán ugyanazt a színvonalat nyújthatja, de pl. 1043ND TP-LINK sztem jobb...üdv, adika4444
-
lacibacsi
addikt
válasz poli27 #45093 üzenetére
Ez esetben két kérdésem lenne:
1. Akkor én most át lettem verve és modemként működő "kütyüt" kaptam router helyett, amit nem fogok tudni elérni?
2. Hogyan lehet ezt megváltoztatni? (Beállítás? Csere?)
A 100.1 végződésű címet google dobta, másik kettővel együtt, de csak ez volt az amelyre legalább a belépési képernyő feljött, a másik kettő csak homokórázott, majd "ismeretlen cím"-et dobott...
Bocsánat, ha a topiklakók számára túl triviális kérdéseket teszek fel, de nem vagyok informatikus, a modem/router témakört csak "ugatom".
-
lacibacsi
addikt
válasz Gézengúz #45087 üzenetére
Azt póbáltam, de hopsz... fogalmam sincs, hogy router módban van-e. Azt hol, hogyan tudom megnézni? Jöttek, letették, működik. A szerelők is azt mondták, hogy simán be tudok lépni, nem is próbáltam ki ott helyben... Megy róla minden. TV, telefon, PC, wifi-n a telefonok, laptop. 192.168.100.1/ IP címre feljön a bejelentkezési képernyő, de ott már nem fogadja el az azonosítókat, mert hogy "Incorrect account/password combination. Please try again."...
-
DarkByte
addikt
Körülbelül mennyi idő alatt kellene jelentkezniük a Digi-től az internettel kapcsolatban? Még péntek délután adtam le az igényt. Email megerősítést már kaptam hogy regisztráltak.
-
adika4444
addikt
válasz torrente777_ #45082 üzenetére
Gyenge holmi, talán még hw-nat sincs benne. ArcherC5-öt vegyél, Wi-Fi-n azon talán át-át fér az az 500 Mbps körülményektől függően. HA kábelen kell csak a sáv akkor TP-LINK 1043ND v2 vagy frissebb megfelelő lesz.
üdv, adika4444
-
lacibacsi
addikt
Sziasztok! Ma rákötöttek az optikai hálózatra. Szerettem volna szétnézni a router-en, de a téma összefoglalóban szereplő és a szerelők által is elmondott user/digi páros nem jó, nem fogadja el... Próbálkoztam use/user-rel is, de az sem használ. Valakinek ötlete arra, hogy mi lehet a gond?
Huawei EchoLife HG8247HKöszönöm
-
torrente777_
aktív tag
Üdv 500 as csomaghoz ezt a Router t szeretném megrendelni TP Link Archer C2 AC750.Mehet a megrendelés?
Rommer.
-
zsolt501
nagyúr
Kicsit eltévedtél mobil netet itt kérdezd Mobilinternet csomag a DIGI-től.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
TaaT
nagyúr
Sziasztok!
A mobilnetes szóró anyagon az van hogy a face és gmail adatforgalmat nem számolják. Ez vonatkozik arra is ha megosztom a netet wifin és a másik ember facebook-ozik?
Give them hell Ukraine!
-
Cunaja
addikt
Sziasztok!
Egy gyors kérdés, tudom biztos volt már válasz, de nincs időm keresgélni. Vizsga előtt állok!TP-LINK TL-WR1043ND V3 450Mbps FiberPower gigabit USB2.0 WIFI router
Kihajtja az 500-as netet rendesen? Csak az válaszoljon aki ki is próbálta. S.O.S
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
kevinium
aktív tag
Ezt senki nem fogja neked elhinni, hogy az ip-címek okozzák a gondodat... Megírhatod a digi-nek a hibabejelentő címükön, de nem hiszem, hogy érdemi választ kapsz.
Szvsz meg kéne nézniük a BGP tábláikat, hogy másik irányba vannak-e irányítva a kérdéses címek, (ha igen, akkor miért és te miért kapsz olyat) de egy sima technikus ezt úgysem fogja tudni megnézni, és ha saját géppel mennek ki mérni, ellenőrizni, akkor ők meg lehet, hogy pont jó címet fognak kapni...
Amúgy milyen routered van?
-
Met
nagyúr
válasz DarkByte #45073 üzenetére
2 lehetőség van, vagy optikát visznek be és annak a végére egy box amiből jön ki az UTP (és majd a koax), vagy az UTP és koax külön megy be.
Nálunk úgy van hogy a lépcsőházban van egy közös helyiség ahol a villanyórák vannak, ott jön föl az UTP és a koax, a spejzen keresztül jön be a lakásba a két kábel (és a villany is) és onnan megy tovább a tv-hez a koax és UTP.
Volt szó róla hogy a lépcsőházban átállnak optikai kábelre, akkor annyit tettem volna hogy a spejzig jön be az optikai, ott rá a doboz és onnan rá tudok csatlakozni a már falban lévő koax és UTP-re.
Ha van nálad egy ilyen fogadó helyiség akkor érdemes onnan a végpontokig behúzni a kábel."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
DarkByte
addikt
Sziasztok!
Szegeden vettem egy lakást a Makkos-erdő soron és Digi-t szeretnék beköttetni. Már meg is rendeltem, de még ezidáig nem kerestek meg. Viszont kíváncsi lennék pár technikai infóra, mert közben festeni is tervezem a lakást és előtte az Ethernet kábeleket be szeretném húzni a falba és még nem tudom hogyan csináljam.
Nekem az a sejtésem hogy Ethernet kábelen fogják behozni (100/100-at rendeltem), ami gondolom valahol a bejárati ajtó közelében fog befutni a lakásba. Ma meg akarom nézni hogy a lépcsőházban milyen kábelek futnak. Most nem rendeltem TV-t, viszont idővel lehet hogy mégis akarok majd. Az biztos hogy internetet a TV közelében akarok, így oda egy Ethernet leágazást kigondoltam, ebbe pl. vagy az okos TV-t vagy egy Raspberry Pi-t vagy bármi média lejátszót álmodtam meg. Viszont ha rendelek Digi-s TV csomagot, gondolom ahhoz megint adnak egy set-top-box-ot ami ötletem sincs mivel kapcsolódik a hálózatukra (szintén ethernet? DVB-C?). Szóval milyen kábeligénye van a set-top-box-nak, milyen leágazásokat tetessek a TV mellé ha egyszerre akarom használni a set-top-box-ot és egy média lejátszót is? A set-top-box simán a bejövő netet leosztó router kliens portján ülhet, vagy valami előtét cuccal oldják meg és húzzak dupla kábelt?
Vagy ezt nem lehet így megmondani és inkább várjam meg hogy beszereljék?
Előre is köszönöm és bocsi ha hülye a kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
sagem
addikt
Amikor 17x vagy 18x kezdetű ip címet kapok mindig elkezd szakadozni a netem, pláne akkor, ha letöltök, de néha csak úgy random is. Már írtam korábban is erről, akkor nem tudtam, hogy mi a hiba, de most már biztos, hogy az IP címek okozzák. Nálam van a hiba (valamilyen beállításban)? Vagy lehet őket kérni, hogy ne dobáljanak nekem ilyen ip címeket? Amikor 100 alatti az ip cím akkor minden ok, már vagy 3 éve náluk vagyok, eddig nem is dobáltak más címeket, mostanában kezdték el, és egyből jött is ez a gond.
[ Szerkesztve ]
„Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.”
-
pohár
félisten
na, 500-as net/tv/telefon megigényelve a netes felületen, ha pár napon belül nem jelentkeznek, csak rájuk fogok már csörögni, hogy mi a helyzet
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
kentucky
őstag
Hali! Digi optikai neten egy felhasználóval hány gépen lehet egyszerre tárcsázni?
-
TeeJay
félisten
otthoni környezetben ha nálam 1+ éve bírja az 1000/200-as csomagot 0-24-ben
ennyi géppel meg wifin okostelefonnal bármiféle lassulás nélkül akkor szerintem elég a RAMpersze majd 1x kipróbálom ha mindhárom gépen 5000 szálon beröffentek torrentezést mit csinál
de azért valljuk be ez nem életszerű mindenholha FTTH lesz akkor is tökéletes lesz az ONT-re mert akkor már csak te tudod szét terhelni a lakáson belül az ONT-t meg a routert hiszen más már nem fog rajta lógni mint most
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Drenadar
veterán
-
zsoleer
senior tag
Digi optikan egy haztartasba hany tvre tudom rakotni?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Maradjunk a topik tárgyánál.
Köszönöm!
⭐ Stella
-
E300TD
tag
válasz TeeJay #45045 üzenetére
Ez most csak 12db 2,4 -es cucc, az 5GHz az enyém
Nekem a 3D-s filmek is wifin mennek NAS-ról
így azért nem menne 2,4-en
[ Szerkesztve ]
A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával. "Voltaire" "A vélemény olyan, mint a fing, mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a máséra"
-
TeeJay
félisten
válasz E300TD #45044 üzenetére
családi házas környéken még jobbnak kellene lennie
hiszen egy telek mondjuk 20méter széles így kb. 20méterenként van egy ház így 5házzal jobbra balra már a wifidet sem lehet látni nemhogy zavarni
ráadásul szemben is az út másik oldalán van zavarásszüleim vidéken laknak és az utcában van 3 wifi abból 2 rokonom és megbeszéltük hogy nekem 1-es csatorna másiknak 6-os harmadiknak 11-es és pá
senki se zavar senkit csutka a wifi
ha jönne más akkor se zavarna be mert olyan távolságok vannakszerintem inkább érdemes végig nézni a csatornákat és menni fog a net ezerrel
amúgy DIGI mellé én elfelejteném a wifi-t a gigabit LAN a tuti
wifi csak laptopra telefonra tabletre való neteznimár a TV-t is LAN-ra kötöm inkább az a tuti és DLNA-val lazán viszi a laptopról a filmeket Serviio-val
-
E300TD
tag
válasz Flashget #45040 üzenetére
Mások a prioritások, nekem egy vezetékes eszközöm van, a kutyám póráza (meg egy NAS, de az ugye ...), viszont vagy 8-10 WIFI eszköz lóg a routeren.
Családi házas környezet, mindenkinek UPC router+WiFree, szóval cirka 14 db 2,4-es jel bolondítja egymást.2,4-en az elméleti max . nekem ~ 144 - 216 körül van, pedig 450-esek a cuccok, és nem jön ki max 100-110, de az is csak kora reggel.
5-ön meg csak az én routerem van, 1,3 GBps, ergo jön a max.Ezek szerint a panales Faraday kalitka jótékonyan hat ..
A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával. "Voltaire" "A vélemény olyan, mint a fing, mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a máséra"
-
TeeJay
félisten
és?
1000/200-on nyomom bő 1éve 0-24-ben a torrentet de soha még lassulást sem tudott produkálni
mesélj kérlek 64MB RAM hova nem elég és hova kell 128MB...otthonra 4LAN van nálam mind tele (2asztali csúcs gép 1 laptop amin torrent megy 24/7 és egy LG smart TV)
illetve wifin megy jelenleg 3okostelefon de ha vannak nálunk akkor néha 3-5okosteló is megy
tervezek tabletet a gyereknek szóval az is wifizni fog de kutya baja
atom stabil a jel sosem sikerült lefagyasztaniazóta van már 1043ND V4.x router is még újabb SOC még erősebb még jobb wifi tudás vélhetően
2,4GHz-el sincs baj hiába látok 100-as ha kiállok az erkélyre és telefonon benyomom az inSSIDer-t ha mind nagyon gyenge akkor nem fog bezavarni
annyi hogy a combos wifi hálózatokat kell kikerülni nálam 13-as csatorna hasítLG G4 telefon 20MHz 2,4GHz N módban 48megabit letöltést és 50-52megabit feltöltést dob ami bőven elég
40MHz-en még több lenne úgyhogy szerintem mindenre elég panelban5GHz-et csak 1-et fogok a telefonnal az is jó gyenge tehát senki nem használja még itt és tényleg a telep kellős közepén van a lépcsőházunk, jobbra balra szembe és hátul is más tömbök vannak és 4.-en vagyok tehát alulról felülről kapom az áldást
wifi-n simán vitte a TV a fullHD BD-Remux filmet amik azért 28-33gigásak megvannak
DIGI alá meg bőven jó igaz a 930megabitet csak a két asztali gépen tudom kihajtani azokban i7-4790K proci van fix 4,4GHz-re húzva minden mag és 8GB RAM meg Realtek gigabit LAN
laptop csak úgy 700megabitet tud kitekerni mert gyenge a procija (i3-380m)
-
Flashget
félisten
mint írtam nálam nincs gond 2,4 GHz-el és amit írtak a vasbeton elég jól szigetel
de ha neked van vagy biztos vagy benne a közeljövőben lesz 5GHz-et használó eszközeid akkor már dualbandos routert vegyél.
Ezt a TL 1043-at megtehetnék annak mert hardveresen elég jól muzsikál, jobb mint a 3600 vagy a 4300.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
-
TeeJay
félisten
53nm-es 1+2félszobás lakásban 4. emeleten, pont a panel tömb közepén simán jó a 2,4GHz
13-as csatorna és simán jó a vétel hogy 20MHz módban az okostelefon 48-50megabitet átvisz
40MHz-en menne ott 100is az meg bőven tökéletesWR1043ND V2.0 router
-
pohár
félisten
válasz Flashget #45030 üzenetére
panelban nincs kicsit tömve a 2,4GHz-es sáv? bár még telefonom a régi, tervezek valami újabbat a közeljövőben, akkor jól jöhet majd az 5GHz, és az még nem lesz zsúfolt sem jó eséllyel
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
TIT
veterán
Haver a 4300-ast annyiért vette mint amennyiért a 3600-ast adták ill.100.-al drágábban.
Nézegettem az újakat,hát elég grágák 20 felett ill. talán 16.
Nekem tetszik a menüje,asus RT-N 10 volt isminek,hát borzalmasan gagyi és a felh.név is admin,nem lehet változtatni. -
E300TD
tag
válasz Flashget #45030 üzenetére
Panelban szerintem a wifi 2,4-en szinte használhatatlan, legalábbis töredéke jön az 500/200-nak.
-
pohár
félisten
válasz E300TD #45028 üzenetére
ennyit már nem feltétlen akarok rászánni, szerintem majd ASUS N18U lesz ebből ~20k-ért, csak előbb majd el kell intézni a beköttetést
[ Szerkesztve ]
-
E300TD
tag
Nekem TP-LINK Archer C7-em van, semmi gond sincs vele. Mondjuk a kezelőfelülete elég fapados.
Egy jó kártyával WIFI-n kihajtja az 500/200-at.Nálam kábelen sincs nagyobb sebesség. (még EPON)
[ Szerkesztve ]
-
-
adika4444
addikt
Csatlakozok, itthon van egy 1043ND és mögé ap/switch-ként kötve egy 3600, rokonságban másik 1043ND és néha hordok egy 842ND-t, és egyikkel sincs gondom. Eddig nekem TP-LINK-ből egy kb. 6 éves 841ND tápja adta meg magát tippem szerint, de például 2007 környékéről (lehet picit későbbről) TP-LINK 543G máig jól megy, csak hát DIGI 200/100-at már lehet nem hajtana ki
Amég viszont 30-as net volt idén januárig a gyengeség legkisebb jelét se mutattaüdv, adika4444
-
TeeJay
félisten
válasz zsolt501 #45021 üzenetére
10G EPON helyett sokkal jobb lesz a jövőben a 10G GPON mert
előbbi 10/1gigabit utóbbi 10/2,5gigabit szóval vissza irányba jó pár év múlva többet ér majd a 2,5giga mint az 1 ami kevesebb mint a mostani GPON vissza iránya
és biza ilyen 100-200-as feltöltések ha nem is emelkednek a jövőben (amit kétlek 10g mellett) akkor is egyre több előfizető lesz
ha megjelennek 10G hálózaton az 1-2-3gigabites csomagok oda már tuti 500megabit vissza irányt is tolnak és ahhoz jobb lesz a 10G GPONDIGI olcsón akart de megbukott még jobb hogy most leállították a EPON ámokfutást és marad a GPON
amúgy is ki akart volna két cuccot a net+telefon és TV szolgáltatáshoz
-
pohár
félisten
hm, a 4300-as áráért kapok már egy kicsit modernebbet manapság, nemde?
ha ott a kocsi, akkor az valószínűleg valamelyik kiszállásos emberkéé, akik házhoz mennek szerelni
-
zsolt501
nagyúr
válasz TeeJay #45020 üzenetére
Nem magával az EPON-al van a gond, mert az tudna 10Gbit-et is, csak ugye a Digi nem az új technikát vette.
10G-EPON Szóval csak kicsit előrelátóbbnak kellett volna lenni a cégnek ami elmaradt, és most ahol a gyenge EPON rendszert építették ki most drágábban jönnek így ki, mert átépítik gpon-ra.[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
TeeJay
félisten
pár évig még bőven jó lesz
GPON 2,48/1,24gigabit aminek 92%-át tudja a rendszer IP szinten használni
míg az
EPON 1,25/1,25gigabit viszont ott 72% marad csak IP szintenés ez ugye max 32-es osztásra szól
ebből is látszik mennyivel jobban járunk hogy marad a GPON mert így legalább feltöltésre 1,2gigabit marad EPON esetén meg jó ha 850megabit lenne szintén 32userre
meg ugye EPON esetén kizárt az 1000-es csomag hiszen már 1userre sem tud 900megabitet nem hogy többre, míg a GPON lazán 2,4gigabitet ami azért jó ideig elég lesz!
az EPON-t csak azért vetették fel gondolom mert olcsóbbak az eszközök rá mivel már senkinek sem kell
a GPON meg pár év múlva a végponti eszközökkel lazán fejleszthető 10GPON-ra (10/2,5gigabit)engem már csak az érdekel hogy ha jönnek kötni be akkor f*stalicska ONT-t kapunk-e nagy mennyiségben
vagy továbbra is a fehér Huawei jön amit lehet bridge módra tenni
én utóbbit preferálnám hiszen akkor a saját routeren úgy tolom neki ahogy akarommost meg egy komplett lépcsőház lóg egy ugyanilyen Huawei mezei HOME ONT-n
mit kaphat egyik másik lépcsőházban egy ilyen cucc ha van 5-6 masszív torrentes és közben a sok youtube huszár is nyomatja a néznivalótpár ezer szálon tuti húzzák szerencsétlen eszközt és ahhoz képest évente eddig 3-4x volt kimaradás csak
-
-
pohár
félisten
na, akkor legalább van egy környékbeli
ez a terület vajon EPON, vagy GPON? (bár még annak nem néztem utána, hogy mi az előnye/hátránya ezeknek, csak mikor benéztem ide, ezen folyt a vita, meg mindenki sóhajtozott, hogy változzon már)
telefont már mindenképp akartam, most azon a havi 400ft-on ne múljon már, okoscsomag miatt meg pláne
ajánlott router van a 1043-ason kívül? (a CHS-ben melózom, és iszonyat mennyiségű TP-Link jön be a szervizbe, nem igazán bízom a márkában, hogy finom legyek )
vgyuri... áh, akkor tényleg az lesz, hogy személyesen rendelem meg, mert ez a 2 hónap az brutál
hjaaa, hogy csak hétköznap vannak... hát az úgy szopó, mert hétköznap meló van reggeltől fél 6-ig Budaörsön
[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
-
-
Flashget
félisten
ha már stratégiai szerződést kötött a kormánnyal..
Uniós forrásból fejleszt a TelekomA Magyar Telekom és konszolidált leányvállalatai a digitális hálózatok országos fejlesztésére kiírt pályázat első és második (Magyarország nyugati és keleti részét érintő) körének eredményeként 46 járásra vonatkozóan 12,2 milliárd forintnyi európai uniós forrást nyertek el Csoport szinten legalább 30 Mbps sebességű vezetékes hálózat fejlesztésére. Emellett a vállalat folytatja tavaly megkezdett, önerős fejlesztéseit is, idén további félmillió háztartás szélessávú lefedése a cél.
Eközben meg..
100 megabitet szeretne minden háztartásba az EU[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
F_Zolee
veterán
Tegnap megéltem, hogy a társasházunkhoz behúzták a kábeleket. Egy bajom van, hogy a bejárati ajtóhoz húzták ami nem a legjobb, mert így az egész lakáson át kellene vezetni a vezetéket ha oda akarja az ember ahol haszálva is lenne. Meg pont előtető felszerelésében gondolkodunk erre odabasszák a "végpontot". Később ha idr szegődik az ember akkor van mód az optikát bontani és máshol leágazást kérni bekötésnél?
-
pohár
félisten
válasz adika4444 #45006 üzenetére
kertes, áh, dehogy, Tűzkő utca, a paneldzsungel
routerem van, de majd jól veszek egy jót, mert a mostani netemhez vettem még anno, ami 30Mbit csak, szóval kell egy értelmes router is, mi vált be a legjobban az 500-ashoz?bl4ze... ha egy héten belül elintézik a dolgot, akkor kibírom a sürgősségi díj nélkül is
[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
Hali!
Inkább üfsz-on kösd, biztosab...
Ha családiház akkor behúznak egy optikai szálat ami nem szereti a kisszögű hajlítást, de legalább vékony. Ez belemegy egy ONT-ba amiből kijön LAN+TV+telefon. Minden osztható. Van hogy routeres, van hogy router nélküli modellt adnak. A routeres átrakatható bridged módba hogy a te routered lépjen fel és kapja közvetlen a publikus ip-t, viszont sima csak modem ont nem rakatható router módba...
Az UPC koaxát házon belül és az osztóit tudja használni a DIGI is. Kódolatlan DVBC+analóg csatornák
Helybéli tud a kötési időkről nyilatkozni. Itt nálunk friss hálózat volt és igen csak kivárós volt a bekötés mert tavaly augusztusban rendeltük és január elején kötötték, de ez nem jellemző pláne ha már van hálózat és műkszik is.[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
pohár
félisten
sziasztok!
nagyon úgy néz ki, hogy vasárnap Gazdagrétre költözünk (Tűzkő utca), és mivel van DIGI, biztos nem fogok UPC-vel szopni
a kérdésem: mennyire gyorsan kötögetik mostanában a netet a szerelők? 500 megás csomagra gondoltam TV-vel, meg telefonnal (bár ez utóbbi nem lesz használva) a csomag miatt, ha keresek egy DIGI-s üzletkötős kontaktot a lakásban, akkor jobban járnék vele, mintha neten csak simán megrendelném a szolgáltatást?
amúgy UPC volt előttünk, annyit láttam, hogy egy 3-as koax splitter ott figyelt az egyik szoba ajtaja fölött, mennyire fognak/kell nekik kábelt behúzniuk majd?
előre is köszi a segítséget mindenkinek
-
Zoshi85
aktív tag
-
Zoshi85
aktív tag
4 hete síri csönd van az optika áttérés ügyben.. 2 hetet mondtak, az nem jött be..
[ Szerkesztve ]
Xbox Series X - XLive: ZoshiSXHUN // PlayStation 5 - Psn: ZoshipsHUN https://linktr.ee/Zoshi85
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest