Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz vittorio7 #38045 üzenetére

    Látom :D
    Egyébként ha 8 ér/szál van benne és mind a 8 jó és be is van kötve, akkor elvileg tudnia kellene a gigabitet, igaz nem a legjobb minőségben, de akkor is.
    Akkor 94 Mbit/s a maximális sebesség, hacsak 100 Mbit/s üzemmódban vannak a hálózati adapterek (aajnos a 100 Mbit/s hálózati portoknak 94 Mbit/s a gyakorlati maximuma, ahogy az 1000 Mbit/s netnek is a 940 Mbit/s, elvégre miért is lenne meg annyi, mint amennyinek lennie kellene), azt meg az okozhatja, ha a kábelnek nem jó mind a 4 érpárja, csak 2, amik a 100 (94) Mbit/s kapcsolatért felelősek, ahhoz hogy fölé menjen a sebesség már mind a 4 érpárra szükség van. Lehet, hogy a dugózás rossz, vagy az is lehet, hogy a kábel tört meg valahol, de mindkét esetben csere szükséges, de ha csak a dugózás rossz, akkor olcsóbban megúszod.
    Ha jól látom, akkor a TV kábel se éppen minőségi, de inkább nem szólok bele, a mai világ sajnos ilyen, csak olcsó és hulladék minőségű eszközökkel lehet gyorsan terjeszkedni és minél több pénzt bezsebelni, a DIGI-nél ez a passzív optikai osztásnál is meglátszik pár helyen, ami ugye olyan, mint ha egy HUB-ot tennének be a hálózatba és mindenki megkap mindent, néha ezért is van "túlterhelés", holott igazából nem is lenne, ha nem spórolnának annyit :DDD
    Lényeg hogy jobban jársz, ha saját magad szerzel be jó minőségű kábeleket , ha teljesen ki szeretnéd használni a szolgáltatást. Bár fel lehet őket hívni, hogy jöjjenek ki, hozzanak rendes kábelt és húzzák át az egészet, de szerintem ugyan azt a kábelt fogják kihúzni csak éppen jó borsos áron (kiszállási díj, kábeldíj, meg "valamit még kitalálunk" díj stb.).

    TeeJay: Nem biztos, hogy igénytelen, lehet simán csak túlbonyolított is. Meg mi van akkor, ha valaki áthúzza a szomszéd házba és a házak között van kert stb. Ne csak panellakásokban gondolkodjunk :D
    Akinek meg palotája van az szerintem nem Ethernet kábelt fog használni, hanem optikázni fog mindenhol, főleg hogy azt könnyebben lehet bővíteni is (1, 10, 20, 40, 100, 200 Gigabit/s, persze vannak köztes megoldások is, ez is attól függ, hogy milyen az alkalmazott optika, hogy egy szálon megy minden, vagy külön stb.).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák