- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rendszergazda topic
- Hálózati / IP kamera
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
StarKiller89
senior tag
digi100 nethez + telefonhoz is hozhatnak routert? vagy ahhoz nem szükséges?
-
betyarr
veterán
nah,már működik is a 200-as net.igaz,egy picit gyengélkedik...remélem,hogy csak ideiglenesen
-
válasz
TeeJay #22637 üzenetére
PPPoE esetében a helyet MTU érték 1492. Mert a szabvány ezt írja elő.
Ha a szolgáltató (jelen esetben a DIGI) nem mondja hogy más beállítás az előírt, akkor kár átállítani, mert csak telepakolja a hálózatot extra fragmentekkel a PPPoE kliens és szerver közt.Utána meg meg nem csoda hogy nem sikerül kisajtolni a gigabitet a hálózatból.
A nagy kérdés, hogy TP-Linkék milyen negatív tapasztalat miatt állítják 1480-ra a keret méretét alapból, milyen problémát próbálnak ezzel "megelőzni".
-
Gejza1981
tag
válasz
Flashget #22641 üzenetére
ha nincs is benne akkor hamarosan benne lesz, a digi se fogja saját magát szivatni ilyenekkel, hogy két havonta fel-le módosítgatja a csomagot valaki...
bár olyan sokan nem lehetnek akik ilyenekre vetemednek, főleg, ha tényleg ügyfélszolgálatra kell hozzá beballagni.
vagy kimaxolják az ászf-ben foglalt határidőt (15 vagy 30 nap egy csomag módosítás maximum határideje)
-
Flashget
félisten
válasz
betyarr #22638 üzenetére
bontod a kapcsolatot router admin felületében majd pár mp múlva csatlakozol megint.
ha nincs router "kapcsolat bontása" majd csatlakozol.régi jó kis ADSL-nél ezt kellett csinálni, hogy a 60 db fájlt letölthesse az ember a free tárhelyekről, chellosok meg 1 órát is böjtölhettek.
-
Flashget
félisten
-
Enigma^
csendes tag
válasz
radi8tor #22582 üzenetére
Top netes vagyok, 80-ról 100-ra növelés történt még csak meg. Azóta vettem sajnos én is észre, hogy nálam sem stabil a letöltés, mégpedig akkor, ha full sebességgel, tehát 11MB/s töltök jó nagy fájlokat (9-10 gigás) torrent és ftp egyaránt. Tehát hosszabb ideig van full sebességen a letöltés, ilyenkor kb. 50-60% körül megszakad a net és azonnal újracsatlakozik.
Routerem nincs, szerver natol, log-ban szintén LCP error szerepel nálam is.
Aug 19 00:23:26 linux pppd[2598]: LCP terminated by peer (Peer not responding)
Aug 19 00:23:26 linux pppd[2598]: Connect time 474.0 minutes.
Aug 19 00:23:26 linux pppd[2598]: Sent 2504084551 bytes, received 2519847760 bytes.
Aug 19 00:23:26 linux pppd[2598]: restoring old default route to eth0 [192.168.1.1]
Aug 19 00:23:28 linux ntpd[1964]: Deleting interface #150 ppp0, #123, interface stats: received=145, sent=147, dropped=0, active_time=28438 secs
Aug 19 00:23:29 linux pppd[2598]: Connection terminated.
Aug 19 00:23:29 linux pppd[2598]: Modem hangupAnnyit tudtam tenni, hogy ha ilyen letöltés van lekorlátozom a régi kb. 10-10.5 MB/s sebességre akkor nincs ilyen gond.
-
betyarr
veterán
mit kell tennem ha másik ip-vel akarok mérni?ugye a 84-es kezdetű a gagyibb?
-
Dot
őstag
Hali!
Lefelé netet módosítani is csak személyesen lehet?
Most nem nagyon használom ki az 500-as csomagot, de 2 hónap múlva jön a nagy játék dömping, utána meg karácsonykor. Tehát most 2 hónapig ellennék 100-as csomaggal is. De 2 hónap múlva kéne vissza az 500-as. Ezért nincs kedvem/energiám megbízást íratni, bemenni, majd később megint. Mondjuk telefonon vagy mailba, ha már ügyfélkapun nem lehet. Csináltam egy táblázatot melyik csomag mennyire éri meg, ha valakit érdekel: -
oba
addikt
Na, voltam ma bent a diginél, megrendeltem az netet, tv -t. 100 mbites csomagot kértem.
Mivel most újítják a lakást és villanyt is szerelnek, így szeretném, hogy a falban menjen el az UTP kábel a lakás bejáratától vagy ahol van a digi kábele egészen a szobámig a routerig. Ki van már vésve a helye, be van téve a cső amiben menni fog a kábel. A kérdésem, hogy milyen UTP kábelt vegyek ami tutira jó? Kb. 10-15 méter távolságról lenne szó. Fater vett nekem egy villamossági üzletben kábelt, 100 Ft/m áron, CAT5E van ráírva (nem szerelt, szal nincs a végén csatlakozó). Ez jó lesz szerintetek vagy vegyek mást? Nem akarom hogy emiatt szar legyen, és esetleg kívül kelljen vinni a kábelt (mert szétbontani már biztos nem fogom a vakolt, festett falatt emiatt
)
-
betyarr
veterán
válasz
Flashget #22629 üzenetére
igen,sehogy másképp nem tudtak volna kábelt felhozni,lévén nagyszerűen el lett cseszv* az építésnél a kábeleknek a csatornája + pár éve amikor a folyosót kábelezte a digi,akkor az egyik nagyokos szomszéd kitalálta,hogy a vezetékcsatornára kell még díszszegély is.így azt megbontani nem lehet.illetve lehet,de a digi nem bontja meg (ami érthető is.nem akar magának plusz költséget...).
-
Zsolteecah
tag
Nálam még mindig 94 a határ nem cseréltek még eszközt
-
betyarr
veterán
nnnnaa,kéremszépen!mostmár minden megy mint az ágybasz*rás!eddig nagyon tiltakozott az üfsz meg az informatikus,hogy nálunk sehogysem lehet megoldani a telefonnak a külön kábelt.bejelentettem az igényt a 200-as netre,erre most kijöttek és az alap,a lakásokba az építésnél behúzott telefoncsatlakozóról megoldották a dolgot kb. fél óra alatt (ebben benne volt egy kevés küszködés is,mert anno a hatalmas nagy "szaki" sz*rul kötötte be a lakásban a csatlakozóaljzatba a kábelt
).és akkor mostmár van gigabit,működik a valóban 100-as net és már csak a módosításra várok.van öröm és boldogság
és szerencsére nem kell a nyomorult routerükkel bajlódnom
-
radi8tor
MODERÁTOR
A gépen, ami eldobta a letöltést, majd router is újra csatlakozott 1500 van megadva.
Szerintem ez nem gép függő, hanem a szolgáltatói hálózati beállítás, nem?
Nem a gépemmel volt baj, hanem amikor a router az alapbeállítással ment 1480-on. -
jansky1
senior tag
hogy kell ip címet váltani?
-
válasz
Multibit #22608 üzenetére
Csak a kérdés megint, hogy mi állította vajon át? Nem hiszem hogy friss telepítéskor az M$ ilyen un-ortodox MTU méretet használ.
Én esetemben szerintem valami VPN, Virtualbox, VMware vagy egyéb állíthatta át egy pár byte-al kisebbre, mivel ők is rátelepednek a hálózatra és valószínűleg vlan-t használnak a csomagok elszeparálására.
-
kisbalazs83
aktív tag
Megjött az ASUS RT-N18U routerem. Kellemes meglepetésemre Nagyobb sebességet érek el vele mint router nélkül. Többször mértem, több ip-vel is és ugyanaz az eredmény született. Minden alapbeállításon van. A router és a win7 is. A router szerintem még bírna többet is.
ASUS RT-N18U-val (188... ip-vel)
Újra ASUS RT-N18U-val (188... ip-vel)
Most olvasom a hsz-eket. Az ASUS-ban alapbeállítás MTU=1492, MRU =1492
Windows pedig erre a parancsra: netsh interface ipv4 show subinterfaces
MTU 1500-at ír. -
válasz
Multibit #22605 üzenetére
Az ethernet keret mérete alapvetően 1518 byte. Kivételek persze vannak, de ezt egységesen kell lekezelni minden oldalon hogy megfelelően működjön.
Az 1518 byteből 4 darab CRC.
A maradék 1514-ből 14 darab ethernet keret
A megmaradt 1500-ből 20 byte elmegy az IP-re.
Így a hasznos adat 1480 byte.Ez az alapbeállítás minden routeren, hálózati eszközön. Ha valami miatt az egyik végpont úgy gondolja, hogy Ő mégsem ennyit használ, akkor az azt jelenti egy csomag vezérelt hálózatnál, hogy át akarsz küldeni egy framenyi adatot, ehelyett kettőt küldesz át. Optimálistól eltérően használod a hálózatot, aminek a következményei akkor jelentkeznek amikor megpróbálod kihasználni annak elméleti kapacitását; amit mellesleg sikerül is majd elérni, mégis, az átvitt byteok száma ezt majd másképp jelzi.
És ahogy említetted, a pingre is hatással van, mivel minden átvitt keretnyi adatot több részletben kell kipostázni --> tovább tart.
-
Sonja
nagyúr
Nekem a routerben MTU 1480 van alapból. Bix.hu-t pinggelve, 1452-ig tökéletes, utána 100% loss.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Multibit #22605 üzenetére
Alapertelmezetten jónak kell lennie legtöbbször úgy ahogy van, ha nem jó akkor az adatcsomagok törerdeznek, többletterhelést okozva a rendszernek/routernek/netnek és/vagy csomagvesztés léphet fel. De valaki javitson ki ha hulyeséget irok mert ezzel mar regen foglalkoztam.
-
Flashget
félisten
válasz
szili.tamas1 #22600 üzenetére
tud wifit, de 1000-es netnél elbukik a gigás routerekkel szemben..500-as nethez jó.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ha már MTU, Diginél mennyi az érték, amennyire érdemes állítani? 1492?
Vagy, mint a Telekomnál, 1500?
Szerk.:
Közben olvasgattam az eszmecserét, hogy elivleg 1492, köszi!
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Renault, Dacia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 3D nyomtatás
- Óvodások homokozója
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- EAFC 25
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- További aktív témák...
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest