Hirdetés
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyufaaa
veterán
válasz Tharkoul #21581 üzenetére
FTTH = Fiber To The Home, azaz az optikai szál bemegy a lakásba egy a Te címedre "dedikált" ONT eszközzel végződtetve. A padláson van az ONT és abból 1 db CAT5e UTP-t hoztak le és azon küldték a telefont is úgy, hogy kombi fali aljzattal szakították meg? Mert csak ebben az esetben tudom elképzelni, hogy nincs meg a sebességed, mert 2 érpár van csak "kifejtve". Vagy T elosztót használtak, ami "szétszedi" a telefon szálait az UTP-ről. A Te ONT-dnek mind a 4 portja Gbit-es. Azzal nincs gond. 30m UTP sem fog korlátot okozni (természetesen ha nincs rajta 3 csomó). Sebesség problémád így leszűkíthető a plusz 2 érpár hiányára. Ha nem kombi fali aljzatod van, hanem T elosztó, akkor iktasd ki és dugd be direktbe az ONT bármelyik portjába a kábelt és mennie kell. Ha kombi fali, akkor krimpelj rá egy csatit, hogy meglegyen mind a 4 érpár.
-
Lin3Lord
tag
válasz Vakegérke #21593 üzenetére
Július 6-val befejeződött a 20/10 és 40/20 Mbps csomagok sebességének növelése, a jelenlegi TopNet csomaggal rendelkező ügyfelek szolgáltatásának fejlesztése pedig folyamatban van, átmeneti lépésként a DIGI 100/25 Mbps-re gyorsította ezt a csomagot. via
Ha 100-as a switch port nem nagyon lesz tobb 94-nel.[ Szerkesztve ]
akkountvadasz
-
Tharkoul
tag
válasz cSuwwi #21587 üzenetére
Nyáron általában nagyon sokat kell várni, főleg mivel új szuper csomagok vannak, biztos sokan váltanak. Két éve, mikor megrendeltük a 80/40-es csomagot, akkor egy masszív 2 hónapos várólista volt, de mivel előző szolgáltatót meg kellett szüntetni, ez azt jelentette, hogy 3 hétig nem volt se internet, se telefon, se tévé.
-
Vakegérke
félisten
válasz Lin3Lord #21574 üzenetére
Ez érdekes. Mióta TopNet-es vagyok, ekkora a sebességem:
A saját mérőjük szerint 93/27.
No most azért hadd higgyek az első mérésnek, ha már hosszú évek óta hasonló értékeket mutat. Ha valóban megkaptam volna a 100/50-et, akkor a mérés(ek)nek meg kéne haladniuk a 100-as letöltési értéket.Aki Budapesten, a Kőbánya-Újhegyi lakótelepen lakik, megcáfolhat.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
cSuwwi
senior tag
Átlagosan mennyi idő, mire reagálnak (vagyis hív/jön a szerelő)?
Már ~2 hete megkötöttem a szerződést, de még semmi (jó tudom, 30 napot mondtak).
Fogom tudni díjazni ha elmegyek szabira és pont akkor jönnének.
(pest külső kerület)[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz TeeJay #21582 üzenetére
Írtam én hogy mindenkinek így kötik a netet??? ne láss olyat amit nem írtam...
Régebben írtam, hogy azért lettem az ONT-re rakva, mert nem cseréltek swich-et a lépcsőházban, mert nem volt más aki Top nettel rendelkezett itt, illetve nem kért senki 500 és 1000-es netet.
A másik, hogy tesztelés miatt is a környékben én voltam az első aki megkapta a rendszert tesztelésre, de ezt is írtam már.Az is biztos, hogy sok hely lesz ahol cserélni fogják a swich-et, mert ott már több a Top netes előfizető, illetve már a 100-as swich nem bírja a terhelést.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
TeeJay
félisten
válasz zsolt501 #21579 üzenetére
ne hidd hogy mindenkit így kötnek be...
az ONT-on nem igen van olyan sok LAN port, nálatok gondolom más nem kért 100megástól nagyobb csomagot rajtad kívül ezért így oldották meg olcsóbban. normális megoldás az lenne ha a switch-en mindenkit átraknak gigabit portos switch-re és az ONT-t elfelejtik onnan.
2,5gigabit megy switchekig GPON-on és ezeken van kapásból optikai kábel számára port
ahol te lehetsz ott még egy gyengébb megoldás lehet az ONT miattMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Tharkoul
tag
Abból a szempontból most mindegy a router, hogy direktben sem produkál nagyobb sebességet 95/55-nél, szóval nem feltétlenül az 1043ND v1 fogja csak vissza. (ha a nélkül meglenne, fejet hajtanék annak, hogy oké, ez ennyit bír és elgondolkodnék azon, hogy mindenképp megéri váltani a v2-re, mert ez már elavult).
Amúgy a XV. kerületben lakom, és bár nem világos, hogy mi ez az FTTH terület, de inkább csak családi háznak mondanám, mert ez az új kiépítés ahogy nézem inkább a külsőbb kerületekre vonatkozik, Mogyoród, stb.
Az ONT egy Huawei HG8242-B, a Cat5e-ből az érpár fele le van vágva (telefon miatt?), illetve a LAN1-be van dugva. Vegyem le valami egyéb információért, hátha szerepel valami a hátlapon, vagy elegendő ez?
Nem tudom, hogy mennyire normális az, hogy a kábel fele el van nyesve, de ahogy olvasom egy korábbi posztban, a 8 érre gigabites kapcsolat esetén van szükség, 4 szál elég a százhoz is. Ha ez a gond, nem értem miért nem lehetett volna eleve meghagyni 4 érpárnak.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
És a swich-böl megy a net hozzád, vagy közvetlen az ONT-re van a te kábeled dugva?
Nálam egyből az ONT böl jön a net a többi lakónak meg a swich-böl, próbáld rábeszélni a szerelőt, hogy a te kábeledet is dugják az ONT-re, talán akkor megoldódik a gond.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
fuze
őstag
Nekem 20/10-es netem volt, aztán egyszer csak észrevettem, hogy brutális lett a sebesség. Akkor tudtam meg, hogy emelt a digi. Viszont ma arra lettem figyelmes, hogy megint a régi sebességem van... a 20/10. speedtest.net is ezt mutatja...
[ Szerkesztve ]
adms.hu | UI Designer
-
-
gxyb
aktív tag
Van rajtam kívül még valaki aki gigabitet köttetett be és a sebesség gondok vannak?
Pénteken jött a szerelő, átkötötte de azóta is csak max 270/107-et mérek speedtesten a Digi szerverén.
A Digi saját mérőjével meg kb. 138/107.
A feltöltés jó de a letöltés nagyon el van maradva a 920-940-től.
Azóta volt itt ma is, akkor megnézte a lakásba bejövő UTP kábelt, hogy nincs-e szakadás, azzal is minden rendben.
Holnap újra jön, de igazából nincs már sok ötlete, azt mondja rámérünk a dobozban is amiből feljön a kábel, de nekem kell levinnem a laptopot, még szerencse, hogy van benne gigabites lan... -
ma.ci23
tag
Mit lehet arról tudni hogy a topnetet automatikusan átállítják 100\25-ről 200\50-re?Vagy be kell menni az üfsz.ra szólni?
-
-
ACE-
addikt
-
ACE-
addikt
Délelőtt kötöttem a szerződést 500-asra, és érdekes módon már most át van állítva a feltöltés:
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
Gyufaaa
veterán
válasz Tharkoul #21555 üzenetére
"(a padláson van a doboz amibe fut az optikai, onnan jön az UTP a routerig"
Családi házban laksz? Vagy is FTTH-s területen? Ha igen,akkor lehet, hogy rossz portba van dugva a netes kábeled. Van olyan ONT, aminek csak 1 portja Gigabytes, a többi csak 100-as. Ezt ellenőrizd.
-
legenda
válasz Tharkoul #21555 üzenetére
gondolhatsz arra is, hogy a digi még 100-as hálózatot ad ott, a 100-as eszköze miatt, és azért korlátoz 95-nél a sebesség.
milyen típusú eszközt tett a padlásra a szolgáltató?
a gigabit képes hálókártya és cat5e kábel okés.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Tharkoul
tag
válasz szuecsg #21407 üzenetére
Neked alaplapi hálókártyád van, vagy valami extra?
Enyémben sima Realtek 8111G van, direktben és 1043nd v1-en keresztül is maximum 95/55 a 200/50-es Digi sebessége. Ha nem az alaplapi gyenge, akkor már csak arra tudok gondolni, hogy a cat5e a ludas, de 30 méter csak nem ennyire sok neki. (a hardver elég komolynak mondható, nem az fogja vissza)(a padláson van a doboz amibe fut az optikai, onnan jön az UTP a routerig, a router a géptől nincs messzebb fél méternél. azt hiszem akkor marad az, hogy felmászok egy kisebb UTP-vel aztán fél centiről, egyenesen a dobozba kötve próbálom ki a netet, hogy úgy mennyit mér)
[ Szerkesztve ]
-
-
Flashget
félisten
1000-es netnél akinek van telefonja kénytelen ebbe a hozott routerba dugni a kanócot majd ezután kötni a saját routert.
de akkor nem lesz meg az illetőnek a maxi sebesség, ergo elrakja a ZTE-t a dobozába és nem használja a telefont viszont a saját router pl. a 1043 V2 maxi jó lesz vagy más gigás tipus.Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
-
-
Gejza1981
tag
válasz Flashget #21542 üzenetére
nem hiszem, inkább valamelyik pesti irodában és röhög a trollokon, bár lehet igazad van, mert kb 5 válasz kombóval dolgozik:
- nincs információnk
- jelenleg nincs, majd ha lesz szólunk
- nincs területi kimaradás, hívd a telefonosokat
- területi kimaradás van, türelmedet kérjük
- minden vonalunk él, hívd az ügyfélszolgálatot -
sethyx
csendes tag
Azzal szerintem a dupla NAT miatt nem biztos hogy fog menni a telefon, de fene tudja, még csak nagyvállalati környezetben volt dolgom VoIP telefonokkal.
#21541 Fr3eWar, Igen, router restart (vagy reconnect) után más tartományból kapott IP-t, és ekkora különbség van a kettő között. Elég érdekes lehet a routing diginél, tuti utána fogok járni jobban amint megvan az 1000-es otthon.
[ Szerkesztve ]
-
Fr3eWar
őstag
válasz sethyx #21537 üzenetére
Más (jobb) ip-vel próbálta az ingyen routert?
(#21539) TeeJay - eszem ágában sincs 1000-es netet kérni, még 500-as is felesleges nekem.
Bőven elvoltam évekig a 80-assal, persze ha már ingyen emelték 200-ra nem tiltakozom.(#21538) Flashget
Ez szerintem nem így van:
"Az a router mérés amit a digi ad!"mert a srác ezt írta:
"Digi 1000 egy TP Link 1043ND V2.1 routerrel.
Egyenesen a gépbe dugva 905 Mbit / 108 Mbit.
Routerral 700 körül van a letöltés."abban amit korábban más ip-vel csinált.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz Flashget #21532 üzenetére
ő még az a vészmadár aki elhitte hogy 700megabitnél kifúj a 1043ND V2...
azóta meg már látható hogy kitekeri a 940-et simán szóval akinek nem éri meg 12ezret egy olyan router amivel kb. a következő 5-10évben bőven el lesz az nem értem minek akar 1000-es netet...
a megrendelők 50%-a csak a vagánykodás miatt teszi mert maga se tudja megmondani az eddigi 80megás max helyett mire kell a 12x akkora csomagMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
ACE-
addikt
És hogyan oldjátok meg, hogy a vinyó elején legyen a szabad hely, és az ne legyen töredezett? Ha csak teszteléskor tudtok egy szálon letölteni 100 feletti sebességgel, de nem tudtok más gyakorlati példát mondani, akkor min is vitatkozunk? Egyedül torrenttel oldható meg az ilyen sebesség, de azt már nem fogja bírni a vinyó. Ha meg lesz az 500-am, tesztelem azzal, de szerintem azt a 60MB/sec-et sem fogja bírni ha egyszerre 30-40-50 2 MB-os csomagot akar a vinyó írni a cache-ből... Be fog telni a cache, és akkor lefullad a sebesség. Persze ha van 16 G RAM-od és beállítod 8G-re, akkor feltehetően jó lesz... De a cache-ből kiírást akkor is meg kell várni, így a sebességnek gyakorlati jelentősége ismét nem lesz, mert amig az adat cache-ben van és nem a vinyón, addig használhatatlan (többnyire) a file...
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
Flashget
félisten
válasz Gejza1981 #21531 üzenetére
Tisztelt Digi! FTTB (panel) környezetben az 500 és 1000-es nethez valóban ZTE H298N routert visznek ki a lakásokba ahol internet+telefon előfizetés van már? Ilyen ONT szerű eszközöket eddig csak FTTH-ba vittek.
A fentiekkel kapcsolatban nem tudunk információval szolgálni.
Megértésed köszönjük!Üdvözlettel:
DIGIRealme GT Master Edition
-
Gejza1981
tag
ezt a router dolgot továbbra sem értem...
vagy van raktáron nekik nagyon sok ilyen és azért osztogatják vagy olcsóbb lenne ezt odaadni az ügyfélnek mint húzni egy új kábelt a netnek?vagy a lépcsőházi switch-ek már felépítésűek már és azért kell "új" megoldás?
valószínűleg ők is tudják a maximumát a routernek mégis odadobják 1000-s csomaghoz?
kicsit hülyén veszi ki magát, mert az 1000-s arcok általában a kocka kategóriát erősítik, így ez inkább szégyen (mármint a router), mint örömaz 500-hoz oké, ott nincs.
-
Fr3eWar
őstag
válasz radi8tor #21528 üzenetére
Tehát igazából vagy venni kell egy jó (jó drága) routert, ha 900megabit felett akarnak kifacsarni (témához kapcsolódó táblázat a fórum jobb felső infó ablakában), vagy jó a gyári amit adnak 650 megabitre mert a az a 1043 V2 a +40-50 megabitért szerintem a nagyon nem éri meg kategória.
(nem neked akart menni radi8)
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
keress vissza a topicban nem olyan régen volt szó róla.
asszem 693...500-as nethez jó, 1000-hez karcsú.
de pl. azt sem tudni maga a wifi milyen benne..olyan hagyományos eldobós kínai fajta vagy lehet használni is 10 percig :p
én meg vettem egy V2-t és 500-as netet rendeltem .pp[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
allein
addikt
válasz Zen Master #21523 üzenetére
Szia. Én is XV-ben lakom, teljesen rendben van nálam az internet. Most nem tudok mérni mert melóban vagyok. Routerem lanon csak 100 Mbit/s tud tegnap este 90-100/20-30 mértem, emeltek a sávon nálam is, jelenleg 200/50 van. Holnap lesz hét hete, hogy megrendeltem online az 500/100 csomagot. Új router is lesz majd ha megvan az új sáv
[ Szerkesztve ]
-
atees
őstag
válasz radi8tor #21524 üzenetére
Nem akarnam a telefont hasznalni, csak arra gondoltam, ha kerek telefont kapok routert es ugy nem kell beruhaznom egy tplink 4300asra.
De akkor veszek inkabb egy uj routert es nem kerek telefont
Koszi az infot!
Egyebkent mennyit tud az a router amit adnanak?Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
atees
őstag
Sziasztok! Ma voltam a diginel megkotni az 1000es netet, de csak igenyt vettek fel ra.. Azt mondtak, hogyha kerek telefont is akkor hoznak hozza routert is. A kerdesem az lenne, hogy ez a router tudja a gigabitet, vagy gyengebb. Mert ha nem akkor beruhazok egy masik routerre, mert most tplink 1043 v1em van, az sajnos csak 130mega korul tud.
Koszi!Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
TeeJay
félisten
válasz sethyx #21515 üzenetére
mert a több év garis de havonta döglődő WD Blue az jobb választás?
a lényeg hogy aki most vesz vinyót 1TB-os tányérosat vegyen (laptopnál 500GB/tányér minimum)
és akkor 100+ MB-os írást tud produkálni ha nem töredezett a vinyó
laptopnál meg SSD mellé kell venni így a HDD csak adattárolásra lesz úgy meg nem használja az oprendszer
az 1TB-os Hitachim pl az első 200gigán 90+ MB-ot tol az meg elég leszSSD-ből meg ki kel várni az új Samsung 3D VNAND cuccokat azok tuti PB méretű írást elviselnek majd
az meg havi 20TB-al számolva is 5év[ Módosította: radi8tor ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz worxland #21513 üzenetére
H2benchw-vel nézd meg, csak hogy korrektek legyünk az összehasonlitasban. Maris jobb... de latszik hogy lehetséges SSD nélkül is egy szálon kihasználni a Digi1000-ben rejlő lehetőségeket.
Jöhetnek a fikázások hogy honnan meg hogy többszálon majd jól nem.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
wwenigma
Jómunkásember
A winyóm az első 250G-n egy szálon képes a 115Mbyte/sec feletti írásra.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
somnia
őstag
Ezt a szerződéskötéses dolgot nem értem.
Neten rendeltem meg az 1000-est, 5 nap múlva telefonált a manus, hogy akkor holnap jönne bekötni.
Jött, bekötötte, elővette a szerződést, aláírtam, oszt elment. -
-
ACE-
addikt
Most voltam szerződést kötni, és az ügyfélkapun a szerződések fül alatt azt írja:
Aktív csomagok:
Digifon, Top net, Diginet 500, Digi+Remélem nem fogják a Topnet-et, meg a Diginet 500-at is kiszámlázni majd...
Másnál is ez van, aki szerződést kötött de még nem kötötték be?Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz somnia #21498 üzenetére
Tolem is kerdeztek szerzodeskoteskor hogy a gép és a router megfelelő-e, mert sokan olyan eszközparkkal akarnának gigabites netet ami nem alkalmas rá. Mondtam nekik hogy ne aggódjanak, csak a szerelőt küldjék a többi az én gondom.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest