Hirdetés
- Milyen NAS-t vegyek?
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- DIGI internet
- OpenMediaVault
- Total Commander
- eBay
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashget
félisten
válasz TeeJay #17096 üzenetére
űgy kalkulálj minden számot, hogy a minimálisat tudja hozni amit ÁSZF-ben is rögzítenek.
szép az 1giga de ha 300/50 a minimális akkor más jön ki eredményként.unravel igen..ez a legfőbb duma konkurenciától, hogy na most aztán biztosan bedől a digi...már 7 éve ezt szajkózzák.
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
unravel
őstag
válasz Flashget #17095 üzenetére
Az van a reklámban, hogy az ország leggyorsabb lakossági internete. Egy UPC-snek még barátkozni kell ezzel a mondattal.
Szóval most durcásan irogatják, hogy SSD kell, meg routercsere, 4 érpár, sok vele a meló, úgysem lesz stabil és egyébként is megy csődbe a digi.¯\_(ツ)_/¯
-
TeeJay
félisten
válasz rocket #17092 üzenetére
ez inkább 50/30 megabit mert a feltöltést 1megabittel szokták fölé lőni a letöltést meg 2-3-al
20/10-es csomagod van tutira? megtennéd majd hogy mérsz egyet holnap is meg egyet éjszaka?
Dunaújvárost kattintsad szervernek az a DIGI hálózatában van oda a legpontosabb mindigMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz csernak75 #17089 üzenetére
ne a BIX port alapján következtess már hogy mennyi kapacitásuk van...
ez a fő gerinc a hazai nagy szolgáltatók gerince között, ide komplett hálózathoz képest fillérekért lehet havonta bérelni lassan 100gigabitet, pont most bővítik a BIX-et a VH utca meg a Dataplex meg Dataneum között.itt van alul egy táblázat mi mibe kerül
[link]
ha jól látom havi 1milla a 40gigabites aktív port és DIGI-nek nincs is tartalék portja
arról nem beszélve hogy több nagyobb szolgáltatóval is biztos van közvetlen csatlakozása hogy elkerülje egy esetleges BIX behalás esetén hogy totál elérhetetlen legyen a hálózata.az igazi kapacitás téma az utolsó szakaszon a lényeg
pont azt számolgattam utóbbi pár hozzászólásban
hogy egy 33lakásos 11emeletes panelra ha jut egy 32portos switch és bejönnek az új 1gigabites csomagok akkor kell biza uplink bőven mert ha esetleg lenne 10 előfizető azok igencsak megfektetik a 2,5gigás uplinket. ráadásul egy tömbben van 7 lépcsőház ami 231 lakás, ha csak a felében van net akkor már 2,5giga nem is biztos hogy elég, na és egy lakótelepen hány tömb hány lépcsőház is van?
Havannán csak 140 lépcsőház 6ezer lakással, és ez még kutyafüle méretű Pesti szinten isszóval ne a BIX miatt aggódj hanem hogy egy paneltömbre nehogy csak 2,5gigabitet adjon a DIGI mert biza csúcsidőben ilyen csomagokkal az már kevés lesz
de lehet már lépcsőházanként is kevéske lesz a végénMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
rocket
nagyúr
Ugynezki a 20/10-es csomagbol 50/25-os lett, a speedtest.net 55/30-at mutat, de a 20/10 is volt 23/12 korul volt
6.5MB/s a letoltes ftp.fsn.hu-rol
[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
ACE-
addikt
válasz belabacsi698 #17088 üzenetére
Az ilyen apró betűs dolgokat is szerepeltetni kell a reklámban, különben bírságot kap, szóval ezek a sebességek szerintem nem hálózaton belülre vonatkoznak, de nem is értem honnan vetted ezt?
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
ACE-
addikt
válasz csernak75 #17089 üzenetére
És mintha már át is beszéltük volna ezt, hogy alapban a sávszél emelés nem fog jelentős forgalmat generálni. Esetleg csúcsidőben a max. sebesség fog változni, de az sem 4-szeresége, hogy a 40G ne bírja ki...
[ Szerkesztve ]
-
LSL1337
őstag
A digi honlapján a gigabit-es reklámnál egy szóval nem írják hogy hálóaton belül kívül, és ha jól tudom eddig se volt ilyesmi, szóval sanszos hogy ezután sem lesz
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
románoknak nincs annyi nemzetközi sáv mint nekünk úgy tudom...
hozzánk sok nagy európai hálózatüzemeltetőnek van közvetlen kapcsolata még a BIX felé is
meg a nagy szolgáltatók felé is, gondolj csak bele ott a UPC aki fél európában van
ott a Telekom akinek DT az anyacége míg a DIGI román.
szóval nálunk jobb lehet a helyzet hálózaton kívülre mint nekik.
sajna nem tudom hol lehet megnézni mert minden cég üzleti titokként tartja számon hogy Frankfurt Amsterdam meg a többi nagy csomópont felé mekkora nemzetközi kapacitásuk van de ezek több 10 gigabitek szoktak lenni. plusz mellé vannak még egyéb szolgáltatók is akik meg jönnek a BIX felévalaki szagértő majd ezt elmondja
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
szili.tamas1
senior tag
válasz belabacsi698 #17084 üzenetére
Jaaa az mas.
A tobbi csomagrol lehet tudni valamit vagy eddig semmi?
Edit: ilyen 100/30 korulibe szivesen beneveznek.[ Szerkesztve ]
Nem a méret a lényeg, hanem hogy jó nagy legyen.
-
belabacsi698
csendes tag
válasz szili.tamas1 #17083 üzenetére
a garantáltat hálózaton belülre vállalja
-
Sonja
nagyúr
válasz LSL1337 #17080 üzenetére
Elméletileg itt is 100 lesz hálózaton belül, és 30 kívül. Bár, én ezt nem igazán értem, hogy mi az, hogy hálózaton belül/kívül?! Valaki elmagyarázná? Ha egy Cloudba akarok feltölteni (pl. Dropbox), akkor csak 30Mbit-tel tudok? Nem igazán értem.
(#17082) PeterPH: Áhh, akkor az mégse olyan jó, mint ahogy reméltem. Pont Cloud miatt gondoltam, hogy jobb lesz.
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
LSL1337
őstag
Amúgy sehol nem írták hogy hálozaton belül kívül eltérne a feltöltés, szóval lehet jobban járunk mint a románok, és 100-as uploadot kapunk, kíváncsi leszek milyen nemzetközivel.
100-as feltöltés 5000 környékén, ezt seedserver hostolásból is ki lehet termelni
-
Flashget
félisten
válasz belabacsi698 #17072 üzenetére
engem a 200-500 érdekelne csak 100-as feltöltéssel
Realme GT Master Edition
-
Vodar
senior tag
Nem tudom volt-e már, egy másik fórumból másolom:
"Megérdeklődtük. Akinél telefon van bekötve, ott új kábelt húznak be.
15-től lehet igényelni, de minden esetben kimennek ellenőrizni a technikai feltételeket. A hűség megkötése meglévő ügyfelekre nem vonatkozik, anélkül 6700 lesz az 1000-es csomag (a kisebbek nem tudom mennyibe fognak kerülni)." -
worxland
addikt
No, én előzetesen megrendeltem - a már meglévő előfizetésnél újrakötendő hűségről még nem tudott a hölgy mondani semmit - azt ígérte, hogy a kollégái visszahívnak (nem lenne rossz, ha csak egy ezrest kellene rádobnom a jelenlegire, és nem hármat).
Mondjuk a routerem majd lehet cserélni, mert 130-150 megabitet tud csak WAN-LAN-banbelabacsi698 (#17074): úgy legyen.
[ Módosította: radi8tor ]
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
g0dl
addikt
A digi piacra lépésekor látta, hogy a hazai fogyasztó mennyire árérzékeny különösen, hogy talán most oszlik csak a köd egy válság után, ezért ésszerűtlen lenne a legolcsóbb csomag árát emelni.
Engem is az érdekel mi lesz 80- és 1000 között, illetve a jelenlegi csomagokat emelik-e, vagy egy új csomagra kell váltani.És pl. hűséggel lehet-e?
-
-
Flashget
félisten
válasz belabacsi698 #17061 üzenetére
A DIGINet 1000 csomag hűség nélkül is elérhető lesz majd, 6700,- Ft lesz a havi előfizetési díja.
Üdvözlettel,
DIGIRealme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
válasz TeeJay #17068 üzenetére
tányérostévével is anno majd a lan ár/sebesség aránnyal olyan áron jött ki a digi amitől az UPC és T vezetői hátast dobtak
nem tartok attól, hogy brutál áron akarna kijönni..ez egy hosszú üzleti árharc ami már tart 7 éve és a másik kivéreztetése a cél...Realme GT Master Edition
-
TeeJay
félisten
válasz PeterPH #17065 üzenetére
az a baj hogy 2700-as áron meg nem hiszem hogy megadják a 100/x megabitet
bár ne legyen igazam de érted van 500ezer panel lakás Magyaországon
ha csak a felében van DIGI netelőfizető akkor is 250ezer usernek indulna változatlan áron 5x annyi sebességről, a hálózatot meg miből fogják fejleszteni hozzá?arról nem beszélve hogy aki most 80/25 megabiten van és fizet 4700-at az azonnal módosítani akarna 2700 forintra mert így is többet kapna sebességben... az igencsak nagy pénzkiesés ám...
szóval inkább legyen a 4 új csomagból a legalsó 1ezerrel drágább de 100/x megabites mint változatlan áron 20/10Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Flashget
félisten
azért jó, hogy nem Te vagy a marketinges mert ilyen áraknál nem váltanék
mindegyikből -1K min.esetleg nem T-s ügynök vagy?
Realme GT Master Edition
-
TeeJay
félisten
hidd el ha 2ezer lenne a különbözet a csomagok között akkor is váltana 1000megabitre akinek annyi kell
megtehetné DIGI hogy 3-5-7-9ezerre árazza be a csomagokat és kész
cserébe így is böszme sebességet ad potom pénzért
4csomagtól több nem lesz
100-200-500-1000
3700-4700-5700-6700-as listaár tűnik reálisnak
a mostani csomagok meg majd szép lassan kikopnak
DIGI is jól jár mert a mostani legkisebb 2700-as csomag helyett 1ezerrel többet szedhet be
meg a user is jól jár mert a mostani 20/10 helyett legalább 100/x megabitet kapMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
PeterPH
senior tag
És már meg is emelted a gigás net árát egy ezressel...
-
belabacsi698
csendes tag
ez az 1000-es csak arra jó, hogy a upc-t lehessen fricskázni vele
(digi garantált több, mint a upc igérete, listaáron is olcsóbb így nincs hűségidő és LÉTEZIK MÉG a upc-nél a havi forgalmi korlát vagy azt már sikerült eltörölniük? 300 vagy 500g volt havonta?)tömegek nem fognak az 1000-s felé elmozdulni, hiszen hdd, router és egyéb szűk keresztmetszetek miatt jelenleg nem tömegigény (legálisan streamelni se nagyon lehet sehonnan hd-t vagy 4k-t hogy kelljen ekkora sávszél)
ezért én még bízom egy 500-as vagy 200-as csomagban, s ha én lettem volna a marketinges akkor tuti azt csináltam volna, hogy kivezetem a 20/10-t és így kalkulálok árakkal, illetve sebességgel
40/20 - 2700
80/40 - 3700
100/50 - 4700
200/100 - 5700
500/100 - 6700
1000/100 - 7700ezeken az árakon lehet hogy többen mozdulnának meg a 200-as vagy 500-as csomag felé...
de mivel nem én vagyok a marketinges, így várom a 15-i meglepetést
-
oba
addikt
válasz Flashget #17057 üzenetére
ahol most lakunk ott nincs más csak UPC... vagyis hát van, de azok még rosszabbak...
nem tudom kell e nekem az 1000mbit amúgy augusztus közepén lesz majd aktuális a dolog, akkor lesz a költözés... addig úgy is várok és megvárom mi lesz a dologból de több mint valószínű hogy nem kell nekem ennyire gyors csomag a 80/25 az szerintem bőven elég...vagy a többi csomag sebessége is nőni fog?
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
Flashget
félisten
Jelenleg UPC netem van, igazából nincs vele nagyobb gondom.
óó dehogy nem.. az ár/sebesség/kötelező hűségi mutató
viszont mint új digis ügyfél én megcéloznám a helyedben ezt ill. megvárnám ezt a július 15-öt mit lehet kötni pontosan 1 gigás nettel.
Realme GT Master Edition
-
oba
addikt
köszi srácok, most azért kicsit megnyugodtam
elég nekem bőven a 80mbites net, szóval marad akkor a jelenlegi routerKézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
oba
addikt
Hey!
Jelenleg UPC netem van, igazából nincs vele nagyobb gondom. De költözni fogunk, X. kerület, nem panel hanem tégla társasház... de van digi nagysebességű net, tv, telefon. És elég kedvező az ára. A kérdésem az lenne, hogy mennyire jó ez a net? A lag nem igazán érdekel olyan szempontból, hogy játszani nem fogok. Böngészés és torrentezés az persze lenne. Mennyire stabil, mennyire hozza a sebességet, szokott e lenni belassulás egyes napszakokban? Valami egyéb probléma van vele esetleg? Tudom ezek nagyon általános kérdések, de azért egy-két hosszabb távú tapasztalatot meghallgatnék szívesen.
Köszi előre is!
szerk.: illetve van nekem egy TP-LINK TL-WR841ND routerem, ezzel van valakinek esetleg tapasztalata? Jó lesz ez nekem digi nethez vagy vegyek majd másikat?
[ Szerkesztve ]
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
TeeJay
félisten
válasz LSL1337 #17048 üzenetére
DIGI-nél PPPoE hitelesítés van nem DHCP mint UPC-nél
így muszáj lesz egy ezköz ami tud PPPoE-t máskülönben egyáltalán nem lesz netkapcsolat
routerek tudják, switch fronton nem vagyok képbe
gép megint csak tudja tárcsázó program van XP óta mindbeMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
LSL1337
őstag
válasz proradeon #17045 üzenetére
nyilván a 2.ra gondolok, de akkor miért a PC routeol?
nem a switch?azt hittem sima LAN, és nem kell ADSL módra PPOE loginolni, csak bedugom és jön (UPCm van most)
azért hogy legyen wifi, mobilra tabletre laptopra
vagy itt mindenkinek egy gigabit-es NIC a teljes háztartás internetigénye?[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
válasz kristoof92 #17046 üzenetére
Lan netnek hívja az ftth hálózatot is az oldaluk szval ne beszéljünk marhaságot
-
őstag
válasz LSL1337 #17037 üzenetére
Próbálom kibogarászni, hogy pontosan mit is akarsz megvalósítani.
1. variáció: Router WAN port-jába megy Digi UTP, egyik LAN port pedig össze van kötve egy switch LAN port-jával, amire a gép is csatlakozik. Ez egy működő megoldás, és nyilván annyi jön át a gigabites kapcsolatból, amennyit a router NAT-olni képes.
2. variáció: Switch LAN port-ját összekötöd a géped LAN port-jával, switch másik LAN port-ját Digi UTP-vel, egy másik LAN port-ját pedig egy router-rel, és gépről auth-olsz PPPoE-val. Ez esetben nyilván a gép route-ol, ami nagy eséllyel tudja NAT-olni a teljes valós gigabites sávszélességet (~910 mbps). Csak azt nem értem, minek a router? DHCP szervernek? Minek DHCP szerver, ha a switch-re csatlakozó többi kliensen nincsen net?
Kérlek fejtsd ki pontosabban, érthetőbben, hogy mit is szeretnél.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
TeeJay
félisten
válasz kristoof92 #17043 üzenetére
FTTB+LAN nem is lesz paneleken meg társasházakon kívül
ahol te vagy DIGI-s ott lehet már optikás FTTH hálózat van de ahogy hallom ott elég sűrűn van az hogy behúzzák a kábeleket és majd eladják valakinek hogy üzemeltessen rajta.a paneles net meg kiderül mi alapján bővítenek
-
g0dl
addikt
válasz kristoof92 #17040 üzenetére
Kizárólag olyan helyen lesz gigás net,ahol eddig nem volt, ugyanis eddig sehol sem volt.
Hogy hol mikorra lesz az szerintem attól is függ, hogy hányan kérik. Gondolom ha egy switch cserével 5 ügyfél igenyeit elégítik ki, akkor azt előbbre sorolják annál, ahol csak egy kósza vevő lenne.Amiről nem nagyon van szó, az a 80Mbps és 1000Mbps közti csomagok. Két héten belül kiderül.
-
Flashget
félisten
válasz kristoof92 #17040 üzenetére
0-2 éven belül bármi lehet..türelem és türelem..
Realme GT Master Edition
-
kristoof92
tag
ki mit gondol, van rá esély, hogy olyan területen is lesz gigás net, ahol eddig nem volt, DE néhány hete dolgoztak valamit az utcai elosztón?
-
Flashget
félisten
válasz belabacsi698 #17034 üzenetére
ez a lényeg HA normálisak, de sajna nálunk nem..rendszerváltás után akkora lett a jövés, menés, hogy régiek alig maradtunk..sok lakás lett albi és kurvára leszarják, hogy csütörtök hajnali 2-3 óra van, vannak akik dolgozni mennek reggel, ők beszipkáznak piából és buliznak..hogy miért nem lehet péntek este vagy szombaton? passz pedig ott vannak akkor is.
meg vannak olyan idióták, hogy szétveri a fűtés csövet ha 3 emelettel feljebb valaki elfingja magát, mert a füle az évtizedek alatt annyira rásimult a falra, hogy mindent meg hal márRealme GT Master Edition
-
LSL1337
őstag
válasz TeeJay #17035 üzenetére
Nem tudom, mert Digi, miért kell egyből panelra gondolni, a kettő nem kölcsönösen exklúzív.
Én is IX. kerületben lakom, nyitott ajtó, se kocsi se villamos zaj, 2 óránként 1-1 repülő, de egyáltalán nem zavar, kis város feeling. itt is vannak belső zöld udvarok, és a metró is közel van.Amúgy WAN to LAN témában, az a megoldás nem játszik hogy az asztali gépet switch-el kötöm DIGI-re, és a switchen lesz a router is.
Ilyenkor a router a DHCP rendszer, port forward milyen lenne?
Vagy egy átlag switch ugyan úgy 800-900-at forwardol?
Nem mintha kevés lenne/torrent leakasztaná.
3 éve 120MBit-en vagyok, és nem megy minden dolog 10MB fölé, pláne a külföldi oldalak nem fognak gigabitet kiakasztani.
tippek? -
TeeJay
félisten
válasz Flashget #17031 üzenetére
bizonyos esetben jobb lakni itt! én 9. kerületből költöztem ki újépítésűből első emeletről, és az utca zaja folyton bejött, a villamos nyikorgás csattogás főleg, de még az épületet is remegtette a mester utcában
persze ott közel volt a belváros de a levegő is full fekete szmogos volt...
netből UPC Fiber power meg Telekom ADSL így értelem szerűen UPC-s voltamősszel kijöttem 18. kerületbe panelba csajomhoz
oké hogy panel de négyzetméterre ugyanakkora, 4. emelet, csönd van, környék tele van fákkal, nincs villamos meg semmi féle csattogó jármű, és jobb a szellőzés is meg nem döglünk meg mivel kevesebb a beton jóval.
oké a panel élet kicsit másabb de nekem cseppet sem zavaró
netből meg van DIGI olcsón és lehet tolni anélkül hogy hívogatnának hogy jajj túl sok az adatforgalom ajánlhatunk-e drágább havidíjért valóban korlátlan csomagot...Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz solyomferi #17025 üzenetére
100megabites csomag már smafu?
esetleg 200 vagy 500megabites? az már semmire se lesz jó csak a gigabites ugye?
de nagy gondban lesznek itt sokan Istenem
nekem WR841ND V7 routerem van és nem tervezném cserélni így max 100megabites csomagra váltanék és amit elbír belőle annyi doszt elég leszMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz proradeon #17017 üzenetére
Köszi a segitséget már meg is rendeltem a TL-WDR4300-at.
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." "Két dolog határoz meg téged: A türelmed amikor nincs semmid, és a viselkedésed mikor megvan mindened."
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz solyomferi #17020 üzenetére
Ha ennek lehet hinni, 2-300Mbps körül.
Engem inkabb az kezd el zavarni hogy WDR3600 csak gyári firmware-rel tudja a hardveres NAT-ot , így ugrik az Openwrt opció.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
őstag
válasz TeeJay #17018 üzenetére
Persze, csak az a baj, hogy ez nálam is "jó lenne" kategória.
Meg hát ugyebár nekünk az lenne az érdekes, hogy PPPoE-val mennyit tudnak NAT-olni, mert az nem feltétlenül egyenlő a szimpla WAN to LAN throughput-tal. És azt nem tudom, hogy PPPoE-val hogy lehetne erről releváns tesztet készíteni.Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
TeeJay
félisten
-
őstag
válasz Jackie_Chan #17010 üzenetére
A választ megkaptad TeeJay fórumtárstól. Annyival kiegészíteném, hogy a tesztek alapján az Archer C7 "csak" ~850 mbps-ot képes NAT-olni, míg a TL-WDR4300 a gigabites kapcsolat teljes hasznos sávszélességét, azaz 910 mbps-ot. Így ha nem szeretnéd, hogy a router egy esetleges szűk keresztmetszet jelentsen, akkor inkább a TL-WDR4300 ajánlott.
-
Flashget
félisten
Kedves DIGI! A DIGINET 1000-et meg lehet majd rendelni úgy 2 év hűségnyilatkozattal, hogy nem OKOS csomagunk van? Várom válaszukat!
Egyelőre még nem véglegesek a konstrukciók, így kérdésedre pontos választ csak július 15-e után tudunk adni, addig is szíves türelmedet kérjük.
Üdvözlettel:
DIGIRealme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
válasz belabacsi698 #17009 üzenetére
vargalex fw-el kilehet hozni belőle a 200-at.
a gyári fw kicsit kaka hozzá.Realme GT Master Edition
-
TeeJay
félisten
válasz Jackie_Chan #17010 üzenetére
az AC wifi-vel...
jelenleg a 1043ND V2.x és a WDR3600 bőven elég bárkinek
esetleg a WDR4300 de ott is max a több antennás több MIMO-s wifi van, semmi egyéb extra.
nekem pl 5GHz sem kell csak legalább 300-as 2x2:2 N-es Wifi és azt a 1043ND V2 simán tudja
ilyen DIGI netet úgyis LAN-on használ a hozzáértő userNorbi : köszönjük, kb. évek óta tudja mindenki hogy a DIGI paneles hálózata FTTB és hogy miként működik...
[ Szerkesztve ]
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz proradeon #17005 üzenetére
Érdemes a TP-LINK TL-AC1750 - Archer C7 -ra plusz pénzt áldozni a 4300assal szemben???Nem világos számomra mivel kapok többet.
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." "Két dolog határoz meg téged: A türelmed amikor nincs semmid, és a viselkedésed mikor megvan mindened."
-
TeeJay
félisten
válasz proradeon #17003 üzenetére
na de a listán amit a TP-Link oldalról linkeltem
ott a WAN to LAN throughput 940megabit az mi ha nem NAT-olás?
DHCP-ben tol annyit, értelem szerűen PPPoE picit kevesebb és a 1043ND V2.x-nél valamiért alacsonyabb, erre mondtam hogy lehet FW csiszolásra szorul még mert erősebb újabb a SOC benne, nehogy már kevesebbe tudjon áttolniMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
ACE-
addikt
Én e-mailben tettem fel kérdést az új csomagokkal kapcsolatban, nekem azt mondták hogy nincsenek, csak a régiek, és majd szólnak ha lesz... nem futott még az infó végig minden ÜFSZ-oson vagy mivan?
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz proradeon #17005 üzenetére
Köszi a választ. Akkor muszály eladnom bakker.
-
őstag
válasz Jackie_Chan #17004 üzenetére
A TL-WR1043ND v1.1 max. ~120-150 mbps-ot tud NAT-olni. Ez már nagyon kevés a gigabites csomaghoz. Mindenképp cserélni kell hozzá.
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz TeeJay #17002 üzenetére
Ha az én 1043-asom V1.1 azt meg lehet csinálni,hogy jó legyen??
-
őstag
válasz TeeJay #17002 üzenetére
Igen, TL-WDR3600, a TL-WDR4300 és az Asus RT-65U ajánlott a megfizethető árkategóriában a gigabites digi csomaghoz. A TL-WR1043ND v2-t egyelőre én nem szoktam ajánlani ehhez a csomaghoz, mindaddig, amíg a TP-Link nem javítja az FW hibát, ami okozza azt, hogy "csak" 800 mbps-t tud NAT-olni (már ha FW hiba okozza...).
Viszont egyáltalán nem biztos, hogy FW okozza a jelenséget. Egy csomó csúcskategóriás router sem képes NAT-olni a 910 mbps-ot. Ott a TP-Link Archer C7, az Asus RT-AC66U, az RT-N56U, az RT-AC56U, sőt, az RT-AC68U is csak 800 mbps körüli sávszélességet képes NAT-olni. Ezért írtam, hogy alaposan nézzen utána mindenki, aki a tejes sávszélességet ki akarja majd használni.
-
TeeJay
félisten
válasz proradeon #17001 üzenetére
TP-Link 1043ND V2.x, WDR3600 meg WDR4300 illetve ami ezektől újabb gigabites az mind megfelelő választás lesz. valamiért itt a listán a 1043ND V2.x PPPoE alatt picit lassabb de szerintem csak valami FW bug lesz mert erősebb benne a SOC mint a 3600-ban az meg jobban teljesít
-
őstag
válasz wwenigma #17000 üzenetére
Valójában inkább 910-920 mbps körül alakul a hasznos sávszélesség. Tehát nem árt utánanézni, utánakérdezni (Milyen router-t? topic), hogy mely router-ek képesek ezen sebesség NAT-olására, mert sok csúcskategóriás, HW NAT képes router is "csak" 800 mbps körül képes NAT-olni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen házat vegyek?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Interactive Brokers társalgó
- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Építő/felújító topik
- LEGO klub
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Teclast Mini PC/ 12. gen. processzor/16GB/512GB
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3060 Ti / 16GB 3200MHz / B550 / 512GB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest