Új hozzászólás Aktív témák

  • igazánamatőr

    csendes tag

    Bekötötték a DIGI-sek a netet a mai napon :) ! Bejött a lakásba az optikai kábel, s itt egy ZTE optikai terminál csatlakozik UTP kábelen a géphez. A speedtesten 90/25 Mb/s sebesség mérhető, hazai szerver pinggel. /Valós sebességként is megvolt a 10 MB/s körüli letöltési sebesség/. A router - kérdésben még tovább informálódom, de köszönök minden tippet a hozzászólóknak!
    Egy kérdés viszont felmerült bennem, lehet Ti tudjátok rá a választ:
    Az eddigi ADSL-m is meghagytam backupnak, a DIGI lenne a használt main kapcsolat.
    Gigabyte EP45-DS3 alaplapomon 2 hálókártya található, egyikre az ADSL modemből jövő UTP-t, másikra a ZTE kábelét csatlakoztattam. Nem akarom egyszerre a két hálózatot "összeadottan" (teaming) használni, külön - külön szerettem volna, ha beléphetek szükség esetén erre, vagy arra a szolgáltatói hálózatra.
    Az ADSL-lel nincs is gond, ha az Invitel kapcsolatot indítom, megy rendesen, függetlenül attól, hogy a DIGI terminálja a másik hálókártyán figyel. DIGI hálózatom viszont csak akkor van, ha eltávolítom (áramtalanítom, kihúzom a hálókártya portról) az ADSL modemet. Mi a probléma? "Ütközik" valami? Ha igen, mi az, ami az ADSL kapcsolatnál nem gond DIGI-nél meg igen? A DIGI kapcsolat beállításakor kézzel állítottam be a kapcsolatot, "Kapcsolódás felhasználónevet és jelszót igénylő szélessávú kapcsolat segítségével - opcióval. (Ez a DIGI setup előírása.) Nem megoldható amit szeretnék, vagy béna vagyok?

Új hozzászólás Aktív témák