-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
Caesarion #10448 üzenetére
Szia.
Szerintem is érdemes. Nekem is a top net van, és letöltési sebességben bőven többet tud, mint 80Mbit. Torrent általában 10-10,5Mb/s -el jön itt nálunk. A feltöltés meg a maximális sebesség közelében van mindig. Szóval csak jól járhatsz vele.
Én amióta megalakult itt a Digi(3 éve), azóta tőlük rendelem az internetet és a TV-t is. Nem volt még problémám, kopp-kopp. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Caesarion #10448 üzenetére
Szerintem érdemes. Nekem lehetőségem lett volna UPC-t beköttetni, de Isten óvjon attól engem, hogy beengedem őket a házba. Nem mondom, hogy DIGI 100% rendelkezésre állást ad, de hallottam én már cifra dolgokat is UPC-től.
A két cég hozzáállása merőben különbözik egymástól.
Ha kábelTV-t és telefont is kérsz DIGI-től, akkor még olcsóbb lesz a rezsid. -
Caesarion
aktív tag
hi all
(ide irányítottak, hát itt vagyok
Elolvastam az utolsó 200 bejegyzést júliustól fölfelé, s amint látom D!Gikábel kapott hideget-meleget vegyesen, föleg attól függöen, hogy "hol lakik" az ember. A havi júpiszi-számla készhez vételétöl szerzett erős felindulásomban végignéztem a lehetőségeket, és mivel a házba (Bp, XI ker, Fehérvári út) be van kötve a digi, így felmerült, hogy egy
jú-pí-szí Gold 60/6os otthagyjak és egy DiG!-TopNet 80/25-re váltsak, s némi kajapénz is marad a zsebemben. A digi szolgáltatót nem ismerem, a legendáikat nem hallottam mert nem figyeltem ilyenre: ergo új vagyok ilyen téren. Ha jú-pí-szí.-töl csak úgy simán ki lehetne jelentkezni és váltani erre, akkor még vállalnám is a kockázatot, hogy kitapasztaljam VALÓBAN leadja-e a digi a 80/25-öt, (... mi ez a "garantált 8/2 ?...) de nagy visszatartó erö az hogy ha jú-pi-szi.-töl kijelentkezem akkor 3 hónapon belül kedvezményesen nem tudok visszajelentkezni. nem-kedvezményesen tudok ugyan de horror-áron, illetve van csomag-átadási meg valami felfüggesztési-lefagyastási opció is, de gyakorlatilag elveszíteném vele azt a pénzt amit a szolgáltatóváltástól várok ...
Szóval a tisztelt nagyérdemű közönségtöl szeretnék lehetőleg minimum két meggyözö hozzászólásokat kérni, ha pont a fehérvári útról, akkor az már hab a sütin, ... hogy érdemes volna-e júpiszi 60/6-ot feladni egy Digi 80/25-ért? danke sün
-
Dot
őstag
Azt meg lehet valahol nézni, hogy melyik szolgáltató milyen IP tartományokat birtokol?
-
Mi a franc történik az upload sebesség!
Legalább van szolgáltatás...
-
VGYke
addikt
válasz
radi8tor #10441 üzenetére
Igazad is lehet, de 2009 év végén reklamáltam, mert tényleg nem voltak jók a sebességeim a Digi mérőkéjével és Speedtest.net-el sem. Pl. néha egy e-mailt sem tudtam letölteni, mert időtúllépés miatt megállt a levelező... -ha jól emlékszem. Reklamáltam, semmi. Aztán amikor megúntam, írtam a Hírközlési Felügyeletnek vagy kiknek. Persze időközben rendbejött a kapcsolat, de azért jelentkezett egy srác, hogy jött mérni. Egy kérése volt, hogy ne wifizzünk (mert nincs a lakásban kiépítve drót), hanem dugjuk össze a routerrel UTP-n a gépet. Mondtam hogy felesleges, mert amikor rossz volt, UTP-n és wifin is rossz volt. Erre mértünk mindkettőn. És a speedtest.neten! Kérdeztem is, miért nem a Digi mérőkéjét használjuk, erre azt mondta hogy az nem megbízható. Azokat az értékeket írta a jegyzőkönyvbe amit a speedtest.net mért, én meg aláírtam.
Volt egy vicces dolog: a kb. 10m-es UTP-n rendre kisebb sebességek jöttek ki, mint Wifin, de akkorra már a hibát elhárították, tehát minden mérés megfelelt. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szinci #10438 üzenetére
Sok helyen van mérő.
Az oldalon ez áll FAQ-nál:
Internet hibajelenségek
LAN (PPPoE) internet kapcsolat:
4., Lassú az internetes kapcsolat:
Ha lassúnak találja a kapcsolódási sebességet, akkor ellenőrizheti a http://speedtest.digikabel.hu sebesség mérő oldalon. Ha az oldalon mért értékek a szerződésben lévő sebességnek megfelelnek, akkor ellenőrizze a számítógépet víruskeresővel. Ha nem akkor, jelezze ügyfélszolgálatunknálNekem (TOPnet) ennyi lett:
Lefele 9 MB/sec-el jött.
Felfelé:
Eltelt idő: 00:02:09
Sebesség: 3175 Kbytes/Sec. -
szinci
csendes tag
Nekem azt mondta a telefonos kisasszony, lépjek ide be, mérjem meg a sebességet, küldjem be, és aztán majd intézkednek! De hol van tt a mérő? mondja már meg valaki .
-
törölt tag
Na ez érdekes,visszaraktam az egyik régebbi routerem,amivel gyakran szakadozott a net,azzal megy a google map simán,viszont mostmár a másik routerrel is megy
meg pl a http://www.gpsies.com működik.Érdekes...
-
törölt tag
válasz
BullZeye #10429 üzenetére
Köszi! https-el tényleg működik!Na legalább ez is valami
Viszont pl a bikemaps.net ,és a gpsies.com már sajnos nemsfdrakex :Nem,mert 3 gépen is próbáltam,és egyiken se jó...
Amúgy ezt a google is tudja hogy valami nem jó digivel,vagy ez valószínűleg így is fog maradni?Lehet tudni valamit?Köszi!
Ja és lehet hogy másik routerrel menne? -
gergőőőőő
csendes tag
Ismerős nem hinném, hogy hülye a gépekhez, mert programozó, szóval úgy ahogy ért a gépekhez
Mellékesen nálam nincs router. Meg érdekes, hogy 100 méterrel odébb is ez a probléma
Írtam FB-n a digisekhez és mondták, hogy javítják a problémát
Meg eddig nem volt ilyen problémám? Most lassan 2 órája nem dobott le, ami nagy szó
-
törölt tag
Sziasztok!
Az lehet a digi hibája,hogy nem megy a google map?Már több hete hogy nem jön be a térkép,vagy ha be is jön a kezdő oldal,akkor nem tudok a térképen mozogni,csak tölt és tölt és ennyi.3 gép is van itthon és egyiken se jó.Gondolom a router nem lehet gond,nem?
És nem csak a google map,hanem más térképes oldal sem működik(bikemap.net,gpsies.com)az oldal maga bejön,de a térkép rész nem működik.Ötlet?
Köszi!
Ja viszont pl a google earth meg megy,azzal nincs gond... -
gergőőőőő
csendes tag
Sziasztok. Nekem másfél napja haldoklik a netem. Ismerősnél is többször elment. Éjszakánként piszkálják valószínűleg, mert ma 5 órán keresztül nem volt semmi. Fél 4kor jött meg a net
Tegnap előtt is kimaradt 4 óra. Jó lenne, hogyha a fiúk most már valamit csinálnának, mert így nem leszünk jóban... Egyébként Újpestről van szó.
-
Márton
nagyúr
Én ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy a Digié az egyetlen számla
a sok közül, amit mindig örömmel adok fel :-) -
nmemlekszem
csendes tag
Nem tudom, még nem volt ilyenben részem. Jelen pillanatban igen, mert amikor bent voltam akkor sem nagyon értem rá, így kifizettem a kért hónapot + az aktuálist ami ma lett volna esedékes csak.
Lassabb nem volt, egyáltalán nem volt net 1.5 napig (azért is kérdeztem a csajtól, hogy milyen korlátozás az amikor semmi nincs), de tv több mint 1 hétig.
Amikor utoljára telefonáltam akkor mondta a csaj, hogy személyesen kell kérnem a jóváírást.., azért érdekes, hogy majd mindegyik mást mondott, de most olvasom az ÁFSZ-t, elvileg 30nap lejárt tartozásnak kell lennie, ami nálam nem volt meg ha jól értelmezem, rosszabb esetben is csak 13. Mindegy a héten bemegyek, hogy most akkor mi is van.edit: mármint elmaradásként a számlán max az szerepelt amit előző hónapban már fizettem, de oda még rákerült.
-
Vodar
senior tag
válasz
nmemlekszem #10417 üzenetére
Azt is kifizetted, amikor nem volt neted, vagy lassabb volt? Én ezekre az időszakokra kevesebbet fizetek, mindig levonják a köv. számlából.
-
nmemlekszem
csendes tag
válasz
rocket #10414 üzenetére
elseje a határidő, 13.-án lekapcsolnak mindent, azaz nem 1 hónapot csúsztam, 12 napot
10.-ig szoktam rendezni mindig, most nem volt időm bemenni, posta meg...5k +-ért elvárnám, hogy élvezzek egy kis prioritást és mivel kifizettem azokra a napokra is amikor nem kaptam semmit...
Az érdekes az, hogy 3-4 éve vagyok náluk és mindig így fizettem eddig nem volt baj, most hirtelen kellett az a +5k vagy nem értem, nem maradoztam el több hónapot sose...ÁFSZ-ben úgy rémlik 72óra van, de azt is túllépték, nem is az a pár-száz forint, de azé nehogy-már...
-
McLaca
őstag
Én azt nem értem, hogy mint a legolcsóbb szolgáltató, hogy lehet mégis több havi tartozást felhalmozni a diginél... Radikális és szemét vagyok, ha azt mondom, akinek még erre sincs pénze, az ne akarjon kábel tv-t nézni és netezni?
Nem, én sem keresek több százezret, de ezt a kis luxust kispórolom könnyedén.Üdv!
-
rocket
nagyúr
válasz
nmemlekszem #10413 üzenetére
Idoben kell fizetni, es akkor ilyen nem fordulhat elo.
Az meg, hogy nem elvez prioritast egy olyan ugyfel ujra bekotesnel akit tartozas miatt kapcsoltak ki nem meglepo.ÁSZF-et olvasd el azert mielott bemesz, ujra bekotesnek is van biztos valamilyen hatarideje, es nem masnap ugranak.
#10409: Erre aztan nagyon buszke lehetsz.
Remelem akkor is igy fogsz rohogni amikor majd kikapcsoljak. -
nmemlekszem
csendes tag
Hm, nekem most 13.-án lőttek le 1.5 hó tartozás miatt (ami igazából 2 hét) mondván, hogy szigorították... + 5000 ért kapcsolták vissza. Most megyek be jóváírást kérni, mert azért ki tudtak mászni, hogy lekapcsolják, de a TV-t csak 1 hétre rá dugták vissza, 3. bejelentés után. A felhasználónevem sem volt aktív amikor hazaértem este, azé is majd 1000et lepofáztam telefonon.
De akkor úgy néz ki csak engem szeretnek ennyire. -
McLaca
őstag
válasz
radi8tor #10408 üzenetére
Valószínűleg ott sem mindenkinek egyszerre készül a számla, hanem ütemezve, így van, akinek hó vége az esedékesség. Viszont azt hiszem, CSBM-eseknek mindig 15-e. Legalábbis nekünk az, és CSBM van. A francnak sincs kedve szórakozni az utalással, vagy postára szaladgálni a csekkel.
Persze a következő számla mindig elkészül 15-e előtt, így az egyenleg rajta mindig az előző havi számlát is tartalmazza (mint egyenleg, és nem mint tartozás), de ez így normális, hisz' amikor készül az új, még az előzőt nem vonták le.
Vodar#10409: és ez érdem, vagy értékelendő dolog?
Üdv!
-
VGYke
addikt
válasz
A_ScHuLcZ #10405 üzenetére
Illik, de nem lőnek vele. 2009. november óta fizetek elő. Én csekket kapok, de interneten utalom. Van úgy hogy elfelejtem, aztán amikor jön a köv. havi csekk (15-én?) látom hogy nincs befizetve az előző havi, akkor kettőt utalok: 1 késedelem 1 előre fizetés:1:1. Nem volt még problémám vagy 28Ft 40 fillér késedelmi kamat. Olyan volt már, hogy postai csekk jön én meg a számlájukra utalom internet-bankon és írtak plusz levelet hogy tartozom, de a levélírás dátuma előtt már elutaltam. Köv. számlán rajta volt a plusz levél költsége pár száz Ft. Na ezt a pár százast csak brahiból, meg persze azért mert igazam volt, e-mail-ben megreklamáltam, következő számlában ugyan érvényesítették (levonták), de aztán visszavonták (visszakaptam).
Kopp-kopp, eddig nem volt az elsejével (meg elmúltával) gondom. -
A_ScHuLcZ
addikt
Mennyire kell komolyan venni azt, hogy elsejéig be kell fizetni a csekket? Csak azért kérdem, mert most fogjuk először fizetni, és 2-án kapok fizut.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! A Digi tényleg nem korlátozza a torrentet, úgy mint az UPC? Nem vagyok nagy letöltő, de még pár hónapja 1dvd anyag lecsusszant pár óra alatt, most 6-100kB/s a sebességem. Érdekes az hogy a most elindított letöltés indult 1MB/s környékéről, aztán 2-3 perc alatt visszament átlag 100-ra.
Egyébként a sebességek rendben vannak, most ennyi, és közben a másik gépen megy a letöltés. -
Vodar
senior tag
UPC-nél voltam lemondani egy rokonomnak a szolgáltatását, várakozás közben futtattam egy speedtestet a kihelyezett laptopon és ilyen eredményt kaptam: 8/1.2
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest