- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
JuliuS
tag
Üdv, segítséget kérnék én is dvb-c tuneres bluray felvevővel kapcsolatosan, hiszen a közelgő digitális átállás miatt nekem is ki kell találnom valami digitális rögzítési módot az eddig jó öreg analóg dvd-író helyettesítésére.
Nincs stb-m, jelenleg dvb-c tuneres Samsung lcd tévén nézem a digitális adásokat (a felvételhez használtam az analóg dvd-írót), és ehhez kellene egy hd-rögzítő. Láttam, hogy a Samsung és az LG is gyárt dvb-c tuneres, merevlemezes blu-ray playert, mintkettőnek van duplatuneres megoldása, ami néha hasznos lenne. Samsungból a BD-C, BD-D, BD-E sorozatok (persze a C végű verziók), LG-nél pedig a HR9xx széria tetszik (a legújabb szériák túl drágák), konkrétan ezekhez kapcsolódik a kérdésem, van-e valakinek tapasztalata, fognak-e ezek működni a Digivel? Vagy ami DVB-C tuneres, az garantáltan fog menni?
Kicsit off, de jelenthet bármi előnyt, ha tévé és a felvevő ugyanaz a márka? Vagy fordítva még jobb a kérdés, jelenthet-e bármi hátrányt, ha különböző?
-
klaczi
aktív tag
Rosszul jelezted a hibát.
Csak annyit kellett volna jelezned, hogy a tévéden szemcsés az adás.
Ne telefonálgass hanem írásban jelezd a honlapról. Felvételről ne is essék szó, attól minden szolgáltató kiütést kap.
Nálam az analóg adás is kristálytiszta mióta itt jártak és nem mellesleg a digitális adás is rendbejött.
Amennyiben a tévéden nem szemcsés akkor a másik kütyüd hulladék, vagy rosszul van behangolva. -
g0dl
addikt
-
roomi
tag
Lehet, h megvan a megoldás. Amit írtatok: humax STB-be pendr. arra felveszem az anyagot. A panasonic hdd s felvevőm tudja fogadni a pendr.-ot. Ezen azért léptem túl mert a múltkor nem tudtam filmet átmásolni a hdd re. Nem volt rá opció.
-
dh66e
veterán
válasz
Flashget #20091 üzenetére
Azért hidd el elég népszerűek,
az nso topicjait olvasgatva nagyon sokan ezért váltottak vagy másod forrásként köttették be a digit ahol t vagy upc van( vételi helytől függően kábelt vagy tányérost).
Olyan ez mint a Discovery(k) miatti elvándorlás a digitől elég szép számban. -
roomi
tag
válasz
digikábeles #20089 üzenetére
Köszönöm és Ziche nek is. bd=bluray . Úgy tudom kevés C tuneros van. Vagy csak volt?? Tudok ajánlani ilyent. Akkor már mindent tudjon
5.1 , 3D, BD, felvesz, lejátszik, hdd-s, Most akkor nagyot álmodtam?
-
Flashget
félisten
kézi BL
higgyétek el nem akkora a nézettsége ezeknek a sportoknak, mint ahogy azt sokan hiszik.
akik a digit választják azok közül kisebbségben vannak akik a Digisport miatt választják.
a fő szempont hogy a kábeltv+lan összesen mennyit fizetnek....több ismerősöm is elmondta miért váltott tréről digire egyik sem mondta a PL-t fő okként...és sokan vannak akik várják, hogy náluk is legyen digi "mert elég a lehúzós tré vagy UPC-ből"... -
zichie
senior tag
válasz
digikábeles #20089 üzenetére
... vagy egy olcsó dvb-c tuneres boxot, ami usb pendrive-ra vagy hdd-re vesz fel. A felvétel akár pc-n dvd-re vagy (hd esetében) bluray lemezre is írható.
-
Flashget
félisten
válasz
Ravenloft #20065 üzenetére
Arra meg, hogy miért olyan "hihetetlen" hogy HD adások jönnek csak "úgy", és nem kell érte külön fizetni, az a válaszom, hogy nem ez a megszokott itt kis hazánkban.
3 dologgal tud a Digi más szolgáltatóktól átcsábítani előfizetőket és jelenleg ebben verhetetlen
1. áraival
2. nincs kötelező hűség (olyan hűség léteztik amiért cserébe x hónapig kedvezményesen kapsz 3 féle szolgáltatást mint új ügyfél)
3. kábeltv esetén nem kell külön stb az SD és HD csatornákhoz ha a tv készülékben van mpeg4-es DVB-C tuner a HD miatt. (én ezt más szolgáltatók részéről szemét lehúzásnak tartom főleg arra leszek kiváncsi ha már náluk sem lesz analóg csatorna x év múlva, akkor is külön szedik a pénzt rá?)a digi nagy negatívuma az userekkel való 0 kommunikálása vagy félrevezető magyarázkodásai.
ennyi pénzért viszont fapados szolgáltatást kapsz. nincs videótár, visszatekerhető adás stb.
-
allfinanz
senior tag
Ha valakinek hiányzik a sok reklám...
Keresd a magyar hangsávot!Animal Planet
http://77.87.157.79:81/udp/233.169.3.20:1234Discovery Science
http://77.87.157.79:81/udp/233.169.3.17:1234Discovery World
http://77.87.157.79:81/udp/233.169.3.16:1234Investigation Discovery
http://77.87.157.79:81/udp/233.169.3.18:1234 -
roomi
tag
válasz
becsitibi #20081 üzenetére
Köszönöm, h próbáltok segíteni
A dvd felvevő hdmi(2.ra) vel megy fel a TV re. Nem csak a felvétel szemcsés. Ha mondjuk a HDMI 2 re állítom a tv bemenetet akkor a dvd felvevőn át látom a tv adást igaz más csatorna kiosztással. Bizony szemcsésen. Ma csináltam olyant, h a modemből jövő kábelt nem a hd box ba dugtam hanem egyből a dvd felvevőbe. Eredmény ugyanaz. Nem akarom elhinni, hogy ennyire szar legyen az analóg jel.
Ha pr-ra venném az engem érdekelő tv adásokat az sem lenne megoldás. A dvd felvevő fogadja a pr-ot, de nem tudom átvenni a HDD-re és ezáltal szerkeszteni pl. reklámot kivágni stb.
-
becsitibi
senior tag
Szeva!
Nálam is ketté van osztva a jel,eleinte szar volt,mert bénán raktam össze a coax kábelt a dugóra,megcsináltam úgy ahogy kell,és spóroltam vele 20 ezer forintot,amennyiért kijött volna egy kábelszerelő,és 10 perc alatt végzett volna vel,amiért én 26 órát dolgozok.Nekem egy kis külső hdd veszi fel az anyagot a samsung led tv-ről,az SD adás eleve szarúl néz ki /576i/ egy full hd tv-n,ezzel nem tudunk mit kezdeni,majd csak akkor ha minden adó HD-ba jön.De azt modod hogy szemcsés a kép,és alapból szemcsés az adás,vagy amikor felveszed és utánna megnézed?
-
roomi
tag
Tudom eléggé erőltetem ezt a felvevős dolgot. Nincs valamilyen eszköz,kábel jelerősítő fix fax ami jó lehetne aaz osztó és a felvevő közé?Köszi
-
roomi
tag
válasz
digikábeles #20076 üzenetére
A boxon van: hdmi kimenet, ez megy a TV-be, 1 scart kimenet ami üres.
-
roomi
tag
válasz
digikábeles #20075 üzenetére
Igen, de amig upc volt ilyen gond nem volt. Amúgy más gondom nincsen, megvagyunk elégedve a digi vel. szép lassan beletörödhetek. Baxus.
-
roomi
tag
felhívtam a digit. Sajnos nem tudnak a próblémával foglalkozni, a felvett anyag minősége nem tartozik az ő kompetenciájukba.
-
roomi
tag
válasz
Watt25 #20070 üzenetére
Hi. Igy is egy nagy SZAR. Olyan szemcsés a kép hogy
Egyszerűen nem tudok felvenni, mert élvezhetetlen. Ez a felvevőnk [link] vagy a készülékkel nem tud vmit. Pl. a dvb-c t amit nem sok felvevő tud. Vannak itt nagy guruk okoskodjatok már ki nekem vmit. köszi. a cikk utolsó pár sora érdekes.
-
-
Gabir
aktív tag
Számit, mert ha rossz minőségű, ront a jelen.
Én az egyik szobába egy sima de aranyozott T elosztót raktam, az egyik ágára nincs(még) rákötve semmi.
De ez épp elég volt, hogy pár adót ne találjon meg a TV (Digikábel)
Lecsavartam azt az ágat, rögtön megvoltak a hiányzó csatornák. -
roomi
tag
ill mennyire fontos az osztó fajtája,tipusa??
-
roomi
tag
válasz
Watt25 #20066 üzenetére
na még mindig tele van a fax. a dvd felvevős ügyemmel. Előzmény: digi kábel ketté megy, 1 a hd boxba a digifilm miatt, a másik a dvd felvevőbe. A dvd felvevő hdmi vel megy fel a tv-be. rizsás a kép és a felvett anyag is. Cseréljem le az osztó és a felvevő közötti ,,antenna,, vagy ,,coax??????? kábelt csatlakoztatostól. Számít, hogy 75 ohmos-e. Nem hiszem el,h nincsen megoldás.
köszi
-
Ravenloft
tag
válasz
Watt25 #20060 üzenetére
Köszönöm az infót kábel ügyben. Akkor én eddig tévhitben éltem, mert nekem a coax az mást jelentett, mint az antenna kábel.
Úgy gondoltam (ezek szerint tévesen) hogy a coax az egy bizonyos típus, amit pl a UPC használ a lakáson belül az eszközök csatlakoztatására. De nem is akarom túl ragozni, a lényeg, hogy nekem egy kicsit más fogalmam volt erről a dologról. De köszönöm, hogy felnyitottad a szemem.
Arra meg, hogy miért olyan "hihetetlen" hogy HD adások jönnek csak "úgy", és nem kell érte külön fizetni, az a válaszom, hogy nem ez a megszokott itt kis hazánkban.
-
Ravenloft
tag
válasz
Flashget #20059 üzenetére
Igaz nem tisztáztuk az elején, nem tányéros a DIGI, hanem kábeles.
Na akkor mondom, hogy mi a konklúzió. Mint írtam a fali panel (csatlakozó ajzat) "R" feliratú csatlakozóját tudom csak használni, és láss csodát, azon jön az adás.
Sőt! Miután mondtátok, hogy mit hogyan (bár megjegyzem nem állítottam Finnországra) a DTV-n sikerült befogni 102 csatornát, amiből 18 HD!
Szóval most van ám öröm, mert baromi gyönyörűek a HD-s adások, és nem mellesleg a sima digitális is szuper! Arról nem is beszélve, még box sem kellett hozzá!!
Sry ha netán értetlennek tűntem volna, csak nem tudtam elképzelni, hogy azon "szolgáltatás" amiért a DIGI pénzt kér el, megy pénz nélkül is!
Számomra ez az év meglepetése!
Még egyszer köszi a segítséget! Jövök egy sörrel!
-
allfinanz
senior tag
Új ÁSZF van fent!
-
fcc
aktív tag
Máshol is kódolt a NatGeo HD?
-
Watt25
veterán
válasz
Ravenloft #20056 üzenetére
Koax kábel: Kábel típus, gyakorlatilag minden olyan kábel koax kábel, amit be tudsz dugni a TV antenna bemenetébe. (Most tekintsünk el attól, hogy egy koax csatira bármilyen kábelt rá lehetne forrasztani.
)
Antenna kábel: olyan koax kábel, amelynek egyik végén egy antenna van!Elmondom megint: Ma Magyarországon ingyen is lehet HD adásokat fogni egy sima szobaantennával is. (Néha akár egy olyannal is, amit még a szüleid hagytak rád.) Miért olyan hihetetlen, hogy egy kábelszolgáltató pénzért is adja ugyanezt?
-
Flashget
félisten
válasz
Ravenloft #20056 üzenetére
Digi is azt használ.
Antenna kábelt meg a Mindigtv-hez kell.....egyáltalán neked milyen szolgáltatásod van? Digikábel vagy Digi tányéros tv?Panel?
régi fali aljzatban R felirat a Rádió rövidítését jelenti, mellette a tv koax helye volt, de nálunk ezen aljzatból 2000 óta nem jön semmi, miután az EMKTV/DIGI behúzta a csillagponthoz a kábeleit a villanyóraszekrényben) kötve hiszem, hogy azon jönne nálad bármi HD.Azért nem kell HD box, mert ezt a feladatot ellátja a TV-be integrált DVB-C vevő?
igen (legalább ezt tiztáztuk már)
-
Ravenloft
tag
válasz
Watt25 #20051 üzenetére
Lehet akkor én vagyok tévedésben, de nekem a coax az a kábel fajta amit az UPC-nél használnak. Most, hogy megvettem a TV-t, kellett hozzá vennem egy antenna kábelt, ami nem úgy néz ki (sem maga a kábel, sem pedig a rajta lévő csatlakozók) mint amit anno az UPC-nél adtak hozzá gyárilag. Úgy tudom, hogy az a kábel árnyékolásilag jobb. De az is lehet, hogy nem tudom jól..
De ha már itt tartunk lehet volna egy újabb fura kérdésem. A falban van ugyebár egy úgynevezett antenna "konnektor" aminek két kivezetése van. Vagy egy "TV" feliratú és van egy "R" feliratú. Na mármost az antenna kábelt nem tudom a "TV" feliratúba csatlakoztatni, csak az "R"-be. Számíthat ez valamit?
Amúgy még mindig fura számomra, hogy egy sima antenna kábelen keresztül jönne a HD adás. Azért nem kell HD box, mert ezt a feladatot ellátja a TV-be integrált DVB-C vevő?
Remélem nem voltam nagyon érthetetlen
-
Flashget
félisten
-
becsitibi
senior tag
Üdv!
Falból jön a vezeték,a box előtt szét van választva a jel 2 felé,az egyik megy a boxba,majd a régi crt tv-re,a másik vagy 15 méterrel arrébb az lcd tv-hez.A kérdésem az lenne,hogy milyen erősségű csatlakozók kellenek hogy a 15 méterrel arrébb lévő hd tv-hez a lehető legjobban kimenjen a jel,ugyanis most összedugtam mindent és csak egy pár adó jön be hátul,valamelyik meg elmosódva,arra gondolok hogy gyenge a jel,a tv is ezt írja ki,kisérletezgettem is a 3-way elosztóval,ami így néz ki:
Ötlet?
-
Watt25
veterán
Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - Lenovo ThinkPad 40A9 dokkoló (utolsó 30db szett vagy csak dokkoló)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest