- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
stairmaster
tag
Hali!
Vettem egy ilyen tv-t, digi előfizetésem van, jelenleg set top boxot, használok!
A set top boxot szeretném kihagyni, és egyből a tv-re kötni, ez hogyan kivitelezhető? Ha direktbe kötöm nem talál semmilyen adást! Van egy Digis kártyám ami eddig a set top boxhoz van, azt kell használni, külön be kell szereznem a CI nyílásba egy adaptert vagy azt is elhagyhatom?
Előre is köszönöm!
üdv.: stairmaster
-
Kwisatzh
senior tag
Soha nem vitattam, hogy a tv, akármi is "elromolhat". De ha jól működik, és AZTÁN lesz probléma, és nem mindenhol, hanem csak bizonyos frekiken, akkor szerintem szinte kizárt a készülékhiba, ott majdnem mindig a DIGI a sáros.
Nem értek az elektronikához, de szinte kizártnak tartom, hogy ha egy készülék egy ideig jó, aztán bizonyos sávokon "leromlik" a vétel, azon bármiféle firmware frissítés segítene. Ha pl hajnalban tesztelted volna lehet meglepődtél volna, hogy akkor egyáltalán nincs kiesés, nálam is ez volt, ez győzött meg arról, hogy nem a készülékem a hibás,,,,
Egyébként meg a BER ingadozás megszüntetéséhez nem kell bemenni a lakásba, mert szerintem ez az optikai rendszer problémája.
Simán lehet, hogy a bejelentésedre "szóltak az optikásoknak", és ők megcsinálták. Tök véletlen is lehet, hogy közben volt firmware frissítés.
Ez persze nem biztos, csak azért írtam ide, hogy nem csak egyféle magyarázata lehetséges a történéseknek....Magyarul, nem biztos, sőt szerintem biztosan nem a firmware frissítéstől javult meg!
( Amikor az én kieséseim megjavultak, akkor sem járt már a lakásban szerelő, előtte amikor kinn voltak ígérték meg, hogy: "szólnak az optikásoknak", mert "elhitték", hogy a készülékem nem lehet hibás, hiszen elmondtam, hogy pl hajnal 3 kor egyáltalán nincs kiesés, leteszteltem.)
-
jel1
aktív tag
Most sikerült!
De! A (ha jól számoltam) 99 helyett csak 84 csatornát talált
A közszolgálati csomagban lévő HD csatornákat nem találta meg. Az SD csatornákat meg bár megtalálta, azt írja, hogy nincs jel. Lehet, hogy karbantartás van?Alapból az "Automatikus csatornafrissítés" ki volt kapcsolva, ezt bekapcsoltam, gondolom nem árt.
-
yotzo
csendes tag
válasz
Kwisatzh #10381 üzenetére
Elhiszem, hogy reszedrol korrektnek tunik, azert ne koltsd el minden megtakaritot penzedet meregre.
Nalam is pont ugyanez volt a hibajelenseg, 778 es 786-on kockasodott _az_egyik_ tevemen a jel. Kozvetlenul bele dugva a kabelt, ugyanugy kockasodott, mint eloszto utan. Regebben teljesen jol mukodott.
Megirtam a diginek ezeket, szepen kifejtve a frekiket, a teve tipusat, es amit te se olvastal el: ugyanott ugyanazzal a kabellel masik samu teven (b550) teljesen jok ugyanazok az adok.
A digi valaszat nem minositenem, leirtak az altalanos, mostanaban leggyakrabban feszegetett problemara a valaszt: hogyan allitsam be a tevet, hogy lassam a kozszolgalati adokat. Koszonjuk Emese, szovegertes egyes ala.
A kert vizsgalat miatt azota se kerestek meg, ha nem mult volna el a hiba, akkor feszegetnem a temat, de igy hagytam inkabb a francba.BER ingadozasrol: nehany masodpercig tok 0, jelerosseg 100%, majd egyszercsak bever egy 4-10 koztit, kep-hang szetesik. Ismeros talan 2370HD-vel regebben ugyanezt tapasztalta, fw frissites utan elmult a hiba. Nalam ugyanez, fw frissites utan vol-nincs hiba. Termeszetesen lehet, hogy nem a teve a hibas, de az is biztos, hogy a wf-frissitestol megjavult. Az is lehet, hogy maskepp bufferel, vagy kevesbe erzekeny azota az errorokra, nem tudom.
Samsunghoz fordulni ez alapjan ugy velem nem volt annyira valosagtol elrugaszkodott otlet, kulonos tekinetttel arra, hogy az en tevemhez is _majdnem_ letoltheto volt uj fw, kereseskor hozta, hogy elvileg van 1db fw file, gyakorlatilag a letoltesi oldalukon mar nem volt, mashonnan vadasztam le.
Probaltam talalni 2333hd-hez is, sajnos sikertelenul.Most nyilvan tul sokat irtam, es az alairasod alapjan most nagyon szenved szegeny igazsag
/Erzes szerint barhova lehet sok nagybetut es rengetek kerdo vagy felkialtojelet behelyettesiteni, vermerseklettol fuggoen
/
-
vaksi8
senior tag
rossz helyre írtam..
-
N3gro
aktív tag
válasz
ronson #10433 üzenetére
Szia! Végre majd 3 hét szarakodás után sikerült a "fórumtársnak" is!!!
Tök véletlen jöttem rá, leírom hogyan: az installation menü alatt van egy network search opció, kezdő frek. 1215000, step:8000, sym: 6000/6900. A stop frek.-re nem emlékszem, de szerintem az nem is lényeges.
Érdekes módon a fenti beállításokkal se automatikusan, se pedig manuallal nem találta meg. Remélem hogy Nálad is megoldódik, írj majd ha kipróbáltad.
Üdv: N3gro
-
Pyzoo
aktív tag
Sziasztok!
Én régebbi LG tv-vel rendelkezem. LG LH2000 4 éves készülék. A DVB-C tunert csak akkor engedélyezi ha a területi beálítást Finn vagy Svédországra állítom. Eddig Svédországon volt és a közszolgálati adókat nem találta. Kézzel sem lehetett beállítani a Hálózati azonosítót ( nem jelent meg ez a rész a menüben) Viszont amimt átállítottam Finnországra automatikusan is megtalálta a csatornákat. Debreceni vagyok.
Remélem hasznos lesz valakinek.Üdv Tamás!
-
br.rak
őstag
válasz
ronson #10433 üzenetére
Debrecenben a NIT tábla volt elrontva, ezt az átállással megoldották, de elképzelhető, hogy más városban ugyanekkor valamit elcsesztek a NIT-tel kapcsolatban és amelyik box a NIT-re hagyatkozik, nem talál semmit, vagy a keresés után egy darabig a valós értékek vannak, majd ezt felülírja a hibás értékekkel.
-
maylay
csendes tag
válasz
ronson #10413 üzenetére
2011. augusztusban vettem a Techwoodot. Az utolsó frissítés 2011. április, a megvételkor rajta lévő gyári óta ez az egyetlen frissítés. Debrecenben a legutóbbi közszolgálati átállás előtt ezek a közszolgálati csatornák nem jöttek be nálam. Mióta átálltak 121500 Khz-re azóta minden jó még a rádiók is bejönnek. Nem tudom, hogy mit csináltak itt a DIGISEK de most minden jó. Először Én is azt hittem, hogy kifogtam egy hibás készüléket-bármit csináltam mindent kicseréltem kábel stb, még sem volt jó. A Panasonic G 20-as TV automatikusan megtalálta ugyanezeket a csatornákat, csak teljesen más sorendben jöttek a csatornák, át kellett rendeznem. Azt hiszem ez a Techwood valami Török Vestel származék,(frissítés nem igen várható) de ahhoz képest nagyon jó kis készülék.
-
jel1
aktív tag
azért kurva jó, hogy ez a geci lg tök más könyvet ad a tv-hez, mint ami neten van fent az oldalukon...
-
Kwisatzh
senior tag
Azért állítsd oda, mert ibolyafingom sincs, hogy Kaposváron mennyi a DIGI kezdő frekvenciája, és a hálózati azonosítója...
Ha nem lesz jó "más szolgáltatóval", akkor méltóztatsz majd kideríteni a kaposvári kezdő frekvenciát és hálózati azonosítót.
Egyébként meg tényleg egy HÜJJEEE, sőt egy címeres ökör vagyok, hogy mások helyett olvasok használati utasításokat....
Nem lett volna egyszerűbb tényleg elolvasni, és a szerint végigpróbálni, mint itt rinyálni már napok óta???
-
jel1
aktív tag
válasz
Kwisatzh #10420 üzenetére
jóóóóóóóóóóóóóÓÓÓÓóóóóóóóóóóóóóóóóóóÓÓóóóóóóóóóóóó!
ne idegeskedj ilyen hülyeségen
nem hiszem el, hogy valaki ezen fel tudja baszni az agyát
Köszönöm szépen a segítséget!
Ez amúgy miért van, hogy az egyéb szolgáltatóra kell menni? Nekem teljesen egyértelműnek tűnt, hogy ki kell választani a digit
-
Kwisatzh
senior tag
Nem hiszem el, hogy használati utasítást kell bemásolnom
33. oldal:
Digitális kábeltelevízió beállítása
(csak kábel módban)
A Szolgáltatáskezelő menüben látható választási
lehetőségek száma az egyes országokban
működő szolgáltatáskezelők számától függ, és ha
ez minden ország esetében 1, akkor a megfelelő
funkció nem használható.
1 Nyomja meg a Home (Főmenü) gombot a főmenük
eléréséhez.
2 Nyomja meg a navigációs gombokat és lépjen
a BEÁLLÍTÁS menüre, majd nyomja meg az
OK gombot.
3 Nyomja meg a navigációs gombokat, és lépjen
a Digitális kábeltelevízió beállítása menüre,
majd nyomja meg az OK gombot.
4 Nyomja meg a navigációs gombokat és lépjen
a Szolgáltatáskezelő vagy a Csatorna automatikus
frissítése menüre, majd nyomja meg
az OK gombot.
5 Válassza ki a kívánt forrást.
6 Amikor végzett, nyomja meg az EXIT (KILÉ-
PÉS) gombot.
Ha vissza kíván lépni az előző menübe, nyomja
meg a BACK (VISSZA) gombot. -
Kwisatzh
senior tag
1 Nyomja meg a Home (Főmenü) gombot a
főmenük eléréséhez.
2 Nyomja meg a navigációs gombokat és lépjen
a BEÁLLÍTÁS menüre, majd nyomja meg az
OK gombot.
3 Nyomja meg a navigációs gombokat és lépjen
az Auto. hangolás menüre, majd nyomja meg
az OK gombot.
4 Nyomja meg a navigációs gombokat, és lépjen a
Kábel menüre, majd nyomja meg az OK gombot.
5 Nyomja meg a navigációs gombokat és lépjen
a Comhem vagy Más szolgáltatók menüre,
majd nyomja meg az OK gombot.
6 Nyomja meg a navigációs gombokat és lépjen
a Gyors vagy Teljes menüre, majd nyomja
meg az OK gombot.
7 Nyomja meg a navigációs gombokat a görge-
téshez, majd végezze el a megfelelő beállításokat
(kivéve a Teljes módot), majd nyomja
meg az OK gombot.
8 Válassza ki az Indítás menüt az automatikus
hangolás indításához.
A TV automatikusan megkeresi és elmenti az
elérhető csatornákat.
9 Amikor végzett, nyomja meg az EXIT (KILÉ-
PÉS) gombot.
Ha vissza kíván lépni az előző menübe, nyomja
meg a BACK (VISSZA) gombot.MÁS SZOLGÁLTATÓK !! ÉRTHETŐŐ??? Felbaxtad az agyam rendesen...
-
ronson
őstag
-
Kwisatzh
senior tag
válasz
ronson #10413 üzenetére
Tehát a készülék "rossz". Nem lehet valahogy a régi firmware-t visszarakni? Valahol a neten csak csak megvan.. Valami linux lehet az is, de nem értek hozzá.
Ha semmilyen megoldás nincs, sajna tényleg "kuka" ha fontos a közszolgálatiak..... sajnálom
Bár szerintem érdemes várni azért, hátha a következő firmware megoldja....
-
ronson
őstag
válasz
Kwisatzh #10407 üzenetére
Nálam sem jönnek be a Techwoodon a közszolgálatik, tehát biztos, hogy a készülék a ludas.
Esetleg annyi különbség lehet, hogy az enyém frissült a netről, mint ahogy N3gro fórmutársé is, így a frissebb firmware-el, mi beszoptuk, mert szerintem akinél megy, annak a régi van fent. Azt meg vissza csinálni nem lehet, mert nincs hozzá sehol. -
Kwisatzh
senior tag
Mert nincs Techwoodom, halálra nem izgatnak a problémái. Azt hiszem ez érthető.
Nem követtem tehát a Techwood "fejleményeket", így a te beírásaid sem, és most sem olvasnék vissza.
Szerintem viszont, ha csak egy olyan Techwood is van, amin megoldották a problémát, vagy nem is volt problémája a közszolgálatiak új paramétereivel, akkor az a formál logika szabályai szerint azt jelenti, hogy megoldható a problémád.
Ha ennek ellenére mégsem tudod megoldani, akkor vagy a tiéd "rossz", vagy valamit rosszul csinálsz.
Ha rossz, (amit nem gondolnék) akkor tényleg javíttatnod, vagy kukáznod kell ha ennyire fontosak a HD közszolgálatiak.
Ha viszont nem "rossz", akkor te csinálsz valamit rosszul.
-
-
N3gro
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Techwood HD beltérim, amin az új közszolgálati adók nem jönnek be. Az ÜSZ azt mondta, hogy mivel nem tőlük vásároltam/béreltem, így nem fognak kijönni hanem béreljek tőlük egyet. Nagy valószínűséggel valóban az én beltérim a ludas, mivel jelet lát viszont nem hozza be a csatornákat, ill. itt valakinél ugyanez a probléma a Techwooddal. A digi HD beltérijét eléggé sokallom (32.000Ft), ill. a havi 1.000Ft díja is elég húzós. Ti milyen HD beltérit ajánlanátok, amivel biztos hogy bejönnek a közszolgálati csatornák, és olcsóbb mint a digié?
Köszönettel: N3gro
-
asddsa
tag
válasz
digikábeles #10400 üzenetére
Nekem is
Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- HP szerverek áron alul
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest