-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
jaroslav
aktív tag
válasz
br.rak #40900 üzenetére
Szerintem se kell aggódni a Digi miatt, attól, hogy a Digisport nehéz helyzetbe kerül/kerülhet. Azt a fontos feladatot ellátta az elmúlt években, hogy előfizetőket vonzott be, most meg a komoly jogok elúsztak, majd optimalizálják a dolgokat a saját csatornákon.
Megegyeznek azokkal, a csatornákkal, akik a jogokat birtokolják, a Digi előfizetők se maradnak le semmiről...
Az új előfizetőket, pedig elsősorban a jó árak vonzzák majd be...Szépen folytatják a terjeszkedést, esetleg belépnek a mobil piacra is....
Az alap, hogy azokkal nem lehet versenyezni, akik nem piaci alapon vásárolnak jogokat...
-
Flashget
félisten
válasz
br.rak #40898 üzenetére
Sajnos igen lásd Vajna ténykedését 2015 őszétől...és ahogy megszerzi a jogot így szerezhetnek meg a jövőben bármi mást. Ne legyen kétség afelől amint a T is berakja a Spílert, másnap jön a bejelentés a F1 ezen a csatornán lesz látható (UPC+T lefedése már elég a F1 szabályának mely TV csatorna veheti meg a jogot)
Nem értettél meg. A DS független a Váci útra bejelentett Digitől..megszünhet a DS a Digi attól még él és virul, terjeszkedik, húzza az optikát tovább.
Itt a hatalom az éhes mert ami magyar érdekeltség megszerzik adófizetők pénzén ezzel nem lehet versenyre kellni a többi nagyobb nézettséget hozó sportot (F1, PL stb.) meg viszi Vajna..
"nívós" /mainstream tartalom már nincs a diginél, ami veszélyben lenne.
és egy sportcsatorna innentől fogva lesz veszteséges..nincs jog, nincs nézettség, reklám bevétel 0 más szolgáltatóknak eladni sem lehet ilyen csatornát.
A kismillió ismétlő adó is elfér, ezen én nem aggódnék.
ne keverd ide a töltelék mezei csatornákat a sportcsatornákhoz..az ár/előfizető sem egy kategória.
-
Flashget
félisten
válasz
br.rak #40896 üzenetére
szolgáltatót max. mobil kapcsán.
amik meg vannak klónok azok idővel mind a Digihez fognak vándorolni csak idő kérdése.
Ettől még a jogok megszerzésénél lesz 2 anyagilag nagyon erős ellenfele az eddigi 2 gyengével szemben. Ráadásul ez olyan kis piac, hogy ennyi sportcsatornát nem is tud eltartani.
lehet rosszul tudom de a DS nem is a magyar Digihez köthető hanem az rcs-rds-hez.Értem ez alatt a nagy egész Digi család egy része a DS. Jogok nélkül meg csak veszteséget termel...az ilyen dobozolt baromságok mint a SK-n is voltak az már csak a vergődés egy sportcsatornánál. -
Flashget
félisten
válasz
br.rak #40892 üzenetére
A maradék jogok 2017 ill. 2018-ban fognak lejárni.
(közben a Tenisz egy része is másnál landolt vagy Hosszú Katinka kapcsán az úszó VK is)
Már most nem indokolja semmi 3db sportcsatorna fenntartását ezért gondolok arra, hogy megszüntetik az egyiket. Ha ennyivel megússzuk már jó. -
mfranky
őstag
válasz
br.rak #40879 üzenetére
Így van, amíg csak a PL a húzó, addig elég kevés az esély, hogy bekerüljön több szolgáltatóhoz...
Ha már úgy hirdetik, férfias sportok, nemártana egy NFL, Poker, stb...
De a Sportklubról is odavinném a Hello Angyalokat, kell néha pár helyes p*csa is egy sportcsatornához, ez manapság alap...
Meg a HD is...
utána lehetne tárgyalni velük... -
rocket
nagyúr
válasz
br.rak #40879 üzenetére
PL jogok elvesztese utan csomo penz maradt, NFL-re licitalhatna a DIGI, mert sok az ismetles, foci es a tenisz a DIGI Sportokon.
Igy legalabb nem SD-ben kene "elvezni" 2017-tol.Kovetkezo gond SpilerTV kapcsan az lesz majd, ha be is kerul a DIGI-hez, gondolom SD verzio lesz csak, igy a PL utan az F1 is visszalepes lenne kepminosegben.
-
adise
őstag
válasz
br.rak #40789 üzenetére
A T, UPC páros kivételével szinte mindenhol volt digisport, a kis helyi kábeltévéknél is.
Nem véletlen, hogy tányéros UPC-n sincs spilertv,
ennek a kettőnek mi köze van egymáshoz?
gondolom megvehette volna a t és upc is a digisport csatornákat mint a kis szolgáltatók valoszinu csak nem akarták.
-
DonMaster
addikt
-
-
rocket
nagyúr
válasz
br.rak #38606 üzenetére
Rengeteg ismetles megy DIGI Sportokon, 80%-ban tenisz es foci megy (meg sok beszelgetos musor), lassan mar az Afganisztani bajnoksagbol is kozvetitenek
Meglehet tolteni 3 csatornat, csak nem mind1 mivel, mert nem sok embert erinto tenisz es foci meccsekkel tele a padlas.Gondolom az lesz ami szokott, valaki megveszi irrealis aron a PL jogokat, aki majd kreal neki egy uj csatornat, aztan megy majd a harc a szolgaltatokkal, hogy aranyaron vegyek fel a kinalatba, mikozben a PL-en kivul semmi ertelmes musorra nem tellik majd, es 3 ev mulva mire lejarnak a jogok, mar ott ragad a csatorna a kinalatban.
Masik variacio jonnek a reklamok a DIGI-re meccs elott/szunetben/utan (vagy a televizios vasarlas 2-3 oras vackai, mint a Sport1-2-on), akkor lesz penzuk megvenni irrealis aron a PL jogokat.
SportTV-hez kerulnek a jogok, akkor gondolom a nagyobb meccseket berakjak a S2-re, szivjanak a DIGI nezoi SD-ben.Szerencsere a PL a legkevesbe se erdekel, szoval kivetelesen felolem bukhatjak, sot hatha az NFL a PL karara visszakerul az S1-re es akkor HD-ben nezhetem
-
Flashget
félisten
válasz
br.rak #38606 üzenetére
csak nem mindegy milyen jogok...adhatja katmandu első osztályú fedett pókerét csak senki sem kíváncsi rá.
a Sport tv mögött jelentős tőke erős cég áll, ha nem álltak volna mögéjük ők is lehúzhatták volna a rolót.
sajnos a Digisport sem fogja tudni megtölteni 2 csatornát de hármat meg főleg nem, ha ezt is bukja.
orrba szájba tenisz megy...hétvégéről már hiányzik a kézi BL, hétköznapokról a foci BL amennyiben a hír igaz lesz PL is megy a levesbe.. -
Magnat
veterán
válasz
br.rak #38359 üzenetére
Én csak arra gondoltam naív fejjel, h ha már szívatják a népet a külön dvb-c és dvb-t technológiával, akkor ha teszem azt egy közösítőn mind a két jel be van vezetve egy kombi boxba, van annyira okos a box, h azt mondja, most a user egy dvb-c csatornára bökött a csatornalistán, akkor mivel más szabvány a két jel, meg tudom különböztetni a kettőt és csak a dvb-c-vel kell foglalkoznom
-
válasz
br.rak #38116 üzenetére
Igen, a Telekom (főleg az "itt kérem 10 Mbit/s a max, de a gyakorlatban 2-3 megánál többre ne számíts" területeken) tényleg el van szállva, pláne ahol nincs konkurencia.
Hogy kinek mi hiányzik, az relatív, én továbbra se találtam meg a számításom a digis természetcsatikban.
A másik szolgáltatóm (Tarr) immár túl jóban van a Digivel, idén kihajította az összes Disco csatit a sima Discovery és a TLC kivételével. Helyettük berakta az összes Digis csatit. Még az Eurosport HD-kat is kidobta... Nagyon alávághat árban a Digi a Disco-nak. Ami még rendben is lenne, csakhogy a Tarr kb. Telekom árszinten adja a szolgaltatásait... Nagyon berágtam rájuk, meg részben a Digire is. -
-
válasz
br.rak #36569 üzenetére
Köszi a választ! El fog férni a koax, mert külön van csatorna az ethernetnek és a koaxnak is, csak az utóbbi nincs behúzva (márciusban lett kész a ház, nem gondoltuk, hogy ilyen hamar kiér a Digi, a T-Home-hoz meg ugye ethernet kell). Szal akkor be kell húznom, amire jönnek.
-
sunc0
csendes tag
válasz
br.rak #36382 üzenetére
Azért is akarok t2-t, mert a jövő szabványa az lesz. Ne kelljen már cserélni a dobozt 1-2 év múlva. Én amúgy ezt az amiko 8840est néztem, annak van olyan lehetősége, hogy 2db dvb-t2/c. Csak azt érdemes lenne tudni, hogy melyiket is kapnám? Vagy én állítom össze? Nem teljesen tiszta. DVB-T azért kell, mert még egy darabig kitart a T-elehóm hűség. És igen. Sopron felé igen sok osztrák csatorna is bejön, amit szívesen néznék, ha már bejönnek. Az elsődleges szempont az lenne, hogy 2 független bemenete legyen, t2/c és digi-re alkalmas legyen (persze filmcsatornák nélkül), Az csak opcionális, hogy hálózatra is tudjon rögzíteni. Eddig dvb tuner kártyával oldottam meg pc-n a tv rögzítést. Kiváltanám ezt a funkcót is a boxxal. De elkerülném azt, hogy hálózaton keresztül kapirgáljam le a felvételt a dobozról (már ha ez lehetséges), vagy hogy a külső hdd-t állandóan gépre kelljen kötnöm. Ezért is lenne praktikus, ha valami hálózati helyre rögzítene, és onnan lehetne zúzni boxxal, pcvel, telefon/tablettel.
Azzal persze egyetértek, hogy minek mindigtv, ha van digi. De még nincs
-
Klown
aktív tag
válasz
br.rak #35988 üzenetére
De akkor miért nem tök egyforma a kínálat és az ár? Miért csak a televíziós kínálat egyezik meg az I-TV és a DIGI között? (Bár az sem mindenütt!) És az árak miért magasabbak, mint a DIGI-nél?
Ez az I-TV-s bohóckodás baromi kényelmes a DIGI-nek, mert a kisujját sem kell kinyújtania, hogy "bekebelezzen" területeket. A kis sufni cégek, meg sajnos így tudják kivédeni a felvásárlást, ráépítést, ill. a tömeges elvándorlást. Mindketten jól járnak, csak az előfizetők isszák meg a levét...
Igen vicces a XIII. kerületi Tomori utcai "terület". Egy darab panel sorház a DIGI-s terület közepén. Gondolom ezért oda az Aktív-1 ki sem megy, inkább "outsource"-ban megcsináltatják a DIGI-sekkel.
-
Klown
aktív tag
válasz
br.rak #35962 üzenetére
Van, csak nem sok! Az Atív-1 valami DIGI-s mutyi része lehet. Ha megnézed a Rátót utcai I-TV hq. parkolóját, akkor ott állnak sorban az Aktív-1-es autók. Valószínű az ex-Rubicom-os góré kis mutyija lehet ez a cég. Viszont 1000 szállal kötődik a DIGI-hez. DIGI -> I-TV -> Aktív-1.
Ahol én lakom az is I-TV-s terület, HWR-Telecom. Az is egy állatorovosi ló! Az elmúlt bő 10 év alatt a következő tulajoknál volt: Sztár TV (szép kis botrány cég volt!) -> TvNetWork -> PR-Telecom -> HWR.
Sajnos TvNetWork sincs már, pedig az egy jó kis cég volt! Kár érte!
(Ingyen warez FTP-vel (ftp.tvnetwork.hu, ami csak TvNetWork-ös IP címről volt elérhető), saját CounterStrike szerverrel, ill. a 2000-res évek eljén 10 Mbps körüli sebességgel, amikor szinte mindenhol még 384-es ADSL volt, meg 512-es Chello.) Sajnos eladták a DIGI-nek, de gondolom az csak az UTP-s területeket vette át, így került gondolom a lakhelyem a PR-Telecom alá. Aki kb. 1 év múlva túl is adott rajta, mint pesti gyarmaton. Pesten ez volt az egyetlen kis területe.
Abban bízok, hogy egyszer rálicitál a DIGI a jelenlegi HWR-re. Bár sajnos eddig se tette, mikor megvette a TvNetWork-öt. A HWR meg 1:1-ben a régi TvNetWork-ös tulajé. Még mindig TvNetWork-ös kertésznadrágban járnak a szerelők...
-
trec12
addikt
válasz
br.rak #35584 üzenetére
Valóban a románoknál ott sokkal előrébb vannak, ha jól értelmezem ott már a 4G-nél tartanak...
Telefoane mobileA díjcsomagokat többedszer nézem de mindannyiszor sokkolóak számomra...
Pl.:
Digi Mobil Optim Korlátlan -
energomatt
őstag
válasz
br.rak #34962 üzenetére
Azok az eszközök, amelyeken nemrég óta használom a DLNA elérést, (TV, média lejátszó) a PC-m megosztott állományait is látják és látszólag onnan is le tudnék játszani anyagokat. Ebben az esetben van valami előnye a DLNA-nak ezzel szemben? Ezt abban a hiszemben kérdezem, hogy feltételezem, kellene lennie, de azért jó lenne tudni, hogy pontosan mi az.
-
Fürkésző
tag
válasz
br.rak #34954 üzenetére
Egy próbát azért megérhet. Nagyot anyagilag nem bukik rajta.
A DIGI-nél meg már csak ez az egyféle, HD box rendelhető, 1 db HDMI és 1 db RCA kimenettel. A honlapon nem ennek a típusnak a leírása lelhető fel (azon "csatlakozó-erdő" található: 2 db SCART, 1 db HDMI, RCA, komponent). -
Flashget
félisten
válasz
br.rak #34783 üzenetére
sport1-nél felszabadul az a pénz ami a MB1-re ment volna, ráadásul az AMC tolja a pénzt a csatornába.
Nem lesz itt semmilyen vérre menés most azt mondom a Digisport ezt a jogot is elfogja veszíteni. Ha azt nézzük mennyibe került és nem vonzotta az előfizetőket még meg is értem ha lemond róla.
Diginek a kábeles szolgáltatásai ár/érték arányban vonzó nem a PL.A kézi BL jogot is bukták a pénz egy részét rögtön az október közepén induló, 2. Formula-E szezon közvetítésbe csoportosította.
-
vitemerius
tag
válasz
br.rak #34496 üzenetére
Az EPG-t a Digi nem szokta elkapkodni.
Ráadásul valami sunyiság is lehet vele, mert a gyári beltérin jól megy, viszont a tévékártyámon - programtól függően - egészen fura dolgokat produkál. Pl. ha elindítok egy csatornát, akkor az 1 órával későbbi adást írja ki, majd pár másodperc után visszavált az aktuálisra. Van olyan tévénéző program, amiben soha nem is vált vissza, mindig egy órás csúszása van. Egy másik programban pedig egy 5-10 perc után teljesen eltűnik az EPG.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
br.rak #34491 üzenetére
Izéé, mi is a helyzet az nagy európai labdarúgással?
A pályán szimulálás, időhúzás, melyek mind a játékosok, játékvezetők és szakmai szervezetek által is elfogadottak.
Bundázott meccsek, és sokszor unalmas meccsnek titulált kocogások a két kapu között úgy, hogy akár 90 percig semmit se mutatnak fel a játékosok.
Folyamatos botrányok a nézőtéren, vagy a stadion mellett.
Üzleti érdekek miatt örökös csapattagok kirúgása, átigazolási szabályok folyamatos megsértése, kijátszása. Olyan irdatlan fizetések osztogatása, hogy akár egy NFL csapat teljes költségvetése is megirigyelhetné.
A szakmai irányítószervezet folyamatos, évek óta tartó botrányairól, nehézfejűségéről ne is beszéljünk.
Röviden, a fejétől a farkáig problémás állat lett ebből a labdarúgásból.Az NFL-ben szabályozták a pénzeket, rend van a pályán (csak oda fintorog valaki a bíróra, máris büntetik, csak kissé nagyképűbben ünnepli a touchdown-t, rögtön jön a retorzió), rend van a nézőtéren (vérre menő rangadón egymás mellett, vegyesen szurkol a két tábor, mérkőzés előtt a parkolóban egymást vendégelik meg a szurkolók - Tailgate party). A játékot nagyon nehéz alibizni, nem lehet időt húzni, eldugni a labdát és úgy nyerni meccseket, hogy semmit nem csinálsz.
Igen vannak botrányok, problémák és egyéb nem kívánatos jelenségek az NFL-ben is, mint ahogy szinte minden más sportágban is. De véleményem ami a klasszikus fociban megy az már mindenen túltesz és ez egyre több ember számára elfogadhatatlan. A megújulásra, megtisztulásra pedig egyelőre nem túl sok remény látszik.
(Természetesen ez csak egy magánvélemény)
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
br.rak #34485 üzenetére
Az NFL (már aki nézi) még bekavarhat, az talán sokig a c8-on volt
Meglepődnél, hogy mennyien nézik (a C8-on csak a múlt szezonban volt heti egy meccs, de szinte nézhetetlen SD alatti minőségben)
Itt nincs olyan, hogy hozzáérnek a játékos sarkához, erre az nyílt koponyatörést játszik el úgy, hogy Hollywoodból azonnal felfigyelnek rá.Szóval csak legyen szépen NFL. Sajnos az is a Sport2-n van mindig - igaz, mivel nekem van T-s elérhetőségem ott nézem, mert ott van Sport2HD
-
g0dl
addikt
válasz
br.rak #34240 üzenetére
Gondolom volt valami elképzelésük, mikor kb. 10 milliárdot elköltöttek a frekvenciákra.
A többi szolgáltató meg durcás elkényeztetett gyerekként reagál arra, hogy talán vége az annyit keresünk a magyarokon, amennyit akarunk időszaknak. Vagy megszoknak, vagy megszöknek. A bankok is adták a morcit aztán .... -
-
Flashget
félisten
válasz
br.rak #33936 üzenetére
Azt a részt már én is láttam, előtte volt valami Digiziés..na mindegy.
fb-on is rájuk kérdeztek, de képtelenek voltak normális választ adni erre a kérdésre:Kedves Digi ! A közszolgálati csatornák előrekerülése miatti csatorna sorrendről mikor kapunk tájékoztatást ? Holnaptól kell változnia a sorrendnek, de még sehol semmit nem találni ez ügyben.
Kis türelmet kérnénk.
Üdv,
DIGI9 óra kis türelem azért nem kevés.Jó lenne már tudni a teendőket mivel pár óra múlva szerda van,és gőzünk nincs róla hol keressük a csatornákat.
Az M4 lesz az egyetlen nézett csatornájuk gyakorlatilag..
az M2 is csak ott ahol van kisgyerek, ahol nincs mehet a levesbe..invitel legalább egy ilyet kirakott...[link]
-
Flashget
félisten
válasz
br.rak #33933 üzenetére
Volt egy cikk korábban amit belinkeltem. Abban a szolgáltatók akik beltérikhez (stb,IPTV)kötik a DTV csatornák vételét pont azt javasolták, hogy tudják az emberek ezt az idióta törvényt kijátszani a kedvencek menüvel. Még írtam is a Digikábelen ezt mégis hogy akarják megkövetelni, ha nincs kódolva a DTV, oda pakoljuk a csatikat ahova akarjuk.
Remélem már így érthető lesz.
A lényeg, hogy sajna pont lemaradtam mit hadováltak a Digiről... -
Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Dell Latitude 7420 / 4K UHD / i7-1185G7 / 16GB RAM / 512GB SSD Prémium ultrabook Újszerű állapotban
- Double-shot és dye-sub PBT ISO kupak készletek és Accent készletek
- Philips 345B1C Ívelt Ultrawide Monitor!34"/3440x1440 /VA/100hz/AdaptiveSync/
- Új Acer NITRO V 15 Gamer Tervező Laptop -30% 15,6" RYZEN 5 7535HS 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD 144Hz
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 - 15,6"FHD IPS - i5-11320H - 16GB - 512GB - GTX 1650 - Win11 - 2év garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- LG OLED Televíziók -30%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest