Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Bittorrent topik
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Windows 11
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI kábel TV
- Amazon Prime Video
- Nem sietett az EU-s hatóság, 6 éve történt hiba miatt büntette meg a Metát
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
FreeMan60
tag
Már megint Rick4...
Aki mindenkibe beleköt, aki okosabb (vagy az akar lenni) NÁLA.
Ő az, akinek nincs Digi előfizetése, de büszke rá, hogy lopva azért nézi.
Emellett ócsárolja a szolgáltatás minőségét itt, minden alap nélkül.
Aki Digi előfizető, az biztosan igénytelen, kispénzű, lakáshiteles .....
Bezzeg Ő
Neki van "okos" beltérije, meg HD csatornái.
Én itt-hagytam ezt a topicot, találjátok ki, ki miatt?
Próbáltam segíteni a Digi indulásakor azoknak, akik segítségre szorultak, de nem akartam a későbbi okoskodó önjelölt szakértőkkel vitatkozni, mint pl Rick4.[ Szerkesztve ]
Alcatel Idol-X+ Wayteq x960bt
-
FreeMan60
tag
válasz tigipuf #6784 üzenetére
Nekem simán megtalálta a TV6-ot.
12.717GHz V TP-n.(Dual beltéri és single fej esetén persze csak akkor megy, ha a másik beltérit áramtalanítod, mert StandBy módban H polaritásra kapcsol, ami 18 V-ot ad a fejre, és így H polaritásra állítja)
[ Szerkesztve ]
Alcatel Idol-X+ Wayteq x960bt
-
FreeMan60
tag
válasz malacyka #4448 üzenetére
A nem fog változni, de az eredeti cuccokkal általában már egy kis zivatarfelhőtől is elmegy a jel.
A nagyobb antennának és jobb minőségű fejnek itt van jelentősége, mert nagyobb a tartalék a rossz időjárási viszonyok esetére.
A jobb minőségű tükrök viszont sokkal érzékenyebbek a beállításra a pontosabb fókuszálás miatt, tehát már kis elmozdulás is okozhat gondot.Alcatel Idol-X+ Wayteq x960bt
-
-
FreeMan60
tag
Előszöris nem vagyok a barátod!
Másodszor pedig, ha valamihez nem értesz, akkor legalább ne vezess félre másokat a hamis információkkal.
Gondolom egy tapasztalt antennaszerelő, mint Rácz Andris véleményét nem kellene megkérdőjelezned, valószínűleg több sat antennát látott már mint te.Alcatel Idol-X+ Wayteq x960bt
-
FreeMan60
tag
A Hálózat TV ráadásul benne van az ÁSZF-ben is a csatorna listában.
Vagyis aki most fizet havi díjat jogosan kérheti a díj mérséklését (szintén az ÁSZF-re hivatkozva) mivel a szolgáltatás folyamatosan nem működik a szerződésnek megfelelően.
De ettől függetlenül jogos az igény a csatornák bővítésére, mondjuk lehetne pl. Paprika vagy Filmmúzeum...Alcatel Idol-X+ Wayteq x960bt
-
FreeMan60
tag
válasz janika_(én) #336 üzenetére
Szia!
A pontos érték 207,38 fok, vagyis a déli iránytól kb 27 fok nyugat felé.
[link]
Aki mást mond, az nem ért hozzá.
(A 20 fok akkor lehet jó, ha elköltözöl az északi sarkra. )Alcatel Idol-X+ Wayteq x960bt
-
FreeMan60
tag
Szia!
A jelszint érték azt mutatja, hogy az antenna a műhold irányába áll-e?
A minőség érték pedig egyszerűsitve a hasznos jel és az egyéb jelek (zaj) arányát jelzi.
A minőség értéket több tényező befolyásolhatja:
- Az antenna minősége
Sajnos a mostanában a Digi által adott tükrök nem tartoznak a lejobb minőségűek közé.
- A fej pontos helyzete a tükörhöz képest
Ha nincs pontosan a fókuszpontban a fej, akkor gyengébb a minőség.
Gondot okozhat pl. a fejtartó deformálódása.
A fejtartóban a fejet bizonyos határok között lehet mozdítani közelebb vagy távolabb a tükörtől, ettől is változhat a jel minősége.
- A helyes polarizáció beállítása
A fej elfordításával szintén változik a minőség.
- A fej minősége
Egy jó minőségű (0.2dB-es) fej sokat javíthat a minőségi értéken.Alcatel Idol-X+ Wayteq x960bt
-
FreeMan60
tag
válasz raczandris #46 üzenetére
Teljes métékben egyetértek Veled.
Senki nem várhatja el egy szerelőtől, hogy ráfizetésesen dolgozzon, főleg, hogy ha még azt a keveset is sokszor késve fizeti ki a Digi.
Ha megvásárolsz valamit és azt mondják, x kilométerig ennyi a szállítási díj, akkor ha távolabbra viteted fizetni kell a különbözetet.
Ha a szerelés több anyag, munkaidő, üzemanyag költséggel jár, akkor azt nem fogja senki az alap díjért megcsinálni.
Ez szerintem teljesen egyértelmű, nem tudom, mit nem értenek meg egyesek ezen?Alcatel Idol-X+ Wayteq x960bt
-
FreeMan60
tag
Ha az antennát függőleges fix tartóra szereled, akkor a fejet el kell fordítani a megfelelő polarizációs sík biztosításához. (kivéve, ha pont déli irányba néz...)
Hogy mennyivel, azt meg tudod nézni itt: [link]
Az ''LNB-Tilt (Skew)'' értékét keresd!
Ez Bp. és az Intelsat 10-02 esetén 17,46°
A legjobb, ha az antenna irányának beállítása után a jel minőséget nézve a maximumra állítod az elfordítással, mert a fejeken lévő fokbeosztás nem mindig pontos.
Már néhány fokos eltérés is akár 5-10 százalékos különbséget jelenthet.
[Szerkesztve]Alcatel Idol-X+ Wayteq x960bt
-
FreeMan60
tag
Szia!
Nekem az a tapasztalatom, hogy az eredeti antenna a 0,2-es fejjel elég, ha jól be van állítva.
Viszont ha azt akarod, hogy a két beltéri függetlenül működhessen, akkor mindenképpen egy Twin fejet javasolnék, ha a kábelezést meg lehet oldani az antennától külön a két vevőhöz.
Ha Te állítod be az antennát, ne felejtsd el a fejet a tartóban a megfelelő szögben elforditani!Alcatel Idol-X+ Wayteq x960bt
Új hozzászólás Aktív témák
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI vezetékes telefon
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Bittorrent topik
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Microsoft Office és Office 365 topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest