Aktív témák
-
Sasos
senior tag
VoIP esetén:
Ha optikát húznak be a lakásba (FTTH), akkor:
GPON területen kapsz egy ONT-ot, amibe bemegy az optika, kijön belőle 4 LAN (RJ45), 2 telefon (RJ11), és egy koax csatlakozó (F). Ha egy telefon van (egy vonal), akkor a TEL1 porton fog jönni.
EPON területen: két optikát húznak be. Az egyikre kapsz egy eszközt ami a TV-t csinálja (koax kimenet) illetve egyet ami a netet és a telefont csinálja (ha jól tudom 2 LAN port és 1 telefon, de ebben nem vagyok biztos). (Új EPON terület elvileg nem lesz, mert zsákutca. A meglévőeket is átszerelik GPON-ra a pletyka szerint.)
Ha csak a házba megy optika (FTTB), jellemzően társasház, vagy panel esetén, akkor (Elvileg ezt a megoldást is leépíti a Digi és mindenhol átállnak az FTTH-ra, így nem hiszem, hogy új terület esetén így építenék ki.):
- vagy behúznak egy kábelt a netnek, egyet a telefonnak, egyet a TV-nek.
- vagy behúznak egy kábelt a netnek, egyet a TV-nek és kapsz egy ZTE modem-router eszközt, amin lesz telefon csatlakozó.
- vagy (100/50 és 100/100-as net esetén) behúznak egy kábelt, amin megosztva szalad a net és a telefon és behúznak egyet a TV-nek.
Nomadikus telefon esetén nincs mit kábelezni, szoftverrel használod saját eszközön, neten keresztül. -
Sasos
senior tag
válasz
macman2430 #99 üzenetére
Tudomásom szerint egyik VOiP szolgáltatás sem támogatja a pulse telefonokat, de...
Létezik pulse to tone converter. Nem olcsó, bár lehet ha alaposan körbekeresel, akkor találni olcsóbban is, ez csak egy gyors keresés eredménye: LINKFax ügyben itt a lényeg. Bár telekomos témából való, de a technológia ugyan az.
Mivel nekem csak az okos csomag miatt lett, így a többi kérdésre nem tudok válaszolni, mert sose használtam (a számot se tudom
)
Szerk: Ha csak kábel szaladna be hozzátok, akkor feltételezem FTTB terület. Ott nem szokták megoldani a lépcsőházi eszközök szünetmentes tápellátását, így áramszünet esetén nem lesz vonal. Ha optika jön be, és ONT-t kapsz, akkor ha megoldod az ONT szünetmentes tápellátását (és a telefonét is, ha kell), akkor tudsz telefonálni áramszünet esetén is.
-
Sasos
senior tag
válasz
#73820095 #84 üzenetére
FTTH esetén megy áramszünet esetén is, ha megoldott az ONT tápellátása, szemben például a T-s koaxos ED3 VOiP-al, ahol az aktív osztók nem kaptak akkut, így akkor se megy, ha nálad van szünetmentes. Amúgy áramszünet esetén telefonálni (az analóg vonalat leszámítva) nem nagyon tudsz egyik szolgáltatónál sem szerintem, a kihelyezett eszközt (modem, HGW, ONT) minimum el kell hozzá látnod árammal, de van ahol így sem fog menni.
-
-
Sasos
senior tag
válasz
#73820095 #73 üzenetére
Neked semmi dolgod vele, mindent az új szolgáltató intéz. Én nem hordoztam, csak utólag kötöttem telefont. Kijött egy szerelő - és mivel már volt szolgáltatásom ONT-al - nem csinált semmit, csak aláíratta a munkalapot, meg bediktálta telefonon az adatokat. Másnapra megjött a vonal is.
-
-
Sasos
senior tag
válasz
szabonagyur #55 üzenetére
Akkor ezt holnap megkérdezem telefonon, biztos ami biztos, Mert az se lenne vicces, ha a végén a saját számunkat nem tudnám átrakatni, és maradhatna a T-nél. Most a miénket kipróbáltam a T-s HGW-n, és ha átdugom TEL2-re a készüléket, akkor csak foglalt jelzés van, míg TEL1-en simán ad vonalat.
-
Sasos
senior tag
válasz
szabonagyur #53 üzenetére
Két külön lakás, két külön szám (Egy telken). Anyósnak csak analóg telefon van a nevén, ami így súlyos 2-3k havonta. Ha áthozom az én Digis csomagomba, akkor a Okos csomag elindul 2 évig, utána meg gombokért van a telefon. A másik a mi számunk, azt egyelőre nem tudom hordozni, mert köti a rabiga, ellenben arra is szükség van. De ha lejár a rabiga, akkor mind a két szám a Digihez kerülne, ha mehet egy ONT-ra két szám.
-
Sasos
senior tag
T-től hordoznék számot a Digihez. A jelenlegi T-s telefonvonal analóg, a Diginél természetesen már digitális lenne.
A csavar... A telefon most anyós nevén van, a Diginél élő net+TV szerződés az enyémen. Mi az eljárás?
A., Először a T-nél veszem a nevemre a telefont, majd a Diginél kezdeményezem a számhordozást. (Ennek nem örülnék, mert valószínűleg az új szerződés miatt digitálisra kellene átállni, ami idő, szerelő kijön, fúr farag, HGW-t telepít, teljesen feleslegesen. Ráadásul van már itthon másik T-s szolgáltatás is net+telefon (ED3), de az meg az asszonypajti nevén, így arra se lenne jó átrakni.)
B., Anyóssal karöltve (képletesen csak) kezdeményezheti ő a számhordozást a Diginél és egyben át is vehetem tőle a nevemre. (Ez lenne a legegyszerűbb minden szempontból, az anyósos részt leszámítva)
Újabb csavar... Ha a T-nél lejár a hűség, akkor azt a telefonszámot is vinnem kéne tovább a Digihez. Ez asszonypajti nevéről jönne az enyémre, viszont nem tudom, hogy lehet-e egyáltalán 2 szám 1 ONT-on (FTTH). Az eszköz ugye két telefon porttal rendelkezik, de vajon ki is adnak-e két számot egy eszközre?
Ha valakinek van tapasztalata hasonló kacifántos ügyben, az elmesélhetné.
Aktív témák
Társtopikok:
● 4iG (DIGI) internet
● 4iG (DIGI) kábel TV
● 4iG (DIGI) Mobil
● 4iG (DIGI) műholdas TV
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Silverstone Rack szekrény sínek!
- Macbook air m4, 1 hetes új, 3év garancia
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- Playstation 4 Pro 1TB CUH-7116B - Kontroller - 7 Játék - Frissen karbantartva - HÁZHOZ IS!
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest