- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
mekker
őstag
Ezzel is jól alakítja át az URL-t, de nem az a baja, hanem a letöltéssel van valami.
Synapsesal is, meg most ezzel is.
A karakterkódolással lehet a baj, mert ilyeneket mond bele a szövegbe a robothang (ékezetes betűk helyére), hogy "szerzői jog", "negyed", "bekezdésjel", "plusz", "mínusz" ,stb.
Böngészőbe jól menti le és jól játssza le a program vágólapozott linkeit.Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
mekker
őstag
Köszönöm a választ!
Még abban kéne segítség, hogy Lazarus IDE-hez használom a Synapse libraryt, hogy letöltse a hangfájlt a Google fordítóról, de hiába a jól lefordított url link - a böngészők jól lejátszák a vágólapozott linket -, továbbra is beleolvas speciális karaktereket/más betűket az ékezetes karakterek helyére (a letöltött mp3-ban).
Mit kéne csinálni, hogy a normális hangájlt töltsön le?
(VLC-nek is van Chromehoz egy lejátszó-pluginja és az is ezt produkálja egyébként)[ Szerkesztve ]
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
oleslie
aktív tag
azért tudom még fokozni
function bin2dec(bin : string) : longint;
asm
push eax
push ebx
xor ebx,ebx
@loop0:
rol ebx,1
cmp byte ptr [eax],$31
jnz @zerobit
or ebx,1
@zerobit:
inc(eax)
cmp byte ptr [eax],0
jnz @loop0
mov result,ebx
pop ebx
pop eax
end;
ez is helyes (bár ez nézőpont kérdése) eredményt ad (0x42)[ Szerkesztve ]
Egyszerű életet élek. Ami üres megtöltöm, ami tele van kiűritem
-
TAZ155
csendes tag
Igen tudom.
Nekem max 5V 2mA kell róla.
Most olyan megoldást keresek, a soros port kezelésre amit igy csomagként nem kell telepiteni.
Elég csak bemásolni egy *.pas-fájlt a delphibe, és elég egy Dll-t bemásolni az exe mellé.
LPT-hez van, gondolom soros port-hoz is van már ilyen megoldás.
Hali
Hozzáteszem nagyon kezdő vagyok a Delphi programozásban. De valahól el kell kezdeni!!??
-
TAZ155
csendes tag
Üdv zka67.
Köszönöm a leirást, de a hiba üzenet megmaradt sajnos.
!!Error message ablak.
This version is not licensed to load third-party component or IDE addins.Nem értem.
Megnézem egy másik delphi alatt a csopmagot, hátha felmegy.
A soros port.
[link]Végül is nekem, először az is elég lenne hogy ha a COM1-en
a 3F8H-cimen az RTS lábra valahogyan kikerülne a Tápfesz.
Ezen a csatlakozót a hardver táp-ellátáshoz kell csak.D egyenlőre keresek egy másik delphit, ami alá fel tudom telepiteni a csomagot.
Azért köszi a segitséget.
Hali.
Hozzáteszem nagyon kezdő vagyok a Delphi programozásban. De valahól el kell kezdeni!!??
-
dany27
őstag
mert a felhasználónak kellene belevinni adatokat némely esetekben de mikor nem kell neki akkor úgy gondoltam h nem retjem el mert akkor ott lesz egy "luk" vagy pedig arébb kellene pakolnom olyankor mindent. Ezért gondoltam a szürkítésre.....
VB.NET-ben hozzászoktam hogy alapba szürkíti az alapszínt ha tiltott...
Itt nincs rá valami külön opció? -
dany27
őstag
Köszi! Jó alapodat kicsit kibővítve sikerült azt is megoldanom hogy tizedes vesszőt csak egyszer lehessen bevinni és csakis akkor hamár van előtte valamilyen szám. Valamint ha csak 1db nulla van a box-ban akkor csak tizedes vesző jöhet, utánna meg akármennyi 0-9 lévő szám kivétel tizedes vessző!
Am, de még egyféle képpen átlehet "verni" jobb klikk beillesztés, így akármit bevisz. Nah most vagy a jobb klikket kéne letiltanom vagy nincs valami msg(mint pl.: a CM_MOUSEENTER) amit küld a beillesztéskor? És azt elkapva esetleg lehetne nullázni amit küldene. Vagy csak simán jobb klikkre is bal klikként viselkedne....
Meg még1 olyan hogy ha írok egy saját függvényt, akkor hogyan tudom azt elérni hogy "lássa" a formom elemeit? mert ha csak simán csinálok egy procedurát akkor azt fogja kidobni h nem is meri mondjuk a tb_x.text nevű dolgot. Gondolom azt a típust kéne valahogy átadni neki amiben deklarálva van a textbox.. Csak nem tudom hogy hogyan kell. 4GL nyelvel eddig nem igen foglalkoztam!
Köszi!
-
Teng
aktív tag
Köszike, a gyors és korrekt választ még egyszer KB fél éve leálltam a témával mert elakadtam gépfrissítés is volt és gondoltam inkább lpt karira porbálok meg alapozni, mert az alaplapokon már nem nagyon van LPT, de pci még egy darabig csak akad, és ha esetleg úgy alakul a progi még akár pci-e LPT karival is fog működni szerintem
-
Teng
aktív tag
Köszike. Istenkirály vagy Anno az io.dll-t használtam, de ott az lpt kari már nem ment.
Azt elmondanád ez mit csinál:"Result := Inp32($0379);"
Ha én csak az outputot akarom használni akkor elég "function Out32(Addr:word;b:byte):byte; stdcall; external 'inpout32.dll';" ez is ugye? nem kell a másik...
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- Eladó! Kishibás Rtx2070 8GB!
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- PlayStation 5 Pro + Vertical Stand
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest