- Synology NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Windows 10
- Mozilla Firefox
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Bitcoint követelnek a svájci jegybankba
- Linux kezdőknek
- OpenWRT topic
Aktív témák
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Speederer #11679 üzenetére
Nekem sokkal jobban bejött a Digi. Nem tudom, hogy ahol élsz ott melyik szolgáltató a stabilabb. A Digivel nincs veszteni valód. Bekötteted 1 hónapra, ha nem tetszik akkor váltasz, UPC-s leszel, mert nincs hűség. Ha tetszik, akkor aláírhatsz 1 vagy 2 évet, és akkor fél évig vagy 1 évig 3000Ft-ért kapod a telefont, netet és TV-t.
Telefonnál vannak ingyenes percek, illetve a digitális adásokat a Digi teljesen ingyenesen adja.
Ráadásul picit helyesbítem FefeeX írását, ugyanis a 4500Ft-os 50/25-ös csomag október 1-től 80/25-re emelkedett. -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
dokee78 #7134 üzenetére
Úgyértem egy családban van ugye kétszer bekötve a net, két különböző személynek. Természetesen így mindkét ember fizeti a saját maga által rendelt net havidíját egyszer
.
Azt, hogy a havidíj dupla, természetesen úgy értettem, hogy a családba így duplán kell ugye a netet fizetni összességében, mert duplán van.
mod: azt hiszem 3000 Ft-ot mondtak neki a bekötésért, de nem tudom pontosan, majd megkérdezem. Ezt amúgy majd a csekken kell befizetni az első havidíjjal, nem a szerelőnek kell fizetni. -
Laca19 (a)
aktív tag
(#7128) dokee78 & (#7132) shabbarulez
Haveromnak nemrég csinálták így meg, minen gond nélkül bekötik.Természetesen a havidíj is dupla.
És úgy kötötték be, ahogy erdoke is említette. Külön kábelt húztak be nekik kintről.(pedig volt már meglévő Chello is és kábelTV is) -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Macilaci457 #6964 üzenetére
Ma valahogy mindenki engem fikáz?
Most már kezdek ideges lenni, már ne haragudj, nem vagyok Youtube mániás, de ha én akarok venni egy terméket, akkor nem nézhetek meg róla egy felhasználó által készített videót? Legutóbb egy LG FA162-es HiFit vettem, mégiscsak más működés közben látni,ahogy nyomogatják az érintőpanelét, mintha megnézem a hivatalos oldalon a fotóit. Nem sokat ér persze ilyen minőségű videó, de mégiscsak több, mint egy fotó.Vagy ha Formula Force EX-et szándékozok venni, akkor mégiscsak megnézem működés közben, nem? Nemcsak kakaót isznak és viccet mondanak ott.
Ennyi erővel a fórum is baromság, mert minden hülye felhasználó a saját hülyeségeit mondogatja, ott a hivatalos honlap nézze meg. -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
DonDragonka #6957 üzenetére
Persze, nem a Youtube-ot használom sebességtesztelésre, gondolom, hogy nagyon terhelt.
Nem is várom el, hogy maxxal jöjjön onnan a cucc.
De mint említettem egy hétig működött rendesen, gyorsabban jött le a cucc, mint ahogy ment a video, tehát nem akadt nézés közben. Most meg megint olyan, mint régen.De olyannyira néha lassú, hogy egy kis 5 perces videóra volt olyan, hogy közel 1 órát vártam mire leszedte. A sebesség, ha nem is hozza a névleges maxot, akkor sem szabadna akadnia ilyen kis videóknak. -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
jerry311 #6953 üzenetére
Én DonDragonka írását úgy értelmeztem, hogy mivel azt írta hogy "xy" dátumtól realizálódnak a dolgok, hogy országosan is előbb utóbb átállítják mindenkinek a sebességet.
Most úgy beszélsz velem, mintha én lennék fura, tudom, hogy új csomagok vannak, nem volt sebességemelés, másak a csomagok.
De ha eddig a DN 7200Ft/5MBit volt, most meg 6500 Ft/10MBit lett, akkor ez számomra, akkor is sebességemelés, és azért engem nevezel korlátoltnak, mert annyi elvárásom lenne, hogy legalább erről legyen valami információ, ne fórumban kelljen megtudni ezeket a dolgokat, az egyik előfizető már a 10MBiteset kapja olcsóbban, a másikat meg még az 5-össel szivatják drágábbért, nem tudom ezt komolyan gondolják-e, de sajna úgytűnik igen.(A megújult UPC oldal is 5MBitet említ mellesleg DN-re)
Mondjuk annyira nem foglalkoztat, mert nemsokára lehet úgysem leszek már náluk, de úgy vagyok vele, hogy ami jár az jár.
Mellesleg havernak bekötik a Chellót, úgyhogy már van nekik a házba, szóval megcsinálják duplán is.
Mellesleg elmondtam nekik a problámámat a sebességről, amit már említettem, hívjam a 1221-et, ezt válaszolták -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Laca19 (a) #6950 üzenetére
Már nem tudtam szerkeszteni.
Csak azt nem vágom, hogyha egy hétig jó tudott lenni, akkor miért b@szták el megint az egészet?
Előbb néztem Youtube-ot, kattintás után fél percig mereven áll a video, majd ennyi várakozás után elindul lejátszik 2 mp-et, majd megint megáll és mint egy fénykép megint merev 30-40 mp-re. Szörnyű, nem tudom más tapasztalt ilyet?
Sebesség a korábbi 600 helyett 450-500 között van, most nem is az a problémám, hogy kevés, de ha egy hétig tudott jó lenni, akkor most miért nem? Olyan, mintha direkt visszafognák. -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
DonDragonka #6865 üzenetére
Hát itt semmiféle emelés nem volt eddig DolgozóNet kapcsán. De a UPC honlapja is a szokásos 5 MBitet írja sebességnek.
Most komolyan, létezhet ilyen, hogy aki intézkedik ez ügyben, mondjuk betelefonál, annak átállítják, aki meg nem annak hagyják a régi sebességet, vagy hogy megy ez?
Ja, nemrég írtam, hogy amikor volt a legutóbbi jelentős sebességemelés, azóta akad a Youtube és alig jön róla, mindig rengeteg időt kell várni, mire lejön egy kis video, majd Replayezni kell. És írtam, hogy ez megjavult. Hát az öröm egy hétig tartott nagyságrendileg, visszatértek az állapotok. Alig tudja leszedni a videókat, egy 2 perces videóra sokszor 6-7-8 percet kell várni mire lejön, néha ennél is rosszabb a helyzet.
Ezalatt az egy hét alatt olyan stabil volt a Chello, hogy csak na, letöltések 600-620 körül zajlottak. Most jó ha eléri az 500-at, pedig több helyről is próbáltam, de sokszor csak 350-400-at hoz.
Ezek szerint a hiba oka nálam kizárható, mivel nem csináltam semmit a géppel -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
DonDragonka #6856 üzenetére
Most akkor te már a 10/2-es DN-et kapod 6500-ért? Esetleg valami infód nincsen, hogy mikor állítják át a DN csomagokat országosan 10/2-re?
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Scoobyka #6773 üzenetére
Hát ebből szerintem is váltás lesz. És nem is annyira a sebesség miatt,vagy a problémák miatt(ami nem nagyon volt) hanem inkább a költségek miatt. UPC/9900FT/12 csatorna/5-0,7MBit vs. DIGI/5200Ft/53 csatorna/10-10MBit. Persze nem tudom így előre milyen lesz a stabilitása, gondolom talán a kezdetekben lesznek gondok, de remélem ha lesz is nem lesz vészes. Azért annyira rossz emlékként nem fogok rá gondolni, semmi gond nem volt vele, 2.5 év alatt annyi szakadás amennyit említettem szerintem nem vészes. Az a Youtube-os volt a problémám, hogy akadt, mindig Replayezni kellett, de az már jó azóta, meg egyszer volt olyan, hogy a Palotai Chellosoknak nem lehetett letölteni a Logitech weboldaláról 1 hónapig, a weboldal bejött, csak nem töltötte le a fájlt, nem tudom mi lehetett a bibi, mert ADSL-eseknek lejött, szóval volt ez a két furcsa eset, de semmi gond nem volt amúgy vele.
Eddig az volt az infóm,mivel már bennt van a Digikábel, hogy szeptember-október környékén indul rajta a szolgáltatás, azonban az éjjel írtam nekik e-mailt és azt válaszolták vissza reggel 6-kor, hogy nyár elején beindul.
-
Laca19 (a)
aktív tag
(#6744) jerry311, (#6745) shabbarulez
Hát akkor hétfőn jó hírekkel szolgálhatok a srácnak, mert szerintem elis intézi akkor hamarosan, szerintem már a jövő hét vége felé meglátogatja az ügyfélszolgálatot.
Már nagyon hiányzik neki a net, nemrég vett új gépet, szóval net nélkül manapság tényleg eléggé "kopasz" egy sz.gép.
Ja és persze köszi a gyors infókat -
Laca19 (a)
aktív tag
Sziasztok, lenne egy eléggé fura kérdésem, azért fura kissé, mert nem hiszem, hogy ilyen jellegű probléma gyakran előfordulna, pontosabban, hogy valaki egy háztartásban duplán akar Chellót fizetni. A probléma nem engem érint, az egyik barátomnak kéne a segítség, de az egyszerűség kedvéért, hogy ne egyes szám harmadik személyben kelljen mindig írkálnom, magamra írom le a problémát. Szóval a helyzet:
Van a házban Chello bekötve a tesómnak, mondjuk 10/1-es net. De én nagyon rosszban vagyok vele, szóval semmi esetre sem akarok közösködni a nettel, sem megosztás, sem WiFi, sem switch, sem router, szóval ez a net olyan, mintha nem is lenne, teljesen sajátot szeretnék, saját csekken befizetni az összeget. Digi itt nem valószínű hogy lesz, bár nincs info róla semmi, szóval maradt az ADSL net, ami drágább, vagy esetleg és itt jön a kérdés:
Meg lehetne azt csinálni hogy azon a kábelen, amin a tesó kapja a Chellot, hogy azon teljesen különálló netem lehessen, mondjuk 5/0,7MBites? Tehát teljesen független net, más sebességű, mintha egy másik házban lennék, de valójában persze csak a szoba más. Ha igen hogyan lehetne ezt megoldani? Kell valami plusz kábel hozzá, vagy egyazon kábelen meglehet oldani valahogy az elosztását a házban, de persze a két net teljesen független legyen egymástól.
Szóval ez megoldható vagy ha nem akarok közösködni kizárásos alapon maradt az ADSL? -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
jerry311 #6733 üzenetére
Ok, ha esetleg majd váltok digire megírom milyen lett, illetve újra kellett-e kábelezni. Persze nem szívesen válnék meg a Chellotól, csakhát ugye a pénz: most 10 000 Ft-ot fizetünk 12 csatornáért és 5/0,7-es internetért. Diginél meg feleannyiból, 5200 Ft-ból kijönnénk és 53 csatorna és 10/10-es internet (+ingyen telefon, de ezt soha nem használnám)
Csak az a helyzet, hogy az elmúlt 2,5 évben a UPC kábele elég stabilnak bizonyult, talán 5-ször volt internet és kábelTV hiba, de ebből az 5-ből 3-szor bazinagy vihar volt, szóval "indokolatlanul" ha minden igaz 2-szer volt olyan, hogy valami miatt nem volt net, szerintem ez annyira nem rossz arány. -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
DonDragonka #6730 üzenetére
Ide is most kötik be a Digi TV-t, hát mit ne mondjak engem is nagyon vonz a 10/10-es net 2500 Ft-ért. Ráadásul ha nem tetszik, még mindig visza lehet köttetni a Chellót.
Nálunk semmi komolyabb baj nem volt a Chellóval, viszont most 3 napja mintha jobb lenne: rapidról eddig napközben 200-300kb sebességet hozott, éjjel 450-500kb-ot. Most 2-3 napja napközben is 590-600kb-os max sebességgel húztam le a dolgokat rapidról.
Ráadásul a legutóbbi drasztikus sebességemelés óta, asszem 3MBitről emeltek 5-re, szóval azóta a Youtube kissé furán/lassan működött, konkrétan lassú volt, akadt, ha valami kis videót néztem róla, mindig megkellett várnom, hogy leszedje, majd replayezni.Pedig a sebességem megvolt, videa-ról, illetve dailymotion-ról is, de a youtube akadt, most 2-3 napja minden rendben van. Persze bekellett volna szólni, de nem nagyon zavart, de lehet nem is foglalkoztak volna velem, mert a sebességgel meg nem volt baj.
Szóval nekem úgy tűnik, mintha külföld felé javult volna a kapcsolat.Persze mindez pont akkor, amikor jön a DigiTVjerry311: szerinted amúgy ez mitől lehetett, hogy a sebesség megvolt, de a youtube akadt? Lehet most nem ide illő kérdés, de ha szolgáltatót váltok, akkor újra kell itt mindent kábelezni? Fúrni falakat és szekrényeket elhúzkodni, vagy mehet a kábel a UPC helyére és jó lesz az. Anno így szerelték be a UPC szerelők: painttal csináltam, szóval bocs a béna rajzért
-
Laca19 (a)
aktív tag
Oké, úgy tűnik a probléma megoldva. Itt Várpalotán két Chellost kérdeztem meg és azoknak sem jön be az oldal. Akit először kérdeztem barátomat, ő meg ADSL-es volt, ezért működhetett neki.
Szóval úgy tűnik itt Palotán lehet valami kis hiba valamilyen irányban a Chellonál, mivel most már hármunknál (mint Chellosoknál) nem jön be a letöltés. -
Laca19 (a)
aktív tag
Teljesen üres, leformatált HDD-re telepítettem az XP-t a szokásos CD-ről.
Telepítés alatt, illetve amíg nincs vírusirtó telepítve, én még a hálókábelt is kiszoktam húzni. Tehát az esélye, hogy beszedett kémprogit, szerintem nulla, mivel csak utána szoktam rádugni a hálókábelt a gépre, miután tűzfal, NOD32 bekapcsolva van. -
Laca19 (a)
aktív tag
Sziasztok!
Egyszerűen nem tudom mit kezdjek a következő furcsasággal: 3832-3834
A baj, hogy mint írtam nem az IE vel van a baj szerintem, mivel más böngészővel és Flashgettel sem jön le a dolog. -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
student #4259 üzenetére
Szerintem eléggé vegyesek a vélemények, érdeklődjél a hozzád legközelebbi helyen, hogy ott milyen ADSL-re a feltöltés. Biztos van valakinek a szomszédban Chellója.Amúgy az előbb annak a barátomnak, akiről írtam, hogy 30-40-50-el megy hozzá a cucc, az előbb küldtem neki progit és ment 70-el. Szóval gyorsabb volt, mint eddig.
Amúgy onnantól fogva, hogy mindenki a Chellóra fogja, ha kevés a feltöltése ADSL-re, szerintem nem csak a Chellot lehet okolni. Ha egyszer ADSL-re valahova nekem megy 85-90k-val fel a cucc(MSN és DC is), és mondjuk az egyik barátomhoz csak 50-el megy mondjuk, vagy most például 70k-val, de ugye ez sem max sebesség, ez az 50k vagy 70 k sebesség szerintem nem a UPC hibája, hiszen ezek szerint Chelló tudná tőlem 90k-val küldeni a cuccot, az meg már az ADSL hibája, hogy valahova lassabban megy,szerintem. remélem érthető voltam. Amúgy őszintén megmondom, számítógép hardware témában eléggé jártas vagyok(vagyis annak érzem magam egy átlag felhasználóhoz képest)de ezekhez a hálózati témákhoz semmit nem értek, szóval ha hülyeséget írtam, akkor tessék figyelmen kívül hagyni a hozzászólás halvány részét
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
student #4251 üzenetére
Én például eléggé szépen töltök fel ADSL-esnek is. Most kivételesen használtam DC++-t, mert amúgy már nagyon régen nem használtam és 85kb (max) sebességgel töltöttem fel az emberkének.
MSN-en az egyik ADSL-es haveromnak szintén max sebességgel küldtem át a Szökés részeit.
[link]
Viszont egy másik havernak, aki szintén ADSL-es és szintén ugyanannál a szolgáltatónál van, ahhoz lassabban mennek át a dolgok. Nem mértem le, de saccra úgy 30-40-50 kb között megy(max sebesség fele nagyságrendileg). Ezek között az értékek között ingadozik, hogy miért azt nem tudom. -
Laca19 (a)
aktív tag
Azért mert nálad hiba van, attól még a többi előfizetőnek lehet jó a Chello szolgáltatása.
Nálam meg két év óta nem volt semmi különösebb probléma: kétszer ment el a net éjjelre és egyszer volt belassulás. Mindez két év alatt.
Mellesleg talán a 1221-et kéne hívnod. Vagy a telefonod is naponta 50x ledob a hálózatról? -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Superman #4142 üzenetére
Nálam is eléggé érdekes jelenség alakult ki.
Március 1-én emelték a sebességemet 3MBitről 5 MBitre(DN). Minden rendben is van, megvan a le 5Mbit, fel 0.7MBit, pingek rendben.
Na most volt egy Chello kimaradás olyan március20-a körül (+ - 1-2 nap). Este 22 óra körül teljesen rendben volt minden a nettel, 23 óra körül elment a net és másnap délután 13 órakor jött vissza. Szóval egész éjjel és másnap délelőtt nemvolt Chello.
De amióta visszakapcsolták akkor délután 13 óra körül, azóta nem tudok kinyúzni belőle 4.5 MBitnél többet. És ingadozik a sebesség 4 és 4.5 Mbit között. A feltöltés rendben.
Várpalotára a fejlesztés befejezése ápr. 26-ra volt kiírva, mondom oké, megvárom. Mára ez az időpont eltűnt, gondolom befejezték a fejlesztéseket. De a helyzet nem változott. Sőt, a ping értékek rosszabbak lettek.
Ez így nem tudom milyen fejlesztés, kár volt fejleszteni, de a lényeg hogy 3 hétig minden rendben volt, akkor most miért nem?
Végül is nem annyira nagy a probléma, sőt nem is nagyon reklamálhatok, mert ugye a szerződést teljesítik, és azért nem mondhatni a 4 - 4.5 MBitre, hogy használhatatlan, csak zavar a tudat, hogy tudna többet is, hiszen 3 hétig mindent a max.-on hozott.Csak a visszakapcsolás óta ''lassult'' be. -
Laca19 (a)
aktív tag
Kemény 150 kbittel töltöm a Szökést
, pedig ma úgy megakartam nézni
Itt a PH-n pedig mire ezek a képek bejönnek....
Előnye: unokaöcsém (6 éves) itthagyta a netet, már közel egy órája, mert azt mondta csiga lassú. Legalább nem kell neki könyörögni, hogy néha ideférjek én is
Az már más kérdés, hogy mit tudok csinálni ilyen sebességgel?
Szerk: Veszprém megye, Várpalota, 5MBit (vagyis ennyinek kéne lenni)
[Szerkesztve] -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
EQMontoya #2775 üzenetére
Figyelj, én a dolgokban mindig a hibát keresem. Mások mindig azt mondják nekem, hogy keresem a bolha pöcsén a pattanást. Tehát alapjában véve nem vagyok optimista ember.
Nyilván én is mindenből a legjobbat szeretném, amit a pénzemért kaphatok (ki az a hülye aki nem).
De abszolút nem érdekel, hogy ''csak'' 5 Mbites netet kaptam.
Ezt viszont optimistán fogom fel. Hónapokkal ezelőtt, tulajdonképpen februárig a Chello csomagok közt a leggyorsabb a Plus volt. 6 MBit / 1 MBit sebességgel, 60 GB korláttal, hűségnyilatkozattal, nagyságrendileg 6.000 Ft-al drágábban ehhez képest.
Most 13.000 Ft helyett 7.200 Ft-ért kapunk jobb netet.Mert csak 1 MBittel lassabb, a feltöltése kicsivel, 256kbittel lassabb,
cserébe hűségnyilatkozat nélkül, ráadásul ''úgymond korlátlanul''.
Mi kell még?
Erről kár vitatkozni, hogy most korlátos vagy nem, szerintem a 250 Gb korlátlannak tekinthető már. Aki ennyit letölt rendszeresen egy hónapban és megnézi a filmeket is, és nemcsak a szekrényében áll, azt megmondom őszintén irigylem.
Mert az tutira nem dolgozik és nem csinál semmit, (talán nem is alszik?), amit a mai világban nem sok ember engedhet meg magának. -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
EQMontoya #2771 üzenetére
Nem érted teljesen szerintem.
Te DN-es vagy ugye. Bekötötted a Chellót, aláírtál egy évet. Ha ez az idő eltelt, akkor továbbra semmilyen kötelezettséged nincs a Chelló felé, bármikor felmondhatod, mindezt változatlan díj mellett.
Ha aláírsz normálisan 1 vagy 2 évet, és letellik ez az idő, utána listaáron kapod, ami rohadt sokba kerül, vagy kapod ugyanennyiért továbbra is, ha aláírsz újabb 1 vagy 2 évet.
Tehát folyamatosan levagy kötelezve.
Remélem érthetően leírtam így összefoglalva
Szerk: megelőztek
[Szerkesztve] -
Laca19 (a)
aktív tag
Várpalota, APEH-os DN, most emeltek Mediumra
5 MBit / 768 kbit -
-
Laca19 (a)
aktív tag
Végül is még nem érkezett el ide Palotára az emelés, még csak papír van róla, hogy 5 MBites lesz.Ez azonban nem névre szóló papír, hanem általános. Még az is lehet ezek szerint, bár én nem valószínűsítem, hogy esetleg minden DN-esnek beletették a csekk mellé a borítékba ezt az általános tájékoztatást, közben meg lehet hogy lesz 10 MBites DN is.De majd ha lesz emelés, akkor úgyis ideírom, hogy milyen nettel lett, melyik városban milyen sebesség.
-
Laca19 (a)
aktív tag
Mert neked DolgozóNeted van.
Ha egyszer letellik a hűség, ami egy év, utána bármikor felmondható.
Ha egy sima classic-nál letellik a hűség, utána listaár van(ami elég sok), vagy újabb hűséget ír alá az ember.
Tehát mindig egy évet alá kell írni.(minimum)
Ezzel szemben a DolgozóNet-nél egyszer letellik és utána a listaáras netet kapjuk nagyságrendileg annyiért, mintha más ember aláír két évet. És itt a kedvezmény például. Nem nagy, de valami.
[Szerkesztve] -
Laca19 (a)
aktív tag
Persze, nem vagyok elégedetlen, félreértés ne essék!
Sokan nagyon örülnének ilyen netnek ilyen áron.
Főleg amikor kisebb helyeken úgy lehúzzák az ADSL-eseket ennek a sebességnek a töredékéért.
1MBit le/128 kbit fel sebesség hűséggel, mindezt 10 ezerért.(sok helyre nem ért el a az ADSL emelés) És nincs más választása, de ez már nem ide tartozik. -
Laca19 (a)
aktív tag
Jó persze ebben igazad van, és nem elégedetlenkedek amúgy.
De szerintem csinálhattak volna akár egy köztes csomagot 7 vagy 8 MBittel akár.
Így amúgy listaárhoz viszonyítva, ha jól néztem, akkor 2300 Ft a kedvezmény.
''jety91: inkabb ne is emeltek volna, szoljal is nekik, hogy neked nem kell az emeles.''
Az emberek már csak ilyenek. Kap mindenféle emelést, korlátlansággal, de még így is elégedetlen.
[Szerkesztve] -
Laca19 (a)
aktív tag
Ja, most bontottam ki a UPC-s levelet, és benne van, hogy chello medium lesz:
5120/768 kbit/sec sebességgel.
Ja és ez APEH-os DolgozóNet, úgyhogy eddig nagyon úgy tűnik, hogy megkülönböztetés sem lesz, amiről korábban volt szó, ha rendszeresen olvastad itt az információkat.
De különösebben nem kell vele foglalkozni, mert régen sokan annak is örültek volna, ha korlátlan a chello, most ehhez képest kaptunk még majdnem dupla letöltési és 50%-al nagyobb feltöltési sebességet a korlátlansággal együtt.
Ja és az ára semmit nem változott, ez csökkenhetett volna viszont. Mert ha két évre aláírnák szerződést munkáltatói igazolás nélkül, akkor 300Ft-al olcsóbb lenne.
Szóval nem fogok itt problémázni 300 Ft-on, meg csomagot váltani, meg az igaz, hogy így nem vagyok lekötelezve semmilyen időszakra hűséggel és bármikor felmondható.
De ennek értelmét nem látom amúgy
Kb. 5500-6000 Ft-ért egész korrekt kis csomag lenne, de így nem nagyon látom, hogy hol a kedvezmény -
Laca19 (a)
aktív tag
Hát így emelés előtt kemény nyolc nappal hogy a francba tudnának is valamit?
Az még messze van......
Előbb-utóbb csak megtudjuk. Bár a vicc az lenne, ha március 1-ig sem dőlne el, addig meg nem lenne semmi emelés, még 5 MBit-re sem. UPC-ből még ezt is kinézem.
Jó, azért ilyen csak nem lesz
Amúgy engem nem nagyon érdekel már, hogy a DolgozóNet melyik lesz, jó pesze hogy érdekel, nyilván azért olvasgatom ezt, meg nagyritkán írok ide, de eddig bőven megvoltam a 3MBit / 30Gb-os nettel is, akkor bőven megleszek az 5MBit / 250GB nettel is ezentúl.
De azért mégiscsak jó lenne az a 10 MBit, és nem a letöltés miatt mondom, hanem főleg az 1MBit feltöltés miatt.
[Szerkesztve] -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
jerry311 #2225 üzenetére
Lehet hülyeséget írok, de
szerinted olyat nem lehetne csinálni, hogy a DolgozóNet-nek kitalálnának egy ''köztes'' sebességet?
Mert ha a 10 MBitest nem akarják megadni (ez ugye csak feltételezés), de az 5MBitesnek nincs értelme, akkor lehetne mondjuk 7 vagy 8 MBites és akkor senki nem háborogna és mindenki jól járna. -
Laca19 (a)
aktív tag
Én is ezt írtam már be kétszer is (utoljára: 2203 hsz.), de nem nagyon reagáltak rá
Jó persze ott van a kettő év aláírás, de ha valakinek ''biztos'' a munkahelye, már amennyire a mai világban biztosnak mondható, akkor ez nem nagy gond szerintem.
Amúgy most olvasgatom a dolgozónetes szerződést, és ezt találtam:
''5. A szerződés időtartama: Határozatlan idejű szerződés''....
....
''Előfizetői felmondás: A határozatlan idejű előfizetői szerződést az előfizető jogosult indoklás nélkül - 8 (nyolc) napos felmondási idővel - bármikor írásban felmondani. ...
... Az előfizető felmondásához semmilyen hátrányos jogkövetkezmény nem fűződik.''
Tehát kb. ennyi az előnye a DN-nek, hogy ezek szerint bármikor(?) felmondható.
Cserébe 300Ft al drágább
Az a kedvezmény, hogy 300 Ft-al drágább -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
capaszaju #2202 üzenetére
Én már egyszer ezt leírtam, bár tudom hogy ''jerry311'' ebben nem ért velem egyet, de:
ha az 5MBit-es csomag kettő évvel 7000Ft, DolgozóNet most 7200Ft, akkor nem sok értelme van annak, ha az 5MBit-es csomag lesz a DolgozóNet.
Tudom hogy ott van a 2 év, de úgyse fogok váltani internetszolgáltatót. -
Laca19 (a)
aktív tag
Na, most voltam a Várpalotai Chellonál, és a következő infót kaptam:
eddig úgy tűnik, hogy a DolgozóNetesek a 10MBit-es csomagot fogják kapni.
Azonban ez még nem hivatalos információ, tehát nem 100%, de eddig úgy van, hogy az extreme csomag lesz.
Azt mondták, hogy majd valószínű, hogy külön erről ''mi DolgozóNetesek'' fogunk kapni erről e-maiben tájékoztatást.
Hát reményked(ek)(jünk) -
Laca19 (a)
aktív tag
Szerintem, ha a dolgozóNet-et besorolják az 5MBit-es csomagba, akkor annak nem sok értelme van.
Ha jól tudom az 5 MBit-es csomag 1 évvel aláírva: 7990Ft
DolgozóNet: 7200Ft körül van.
Itt még van 800 Ft kedvezmény(bár szerintem már ennek sem sok az értelme)
Most lehet hülyeséget írok, meg nem is néztem meg, de úgy emlékszem, hogy ha 2 évre ír az ember alá szerződést, akkor az 1 éveshez képest ''-1000 Ft'', tehát szerintem úgy az 5 MBites csomag lesz: 6990Ft
Tehát jobban járok, ha aláírok 2 évet, mintha DolgozóNetet használok.
Na mindegy, majd holnap megkérdem az Ügyfélszolgálatot mit tudnak róla. -
Laca19 (a)
aktív tag
Sziasztok, ...
arról tud valaki valamit, hogy aki kedvezményesen kapja a Netet (DolgozóNet, ami tulajdonképpen a Classic), arra most mely sebességek fognak vonatkozni?
Gondolom ez is sokakat érint. -
Laca19 (a)
aktív tag
Ja és persze a Classic jön 2,5MBittel a 3 helyett
-
Laca19 (a)
aktív tag
Valakitől kérdezném, hogy ma szeptember 14-én reggel óta mióta bekapcsolom a gépet, a Chello ''csak'' 2,5 MBittel jön.
Nem arról van szó,hogy olyan oldalakat nézek, amik esetleg leterheltek, mert rengeteg oldalt végignéztem és több tesztet is lefuttattam. Stabil a kapcsolat, egyenletesen jön, de 2,5 MBittel. Amúgy várpalotai vagyok.
Esetleg valami karbantartást végezhetnek? Tapasztalt valaki ilyet?
Aktív témák
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- NZXT Riser Cable PCIe 4.0 x16 20cm fekete (Kishibás) INGYEN FOXPOST
- GRADO RS1e fejhallgató eladó
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 + Android 15, 512GB MicroSD + okositott OLED Atmosphere 3 hó garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest