Aktív témák
-
Prego
senior tag
válasz
polonic #12537 üzenetére
Augusztus óta 2 router is volt, először egy Edimax G (ez pár éve szakadás nélkül osztotta a netet, amikor még 1Mbit alatt volt a sávszélem), október óta meg a linksys wrt120n.
Lehet érdemes lenne bérelni pár hónapra egy UPC-s netgeart, sztem azzal is szakadna és akkor megmondani nekik hogy kapjátok be skacok -
Prego
senior tag
válasz
polonic #12535 üzenetére
És hogy vegyem őket rá? Mivel első javaslat: kösse ki a routert, második hogy P2P-t lődd ki ... persze a gépre közvetlen rákötve működik, tehát csakis a router lehet a hibás, az is ami régen működött ...
Isminek ugyanilyen netje van csak a másik fajta modemmel, neki működik. -
czombacs
tag
válasz
polonic #12519 üzenetére
közben rájöttem, hogyha beteszem DMZ-be, vagy teljesen kikapcsolom a router tűzfalat, akkor akadály nélkül megy minden.
Persze lehet benevezek egy új routerre!
Ahogy fentebb olvastam 9k környékén a TP-Link TL-WR941ND-t ajánlották! Vélemények, vagy javaslatok más félére?
-
F e Z o
veterán
válasz
polonic #12494 üzenetére
Beszéltem én is az ügyfélszolgálattal, azt mondták náluk minden rendben, majd hétfőn jön szerelő. Mire hazaértem melóból, minden jó lett. Akkor legalább elismernék, hogy ők voltak a hibásak. Ennyit sztem megérdemelne egy átlag felhasználó.
Lehet ez is olyan üzemzavar volt, mint a T-com-nál. (vagy hasonló)
-
-
DraXoN
addikt
válasz
polonic #10493 üzenetére
Ez érdekes elképzelés..
Szerintem működhet a jelenlegi politikájukat figyelveszerk: látom akkor a legkisebbnél mégse... de az egyel nagyobbnál megoldható?
szerk2: de nem tudom... ha lejár a hűség nem megoldható a legkisebb csomagra váltás? szerintem megkell kérdezni, vagy kell egy ismerős a UPC eladóinál... nekünk sok mindent elintézet, így némileg olcsóbban kapunk néhány nyoldot mint mások.. minden lehetséges lehetőség/kedvezmény kivan használva
(társasházi kedvezmény, plusz azt a kedvezményt is megkapjuk amit azoknak szoktak felajánlani akik visszaakarják mondani a csomagot
)
-
horvathkrisz
addikt
válasz
polonic #10493 üzenetére
Azt nem tudod megcsinálni (kiküszöbölték ezt a lehetőséget) mivel ha már meglévő előfizető vagy, nem tudsz az 1 megás (chello start) csomagra váltani.
Nézd csak! -
jerry311
nagyúr
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
polonic #10114 üzenetére
Értem. Csak a build szám alapján pl. a 1.8.3 build 15104 a legnagyobb számozású, és ha minden igaz az a legújabb utorrent.
Amúgy feltettem a 1.9-ből a legújabbat, és eddig úgy néz k nálam nem jó. Letöltés max 500K, a feltöltés 1-2K.
Lehet, hogy sok a seed serveres tag ezeknél a torrenteknél.Azért érdekes lehet az oldal szemszögéből, hogy a kliensek tesztelés céljából már vagy 20x leötlöttem a dragonball film első 100Mb-ját.
Közben olvastam, hogy a portnál jelenthet valamit a 443, mert ugye az a HTTPs portja, és azt nem korlátozhatja a szolgáltató. De szerintem nem jelent semmi plusz, sőt lassabban kapcsolódik, és egy pár percig mindig piros a torrent iconja.
Valami mást kellene kitalálni.
Még olvastam, hogy proxy-val próbálkoznak átvágni a korlátozást páran... -
tomp
félisten
válasz
polonic #9929 üzenetére
Jöttem elmondani
Este 7után írtam emailt, hogy lehet e módosítani a netet internet 30 csomagra. Írták, hogy persze lehet. 9fele küldték az utolsó email, hogy aktiválták. Pár perc múlva a modem begyorsult. A hűség 2011.05.31-ig szól mostmár. silverem volt 4500Ft-ért. Most ár 30/3-as van 3600Ft-ért. Nekem megéri. A telefon kemény 7Ft-al olcsóbb lett. Régi össz. díj: 9435Ft Új össz.díj:8528FtAmúgy nemértem ezt a társasházi kedvezmény jogosultságát. "a társasház, vagy lakásszövetkezet a UPC-vel a mennyiségi
kedvezmény igénybe vételére együttműködési keretmegállapodást kötött." Hát izé. Ez mi? Nálunk a házban az összes lakóhoz bement az üzletkötő, és egyből a társ.kedv.-ről beszélt. Sőtt szinte az összes ismerősömhöz ezzel a társ.kedv.-es papírral jönnek. Szval szerintem az ÁSZF csak egy írás, de igazából nem veszik figyelembe -
shabbarulez
őstag
válasz
polonic #9561 üzenetére
Nincs igazán értelme kicserélni, egy STB esetén a modem a kétirányú/interaktív szolgáltatások elérhetősége miatt kerül bele. Régen a visszirányt az egyes gyártók saját specifikus megoldásokkal oldották meg, a probémás volt. Nehéz volt gyártót váltani, több gyártó eszközét vegyes használni, stb. Később erre született a DOCSIS STB-Gateway szabvány ami egységes, szabványos IP felületre rakta át az STB visszirányt így ezek a problémák megszűntek. Egy STB interaktív kommunikációs sebessége minimális, semmi szükség e miatt a belső modem cseréje.
Még netszolgáltatás esetén sem fognak egyhamar modemeket cserélni. Első körben azok kapnak majd csak D3-as modemet akik 60 vagy 120 Mbps-es csomagra fizetnek elő, amennyiben idén nálunk is hasonló lesz mint hollandoknál. Itt elkerülhetetlen a D3-as modem, hisz ezek a sebességek a korábbi D2 max 50 Mbps-jébe már nem fér bele. Második körben, talán jővőre nagy valószínűséggel csak a legnagyobb csomagokná valószínűsíthető modem csere. Pl. a most 20 Mbps-es csomag előfizetői köre igen csekély így modem csere is olcsóbb, de mivel ezek viszonylag nagyobb sebességek jobban bele lehet ütközni a D2 szűk keresztmetszetébe, így racinális lépés lehet ezen ügyfeleknél modemet cserélni D3-ra. Esetleg még a 10 Mbps-es csomagosok is képbe kerülhetnek, ők már valamivel többen vannak és hasonló megfontolásból ott is racionális lépés lehet egy modem csere. Viszont az előfizetők jó 3/4-ét kitevő kisebb 2 Mbps vagy alatti csomagokra előfizetőknél nem tartom valószínűnek hogy 2-3 éven belül modem csere lesz, már ha egyáltalán lesz. Itt a kis sebesség miatt jóval az esély is hogy egy csatona max 50 Mbps-es korlátjába ütköznek. A összefogott D2-es csatornák között meg akár statikusan akár dinamikusan szét lehet osztani a kisebb csomagokra előfizetők körét így egyenletes szétosztva a kibővült D3-as sávszél kapacitást.
A D3-as modem, még nehezen hozzáférhatő és e miatt drága, mint minden új technológia a bevezetése kezdeti szakaszában. Több évnek kell eltelnie ahhoz hogy több gyártó, több terméke nagyobb volumenben megjelenhessen a piacon és ennek hatására az árak is mérséklődjenek, közelítve a D2-es árszintet. Tömegesebb modem csere, ami már a kisebb csomagokra előfizetőket is érinti maximum akkor kerülhet sorra, ha az árak már a D2 szintjére estek, az pedig még elég távlati dolog.
Jelenleg még igen kevés D3-as CPE egység létezik: [link], azok mint egyazon gyártó a Texas Instrument Puma5 chipsetjére épülnek, mivel más még nincs jelen a piacon. A Broadcom csak év elején jelentette be a saját D3-as chipsetjét, arra épülő eszközök inkább csak év felé érkeznek. Így aztán árverseny is inkább csak onnantól indulhat be jobban CPE froton, úgy 2010-től. Harmadik szereplő meg nagyon úgy néz ki nem is várható a Coneaxant bedobta a törölközőt, az NXP vette a kábeles részlegüket, de kérdéses nekik lesznek-e D3-as fejlesztéseik. Ha lesz is 2010 előtt aligha jelennek meg vele a piacon.
A D3-as átállás egy hosszabb folyamat lesz és részlegesen fog lejazlani. Pl. a CMTS-es esetében is még csak egy gyártó van akinek az eszközei full D3 tanusítvánnyal rendelkeznek, viszont az épp a piac messze legkisebb szereplője. A nagyok továbbra silver minősítéssel bírnak, ami azt jelenti hogy még csak a downstream bondigot támogatják. [link] Tavasz, nyár felé várható itt majd előrelépés. A váltáshoz szükséges bővítők kártyák is a felé érkeznek majd. Pl. korábban a Motorola vagy az Arris 2DS(downstream) porttal rendelkező kártyát adott a CMTS-eihez. Tavaly a Motorola kiadott egy 32DS portos kártyát, az Arris meg egy 16DS portost. A Motorola idén adja majd ki a 32US(upstream) portos kártyáját, ami a több upstream bondingjához passzol, jővőre érkezik majd egy 64DS portos kártya. Ezért van hogy azon korai adoptáló szolgáltatók ahol a D3 legelőször megjelent inkább csak a letöltést emelték, mivel még csak a downstream portok száma szaporodik. De idén ha a megfelelő upstream kártyák is megérkeznek és a CMTS-ek is elnyerik a full tavusítványokat a CableLabstól, akkor az upstream bondigok teljedésével egy mérsékelt upload emelés is beleférhet a D3-at bevezető kábelszolgáltatóknál.
Persze a CTMS-ek kártya cseréje és bővítése időt vesz igénybe, a modemek cseréjéről meg már írtam a hsz elején. Viszont a gyártók először, ahogy korábban is csak a legnagyobb kapacitású, moduláris eszközeiket tették alkalmassá D3 upgradere. Így a váltást is első körben csak ott léphetik meg a szolgáltatók. A kis méretű pizza-box size méretű eszközök, amik modulárisan nem bővíthető, nem is upgradelhetők D3-ra. Ezek kisebb méretű eszközök pedig korábban is csak évekkel később készültek a moduláris társaihoz képest. Épp ezért a D3 migráció sem lesz egységes és azonnali a teljes szolgáltatási területen, hanem szép fokozatos folyamat lesz.
A koax kábel elvi sávszélessége igen magas. Modulációtól függ egy adott sávszélesseg tartományba hány bitet lehet belepakolni. Egy európai tipikus 8 Mhz széles frekvencia downstream sávba 50 Mbps körüli sávszélesség fér bele. Egy 3.2Mhz széles upstream sávba 10-15 Mbps. Egy tipikus, legszélesebb körben elterjedt 750 Mhz-es kábeles rendszer esetén, a DS 108-750Mhz közötti sávszél tartomány foglalhatja el, az US 5-85Mhz között. Így durván 4-4.5Gbps sávszélt lehet egy koaxból kihozni, ha minden egyes csatornán digitálisan kódolt információt továbbítanak. De pl. egy modern 1Ghz-es rendszer esetén ahol szélesebb sáv használható fel jeltovábbításra ez akár a 6Gbps-et is meghaladhatja.
Jelenleg a kábelszolgáltatók a coax sávszélességét különböző szolgáltatások között osztják szét: analóg tv, digitális tv, net, hang, de ide kerülhet még idővel a Video on Demand is vagy más szolgáltatások. A rendelkezésre álló sávszélből jelenleg az analóg TV hasítja ki a letöbb lefoglalandó sávszélt. Ott egy 8Mhz széles sáv foglal el egy analó tv csatornát, így pl. egy 60 csatornás analóg kínálat úgy 480Mhz széles frekit vesz el a közösből. Ha ezen pl. digitális adatot küldenének akkor jó modulációval akár 3Gbps körüli sávszélt is el lehet érni, amit bármilyen digitális szolgáltatásra fel lehet használni. Akkora sávszélen akár még a 20 Mbps-es bitrátával kódolt digitális HD csatornákból is akár 150 elfér, szemben az ugyanekkora frekvenciát elhasználó SD analóg 60 csatornával. De a digitálisan kódolt jelbe bele lehet ültetni akármilyen információt, lehet akár sok ezer SD digitális adó, vagy IP adatfolyam, abba meg aztán már végképp bármilyen szolgáltatás ráültethető. A szolgáltatók frekvencia gazdálkodásán múlik hogy osztják szét a rendelkezésre álló frekvenciát. A nemzetközi trend az hogy az analóg kínálatot folyamatosan leépítik, így a felszabaduló helyen egyre nagyobb diglis kínálat számára marad hely. A UPC idehaza is hasonlóképp tesz mint pl. ahogy a holland anyavállalata tett, így ez a lépés már anno a digitális tv szolgáltatás előtt is jó eséllyel biztosra vehető volt. Itthon is a legnagyobb kínálatú analóg tv csomag eltűnik és csak egy szűkebb 35-40 adós kínálatú analóg csomag marad, a felszabaduló frekvencia pedig a digitális szolgáltatások bővítésére fordítható. Aztán idővel az analóg majd még tovább szűkül, mondjuk egy 20 adós belépő szintű csatorna kínálatra, majd végül idővel teljesen eltűnik.
-
Lala6
őstag
válasz
polonic #9234 üzenetére
Basszus, na akkor ennyi volt a nagy örömöm. Ezt nem tudtam és az ÁSZF-ben sem olvastam (pedig tényleg átnéztem). Ma nem volt időm kipróbálni a torrentet, majd holnap megnézem. A speedtest-el megvolt a sebesség.
Mondjuk sokat nem töltök le ott, mert az a munkahelyem, de azért néha előfordul a torrent is. Itthon van egy 10/10-es netem, itt szoktam torrentezni. -
tomp
félisten
-
PS7A
tag
válasz
polonic #8699 üzenetére
Azzal az 1 órával még nagyon jól jártál
Telefonon is alig lehet őket elérni! Neten meg mire visszaírnak kétszer megszülök!
Egyébként én folytattam egy levelezést egy ilyen korlátozás kapcsán a júpíszível...nagyon burkoltan elküldtek a halál faszára...az utolsó levélben én már nem burkoltam semmit
válasz nem érkezett -
válasz
polonic #8699 üzenetére
Nálam detto ugyanez a helyzet.
Undorító és még az ügyfélszolgálatos hölgy emelt hangon közli hogy kedves uram ha lemondja a szolgáltatást 3-4 hónapig nem kötheti újra.
Hát akkor nem kötöm b****d meg!
Nem érdekli őket a régi előfizető, meg szerintem tulajdonképpen semmi, de ha 1 napot késel a fizetéssel azonnal felszámolják a kamatot. -
Apollyon
Korrektor
-
commanDOS
senior tag
válasz
polonic #8159 üzenetére
Én Azut-használok mióta torrentezek, kell neki CPU, különben hülyeségeket csinál, de egyébként stabil és tud mindent.
Csak így most nem sokat ér. Megpróbálok v.mi mást, tudom nem sok rá az esély, hogy működjön...
Egyébként délelőtt nincs limit, délután x órától kb éjfélig szűrik a torrent forgalmat. -
jerry311
nagyúr
válasz
polonic #8027 üzenetére
Szerintem, olyan adatokat küldök a hálózaton amilyet akarok. Olyan IP-vel és tartalommal amilyennel akarok. És ugyanezt a UPC is meg tudja tenni, innentől kezdve nincs értelme IP címre szűrni.
Az meg, hogy "nem szűri ki a upc-t" egy értelmezhetetlen fogalom.Hozzáteszem, annak sincs értelme, hogy a UPC hamis adatokkal lassítja a forgalmat, mert a hamis adatok ugyanúgy terhelik a hálózatot, mint a torrent. Tehát senkinek sem lesz jobb, sem a UPC-nek, sem a torrent nélkül élő felhasználóknak. Ennek nincs értelme.
-
erdoke
titán
válasz
polonic #7976 üzenetére
Nálam a fejlesztés úgy két hónapja lehetett, azóta szakadozik a kapcsolat mint állat. Viszont a sebesség csak pár napja csökkent torrentezéskor, tehát az igazi "újítás" csak később lépett életbe.
Írok nekik egy levelet, és ha a szakadozás nem szűnik meg pár napon belül (a torrent különösebben nem izgat, rövidesen úgyis lesz megoldás), felmondom kábeltévéstül az egészet. Céges VPN-t (is) gyakran használok rajta, és kicsit sem vicces, hogy 15 percenként újra kell építeni a vezeték nélküli kapcsolatot, majd a VPN-t. Az utóbbi időben inkább HSDPA-n netezek itthon a laptopommal, és a tény, hogy sokkal stabilabb a 20 Mbites Chellonál, egyenesen röhejes. Persze röhögni nem tudok rajta... -
adalbert1
veterán
-
jerry311
nagyúr
válasz
polonic #7976 üzenetére
A képlet egyszerű, kábelen jön mind a 3 szolgáltatás, ebből a legtöbb zavart a TV viseli el.
Ha már TV sincs, akkor ott nagyobb gond van/volt. Valószínűleg olyan meghibásodás, amit sikerült összefoltozni valamilyen szinten használhatóra, de a tökéletes megoldáshoz több idő kell...
Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Ingatlanos topic!
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- TCL LCD és LED TV-k
- Óra topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Futás, futópályák
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- SzinkronSarok - Négy játékon dolgozik a csapat
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- GRADO RS1e fejhallgató eladó
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 + Android 15, 512GB MicroSD + okositott OLED Atmosphere 3 hó garanciával
- GEEKOM GT1 Mega AI Mini PC
- 14") ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest