- Synology NAS
- Hálózati / IP kamera
- Milyen routert?
- Windows 11
- Linux kezdőknek
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Mozilla Firefox
Aktív témák
-
Petyás
tag
Köszi a gyors választ.
Akkor már csak néhány kérdésem maradt.
Például, hogy ha lejár az egy év, és már partner vagyok, akkor mi pénzbe kerül nekem az internet, telefon.
Az eddigi tapasztalatom az, hogy teljesen új belépőnek (3 hónapja nem volt ADSL..) jelentős kedvezmény jár. Szolgáltató váltás megérheti, de nem feltétlenül. De a régi partnerek kapják a legdrágábban a szolgáltatást. Pedig ez így nem mondható partnerbarát üzletpolitikának.
Ha a UPC-vel szerződést kötök internetre és telefonra, akkor megszüntethetem a T-s rendszert? -
i are robot
senior tag
Idáig eljutottam magamtól is.
Csak épp azt szeretném elkerülni, hogy át kelljen vezetni a lakáson egy telefonkábelt, mert nem lenne egyszerű, és önmagában ez sem lenne elég, ennél kicsit bonyolultabb a helyzet, de ezt itt most nem részletezném. Azt viszont elfelejtettem korábban mondani, hogy a koax kábel viszont mindkét helyen jelenleg is megvan, ezért gondoltam, hogy kézenfekvő lenne mindkét helyen azt kiszedni a mazzzagból, amire ott szükség lenne, csak nem tudom hogy ezt csak modemmel lehet-e megoldani, vagy van olcsóbb/egyszerűbb megoldás?
-
juliabrilke
veterán
-
FefeeX
veterán
Egy apró hozzáfűzés... Mikor nem volt korlátozás és bővítették anno a hálózatot, akkor itt voltál? Vagy mikor karácsonyi szezonban, mikor mindenki egyszerre használta a netet? Olyan lagg volt, hogy a játékosoknak folyamatosan bontotta a kapcsolatot. Miért? Mert - felmérésük szerint kb 1% (én mondjuk azért 4-5%ra tenném kb) felhasználó folyamatosan max sebességgel torrentezett. Ez nem csak azért gáz mert x sávszélt foglal, hanem azért is, mert a protokoll miatt ezt kb 2-300 szálon csinálja. Nem véletlen, hogy a torrent kiakaszthatja a routered is, mert annyi szálon nem bírja a kapcsolattartást... Szóval ez a valószínűsíthető oka a p2p korlátozásnak és a 300 giga korlátnak is. Ha az emberek be tudnák tartani a normális használatot, és nem használnák szarrá a vonalat csak azért, mert nekik ilyen van, nem kéne korlátozni. De sajna kell, mert tényleg gáz mikor 800+ ms lagg van... (5000-ről nem is beszélve)
Windows-t tölteni, ha jól tudom nem illegális. Ha crack van mellette, tehát módosított a program, az már az. (Nem 100%, de mintha így lenne). Zenét, filmet, ha jogvédett, ha nem, Mo-n letölthetsz, csak meg nem oszthatod, fel nem töltheted (ennek a jogát vásárolod meg az Artisjus matricákkal) - a dolog persze jóval árnyaltabb, de ez a lényege...
-
FefeeX
veterán
Valóban, így garantálják, hogy a hálózat elbírja a sok sávszélt, amit kiosztanak.
Torrent nem ugyanaz mint a warez... Hm, jah. Igen, csak 98%ban ugyanaz, marad a maradék 2%.
1. Hülyeséget beszélsz. Magyarországon a letöltés nem törvénybe ütköző, a fájlcsere, azon belül is a jogvédett tartalom feltöltése igenis, hogy tövénytelen, és büntetendő.
2. Vagy éretlen kamasz, vagy vérbeli warezoló. (és egyébként, estére a p2p korlátozást is enyhíteni szokták, pont a terheltség csökkenése miatt)
3. Gyakorlatilag, mivel többnyire jogellenes tevékenységet végzel, nem fogsz jogi útra menni, épp ezért megteheti veled azt, amit megtesz.Ne érts félre, nem védem a UPC-t mert a p2p korlátozás szerintem is görénység. De a 300 giga adat havonta az tényleg már extrém mennyiség. 3 hónap után már nem is tudod hová tenni. HS streaming 1 megabit körül eszik, vagy legyen max 2. És normális, dolgozó emberrel számolnak, nem munkanélkülivel, TI annak amúgy sem tellik HD tévére, 120as netre stb stb. Számold ki, napi 4 óra, de legyen 6 óra HD streaming, azzal mennyi adatmennyiség mozog... Segítek: 162.000 MB, azaz 158,2 Gb. Aki HD-t streamel, az nem tölt torrenten, nem lenne értelme. Aki torrenten tölt az meg nem streamel. A korlát csak annak nem elég, aki warezol, az esetek 99,9%-ában. Arra meg a UPC helyében én is magasról tennék. Akinek nem elég, béreljen vonalat.
-
laikuscsaj
csendes tag
Szia, köszi a gyors választ!
szóval a modemig mindenképp kell kábelezni? Arra van lehetőség, hogy a modem pl. rögtön az előszobában maradjon?Egyátalán akkor van értelme ennek a wifinek, ha kábelek lesznek? A laptopban van Atheros AR5005G Wireless Network adapter, ha minden igaz ez kell a wifihez (mármint laptopon belül, ami valami vevő féleség), mert nem akarok semmiképpen routert vásárolni.
Na ja, valakivel mindenképpen be kell állíttatnom majd (nyilvánvalóan nem én leszek az), de előtte nyilván azt kell kinyomoznom, hogy router vásrlása nélkül alkalmas-e a gépen wifi-re.
Na, tehát látszik, hogy ennyire értek hozzá....nagyjából azt se tudom, mit beszélek
Tehát maga ez a káblenet csomag "jó az nekem"!Már csak a wifi-t kell eldöntenem....
-
-
jerry311
nagyúr
Mert ilyen az internetszolgáltatók világa. Nem lehet arra tervezni egy ilyen hálózatot, hogy mindenkinek mindig meglegyen a 100% sávszélesség. Ez gazdaságilag kivitelezhetetlen, soha nem térül meg.
Ami megtérül, az meg ilyen használatot enged meg egy-egy előfizetőnek.
0,73% egy előfizetőre havonta és örüljünk, hogy ezt sem használja ki mindenki, mert még lassabb lenne minden. -
jerry311
nagyúr
Természetesen marad a 300 GB, nem azért gyorsult a szolgáltatás, hogy több adatot lehessen letölteni, hanem hogy ugyanazt kevesebb idő alatt. A megengedett havi mennyiséget sosem volt nehéz elérni a maximális sebességekkel.
Átlag 300 GB-ba bele lehet férni, az előfizetők 95-98%-ának sikerül, a maradék 5% meg elég kevés ahhoz, hogy változzon a korlát.
Aktív témák
- Gran Turismo
- Clair Obscur: Expedition 33 - Máris túl az 1 millión
- Futás, futópályák
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Synology NAS
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS notebook topic
- További aktív témák...
- HP(Játékra is)15,6"FullHd IPS,core i5 1135G7,Iris Xᵉ+MX350 VGA,16-32GB RAM/nVme SSD,Újszerű állapot
- HP 17,3"FullHD IPS,core i5,GT930MX 2/4GB VGA,Vil.bill.16GB RAM,SSD,Szép
- ThinkPad 14,1"FullHd IPS,core i5(4x3Ghz)8-16GB RAM,256GB-512GB SSD,Dupla akku,nagyon szép állapot
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- XFX Speedster MERC 310 Black AMD Radeon 7900XTX 24GB 3év Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest