Új hozzászólás Aktív témák
-
llaszlo
veterán
Köszi. Igaz, a space-t nem vettem figyelembe.
Példa
Dr Kiss József Géza
Ez így jó.
De pl a
Dr. Kiss József Géza-ban a pont karakter már felesleges, vagy bármi más pl: , ; számok stb.A táblázatra fejből nem emlékszem de valahogy így néz ki
A, Á = 1
B = 5
C = 7
D = 11
stbA bevitt szövegből pedig karakterenként kiolvasom az elemeket és ha A van, akkor ugye 1-el növelve az értéket ha B, akkor 5-tel stb. A space és minden egyéb, viszont 0 kell, hogy legyen, vagy nem is ad hozzá semmit sem. Mert ha eleve nincs egyezés a táblázat elemeivel, akkor mehet tovább a következő karakterre.
Megnéztem az isalpha függvényt. Ha jól értem a működését, akkor azzal ellenőrizni tudom, hogy betű vagy más karakter van-e. Ha igen, akkor mehet a táblázattal való összehasonlítás, hogyha nem, akkor beolvassa a következő karaktert. Ha így oldom meg, akkor az isspace nem is kell. Viszont a toupper-t le kell futtatnom előtte.
Azt hiszem, vissza kell mennem az alapokhoz, olyan régen írtam már programot. Viszont jó kis hobbi ez nekem
buherton: Ezt nagyon jó, hogy leírtad. Az alap cézár kódolás feladat amikor egy szöveget a betű eltolással titkosítottunk. Hú de rég volt 99.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gaming notebook topik
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- leslieke farmerzsebe
- További aktív témák...
- Cisco ISR 4331/K9
- Remek áron dobozos új Lenovo Ideapad Gaming 3 Ryzen 5 5500H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 2050garancia
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új 2K Gamer PC Intel i9-12900F/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% ÁFÁ-s)
- HP Laptop , 17,3" , R3 7320U , 512GB SSD , 8GB DDR5 , Radeon