Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
-
IT café
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
FIREBLADE78
addikt
Arena mall mellett van egy mosó,kettő töltő és egy parkoló jelzés. Azt nézzétek meg. Ott lehet helyet találni,ha időben mész.
Bmw kártya aktiválva. Kilehet menni a világból[ Szerkesztve ]
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
Chrys_
addikt
Ez a Daytona 24h nagy égés a BMW-nek... pedig jó időt mennek 1 körön.
[ Szerkesztve ]
-
kardkovacsi
senior tag
válasz CharlieDrop #72897 üzenetére
Köztérre gondoltam, mikulás csomagról volt szó
Ok, de a várba behajtani se tudsz fizetés nélkül. -
CharlieDrop
veterán
válasz kardkovacsi #72896 üzenetére
Azt hiszem a Várban kell. Meg hát ezekben a plázákban.
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
kardkovacsi
senior tag
válasz FIREBLADE78 #72895 üzenetére
Hétvégén nem kell fizetni a parkolásért egész Budapesten.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz herdsman12 #72894 üzenetére
Eddig no problem. Áll itt román,ukrán,mindenki.
-
herdsman12
őstag
válasz FIREBLADE78 #72892 üzenetére
Figyelmesen nézzél szét mikuláscsomag ügyben. Nekem 2 napit hajtogattak össze az ablaktörlő kar töve alá. Persze a fotókon a két lapát alatt voltak.
Lassan regényt tudnék írni bp-i parkolás ügyben. -
FIREBLADE78
addikt
Marha jó. Megint aréna oldalán állok. Személyzeti parkoló tábla is van kint. Látok külföldi kocsit,roncs autókat is. Mapsen írja egy külföldi,hogy talán ingyenes. Láttam staffos emberkét is sétálgatni. Igaz a beugró részén leskelődött. Gyűlölöm ezt a várost,sehol sem lehet megállni.
-
windlord
őstag
válasz kardkovacsi #72890 üzenetére
Azert ez ketelu fegyves. Az intezmenyeket instant buntetheti a Katasztrófavédelem, ha nem tartjak / tartatjak be a jogszabalyi felteteleket. Pl.: felvonulasi terulet parkolonak hasznalata.
Millios tetelek ezek.
Nyilvan nem jarnak korbe-korbe, hogy kit buntethetek. MégAmugy szerintem tok igaz, amit irtal!
[ Szerkesztve ]
-
kardkovacsi
senior tag
válasz FIREBLADE78 #72887 üzenetére
Itt Pesten ez a legnagyobb lehúzás. Mert megbüntetnek meg egy másik tétel még a bilincs leszedés. 10 év a Lechneren dolgoztam a IX. kerületben és az irodából kiláttunk az útra. Volt egy tűzoltó felvonulási területnek nevezett három parkoló ahová nem volt szabad megállni. Persze mindig mindenki oda parkolt le mert a környéken sehol sem volt hely.
Valami külsős cég csinálta az egész businesst, a kerékbilincs leszedése ha jól emlékszem 2x annyiba került mint a bünti maga. Ahogy járt a parkolóőr mindig jöttek egyből utána a bilincselők pár perc múlva. Gondolom a parkolóőr kapott a cégtől valami jattot ha szólt, hogy hol áll tilosban autó. -
KAMELOT
titán
válasz FIREBLADE78 #72887 üzenetére
Ja szerencséje volt, hogy éppen nem baxta szét. Nálunk egész bilincs van, Meg sem mozdulsz a kocsival.
chess001: Addig valami videót, aztán majd egszer élőben is megnézem. nyomunk gyorsulást
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
chess001
aktív tag
válasz KAMELOT #72863 üzenetére
Kívül, vagy belül? Profi cuccom nincs, de teloval majd csinálok valamit. Amúgy olyan hangja van, hogy rendesen imádom a hatpillangóval, meg a karbon airboxszal.
A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott.
-
KAMELOT
titán
Ilyenek vezetnek MO-n...és egyre több van belőlük.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Shadowbull
addikt
válasz nincsnév007 #72880 üzenetére
Már hogy a fenébe ne tudna.
https://marharepaszerint.blogspot.com
-
FIREBLADE78
addikt
Igen. Azt is,hogy meddig érdemes töltened stb stb. Majd csinálok videót. De most szuszkával vagyunk fent
-
brumi1024
veterán
válasz kardkovacsi #72881 üzenetére
Csak Ionity-vel vagy az összes a BMW Charging kártyával indíthatóval
Beállítható, de a nem BMW charging kártyásokkal is tud tervezni. -
kardkovacsi
senior tag
Nekem nincs i4-em, még. Ahogy néztem tud az autó is. Azt nem tudom, hogy milyen töltőkkel számol ilyenkor. Csak Ionity-vel vagy az összes a BMW Charging kártyával indíthatóval. Én az utóbbit tartanám logikusnak.
Nyilván az autó szoftvere a legjobb, mert ő látja, hogy épp mekkora a fogyasztás abból milyen hatótáv tud kijönni. Azért a fogyasztást rendesen tudja az időjárás is befolyásolni. Egy 60-70-es szembe szélben simán lesz 30%-al magasabb fogyasztásod. Múltkor mentem az M3-ason és brutál viharos szél volt. Néztem is simán 8,5 literes fogyasztása volt az autónak miközben 6,5 szokott lenni azon a tempón amivel mentem. -
nincsnév007
őstag
válasz kardkovacsi #72879 üzenetére
az új bmw szofter is tud töltött tervezni az úti cél közben?
-
kardkovacsi
senior tag
A villanyautózás kapcsán azért sajnos a magyar infrastruktúra nem tökéletes, szóval néha kell egy-egy kis kitérő mert az gyorsabb mint az útba eső töltőn megállni. Mondjuk az M5 ilyen szempontból jó, van egy TEA töltő is Kecskeméten az Izsáki úton, 175-ös.
Remélhetőleg a Repower EU töltőtelepítési támogatások lehívásával végre rendesen el lesz látva az ország HPC töltőkkel.
De próbálkozhatsz a BMW gyári szoftverével is, az is tud tervezni. Simán lehet, hogy az teljesen jó. Azt nem tudom milyen, de majd beszámolsz róla -
kardkovacsi
senior tag
válasz FIREBLADE78 #72876 üzenetére
ABRP tervez neked. Amúgy tényleg nem nagy kerülő (+11 km), csak a budai oldalon (6-os út) kell kimenni az autópályára. Mondjuk visszafelé jobb bemenni, mert minél alacsonyabb az aksi színt annál gyorsabban tölt.
-
CharlieDrop
veterán
válasz FIREBLADE78 #72876 üzenetére
Pedig nem akkora kerülő
Arénában 22KW-os töltők vannak. Ahol meg meg akarsz állni van 175KW-os is. Árakat nem tudok.
[ Szerkesztve ]
-
FIREBLADE78
addikt
válasz kardkovacsi #72875 üzenetére
Sajnos arra nem igen járunk.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz FIREBLADE78 #72873 üzenetére
Akkor a legolcsóbb töltés, az Ionity az M0-án, mellesleg a leggyorsabb is. 110 Ft/kWh. Kb. 15 percet töltesz ott és haza is tudsz érni.
-
Shadowbull
addikt
válasz kardkovacsi #72871 üzenetére
Manuálisan is lehet aktiválni az akkufűtést.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz kardkovacsi #72870 üzenetére
Rohadt jól néz ki. Nem nagy a felára és ezért erőltetik. Valószínűleg 18-al komfortosabb. Átadáskor kaptam bmw kártyát. Előre lekérhették. Még borítékban van a kesztyűtartóban
[ Szerkesztve ]
-
FIREBLADE78
addikt
Rendben. Köszi.
Aréna mall mellett van a "munkás parkoló". Annak a "fő" útján vannak parkolva autók az autó mosó mellett. Gáz itt hagyni a kocsit?Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
kardkovacsi
senior tag
válasz FIREBLADE78 #72864 üzenetére
Van még pár dolog amivel érdemes tisztában lenni.
[link] ez a charging curve, azaz adott százaléknál körülbelül milyen sebességgel tölti az akkumulátort a töltő (már ugye ha a töltő tudja azt a teljesítményt).
Azt is érdemes tudni, hogy ha hideg az akkumulátor akkor lassabb a töltési teljesítmény, ezért ilyenkor érdemes megadni a navigációjában a töltőt és akkor felfűti az akkumulátort ideális hőmérsékletre az autó. -
kardkovacsi
senior tag
válasz FIREBLADE78 #72864 üzenetére
M50-re mindenki azt mondja, hogy meg akar ölni, ezért inkább ne vedd Annak a hatótávja is sokkal rosszabb.
Alapvetően a 40-es a tökéletes utazó autó. Plugshare és abrp ezeket érdemes használni. Plugshareben látod a töltőket, ABRP-vel meg lehet tervezni utat (abban is ott vannak a töltők csak a plugshare jobb). Ami szopacs, hogy ahány töltő annyi alkalmazás. Ezt oldja fel valamennyire a BMW kártya, de az vagy 2-3 hét mire megjön.
Kecskeméten van egy 180-as TEA töltő, ha esetleg kifogynál visszafelé ott tudsz tölteni.
19-es kerék. Én nem értem mi a pékért konfigurálják bele szinte az összes autóba. Pont a múltkor láttam egy G20-ast 17-es kerékkel és nekem még az is tetszett. Kicsit ilyen oldschool, de jól nézett ki.
-
KAMELOT
titán
-
FIREBLADE78
addikt
Köszönöm. Van Bömös kártya. Majd aktiválnom kell. Holnap megyünk Pestre. Korán indulunk,mivel nyári gumi így nem kockáztatom. Nem verném oda egy nap után. Sajnos a hotelben liftes mélygarázs van és azt offolom. X5-el anno fél óra volt kiállni
Még szoknom kell a kicsi váltókart. Állandóan felette kavillálok Ahhoz képest,hogy alpesi fehér,nagyon szép. Kezdem megszokni a kék vesét is. Fekete lenne az igazi,de ami késik... 100 %-on olyan 400 km-t mutatott a tippelő. Jelenleg 92 % 359 km. Próbálok nem foglalkozni ezzel,nem ráparázni. Ha hirtelen menni kellene valahová időre,még mindig ott a swift 😃 azt könnyebb megtankolni.
Gyorsulás: nem volt még igazán erős autóm. Ez valami brutális. Bele sem merek gondolni milyen az m50. Ez a teljesítmény is felesleges. Olyat koppan a fejem néha. Nagyon ésszel kell padlózni. Ugye 19-es felni. Ha én konfigoltam volna össze biztosan 18-al kérem. Sikerült egy kártyút elkapni kicsi sebességnél pont a c mobil előtt,olyat röccsent,koppant... Na mondom most basztam szét az új gyönyörű felnit,de hála istennek semmi nem lett belőle. Sajnos nem duplaüveges és így a keret nélkülin behallatszik az utca zaja,de nem vészes.
Kis negatívum ki be szállásnál,hogy a combom súrolja a kormány alját. Feljebb kellene állítanom,de akkor lehet ülést is változtatni kellene. Ez a comfort bejutás kva jó. Csomagtartó nyitás lábbal jó pofa és működik. Megvan rá a technika. 230-as kábelt persze nem adtak,vegyél...[ Szerkesztve ]
-
CharlieDrop
veterán
-
chess001
aktív tag
válasz FIREBLADE78 #72857 üzenetére
Végre nem traktor motoros gép, grat! Remélem rendes színe van: fekete ;P
323ti pályára jó, tényleg nem kényelmes, sőt ilyen üléssel hringen kívül szinte bünti kategória...A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott.
-
kardkovacsi
senior tag
BMW kártyád lett? Mondjuk az még idő mire megcsinálják.
Elvileg jár hozzá egy év előfizetés is, Ionity-re is meg a simára is. A bmw charging oldalán van térkép is, ott látod az árakat is.[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Nyomjad neki, mitxarozol vele
Képek, videók, tapasztalatok?[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
oliwire
őstag
válasz FIREBLADE78 #72848 üzenetére
Sok balesetmentes km-t
-
FIREBLADE78
addikt
Srácok,írjatok meg a kérdéseket. Jelenleg csak 20 km-t mentem vele. Sok tapasztalatom nincsen. Vasárnap csinálok egy próba töltést. Remélem nem fogok bénázni.
Ui.: körforgalomban a mercis csávó bámulása mindent vitt. Sokan utána fordultak. Szép autó.
Nagyon hálás vagyok,hogy ilyen autót vezethetek. El sem hiszem.
Neeem. i4 40[ Szerkesztve ]
-
CharlieDrop
veterán
-
FIREBLADE78
addikt
Jelenleg 378 km a saccoló 94%-nál. Beltér: X5 minőségibb anyaguk,gombok. Viszont az nem műbőr volt,hanem a legfelső kategória. Többit később. Még imádom
Köszi BrumiMacbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
nincsnév007
őstag
mindenről is beszámolót kérünk, grat
-
kardkovacsi
senior tag
Szuper, sok balesetmentes kilométert. Várjuk a beszámolót!
-
nagyúr
Írj róla majd légyszi, nagyon kíváncsi vagyok milyen!!!!
és Gratulálok!Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Shadowbull
addikt
-
KAMELOT
titán
Reméljük nem babakocsi?!
brumi1024: Elmegyek megbizonyosodni róla
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
FIREBLADE78
addikt
Megvan a kocsi. Később beszámolók. Egy szó : brutális ❤️❤️
-
kardkovacsi
senior tag
válasz chess001 #72839 üzenetére
Ez amúgy egy Honda Integra Type-R gyári ülése volt. De a BMW sima sport ülése is teljesen ok nekem, jól tart, kényelmes. Azzal is letoltam 1,5 éve egy Split Budapest távot egy seggel és még csak meg se éreztem. Nyilván nem egy Recaro, de azért én se vagyok már 25-30, hogy ráizguljak ezekre
-
chess001
aktív tag
válasz kardkovacsi #72837 üzenetére
Ilyesmit néztem először, az E30 M3 evo-kban talán ilyen volt gyárilag-SR3 (type-r piros).
Az új extra karbon ülések is nagyon jók lehetnek, de nehéz befaragni régebbi kocsiba, sokkal szélesebbek a sínek.
Kanyarogni a kagyló a legjobb, nagyon tart és sokkal könnyebb is, mint ezek a kényelmes megoldások. Valamit valamiért.
A gyári sportülések is tök jók, de az oldaltartás inkább csak a szemnek szól.[ Szerkesztve ]
A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz chess001 #72836 üzenetére
én ilyenben toltam 15 évig, nem volt vele semmi bajom. Mondjuk 25-től 40-ig De simán lementem vele Dubrovnikba meg vissza gyakorlatilag egy seggel.Mondjuk én vékony vagyok és tökéletesem rám illik. Kolléga egyszer beült jó 100 kiló, lelógott a segge az ülésről, többet nem jött velem. Mondjuk nem is bánom még 3-4 út és tönkremegy az ülés
-
chess001
aktív tag
Sok kocsiba rakják gyárilag, tényleg nem fotel, de nekem tetszik, több 100 km-re is voltam benne simán. Mondjuk kagylóban is elszenvedtem egy ilyet, akkor megfogadtam, hogy soha többet, pedig akkor még volt egy kis rugózásom is...
-
chess001
aktív tag
válasz brumi1024 #72828 üzenetére
Oldaltartást legjobban a rendes kagylók adnak, én nagyon imádtam vele a kocsit, csak se nem rendőrbarát, se nem kényemles hosszútávon. Most Recaro Sportster CS-ek vannak, szerintem ez nagyon jó kompromisszum.
-
brumi1024
veterán
válasz FIREBLADE78 #72829 üzenetére
-
Shadowbull
addikt
válasz FIREBLADE78 #72829 üzenetére
Az NCAR az tisztán BEV platform, abba nem kerül belsőégésű motor.
Nade ez nem jelenti azt hogy ne lehetne párhuzamosan belsőégésű motoros platformra építeni ugyanabban a kategóriábanhttps://marharepaszerint.blogspot.com
-
FIREBLADE78
addikt
válasz Shadowbull #72825 üzenetére
Jaja. Azt hittem egyből az új alap lesz már a kövi X3. Úgy jelennek már meg ezek a kocsik,mint a telefonok. Követni sem lehet ép ésszel.
Holnap veszem át az i4-et.Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
KAMELOT
titán
válasz kardkovacsi #72819 üzenetére
Üljön bele egy W221 mercibe és megtudja mi a jó ülés. W222 W223 már nem is beszélve
Challenger-be is rohadt jó volt ülni. Kényelmes ülés, tágas lábtér.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Shadowbull
addikt
válasz FIREBLADE78 #72818 üzenetére
Valószínűleg a G45-re gondol, nem az NA5-re.
-
nagyúr
válasz CharlieDrop #72822 üzenetére
El kell adni azt a valamit
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
CharlieDrop
veterán
válasz kardkovacsi #72820 üzenetére
ja, ahogy ránéztem most az X6 árakra, már beleférne egy újabb is, ha tavaly nem vettem volna azt amit
-
Rossi
addikt
válasz kardkovacsi #72820 üzenetére
Közben kiderült, hogy nem csökkent, sőt, áprilisban még 400.000-rel emelkedik.
Úgy, hogy júliusig gyártják…FIREBLADE78
Tegnapi mondás szerint augusztusban jön.
"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
kardkovacsi
senior tag
válasz KAMELOT #72807 üzenetére
Ok, de ez baromi nehéz dolog. Mert mindenkinek más a csípő mérete és ettől más érez kényelmesnek. Illetve valaki az olyan üléseket szereti ami fog valaki meg az olyat ami nem. Haver teljesen oda van a Tesla üléseiért, mert nincs rendes oldaltartása Én tuti idegbajt kapnék egy olyantól.
-
tasiadam
veterán
Asszem időben cseréltem nemtom mikori blueprint volt a levegőszűrő, és kapott 1 új hengstet[ Szerkesztve ]
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Rossi
addikt
válasz brumi1024 #72811 üzenetére
Vidéki kereskedés szerint már kvóta sincs G31-re, készletről van 2 db 520xd és ennyi.
Viszont jön augusztustól új X3, júliusban vannak utolsó gyártási helyek G01 LCI-re, arra lehet még jó árat csiholni.
Pedig rohadtul ráizgultam a G31-re...
(Egyébként szerintem csökkent is az ára valamennyit a G01 LCI-nek.)
[ Szerkesztve ]
-
Rossi
addikt
válasz kardkovacsi #72801 üzenetére
Most komolyan elkezdtem vakarni a fejem, mert csereautóként volt nálam G30 és G31 is, és imádom az X3-at, de az 5-ös akkor is eggyel magasabb polc.
Rá is írtam értékesítő ismerősre, hogy meddig lehet konfigurálni G31 LCI-t.
-
Gsx-rr
veterán
válasz kardkovacsi #72795 üzenetére
Nem tudom de az vicc,higy csak a sima uleshez van szelloztetes. Nekem az nagyon nem volt kenyelmes
Az M-es uleshez nincs es csak 2 szin valazthato -
FIREBLADE78
addikt
válasz kardkovacsi #72804 üzenetére
Vedd meg és elcseréljük a feka vesét,diffut a kékre. Ok?
-
kardkovacsi
senior tag
válasz brumi1024 #72802 üzenetére
[link] amúgy ezt néztem, kaptam is leírást. Minden fasza lenne, csak alap 6 hangszórós hifi van benne mg nem is a 10 hangszórós Hifi hanem a totál basic. Na ezt se értem. Belerakja az M-Sport féket, ami lássuk be villanyautónál, főleg egy eDrive40-nél nem egy nagy érték (nekem biztos) és a normális zene meg kimarad belőle.
Legalább ezek a kedvezmények már kezdenek hasonlítani a régiekre, közel van a 20%-hoz.[ Szerkesztve ]
-
kardkovacsi
senior tag
válasz brumi1024 #72802 üzenetére
Amúgy szerintem ezek az M50-ek 4 éves korukra olcsóbbak lesznek mint a sima eDrive40-ek. Már most látszik, hogy az alján kezdenek összeérni, van egy-két M50-es feltéve 22-23 millió körül. Azért ha mondjuk degradálódik 10%-ot az akkumulátor és az M50 amúgy is egy éhes jószág, gyakorlatilag télen 200-250 kilométeres hatótávjuk lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1 humoros
- Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Viccrovat
- Magisk
- További aktív témák...
- RING Video Doorbell 3 - Okoscsengő
- AiXun T3B T210 forrasztóállomás + tartozékok
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Elektromos rollerek/tabletek eladók kiváló áron (500/750/5600 Watt)
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest