- Debian GNU/Linux
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Videó stream letöltése
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- DIGI kábel TV
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Foglalt név #401 üzenetére
Persze, az összes hp gép manualját fejből vágom
www.hp.com esetleg? manual letölt, olvas, értelmez, örül.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
mycso
veterán
Hali asus p4p800 e dx-hez nemtudtok véletlenül valami tuning biost???
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
ploteus
aktív tag
Üdv. Asus P5ND2 SLI alapőlapom van. Bisot frissítettem, az 5.01-re, és állandóan CMOS hibát fütyül. Van amikor elindul, de gyakorta nem igazán faja ez a dolog. Tudna valaki segíteni?
˘˘°°UP°°˘˘Szeresd az embereket...Hisz ők sem szeretnek téged...Nem az a baj, hogy nagy az isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés!!
-
ploteus
aktív tag
Ha van még vkinek ötlete, szívesen fogadom
˘˘°°UP°°˘˘Szeresd az embereket...Hisz ők sem szeretnek téged...Nem az a baj, hogy nagy az isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés!!
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Létezik olyan, hogy BIOS-ban kapcsoljuk be a videókari szenzorát? Nekem speciel nem megy a szenzor, pedig tuti, hogy van benne...
<< Heimdal >>
-
Livius
őstag
Amikor nekem a CMOS hibát írt ki (szintén BIOS frissítés után), a BIOS ban a Load Fail-Safe Defaults funkció segített szintén vissza állít mindent a BIOS ba.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
Gallardo007
tag
EZ nem ide való de írjatok hogy jo lesz e!most frissitek biost,amikor kéri a fájlt akkor beirom hogy mi a bios file neve,és amikor megkérdezi hogy SAVE bios file to: <<<NA oda mit irjak be? az jo ha ugy frissitek biost hogy egy szűz vinyóra rámásolom a bios fájlt meg a flash progit,és windows millenium lemezről MS dos modba bebootolok,és onnan hajtom végre a feladatot?
-
Gallardo007
tag
Minden király uj bios fönnvan
-
melan
senior tag
Üdv mindenkinek!! Előszöris elnézést, hogy itt hozakodok elő a kérdésemmel, de ahol lehetne, ott besült a topic [...] ASUSp4p800SE alaplapom van, s müxik minden rendesen (legfrissebb bios van fenn). Egy kis apró, zavaró dolog van, amit nemigaz, hogy nem lehet valahogy megoldani és ebben kérem a segítségeteket! 2 sata winyóm van, az egyiken figyel a rendszer. Nos ha beteszek, vagy kiveszek egy ata-s vinyót, akkor mindig kiakad, hogy nem tud bootolni, és be kell lépnem a biosba állítani a winyók prioritását. Persze lehetne folyton F8-al indítani, azaz választani közülük, na de nehogy már ne lehessen rendesen beállítani, hogy a sata legyen az elsődleges!! Természetesen a bios ide beálításainál a sata az elsődleges. Egy másik talán ide vágó kérdés, hogy hogyan lehet beállítani, hogy usb-s billentyűzetről is induljon a gép billentyűkombinációval? Ha valaki tud segítsen!! Előre is köszike
-
roonin
tag
Az MSI K8N neo fsr 2.0-es lapomat szerettem volna frissiteni live update-tal es sikeresen elszarta. Ugy neztem mar mas is belefutott ebbe a nagyszeru dologba. Mi a megoldas hova lehet vinni van -e lehetoseg ujraeleszteni?
-
DTF
aktív tag
BIOS-t hogyan kell frissíteni? Fizetni kell vagy ingyenes?
DTF
-
Ulrik
tag
Udv!
Remelem vmennyire idevag a temaba a kerdesem szval, honnan lehet tudni egy alaplapnal mekkora vinyot tud meg kezelni?
Esetemben MSI K7N2 Delta-L, szeretnek bele egy 160 GB vinyot, gondolom viszi, de azert bizonyossagot szeretnek felole -
-
-
-
zso73
veterán
válasz Retekegér #408 üzenetére
És ezt miből gondolod,hogy nem megy? Hülyeséget ír az Everest? Szerintem nem! A vidkard szenzorát a vidkardon valahol lehet bekapcsolni! Akár dzsamper,akár biosz szinten.Az elsővel nem találkoztam.A második szerintem.........HM.
Integrált cuccod van rajta? /VGA/"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Az AtiTool sajna szintúgy nem lát hőmérsékletet, mint az Everest
<< Heimdal >>
-
Komplikato
veterán
Adva van egy GigaByte GA-K8RS482M (FSC) alaplap, RS482/SB450 chipset, RLT8110 hálókártya, VIA Firewire, integrált VGA, ALC880 audio.
Ehhez van egy 2005-11-22 F5 verziuójú Biosom (Award 6.00PG, 4Mbit)
Aztán adva van a DFI RS482 Infinty alaplap, meg az ő legutolsó (március 26?) Biosa, Award Bios 6.00PG.
Kérdéseim:
- Mi a célszerűbb, ha megpróbálok pár modult kiszedni/betenni, vagy ha simán Unlockolok pár menüt a saját Biosban.
- Milyen program(okk)al? Most van ModBin 6 2.01.01 final, meg egy Award Bios Editor 1.0 (ez jó régi)
A ModBin-t nem igazán tudom kezelni (Mindig csak első pár menüt látja és nem tudok léptetni?), az ABE meg a menüfánál nem írja a menük nevét, csak krixkraxokat, találomra meg nem akarok Unlockolni. Amennyire a Krixkrax menüából meg tudom ítélni, a két Bios zsír ugyan az (miért is írna két külön RS482/SB450 Biost az Award?), leszámítva a DFI Genie Bios menüpontját. Viszont ezen kívűl a DFI Bios vagy 4 hónappal frissebb is.
A két lap közötti fő különbségek: A DFI-on 3 PCI helyett 2 PCI + 1PCIE 1x felosztás van, a DFI-on van PS2 csati (a GigaByte Biosa is úgy tudja, hogy neki is van!), valamint a DFI lapon ALC850 chip van. Ez utóbbi régebbi, de úgy tudum az ALC 850, 880, 882 lábkompatibilis, másrészt nem tudom a Biost érdekli e? A DFI Biosában van egy Genie Bios vagy mi a szösz menü pluszba.
- Ha bármit buherálok, van e valami szoftver, amivel beégetés nélkül tesztelhető a Bios, mint videókártyáknál?
Előre is köszi.
[Szerkesztve]"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
Most próbáltam a ModBin6-ot, mert rájöttem hol kéne állítani. Az eredeti Biosban benne sincsenek a procira és ramra vonatkozó fesz és órajelállítási lehetőségek. unlock kilőve.
Mekkora eséllyel szedhetem szét és fordíthatom bele CBROM 6.06-al a nekem megfelelő modult a másik említett Biosból?"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
Ért itt valaki a CBROM-hoz?
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
Berágtam magamat a DFI RS482 Infinity Biosába.
Meglepő modon (néhány jelentéktelen unlockolt menüt leszámítva) ugyan olyan csupasz volt. A CPU/Mem/HyperTransport beállítások a plusz egy Genie Bios menüben vannak.
Ki tudom szedni ezt a modult és átteni a GigaByte biosba?
Hogy tudom kidobálni a felesleges bennehagyott szemetet? (Pl. minek egy K8 alaplapba Cyrix processzor optimalizáló menü?)"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
Végignyálaztam az egész Setup fát, azt hiszem annyi a különbség a két Bios között (a frissítéseket leszámítva), hogy a DFI Biosában a 8-ik menü nem a Frequency and Voltage ..., hanem a Genie Bios Setting ami ugyan az, csak plusz 10 állítási lehetőséggel.
(Meg van minimális eltérés az Advenced Chipsetnél, mert lehet állítani 5-6 dolgot az integrált VGA-nál, de ki az a hülye, aki egy integrált VGA-t húz?)
[Szerkesztve]"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
zso73
veterán
válasz Komplikato #435 üzenetére
Miért ne húzhatná az integráltat?
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
Komplikato
veterán
Adva van egy híresen nem túl melegedő AMD chipset (ATI), ha húzod a VGA-t, akkor ez ugrik. Jó eseben nem sül meg semmi, esetledg spéci hűtést raksz rá. A húzás esetén esetleg nem kavar be a többi integrált cucnak és/vagy a PCI/PCIE eszközöknek. Talán fel tudod húzni 150%-ra a teljesítményt. Ha mindezzel megvagy, akkor még mindíg van egy sokkal lasabb VGA-d, mint egy bármilyen gagyi siralmas 3D kártya. Van értelme görcsölni vele?
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
[link]
Ezek szerint én voltam tévedésben az új Bioshoz nem a 6.xx, hanem a 2.xx verziók jók.
Csak most vadásszak le egy nem 5-6 éves CBROM-ot? Valahol láttam, hogy van 3.00 is már. Valakinek nincs egy normális linkje?"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
Ez egyre cifrább. Keresgélés közben azt olvasom, hogy a Wines verizió az CBROM32.exe. Ebből most találtam 1.4x verziót (rögtön újabb, mint 2001!), ez végre el is indul, de csak a helpet tudom megnézni. Nem működik a listázás
-
Komplikato
veterán
Nincs valakinek linkje a CBROM 1.44, 1.45 vagy 1.49 verziójához?
Az 1.41 a /D-re generál egy BIN kiterjesztésű filet, amiben elvileg egy listának kéne lennie, de azt mivel tudom megnézni?"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
myrddral
csendes tag
Hy all, lenne egy olyan kérdésem, hogy az Acorp 6VIA85P alaplapomhoz tartozó BIOS most ver. D nevet viseli. Ez most az alaplap típusa is lenne? Mert van újabb ver. E BIOS, de firssítésnél figyelmeztet, hogy nem egyezik valami. Akkor ez a bios verzioja, vagy az alaplapé??
plz help! -
Jarod1
addikt
A haveromnak 5 rongyába került a bios Felrakása az eepromra...
-
zso73
veterán
-
zso73
veterán
Ez,hogy jön a bioszhoz? Sehogy! Off!
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
myrddral
csendes tag
Végül sikerült rátennem az E verziot
De van nekem egy olyan problémám még (acorp 6via85p), hogy nem tudom az FSB-t 83mhznél feljebb venni... Vannak jumperek is a lapon, de azokra vagy nem reagál, ha úgy állítom be, mint ahogy magára a lapra van írva, vagy ha máshogy(ahogy a BIOS írja), akkor pedig be sem postol. Esetleg, ha vkinek vannak ismeretei ezzel a 20.00b3-as biossal (egy orosz oldalról szedtem le, www.rom.by) akkor szívesen várom a javaslatokat
Előre is thx! -
N_A_S
veterán
Üdv!
Ismerősöm még régen (1-2 éve) vett az electro worldben valamilyen Fujitsu-Siemens SCALEO szamitogepet. ASUS A7N8X-VM/400 alaplap van benne. Én tartom karban mostanában a gépüket és szeretné rajta bios-t frissíteni de egyszerűen nem engedi. Eddig csak Windowsból próbálta - ASUS Update - mert nem találtam a BIOS-ban az EZ-Flash menüpontot (elvileg kéne h legyen rajta, lehet h Fujitsu-ék kivették?)
Valami ötlet esetleg? (privátban, ha lehet)
(( Undorító ez az AMI bios ))https://tinyurl.com/phnas
-
Rive
veterán
A haveromnak 5 rongyába került a bios Felrakása az eepromra...
Nomost. Van itt a szomszédban (XI. ker. Budafoki u. mittudoménmennyi) egy Mikronika nevű boltocska. 250 v. 300HUF egy BIOS beírása. Hozod a lemezt, az eepromot, másod- vagy harmadnap meg elviszed.
Ha nem foglalatos a chip, akkor meg keresel valakit, aki 1kHUF-ért felrak egy foglalatot.
5kHUF... Vaze/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Debian GNU/Linux
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Arrow Lake az asztalon: Core Ultra 9 285K
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mini-ITX
- További aktív témák...