Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dinoka79
csendes tag
Lehet hogy nem jó helyre irok, egy kis helpet szeretnék kérni... Nemrég vettem egy RADEON 9600se-t; 8XAGP-s kartyat... P4VXASD2-es alaplapom van, és sajna nem ismeri fel (pedig elmeletileg tud 4X AGP-t)...hiaba teszem az alaplapra a kartyat, nem ismeri fel, nem csipog...Van valami megoldas? Eddig egy GF2-es kártya volt a gépben, azzal nem votl gndja... a RADEOn kartyat kiprobaltam masik gépen, azon faxan ment, szoval nem a kartya rossz...A poen az, hogy ECS tipusu az alaplap, és a BIOSfrissitest sem tudtam megcsinalni ugy, ahogy irtak az oldalon (AMI BIOS); mivel a hiv. oldalrol letöltött allitolagos BIOS fileban csak ROM kiterjesztesü file volt, BIN nem (ami elmeletileg a BIOS maga lenne)...Sőt, arra sincs semmi garancia, hogy egy BIOSfrissites megoldana a vid.kari felismerős problemat... Valaki help...
-
04ahgy
nagyúr
válasz kraftxld #671 üzenetére
Imádom a valaki saját postjából kiemelt, mégis lényegretörő válaszokat...
Szóval valaki a nem sokkal fentebb leírt BIOS buherátor progiról nem tud valamit? Hogy egyáltalán alaplaphoz létezik-e ilyen. Azt tudom, hogy ATI kártyák BIOS-át szépen lehet dumpolva Windows alól, egy külön ilyen programmal turkálni, MHz-et állítgatni, stb. Tehát alaplaphoz nincs ilyen?
HGyu
[Szerkesztve]7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Superman
nagyúr
válasz kraftxld #664 üzenetére
A kérdés csak az, hogy melyik nem Value lap biosát dobjam rá, mert a Neo3 szériából több is létezik, például az F jelű, de nem hinném, hogy annak biosa jó erre. Meg eddig egyetlen biosfrissítést sem rontottam el, még az őskövület Acorp lapomon sem anno vagy 6-7 éve, szóval nem most kezdeném el.
Írtam az MSI supportnak, megvároma válaszukat, aztán az Award-ot kérdezem meg, hogy azért a 30 dolcsiért mit is kaphatok, egy telejsen új biost a lapomba? Meglátjuk..... -
Superman
nagyúr
válasz kraftxld #652 üzenetére
Ez volt az egyik első dolgom. CPUZ-vel megnéztem, ki is írt mindent, többek között az MS számot is, de nem találtam jó biost. Tudod, ha már ennyit költöttem egy új gépre (mert a másik besz@rt), akkor lehet, hogy egy kis tuningért kifizetek 30 dolcsit, leszek balek egyszer.
Vettem volna más AGP-s alaplapot, de nem volt, az MSI-ről meg eddig csak jót hallottam..... -
Partició
csendes tag
válasz kraftxld #652 üzenetére
Köszönöm a segitséget, de ugynézki az Everest probléma félig-meddig megoldodott [link] ! Viszont a Bios nem igazán... MS-xxxx szám? Ne haragudj, de nem tudom hogy az mit takar, és hogy hol tudom megnézni? Segitenél?
Az ember vágyait követő akarat, önemésztő törekvésének színtere.
-
toza
senior tag
válasz kraftxld #613 üzenetére
en is rakerestem nyilvan azert irtam h gyanus ,de nem ez a,3 pci slot,2 ram slot, es allul is csak egy ojan nagy ize van...de kereso megis ezt dobja ki bios id alapjan...erdekes mi?!?!
egyebkent mi ez a pci s atalakitos vmi???ez erdekelne!!!
viszont van benne egy
Field Value
ATA Device Properties
Model ID Maxtor 91024U4
Serial Number W40ZY5JA
Revision VA5105F0
Parameters 19386 cylinders, 16 heads, 63 sectors per track, 512 bytes per sector
LBA Sectors 19541088
Buffer 2 MB (Dual Ported, Read Ahead)
Multiple Sectors 16
ECC Bytes 57
Max. PIO Transfer Mode PIO 4
Max. UDMA Transfer Mode UDMA 4 (ATA-66)
Active UDMA Transfer Mode UDMA 2 (ATA-33)
Unformatted Capacity 9542 MB
ATA Device Features
SMART Supported
Security Mode Not Supported
Power Management Supported
Advanced Power Management Supported
Write Cache Supported
Host Protected Area Supported
Power-Up In Standby Not Supported
Automatic Acoustic Management Not Supported
48-bit LBA Not Supported
Device Configuration Overlay Not Supported
ATA Device Physical Info
Manufacturer Maxtor
Hard Disk Family DiamondMax Plus 5120U
Form Factor 3.5''
Formatted Capacity 10240 million bytes
Disks 2
Recording Surfaces 4
Physical Dimensions 146.6 x 102.1 x 25.9 mm
Max. Weight 590 g
Average Rotational Latency 4.18 ms
Rotational Speed 7200 RPM
Max. Internal Data Rate 249.6 Mbit/s
Average Seek 9 ms
Track-To-Track Seek 1 ms
Full Seek 20 ms
Interface Ultra-ATA/66
Buffer-to-Host Data Rate 66.6 MB/s
Buffer Size 2 MB
Spin-Up Time 8.8 sec
de latom ez is csak ata 66.... bar ez nem tom jo hir e vagy rossz..de ezek szerint 40 gb s nyilvan mar 100 ..es ez majd poblema lesz..
szoval mi van a pci atalakito izeval??szegyen a futas,de faraszto...
-
Komplikato
veterán
válasz kraftxld #495 üzenetére
Frissíteni? Sehogy ... le akarom elötte gyártani a Biost amit majd frissítek.
De elég nehézkess, mert utánanéztem. legalább 3db OEM modulról van szó, mivel kell legalább 1db a Menüfához, 1db az órajelgenerátorhoz, meg gondolom 1 vay több a feszültségállításhoz ..."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
válasz kraftxld #457 üzenetére
Hasznosnak látszik a link, majd mélyebben is áttanulmányozom. Az Award Bios Editor (amit én találtam) lassú, és nagyon sok modulra írja, hogy nem ismeri fel, nekem úgy tünt nem szereti az Award Bios 6.00 szériát, pedig 2004-es program.
Jelenleg arról van szó, hogy az én alaplapom 8-ik menüjében nincs benne szinte semmi, és unlockolni se lehet (a modulban sincs benne), és egy majdnem pont olyan alaplapéból át szeretném rakni, a CPU mikrókóddal és a frisebb VGA Bios-al együtt."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Livius
őstag
válasz kraftxld #380 üzenetére
Azthiszem ha rossz az alaplap BIOS-a akkor, az everest annak a lapnak fogja látni amelyik alaplap BIOS-a van fenn. Nálam ez volt mikor a nyomorult MSI Live Update egy másik alaplap biosát szedte le és égett be.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
MySzepi
csendes tag
válasz kraftxld #374 üzenetére
Hát, ha valami mással lenne baja a gépnek az már kiderűlt volna! Volt benne más, memória, más VGA, más vinyó, más DVD iró, még más táppal is néztem, de semmi.Még mindig a BIOS-ra gyanakodok! Bár jobb lenne, valami friss BIOS bele, és nem tudom miért üres a BIOS-om? Csináljunk már valami frissitést vagy valami jó Bios-t bele, oké???
-
kisho
senior tag
-
Hasek
Közösségépítő
válasz kraftxld #282 üzenetére
Nos az alaplapom, az egy Asrock M266A, a VGA az egy ASUS 9550GE 256MB. A Biost sikerült mégis frissíteni, mert kiderült, hogy véletlenül lehagytam egy kis számot, szóval most egy AMI 2004/07/09 -es van fenn, de nem segített a probléma megoldásában, tehát, most ugyan ott tartok mint eddig!
Üdv. H
-
Hasek
Közösségépítő
válasz kraftxld #280 üzenetére
Ezzel a ki............. alaplappal csak a gond van! Vettem új VGA-t gondoltam végre elértem, hogy jó gépem lesz! De nem! összeakad az alaplappal! Hiába új driver, újratelepítés, tesztek, húzás, nem jó!! Most gondoltam hogy bios csere megoldhatja, de nem! vennem kell új alaplapot, vagy tudsz még valamit ajánlani, amivel jó lehet?
Üdv. H
-
CheeseE
tag
válasz kraftxld #247 üzenetére
Orok, hala...Ha esetleg tudnal adni egy szamot amin eltudlak erni, hogy megbeszeljuk a reszleteket...Kulonben mar bevittem itt szegeden a PC bontoba, de a muki nemtudta megirni a willem programozojaval Mar azon gondolkodtam, hogy en is csinalok magamnak egyet, de akkor egyenlore befagyasztom az otletet Neked programozod van, vagy van ilyen deszkad?Autodiagnosztikai interfészek és szoftverek, DMX controllerek! :)
-
dchard
veterán
válasz kraftxld #234 üzenetére
Hali!
Köszönöm a segítséget, és ne haragudj ha zavartalak.
A probléma megoldódott, és az Uniflash segített, de egészen másképp, mint ahogy gondolod Elindítom a progit, és kiírja a chipsetet, és akkor jöttem rá, hogy ami a lapomon van: ''6BX/VIA/ZX86'' az három alaplap tíust jelöl. Nekem meg milyen BIOS-okat sikerült letöltenem? Naná hogy töltöttem a 6BX-hez a ZX86-hoz, és persze hogy nem ment, mivel nekem a VIA-s lapom van, és nem Inteles. Vazz. Majd ki süti az igénytelen északi híd hűtőn a Via 133 a szememet, én meg Iteles laphoz való bios-t töltögettem...
Tanulság: Ha nem akar felmenni a jónak vélt BIOS a laphoz tartozó flasherrel, akkor nézd meg százszor, hogy jó bios-t töltöttél-e le.
Egyébként jó progi az uniflash, a jó biosszal az írást már azzal próbáltam.
PS: egyébként a jó bios-t már az awdflash is simán írta
DchardA kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
jenko
tag
válasz kraftxld #207 üzenetére
abit kt7e.
Bocs, ha fölöslegesen kérdezgetek, valószínű h ezzel a cmos clearrel fogok próbálkozni a belinkelt képen (manualból) látható jumper átállításával (vagy elem ki).
Ha nem oldja meg a problámát jelentkezem. Csak ugye rontani már nem ront a helyzeten? Hiszen most se kép se hang, csak ventit pörget, ledet villogtat.Tudtátok, hogyha a ''mama'' szó betűi közül egyet elvesztek, hármat meg megváltoztattok, azt kapjátok, hogy ''sör''? Csodálatos, nem?
-
-
bozont
veterán
válasz kraftxld #182 üzenetére
A bootoláshoz nem kell feltétlenül vinyó,floppyról vagy akár cdről is lehet.És így cdről már fel lehet installálni a linuxot,vagy ott vannak a cdről bootoló verziók amiket nem kell installálni és nem kell h a bios felismerje a vinyót,a linux majd felismeri magának.
De pl nekem a winxp úgy is felismeri és látja a vinyót ha letiltom biosban. -
krattyogi
tag
-
bozont
veterán
válasz kraftxld #174 üzenetére
Simán,mivel a linux függtlen a biostól,legalábbis én már láttam uhu linuxot futni egy olyan 80gigás vinyón ami egy cerka 466os gépben volt.Nem tudom h milyen lap volt alatta,de nemhiszem h ismeri az ekkora méreteket és bios sem volt frissítve.
Amúgy vannak olyan cdről bootoló linuxok is amikhez vinyó sem szükséges,csak memória. -
Montella
csendes tag
-
-
fps8
senior tag
Hy! le szeretnék tölteni egy Uniflash-et a lapomhoz. Meg is néztem hogy a lapom benne van a felsorolásban az uni-lapon, csak nemtudom meiket kell letöltenem!
Az a hézag hogy gondolom hogy a legújabbat célszerű, csak abból is kettő van és nemtudom mi a külömbség a kettő közül. Az egyik UniFlash 1.40 Executable Files
másik pedig UniFlash 1.40 Source Code. Meik mcsoda és meiket kell tölteni? (vagy mindkettőt) Előre is kösz!"War... war never changes"
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
ha lenne hasonlo bios-om, mar megprobaltam volna athegeszteni milyen szinten fejtheto vissza bios? csak assembly-ig v letezik vmi bios-hoz optimalizalt fejlesztoi kornyezet egyszerubb programnyelvvel?
talan a regebbi gepek biosait erdemes lenne osszehasonlitani, az valoban jo otlet. hatha megtalalhato ugyanaz/hasonlo resz a mostaniban is. ha lesz, linkelem, koszi -
-
ABnormal
őstag
lehet,hogy hülyeség...de én ezt tartom szem előtt (msi a forrás):
WARNING!!!!!
DON'T FLASH FROM A FLOPPY DISK!!!!
DON'T FLASH WHEN YOUR SYSTEM IS RUNNING FINE!!!!
DON'T FLASH IF YOU DON'T KNOW WHAT YOU ARE DOING!!!!
Flashing the BIOS for Non-FAT file system
1.Check your BIOS for BIOS FLASH DISABLED and ENABLE it, some boards have this function.For Example:
K7T266 Pro (MS-6380) -BIOS setup/chipset setup/BIOS protection/disabled
2.Know Your model number
a. Open your case and look for the MS-XXXX number on the motherboard between the PCI slots, also check the version number that is written there as well. (some motherboards are named like K7T Turbo, make sure you have the right version number)
b. Boot up your system & take a look at the top left screen during POST, you should see something like ''A6380MS v1.7 122101'' This means the board is MS-6380 with BIOS version 1.7
Hint: Many systems are clearing this message very fast, the bios version is then unreadable, you can either press “PAUSE” or disable the “Quick Boot” in the BIOS setup.
3.Download the BIOS that matches your motherboard AND version number (some motherboards are named like K7T Turbo, make sure you have the right version number). BIOS can be found according to the CPU type of your board like if your CPU is Intel P4 478 type then look here
<http://www.msi.com.tw/support/bios/socket_478.php>
if you cannot find the BIOS that matches your board, try here <http://www.msi.com.tw/support/bios/more.php>
4.Extract the file you have downloaded to a floppy (not the win ME/98 startup floppy) by double clocking the file in windows mode and supplying the path a:\
5.Boot the computer using a windows ME or windows 98 startup disk. It must be one of these! A plain boot disk will not be good enogh.
If you do not have Windows ME or 98 to create the floppy you can make one on a friend's computer.
6.When boot is done there will be a message on the screen showing :''Diagnostic tools were successfully loaded to drive'' followed by a single letter.
This letter is the leter assigned to the RAMDRIVE. This RAMDRIVE is a virtual drive in the system memory and can be accessed and controlled like any other drive with DOS commands such as:
MD - Make Directory
Copy - copy a file
Deleate - Deleate a file
There is one important difference which is that being in the system memory this drive is wiped once the computer is restarted or shut down.
7.Replace the startup floppy with the one containing the flash utility and bios ROM files previously extracted in windows.
8.Copy the 2 files to the RAMDRIVE by using the DOS command copy.
Here is an example, in this example the flash utility is AWFL814B.EXE ,the ROM file is w6373nms.220 and the RAMDRIVE letter assignment is D
copy awfl814b.exe d:\
copy w6337nms.220 d:\
9.Change the current working directory to the RAMDRIVE root directory, with the example case of the RAMDRIVE being drive D this is done by simply done with the command d:
10.Execute the flash utility with the ROM file as a command line argument, with this example:
awfl814b w6373nms.220
If you wish to save the current bios you must specify the full path a:\filename. Specifying only a file name will save the bios to the RAMDRIVE which will be wiped after restarting the computer and the file will not be saved.
a:\bios.old is an example of the correct way to save the bios.
11.Reboot your system when prompted
12. If your system doesn't boot after you flashed, please refer to the BIOS recovery method as described
[Szerkesztve] -
akaido
addikt
Adott egy probléma: egy MSI 6119 SLOT1 BX-chipseteslapban AMI BIOS helyett AWARD BIOS lett beírva(a boot képernyőn-->ez még megy PCI VGA zsugával- ugyanis az AWARD BootBlockBios felirat látszik. A kérdés: az uniflash progival meg lehet oldani a fent említett bajt?
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gmail
- Assetto Corsa
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest