Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
asterix76
tag
válasz dvdbackuper #1995 üzenetére
exe mindegyik amit próbáltam indítami
külön próbáltam az update-t
ai suite , semmi -
asterix76
tag
válasz emzeperix #1993 üzenetére
hát valamiért nem akar nekem ez elindulni ,pedig az asus honlapról szedtem le
nem buherált a Win 7 sem ami a gépen van ,mégsem indul
kattintok , engedélyezem ,és semmifuttatom rendszergazdakén , semmi , nem is indul , kisem ír semmit sem
a franc se tudja mi van már ezzel a vacakkal -
asterix76
tag
jajj , most nézem ,nem a kollégához akartam címezni a kérdést
bárki válaszolhat aki feltud okosítani
-
asterix76
tag
válasz SilveRado #1988 üzenetére
Üdv
tanácsot szeretnék kérni ,meg okosodni kicsit
van egy Asus P8H61-M LX2 lapom , mi a külömbség az LX2 és a sima P8H61-M LX vagy
P8H61-M között
az LX2-nél nincs új bios , a többinél van , azok rátölthetők az LX2-re
és van e olyan progi amit Win7 alól indítva rakja fel az új biost ?
64 bites Win7 Home Premium van a gépen
előre is köszönöm a válszt
[ Szerkesztve ]
-
SilveRado
tag
Köszönöm a segítséget
-
newkid
csendes tag
Hello!
Bár nem 100%-ig idevágó téma, de jobbat nem tudok. PC indításnál nem bootol be az xp, a PCI device listingnél Bus no, Device no, Func no
A boot from cd nem megy, "disk boot failure, insert system disk,and press enter" üzenet.
Ilyenkor, ha futtatom a rendszerlemezt, veszélyben lesznek az adatok? Vagy próbáljak esetleg Ubuntut telepíteni?
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
Sziasztok!
Van egy Asus asztali gépem Intel i5-2310 procival, ami elvben támogatja a virtualizációt,de a VirtualBox azt írja ki, hogy nincs bekapcsolva a VT-x hardveres gyorsítás.
Ezt tudtommal a BIOSban kell bekapcsolni, de nemtudom, hogy pontosan hol, így ebben kérném a segítségeteket.
Az AIDA 64 ezt írja a BIOSról:
Előre is köszönöm a segítségetPrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
robika03
csendes tag
válasz emzeperix #1978 üzenetére
Naszóval egy kis helpet kérnék még tőled tudom ,hogy full idiótának fogsz hinni de ezvan... Szóval áramba kell legyen dugva a gép mikor a bios resetet megcsinálom ? A caavarhúzót éppen csak hozzá kell érinteni ?
Találkozási helyekbem rugalmas, árból nem szívesen enged.:)
-
robika03
csendes tag
Helo ! A napokban szerettem volna "húzni" a processzoromat a BIOS-ban de mikor be akartam lépni le volt jelszavazva ... (a gép volt újítva gondolom ők jelszavazták le ,hogy ne tudjak kontárkodni és a garit érvényesítenem kelljen ) szóval próbáltam minden jelszót ami az enyém volt próbáltam azt ami a gép oldalára van ragasztva próbáltam a netről azokat az úgynevezett "joker" jelszavakat de nem működtek Egyik haverom ajánlotta a BIOS reset-et nagy örömmel hazamentem szétkaptam a gépet alaplapomat ölbe vettem és szomorodva láttam hogy nincsenek jumperek (dzsámperek (azthiszem így kell leírni )) így nemtudok BIOS resetet sem tolni rajta végső lehetőségként ajánlották nekem a BIOS frissítést de én ebbe már nem akarok belebonyolodni főleg ,hogy nemtudom hogyan kell ha valaki tudja mit tudnék evvel kezdeni kérem írja meg fontos lenne
Üdv : Robi !
Találkozási helyekbem rugalmas, árból nem szívesen enged.:)
-
emzeperix
tag
válasz dallmeier #1971 üzenetére
- hálózati kábel kihúz
- az 1-2 normal-ról a jumper lehúz, áttesz 2-3 cmos clear-ra
- 5 másodperc várakozás
- jumper vissza 1-2-re
- hálózati kábel bedug
- gép bekapcs
- vigyor
Ha ezek után is kéri a jelszót, akkor négy darab nullával próbáld, ha ez se jó neki, akkor nem tudok jobb tippet.
-
dallmeier
csendes tag
segitséget kérek aki tud szoljon hozzá Kezdő vagyok segitséget szeretnék kérni Dallmeier Gép és alaplap? (elito epox M815C rev2.3)nincsen rajta bekapcs gomb semmi..de az nem érdekelne..csak menjen valahogy addig eljutottam hogy beindul , de még nincsen benne wincheszterü..
csak a bios jön be de azt is jelszó védi...alaplapi elemet kiszedtem ..semmi..alaplapon van egy rész hogy 1-2 normal..és 2-3 cmos clear ...vagy hogyan lehet a jelszot semlegesiteni? hogy cd ról bootoljon be és a biosba is belehessen lépni?
ha minden igaz e kép is fellkerült[link] -
medek3
aktív tag
Az alaplap A75 Pro4-M. Új, grafikus a bios. Már nem emlékszem pontosan, hogy mit, de emeltem a proci szorzóját és az 1600-ra beállított memóriából 1866 lett.
Ismét lefuttattam a tesztet és már nem 800-nak, hanem 933-nak látja.
Lehet, hogy a teszt progi felezi mivel dualban működnek? -
Livius
őstag
Ha OC ram akkor az 1600Mhz-t csak kézzel beállítva tudod elérni feszültség növelés mellett, nah és ekkor lesz lényeges hogy az alaplapod mennyire szereti az ilyen húzásokat
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
ginfoka
tag
Hali, olyan kérdésem lenne, hogy van egy ASUS P5QL/EPU lapom, amin van egy E6500-as egy HD5670-el...de most nem ez a lényeg, hanem lefrissítettem az ASUS lap biosát, és ezután bootolni akar a vinyóról de nem igazán megy neki, villog egy vonal és aztmondja, hogy nem tud bebootolni, a rendszer egy 500 gigás vinyó második partricióján van... ez lehet probléma?
"Az üt először, aki igazán nagyot üt...és először!"
-
medek3
aktív tag
Esetleg, ha van valakinek bármi nemű tapasztalata Asrock A75 Pro4-M bios -ával kapcsolatban és megosztaná velem. Megköszönném.
AMD A6-3650 2.6GHz FM1 BOX processzort, KINGSTON 8192MB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT memóriát vettem hozzá. -
Kuruc2
senior tag
Ezek szerint a ps2 keyboard az egy usb device?
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------
-
Kuruc2
senior tag
Egy újbóli restart után végre működik, összeszenvedtem. Köszi a segítséget.
(bocs a flood miatt, sajna nem látok üzenettörlési lehetőséget.)
[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------
-
Kuruc2
senior tag
Amúgy jumpert átraktam, így se jó.
-
Kuruc2
senior tag
Nos megtaláltam az alaplap leírásában a neten, hogy valóban az alaplap usb-device-wake-up féle jumperelése default állípotban nem engedi meg a dolgot, át kell rakni:
De mit ír pontosan, mire kell figyelni? Mit kell ellenőriznem mielőtt módosítok?
Amit írtál korábban ezzel kapcsolatban azt hogy tudom megnézni tápon? (Hogy engedi-e.)És amúgy miért van így elbonyolítva az egész, miért nincs default-ként egyből engedélyezve az usb device-ről történő wake up?
(meg az amúgy ps2 keyboardom nem is usb device, nem? vagy mégis annak kell venni?)
[ Szerkesztve ]
-
Kuruc2
senior tag
"Ebből a képből nem sok minden derül ki..."
Mivel ennyit találtam a neten, Nekem telómon behalt fényképezés.
"Alaplapon nincs jumper, ami letiltaná a keyboard power on-t? "
Én azt honnan tudjam?
Annyit tudok hogy ez az alaplap: Alaplap"a BIOS-ban lehet még más helyen olyan beállítás, ami tilthatja,"
Na király. .:s
" ill. a táppal kapcsolatban is lehet olyan elvárás, hogy X ampert tudjon az 5 voltos ágon... Nézd meg a leírásban."
Minek a leírásában? lap?
-
fetye
tag
Ebből a képből nem sok minden derül ki...
Alaplapon nincs jumper, ami letiltaná a keyboard power on-t? Ha nincs, a BIOS-ban lehet még más helyen olyan beállítás, ami tilthatja, ill. a táppal kapcsolatban is lehet olyan elvárás, hogy X ampert tudjon az 5 voltos ágon... Nézd meg a leírásban. -
Kuruc2
senior tag
Nos. Nagynehezen előtúrtam az opciót, bizonyos APM Configuration menüben.
Be is lőttem hogy Power on by PS/2 Keyboard-nál CTRL-ESC legyen, lementettem, és mégse működik. Próbáltam úgy is hogy Space-re állítom, de azzal se indul.
Ötlet?
(és igen, ps/2 a bill, nem pedig usb.)
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
Hát bizony, spórolás még a Bios beállításokon is... még jó, hogy nem mindent Thaiföldön tolnak össze... (esetleg egy dzsunkán... )
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
köszi a segítséget! szerintem is így jó, de holnap (most melózok), azért nyomok egy Bios Default-ot, csak kíváncsiságból, aztán meglássuk, mit ír ki, de szerintem ez annyi volt korábban is. (bár ettől nem értem, hogy miért aktív egy ilyen opció, mikor nem húzható proci kerül a lapba... )
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
Értem. Viszont hol a bánatban lehet ennek utána nézni? Minden hivatalos dolgot elolvastam már az i3 2100-ről, de ezt nem találtam sehol, vagy rosszul kerestem...
Azonban, ezt a procit nem lehet húzni, meg hát H61 chipset, ezért gondoltam, hogy sok jelentősége nincs ezen opciónak, nem?"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
Üdv mindenkinek!
Egy kérdésem lenne ismét, mindig akad valami, ha kutakodok...
Adatlapomon a konfig látható, és a kérdés BIOS lesz.
Van egy sor, a Core Current Limit, ahol nincs automatikus beállítás, hanem egy változtatható érték, ami most 150.
Kézikönyv szerint ez arra való, hogy használjuk ezt az eszközt, hogy több feszültséget adjunk a CPU-nak, mikor Turbo mode-ban van. Ennyi lejött.1. Most ilyenkor a Turbo boost-ra gondol a Bios ezen opciója?
2. Ez az érték jó? (150) (Mert nem én írtam be, az szent! )
3. És mire ez az egész, hiszen ez egy H61 lap, a proci nem tuningolható, szóval mire szolgál?Csak azért érdekel, mert ugye az i3 nem támogatja a Turbo boost-ot, és a Bios-ban meg a fentebb van, és nem lehet kikapcsolni....szóval, egyáltalán számít-e ez az egész? Vagy ne foglalkozzak vele?
(a gép amúgy flottul megy, még semmi sem akasztotta ki FullHD-ban! )
Várom szakértő válaszotokat!"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Kuruc2
senior tag
Sziasztok!
Az előző gépemen Award bios bolt, abban volt lehetőség CTRL-F1-el indítani a gépet, a jelenlegi asus alaplapon lévő AMI biosban nem találok semmilyen hasonló lehetőséget.
Felejtsem el a billentyűzetes gépindításokat?
-
tomy0628
aktív tag
válasz dewil666 #1938 üzenetére
fetye!!
plug and play "no" ra van állítva.
Így kötötetm be az f panelT:
+pled. .- pled . power sw.
hdd led reset sw
És az USb 56 ra köttötem rá a 8 tűs ház csatit amire az volt írva h usb.
A manual 2.4.5 ben a következőket találtam csak meg:
USB: function Enabled
usb 2.0 controller: enabled
Legacy usb support Auto
Usb 2.0 Contorller(Hi Sped)Az USB mass storage reset delax (20 sec) illetve az Emulation Type: Autot nem találtam meg..
[ Szerkesztve ]
-
dewil666
őstag
Alaplapi elem mellett ott a jamper 5 sec rövidzár (így kitörölte a BIOS-ból a ROSSZ biost)
Innentől fogva sima ügy volt a telepítése és most már bármit rá tudok tenni. A ROSSZ bios úgy jött hogy akitől vettem a lapot elküldte azt a bioszt amivel neki hibátlanul ment. Igen ám de csak 1 fájlt küldött 3 helyett így hibásan ment fel ezért indult el az E1 a beégetett bios. Hiába vettem ki az elemet hiába csináltam bármit is
Mikor jumperelés után hallottam beindulni a gépet na mondom most jó lesz, mert a ventik hangosabban mentek vezérlés nélkül. És most már a BIOS verzióhoz nem E1-et ír hanem F4a-t.KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
-
tomy0628
aktív tag
át tettem másik helyre, akkor is kiirta, kihuztam az egeret és billentyűzetet akkor is kiirt valamit de továbbment.
-
tomy0628
aktív tag
át raktam disabledre de ugyanugy csinálja, meg találtam valami F1 wait valamit azt is átraktam disabledre, akkor is kiirja de egyböl tuváb ugrik.. probáljam átrakni másik usb-be?
-
tomy0628
aktív tag
Sziasztok!
Az miért lehet h bootolás közben mindig kiirja h keybord interface error.(de ettől fügettlenül elindul a gép)
Ezt az elöző házban nem csinálta, csak most hogy átpakoltam a dolgokat az uj házba. -
dewil666
őstag
Szia!
Ha alaplapról kapja az áramot akkor a system fan disabled-en legyen.
Szerintem ha változik a fényereje akkor a fordulatnak is változnia kell, hiszen a ventin egy panelen vannak és egy helyről kapják az áramot (nekem így működik).[ Szerkesztve ]
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte 790XTA-UD4 AM3 alaplapom amin az f3f bios volt: Balszerencsésen sikerült egy Load Fail-Safe Defaults nyomnom. Vissza akarom tenni az f3f biost vagy másikat meg is teszi, mert látszik hogy telepíti és a bios is visszaáll alapra de mindig azt írja hogy a E1 alap fut. Mit kell beállítanom vagy csinálnom hogy az általam telepített bios elinduljon?
Már az elemet is kivettem 30percre hogy alapon induljon. Megpróbáltam a Q flash de továbbra is ezt írja : BIOS verzió GA-790XTA-UD4 E1Köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
atka76
tag
Sziasztok!
Volna egy problémám! Van nekem 4plusz venti a házban és vettem hozzá Kaze Q4 csatornás szabályzót!
Azt hol találom a Biosban,hogy tudjam vezérelni,mert hiába tekergetem csak a ventik fényereje változik a fordulat nem! Milyen beállítást kell átállítanom,mit keressek?
A lap: P8P67 Le 3.0Köszönöm!
Bendegúz
-
fetye
tag
válasz trl_master #1910 üzenetére
A laptopoknál néha hülye helyen (pl. bill. alatt) van az elem, szóval szoftveres megoldást javaslok...
-
fetye
tag
válasz trl_master #1910 üzenetére
BIOS reset-re van szükség...Az kitörli a jelszót.
-
Hunork
veterán
Sziasztok!
Létezik, hogy egy procicsere esetén a Bios-ban a CPU szorzó átállítódik??
A helyzet ez volt:
G840 a gépben, csere, és i3 2100 került a helyére. Ezzel együtt memóriacsere is történt, 2x2Gb helyett belement 2x4Gb GEIL Corsa. Nem is foglalkoztam a dologgal, minden szépen ment. Ma délután egy hsz miatt elindítottam a CPU-Z-t, és nézem, hogy folyamatosan 1600MHz-en jár, a szorzó ilyenkor a minimális 16. Ezzel sem törődtem, hiszen a Speedstep és a C State engedélyezve van. Igen ám, de terhelésre sem változott a helyzet. Gép újraindít, Bios-ban a szorzó Manual-ra állítva, ott meg 16-ra.
Én biztos nem állítottam ezt az opciót át, mert nem tuning-prociról van szó, és az Auto-n volt!!
Mi okozhatta ezt az átállást? A processzor csere? Ezt jelenleg nem tudom elképzelni...
Adatlapomon a teljes konfig!
Előre is köszönöm a válaszokat!"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Kope91
csendes tag
hello! van egy msi fx 600-as laptopon és a bios-ban van egy olyan beállítás h pci bus clock most alapértelmezett 32ön van, de 400körüli értékre lehet állítani, azt mondja meg nekem vki ha ezt az értéket feljebb állítom akkor mit érek el vele, ez a beállítás mire jo, esetleg erősebb melegedést idézhet-e elő
válaszokat előre is köszi -
zone
őstag
Asrock UEFI biosában csak én nem találom azt, hogy áramszünetén esetén kapcsoljon vissza a gép, vagy nincs ilyen lehetőség benne?
YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
chatran
őstag
Sziasztok!
Gigabyte EP 35 alaplapom van Award V6.00PG BIOS-szal. Mit állítsak be, hogy a gépet be tudjam kapcsolni USB-s billentyűzetről?
-
zannor
tag
Üdv!
Adott egy X41-es Thinkpad Tablet és az alábbi linken elérhető bios:
http://forums.mydigitallife.info/threads/5866-LENOVO-(IBM)-Bioses-especially-Thinkpad./page218?p=344779#post344779
A kérdésem az lenne, hogy hogy a bús fenébe lehet bios flasht végrehajtani ezzel az ISO file-al USB-n keresztül? Egyszerűen akármivel nyitom meg, mindig csak egy readme-t látok, semmi mást nem.
-
trl_master
tag
segítségre lenne szükségem:
adott egy noti: FS PA2510induláskor jelszót kér, háromszori elrontás után a következőt írja:
SYSTEM DISABLED 65534valaki tud ebben segíteni?
"Ha belekezdtél hát folytasd tovább..."
-
Mr.Peter
aktív tag
válasz banánocska #1907 üzenetére
Ha biost frissítesz , és utána nem indul a gép, vagy más okból elromlott volna, akkor az alaplap vissza tudja állítani magát a korábbi állapotba.... Magyarul ha elromlik valami akkor kevesebbet szívsz, könnyebb megoldani a hibát, nem kell biost töltögetni netről majd pendriveről felrakni.
<<<KEEP IT REAL!>>>
-
banánocska
aktív tag
Lehet érdekes kérdés de egy jó idelye töröm az agyam hogy miaz a Dual Bios?
-
Aurig@
őstag
Üdv.
Egy olyan bosszantó problémám akadt, amin nem tudom, hogy lehet-e segíteni!
Nos: Kb. egy hónapja, ha bármikor kéri a gép az újraindítást, esetleg én indítom újra, akkor a BIOS már az indulásnál megáll! Viszont, ha leállítom teljesen és úgy indítom el, akkor hibátlanul elindul a gép és pik-pakk belép a BIOS-ba is, ha azt szeretném. Tehát így ebben a formában OK az indulás, de újraindítás esetén nem akarja az igazságot!Próbáltam már mindent. BIOS reset, SATA kábelek cseréje, új BIOS, Windows újra telepítés, (Ennek nincs köze a BIOS-hoz, de hátha) eredmény ugyan az, nem tudja átlépni a BIOS-t, csak ha normál módon indítom!
Na ez mitől lehet? Visszatettem azt a BIOS-t, ami a vásárláskor is rajta volt, semmi ismét megáll! Újraindítás semmi, sima start OK!
Valakinek valami ötlete?
-
rdi
veterán
Üdv,
olvasgattam egy kicsit, de nincs megoldásom.
Egy régebbi asus laptopon nincs billentyűzet és szeretnék usb billentyűzetről bejutni a biosba, de onnan nem lehet.
Létezik bármilyen megoldás?Fej! Tor! Potroh!
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Kuponkunyeráló
- Windows 10
- TCL LCD és LED TV-k
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX Z270-I GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
- AKCIÓ! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest