- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Videó stream letöltése
- Windows 10
- Debian GNU/Linux
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
digweeddani
csendes tag
Sziasztok
Remélem tud nekem valaki segíteni. Nekem van egy HP dv6000 laptopom 1 giga rammal, 128 mb-os videokártyával, 1.74-es processzorral. Szeretnék left 4 dead-ezni rajta, aminek a gépigénye 512 ram 64 mb videokártya és 1.7 processzor. Annyira akad a játék, hogy játszhatatlan sajnos, azt javasolták, hogy ha felhúzom a procimat akkor nem fog akadozni. Nagyon szívesen meg is tettem volna, csak nem engedi a bios állítani ezeket az adatokat, mert laptopoknál le szokták védeni. Nem tudnátok valami megoldást, amivel mégiscsak feljebb tudnám húzni a procit, feltörni a biost? Nagyon szeretném ha menne jól a Left 4 Dead. Vagy valami más lehet a baj? -
fenyoman
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hol kell kikapcsolni a BIOS-ban,hogy a gép kikapcsolt állapotában vegye el az USB-ről az 5V-ot,mert a csatlakoztatott egér,kártyaolvasó,USB elosztó kikapcsolt gépnél is világít. ASUS M3A78-as lapom van.
Köszi!Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít!
-
pjtr
aktív tag
Sziasztok!
Segítsetek lécci ha tudtok. Az egyik barátom kínlódott egy asus p4p8t alaplappal,( ilyen matrica volt ráragasztva). Minden indításkor kereste a flopit a cd-t stb. Hiába mentette el, a köv. újraindításkor újra hiányolta/kereste az eszközöket. Szedett le egy biost az asus honlapjáról, de ott azt írták, hogy az p4px az alaplap, és nem p4p8t. Fel is ment az új bios azóta, viszont bekapcsolás után csak felpörögnek a ventik, és tök fekete a képernyő. (persze azóta rájött, hogy barbone terminator 2 típusú az alaplap, az asus oldalán a barabone pc-nél kellett volna keresnie, és egész más bioszt tolt fel rá.... ) Hogy lehet újra életet lehelni bele?
Tudtok vmi szaki-danit, aki új biost égetne bele?Köszönöm peti
-
Gitros
aktív tag
Ha a BIOS ic kiszedhető (nem forrasztott), akkor két megoldás adódik: - hot swap-pel újrasütni a BIOS-t, egy ugyanilyen lapban. Ezesetben kell lennie még egy ilyen vasnak...
Másik lehetőség, www.biosiras.hu.
Elküldöd a ic-t, emilen utánaküldöd a jó bios-t és pár forintért belesütik neked.Ha forrasztott a BIOS-od, akkor lecsó. Béke poraira.
Uff Gitros voltam...
''Számítógéppel sokkal gyorsabban megoldjuk azokat a problémákat, amik a számítógép nélkül nem is léteznének.''
-
Copyand
csendes tag
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni valakitől.
Egy ASUS P5QL PRO alaplapot üzemeltem be, az oprendszer felment a gép rendesen működik, de kikapcsolás után ha teljesen áramtalanítom a gépet, a bios beállítások visszaálnak alapra (óra lenulláz, dátum induló, boot induló). AMI bios, már elemet is cseréltünk.
Most rossz lehet az alaplap vagy még nem állítottam be valamit?
Ha kikapcsolom a gépet és nem áramtalanítok akkor nem áll vissza a bios. -
Spiru86
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám a biosszal kapcsolatban! Remélem tudtok segíteni! Most cseréltem ki a videókártyám, és minden induláskor azt írja ki a bios: the computer is running in Load-Fail State. Please recheck BIOS CMOS SETUP. Sajnos nem tudok rájönni mi a probléma. Beléptem Biosba, próbáltam beállítani az optimal defaultot, de így sem sikerült megoldani a problémát.
Előre is köszi!
-
-
Babetta-X
senior tag
Érdekes kérdéssel fordulok hozzátok.
Van egy elég régi Toshiba t4500 laptopom.. évekig nem volt beindítva táp hiányában, de most nekiültem szórakozni vele, aztán csináltam olyan tápot amivel beindult. Első bekapcsolásnál nagy öröm bejött a bios egyből (semmit nem kelett nyomni) ekkor elmentett mindent és azóta ha bekapcsolom, csak egy rövid memória számlálás van aztán kiírja hogy Toshiba dátummal semmi mást aztán jön h please insert to system disk blabla.. Namost a baj, hogy feltelepítettem a windows 1,1-et, de be kéne állítani valahogy, hogy a winyóról (120 mb ) bootoljon ne a floppyról.
Az a baj végigpróbáltm, de ötletem sincs, hogyan lehet belépni a biosba :S
-
Babetta-X
senior tag
válasz Babetta-X #1262 üzenetére
A problémát megoldottam, egy nagy resettel be tudtam lépni a bios-ba viszont ott legnagyobb meglepetésemre azt tapasztaltam, hogy semmiféle bootlási lehetőség nincs..Milyen parancsot kéne beütnöm, hogyha winyóról akarom indítani a windows-t? Sehogyansem sikerül a google által talált parancsok alapján
Még 10 éve 486-os gépen szórakoztam, csak akkor azért mert nem volt jobb
-
tomi_mod
aktív tag
válasz Spiru86 #1260 üzenetére
Ha még nem sikerült megoldást találni, nézd meg, hogy minden helyre bekötötted-e a tápot, gondolok itt az alaplap kiegészítő 4pines csatlakozójára, és a videókártya kiegészítő tápjára.
Legtöbb helyen ezt írják hibának, lehet nálad is véletlen kimaradt valami...
Ha be volt kötve, de eztán sem megy akkor alaplapon Bios reset, tehát ne Bios-ból próbáld az alap stb. beállításokat betölteni...Ha ez sem segít, akkor jól jönne egy alaplap és vga típus (de ne csak annyi, hogy pl. 8800gt), könnyebb lenne nekünk is segíteni!
-
pukkancska
tag
Hi
Van egy hardline T1-es TEscon gépem.
Amikor kikapcsolom a gépet és bedugok valamit az usb eszközbe (pl. telót) elkezdi tölteni.
Kaptam hozzá egy infrás egeret( pirosan világit alul )
Hogy tudom beállítani azt hogy a kép leállásakor kapcsoljon ki az usb vezérlő és az egér is? -
tubi77
csendes tag
sziasztok ju alaplapot használok és nem tudom belöni a bioszát
tud valaki segiteni -
-
válasz pukkancska #1265 üzenetére
Ha megvonod a tápegységtől a ~230-at akkor nem fog jelentkezni a probléma
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
válasz pukkancska #1270 üzenetére
Nem kell kihúzni, olyan elosztót kell venni amit ki lehet kapcsolni
Megéri a kb ~800 Ft-os beruházást.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
bmarko
tag
Sziasztok!
Nincs véletlenül valakinek a dtk-deft865g (cf-eg65) alaplaphoz 1.14-es, vagy 1.15-ös biosa? Minden link a dtk honlapjára mutat, de sajnos nem elérhető.
-
Tidus
addikt
Sziasztok!
Tud valaki megoldást arra, hogy a régebbi Biost hogyan lehet vissza tenni! Mivel a régebbi verziót alapból nem engedi! -
ЯΞD
senior tag
Üdv megtörtént a bios update. viszont nagy baj van! elszált a lap. flopyról történt az update. és a folyamat az teljesen rendben meg a végén ki is irta, hogy pass!!! minden jól végig csinál. újra inditás és ennyi nem indul el... de annyira sem hogy a meghajtókat sem inditja el semmit se a hdd-t mit lehet iliyenkoree csinálni???? az a bios került kiírásra amit adtál. és egy számtek boltban történt az update mert sajnos nekem nem volt kisflopym. a manul szerint lehet flash-ről és hdd-ről is update-elni de valójában csak a flopy volt a listában. Segítsetek pls!
köszönöm előre is.mivel most se gépem se netem esetleg ha valaki megszállna és rámcsörrene valami érdemlegees infoval azt megköszönném... 30/621-45-31 ha csak megcsörgetsz vagy küldesz sms-t visszahívlak... köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
users
tag
Az lenne a kérdésem,hogy a cpu hütőventit nem a alaplapra dugtam rá hanem a házamban van egy led kijelzős hömérséklet és fordulatszám szabályzás akármi és arra dugtam rá a cpu ventit és igy minden bekapcsolásnál sipól a gépem és ki írja,hogy CPU FAN ERROR! egy kis idő után elindul csak egy picit zavaró!Ezért az lenne a kérdésem,hogy a Biosban hol tudnám ezt ki kapcsolni?Egyébként ASUS P5KC lapom van!
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=users
-
laja80
tag
hello!
segitsetek pliz!
van 1 giga ep31-ds3l lapom,és bios frissités után megse nyikkan a lap.ventik felpörögnek/vga,proci,táp/ de semmi.próbáltam már mindent,cmos reset is de semmi!
vmi ötlet?Bárminek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem.:)
-
Alex85
csendes tag
Sziasztok!
Alaplap/BIOS témában keresek tapasztalt segítőt:
Egy MSI K9VGM-V lapon akartam BIOS-t frissíteni, életemben először(és utoljára) Win alatt, de behalt flashelés közben. Most indításkor csak rövideket sípol, de semmi más(CMOS reset nem segít).
Olvastam, h ilyen vészesetben floppyról v CDről "vakon flashelhető", csináltam bootolható formátumú lemezeket(flash exe+flash kép+matatott autoexec.bat), de egyikről sem olvas semmit.
Van egy másik gépem(Abit NF7S), amin a BIOS chip szintén PLCC32 tokozású. Régebben olvastam, megoldható h a jó gép elindít, BIOS ki, beteg/idegen BIOS be, flashelés a saját verzióra(DOS alatt), minden lekapcs és visszacsere...
Tisztában vagyok vele, h ez nagyon duuurva megoldás, és kiba**tt rizikós. De valaki szerint ez működne? Esetleg egyéb megoldás?Előre is köszönöm a segítséget!!!
(Ui.: Még a bootolható "vakon flashelést" kipróbálom vinyóról, hátha onnan olvas...)
-
Alex85
csendes tag
Az előzőleg írt BIOS zűrben a fejlemények:
Egy Abit NF7-ben próbáltam flash-elni az említett MSI BIOS-t a saját cuccaival, de sikertelen. Az uniflash progit is próbáltam, de semmi.
Szerintem az Abit lap csak kissebb méretű BIOS chipet kezel, ezért nem tudja felírni a nagyobb/újabb chipre...A vakon boot/flashelésre meg nem sok esélyt látok, mert indításkor az MSI csak sípol, de semelyik meghajtón nem keres semmit...
Esetleg egyéb ötlet???
-
Pubszon
veterán
Hali.
Havernak van egy Acer TravelMate 5620-as notija amin biost frissített winből, de 98%-nál a noti kikapcsolt. Aztán bekapcsolta a gépet, bejött a WIN elsőre minden hibátlanul működött, aztán mikor be akar lépni a biosba jelszót kér.
A gond meg még az is, hogy így nem tud új rendszer tenni mert a HDD-ről bootol, és a BOOT menü sem működik ami az F10-el volt előhívható.
Ha van vmi használható megoldás, vagy vki Szabolcs vagy Hajdu megyében meg tudná csinálni, akkor szóljatok.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
cyberdog
tag
Üdv mindenkinek
Segítségeteket szeretném kérni, egy ismerősöm toshiba notebookja be adta a kulcsot, látszólag minden rendben van vele csak épp nem akar elindulni a Windows rajta. Szépen bekapcsol ki írja hogy, milyen prockó van benne menyi giga RAM majd elér egy bizonyos pontig és ott meghal lefagy, Checking NVRAM.... a jobb alsó sarokban pedig 00A1 kód.
Szétszedtem a cuccot próbáltam más RAM-al HDD-vel,semi változás csak ennél a fura kódnál áll meg.
Szét néztem a netten és nem nagyon kaptam semmi infót hogy mi a fene lenne ez a kód. -
-
Atikusz
senior tag
sziasztok
van egy viszonylag régi mercury alaplapos gép. a probléma az lenne, hogy windowst szeretnék rá újratelepiteni, de akárhogy próbáltam beállitani biosban, hogy dvd-ről bootoljon, egyszerűen nem tudtam úgy, hogy működjön is. IDE csatolós a HDD is. a dvd-t slave-re jumpereltem (jobb oldalra tettem azt a kis pöcköt) az ide kábel közepét rádugtam, a hdd-re meg az ide kábel végét. a kábelek nem egy kábelkötegről vannak, de úgy gondolom nem ez lehet a probléma. biosban konkrétan nincsen dvd-rom opció hogy beállithassam first boot-nak, hanem csak CD-ROM van meg IDE-01, IDE-02... stb. szóval már a kábelekkel is szórakoztam egy pár sort, meg a biosban is, tényleg nem tudom mi lehet a probléma. aki tud, kérem segitsen. előre is köszönöm.
-
EZoli752
tag
Sziasztok!
Usb device over current status detected.
Ezt mér írja ki indulásnál a gép és 15másodperc után kikapcsol Asus P5Q
Mit csináljak?
Köszönöm szépen! -
szacsee
nagyúr
válasz EZoli752 #1290 üzenetére
Relax nincs semmi gáz!
A probléma nem nagy, de le kellene fényképezned az alaplapod ha lehet az I/O Shield mögötti területen, valamint az elem alatti részt is. (jumperek látszódjanak).
Ha nincs fényképezőgéped, akkor írd le, hogy ezek a jumperek hogy vannak beállítva:
PS2_USBPW56 (PS2 mögötti jumper)
USBPW1-4 (felülről a 2. USB kivezetés mögötti jumper)
USBPW7-10 (floppy kábel aljzata melletti jumper)
USBPW1112 (floppy kábel aljzata melletti jumper)Az előlapi USB csatlakozóit húzd ki próbáld úgy is.
Ellenőrizd, hogy az USB csatlakozókba nincs-e idegen anyag... esetleg a csatlakozóról leesett sorja... fémdarab stb.
Meglesheted, hogy nem melegszik-e valamelyik csatlakozó fel nagyon.
Ha a jumperek helyesen vannak beállítva és minden rendben ezen kívül, akkor az I/O Shield a bűnös... nézd meg nem ér-e hozzá az alaplaphoz valahol, vagy ha az USB feletti földeléseket felhúzod, akkor indul-e, ha így jó lesz akkor ki kell venni a lapot és az I/O Shield (hátlapi takarólemez) hátulját (ami az alaplap felé néz) le kell szigetelni szigetelőszalaggal, majd a lyukakat kivágni.Asus fórumon valakinek új deszkánál fordult elő, hogy a PS/2 mögötti jumper hiányzott és amint ezt pótolta jó lett... biztos a gyártósoron pénteki hangulat volt.
[ Szerkesztve ]
-
poero
aktív tag
Sziasztok!
Volna 1 olyan kérdésem, hogy mit jelent a gépem biosában ez a sor:
"no execute mode mem protection"
És ez disable-re van állítva alapból. Jár valami előnnyel nekem hogy ha engedélyezem? Igazából fogalmam sincs hogy ez mit csinál. Bocs hogy láma vagyok ehhez!Csinálj egy képet a hangjáról!
-
kisninja
őstag
Sziasztok van egy dell 9400 es notim és valahogy meg szeretném tudni milyen cpukat támogat.... illetve ha lehetne módosítani hogy kezelje az U7600 os cpu-t