-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
BogyóBP #91594 üzenetére
Félig leveszed a fényerőt.....
Vagy használsz egy tesztképet :
Vagy másikat....
Szemre belövöd ez egyik tesztképen, hogy a fekete minél inkább fekete legyen....ne szürkés.
Mert ha sok a fényerő akkor szürkésre vált.De ennyi erővel indíthatsz valami jobb minőségű ( 720p-s vagy inkább 1080p-s ) videót is amiben jó sok sötét jelenet van. Sötét szobában, mindenféle világítás nélkül állítgasd a monitor fényerejét.
Majd kitapasztalod.De tuti, hogy amelyik beállítás jó lesz filmezni az "szokatlan" lesz a Win asztalt látva
[ Szerkesztve ]
-
-
-
draff
aktív tag
válasz
BogyóBP #62148 üzenetére
Nekem egy Benq LCD monitorom van és néha ráérőben szórakozom mindenféle számítógépek összebütykölésével. Olyankor felteszem az asztalra, és akkor a monitorhoz elég közel kerül.
Nekem akkor csinál ilyen villogó-hullámzó akármit a kép.
Nem lehetséges, hogy túl közel van a számítógéped a monitorhoz és a tápegységének valamelyik üzemi frekvencia interferens de megjelenik a képen?Gondolom - a videó kártya képfrekvenciája az legalább 70-75 Hz-re fel van lökve és nem alap 50 Hz-es hálózatin nézed?
-
TeebyKay
őstag
-
gamer187
tag
válasz
BogyóBP #60876 üzenetére
Hogyha az interneten vásárolok magánszemélytől egy adott tárgyat postai utánvéttel mielőtt ki fizetem a postásnak ki bonthatom a csomagot hogy megbizonyosodjak arról az van e benne és olyan formában amiért fizetni készülök?
Véletlenül válaszoltam BogyóBP de ha már így alakult te is segíthetsz
[ Szerkesztve ]
-
tipuka
addikt
válasz
BogyóBP #60773 üzenetére
Én ß@r0m állat azt hitem arra valami kéretlen vacak és nem letöröltem....
Akkor vissza is telepítem.
Csak jó volt Start menu 8, amit az advance systemcare "adott", mert átlátszó volt a mappa "kerete" nem pedig mindenféle erős színű.Meg tényleg olyan volt a start menü is, mint a Win7-é. De akkor megpróbálom megszokni, mindenesetre köszönöm a segítséget. -
TaylorXIII
őstag
válasz
BogyóBP #60776 üzenetére
Nem, elvileg nem minden kábel tud 1080P-t vinni. Legalábbis wikipédián nekem ez jött le mikor olvastam. 4Knál meg már nagyon nem mind1 milyen kábeled van. Múltkor is GT 740m-en nem ment a 4K de 7730m-en ment. A 7730mes laposos tulajnak valami olyan kábele volt ami mikor megvette kb a legjobb volt azaz gondolom drágább mint a többi. A GT 740Mnél egy szimpla HDMI kábel volt bevetve.
-
unravel
őstag
válasz
BogyóBP #55831 üzenetére
BIOSban tiltsd le az automata szabályzást.
És használd a windowsos Speedfant-t.Speedfan - A processzor ventillátorának sebessége beállítható a SpeedFan segítségével.
Ez az ingyenes alkalmazás a rendszer hőmérsékletét méri. A SpeedFan a belső ventillátorok sebességének beállításában is segít.
Egy ingyenes hardver hőmérséklet diagnosztikai, monitorozó és szabályozó program.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BogyóBP #44837 üzenetére
Ez a memóriavezérlőn múlik, hogy mekkor maximális sebességet támogat. De általánosságban igaz, hogy a maximális támogatott sebességtől hiába rakunk be gyorsabb ramot az alapból csak a memvezérlő által támogatott max sebességen indul.
Példádnál maradva, valóban 1600-as ramot ha nem húzod/tuningolsz akkor csak 1333-on fog menni (igaz jobb időzítésekkel mint 1600-on menne) alapból.
Ganged/unganged DC:
Ez tulajdon képpen nem más mint az elméleti maximális memóriasávszélesség kettébontása vagy egyben hagyása (128bit vs 2x64bit ahogy írtad is).
Melyik a jobb? Az attól függ mire használod a gépet. Ha kevsebb de nagyobb méretű fájlokkal dolgozol (pl nagyméretű képek renderelése, nagy filok be/ki tömörítése) akkor jobb ha egyben hagyod. Ha viszont sok kicsi méretűvel dolgzoik a gép, akkor jobb ha különbontod a memsávszélt.
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
válasz
BogyóBP #44695 üzenetére
Memós kérdésekhez a kollégák nagyon értenek. Dobd be oda.
-
Apollo_21
addikt
válasz
BogyóBP #44390 üzenetére
Kemény diónak tűnik,...ha jól tudom akkor 1210es 1.8as dupla magos Opti van benne úgye? vmi adatbázis esetleg az Amd oldalán ahol az Optikat felsorolják? sajna nemtudom mekkora TDP-ig mehet a lapba a cucc..de Am2es foglalat. Esetleg egy "családon bellüli" 1218-ast meglehetne próbálni 65" tdp mint a mostanidnak..de 2,6os...
[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
válasz
BogyóBP #42976 üzenetére
Nincs itt semmi baj, mármint van, csak mondhatni ez megszokott jelenség. Windows újratelepítés után mindig felcserélődnek a betűjelek minden gépen, ha több vinyó van vagy USBről telepítesz. Nekem van 6 partícióm 1SSD-re és 2HDD-re és minden egyes újratelepítéskor összekeveri őket, a meghajtóbetűjelek újrakiosztásával kezdek neki a dolgoknak.
Szóval ahogy mondták, lemezkezelés - jobb klikk - meghajtó betűjel megadása -
stopperos
senior tag
válasz
BogyóBP #42976 üzenetére
@Rivaul: Az lesz, telepítéskor bent maradt. (Én is ezt mondanám.)
@BigyóBP: Jobb kattintásra elő kellene jönnie a lemezkezelésnél, hogy cserélni a meghajtó betűjelét vagy valami hasonló, és akkor módosítod. Angolul, képpel.
-
Outlander
addikt
válasz
BogyóBP #42881 üzenetére
Én már 1-2 éve csak pendrive ről telepítek... és nem csak a sajátomat , mint itt pár "segítő"...
AZ aktív és elsődleges partíció mindig C lesz, hiszen ez a Windows alapja, annak nem tudsz másikat adni, a d-nek adhatsz bármit...
Ellenben a pendrive-os telepítésnél a pendrive soha nem ékelődik sehova sem, nem is értem h miről beszélsz, amikor telepítesz nem is látja azt a pendrive-ot, telepítés után, meg pont h mikor bejelentkezik a windows utána telepíti az új eszközt, ami a belső hdd és rom után kapja a betűjét..
-
agressiv
addikt
válasz
BogyóBP #37303 üzenetére
Hogy a viharba ne volna ilyesmi. ha gigabyte kártyád van, az eleve garancia az inkompatibilitásra. A HDMI kábel verziója nem fog ezen változtatni, csak fel van készítve az újabb a nagyobb frekvenciákra. Cserélj drivert stb. Használj DVI kábelt, az a legértelmesebb szabvány az összes közül.
plaschil
Egyszerűen ez előfordul főleg notinál és főleg seagate vinyóval, újan is bad sectorosok olykor...
[ Szerkesztve ]
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
BogyóBP #23452 üzenetére
6870....? Egyébként elbírja, de egy erősebb tápot nem ártana alárakni...
HKC nagyon nem ajánlott kategória. Egyébként itt van egy topik, hátha tanácsolnak jobbat. -
spista222
addikt
válasz
BogyóBP #23452 üzenetére
HKC-t semmiféleképp sem mert azt még a 400W-os chifi is állva hagyja mind minőségben mint leadott teljesítményben.
Ahogy néztem a 400W-os Chifi táp 18+17A-t képes leadni 12V-on összesen 336W-ot
Ha a Phenom 2 125W-os vagy nagyobb TDP-vel rendelkezik esetleg sok hdd van gépben akkor ez a táp már nagyon határeset.
Jobb lenne belőle az 500W-os hogy ne legyen nagyon leterhelve a táp.A VGA most 6770 vagy 6870?
[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
válasz
BogyóBP #17985 üzenetére
vagy elosztod a kábelt, vagy beszerzel egy ventillátor szabályzót, aminek egy táp kell és ráköthetsz 2-4-8 stb eszközt és így még a fordulataikat is tudod szabályozni. van hűtés topik, ahol a szakik biztosan mondanak fejből avyg 10 típust.
-
3.Aragorn
addikt
válasz
BogyóBP #1991 üzenetére
Itt nem szabad boltot reklámozni. Guglizz rá a "házimozi" kifejezésre, az első oldalon találsz jó néhányat.
Most jut eszembe: Ebben a topicban biztos tudnak konkrétabb infóval is szolgálni.
Esetleg itt.[ Szerkesztve ]
-
3.Aragorn
addikt
válasz
BogyóBP #1989 üzenetére
Mert ezen is spórolnak.
De az 5000-es kábel sem biztos hogy ér 5ezret, hiszen egyes műszaki cikkekre specializálódott szupermarketek igencsak túlárazzák a kiegészítőket.Konkrét kábel típust nem tudok neked javasolni, ennyire nem vagyok benne a témában. Próbálj meg szétnézni profi házimozira specializálódott üzletekben ott biztos tudnak segíteni...
[ Szerkesztve ]
-
3.Aragorn
addikt
válasz
BogyóBP #1987 üzenetére
Kábel és kábel között óriási lehet a különbség. A jobbak más, minőségibb anyagokból vannak. Alapvetően a HiFi kábelekre igaz, hogy ahány kábel, annyi hangszín. Természetesen ehhez olyan rendszer is kell, ahol már hallható a különbség. Videó kábeleknél sok különbség lehet a képminőségben.
Ha sokallod az 5k-t, akkor gondold el azt, hogy a milliós házimozi rendszerekben milyen átviteli kábelek vannak. Nem ezek a gagyi pár ezres vackok, elhiheted...
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- Vicces képek
- Windows 11
- További aktív témák...
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest