Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz Doner #124798 üzenetére
Szerintem komoly következménye akkor lehet, ha zavarod vele a hálózatot. Ha csak rootolod a modemet aztán amikor kérik x év múlva nem adod le, akkor max kifizettetik veled az árát. Ettől függetlenül valószínűleg védett a rootolás ellen, és nem biztos, hogy bármelyik open source firmware-el normálisan elmenne vagy hogy egyáltalán beengedné a hálózatba a szolgáltató. Jobb, ha rákötöd a routert, és elfelejted.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Doner
aktív tag
válasz inf3rno #124796 üzenetére
Én is elég távolinak látom ennek a megvalósítását bár ha maradunk az elvi síkon szerintem abban még semmilyen törvénysértő dolog nem lenne ha nem kapna meg egy olyan frissítőcsomagot ami funkcióvesztést okoz a készülékben. Ennyi erővel már az is törvénysértő ha 45 mp ig nyomva tartom a reset gombot. Ez sincsen beleírva a sehol a szerződésben hogy tilos lenne. Tehát há bármit is tennék akkor sem a modembe nyúkálnék bele hanem egy plusz eszköz lenne a közötte. Ebben semmi törvény sértő nincsen. Mondjuk ettől én távol vagyok mint makó jeruzsálemtől mert nincsen ilyen szintű számítástechnikai tudásom. Amit eddig csináltam azt szabadon megteheti bárki...nem is működik sajna ők az okosabbak.
Ha tudnád hogy a gyertya fénye láng, már rég készen lenne az étel.
-
inf3rno
nagyúr
válasz Doner #124792 üzenetére
Semmilyen. Csak elviekben lehetséges betenni még egy modem szerű kütyüt, ami nem engedi át, gyakorlatban ilyesmi nem létezik, és gondolom sok idő lenne egy mérnöknek is megcsinálni.
Amúgy meg ha a szolgáltató cuccaid hekkeled, annak gondolom van valami jogi következménye.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
TomMusic
őstag
-
Marci112233
addikt
Mint előttem írták is, felejtsd el a babrálást és köss utána egy routert, de mint írtad van is a kéznél, így ha használni akarod több gébnél a netet akkor nem fogod tudni elkerülni hogy ne kösd be.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
zolee001
őstag
Érdekes hozzállás na,világosan le vagyon irva (linkeltem) ,hogy a szolgáltatód nem engedélyezi a router funkciót,az meg hogy meghackeld szerintem nálad az ugorjuk kategoria mivel nem a hálózat a szakmád
Ennyit görcsölni ezen a hihetelen kategoria számomra
Lehetöségeid
Fizetsz a router funkcioért
Veszel egy ezresért egy routert
Bedugsz a gépedbe egy usb/PCI akármi wifi hálokártyád és a géped lesz a "router"
Szolgáltatót cserélsz
Ha a fentiek egyik sem megfelelö akkor türöd ami van és használod 1 db géppel -
Doner
aktív tag
válasz inf3rno #124790 üzenetére
Gagyinak gagyi persze. De legalább nem kéne annyi kütyü az asztalra amiből már elegem van. Amire képes az nekem bőven elég lenne. Am van rooterem is külön csak nem akarom használni ha ez menne végre. Milyen szűrőt és hogyan lehetne elé tenni?
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Doner #124784 üzenetére
Ennél jóval komolyabb erőfeszítés kellene, hogy megcsináld pl rootolni a routert vagy elé tenni valami szűrőt, ami nem engedi tovább a frissítéseiket. Szerintem nem éri meg ezzel bohóckodni. Fizetni semmiképp ne fizess a router szolgáltatásért, inkább vegyél egy routert aprón, vagy esetleg újat. Jobban jársz, mert általában a szolgáltatók készülékei gagyik.
Buliban hasznos! =]
-
Doner
aktív tag
Köszi mindenkinek. Akkor ki lett maxolva a történet, azért fel nem adom még :) De nagyon sokat segítettetek.
-
zolee001
őstag
válasz Doner #124784 üzenetére
Már egyszer kitárgyaltuk ezt a dolgodat,ha ez a csodás szolgáltató aszf-ben jelzi,hogy nem ad lehtöséget a modem routerként történö használatára akkor ennyi
Érveidet megértettem,miszerint nem ohajtasz saját routert beüzemelni de amint látjuk te magad nem tudod kiküszöbölni a problémát más módon.
Válts szolgáltatót (igen nincs másik de tul képpen van,mobilnet)Idészet a szolgáltatód GYIK-jából
https://www.kabelszat2002.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=210&Itemid=2602 db számítógépen szeretnék Internetezni. Hogyan tudom ezt megtenni?
Az internet-szolgáltatást csak egy számítógéphez biztosítjuk. Az ügyfél ugyanakkor routerrel megoszthatja a szolgáltatást akár wifin keresztül is[ Szerkesztve ]
-
Doner
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Mit lehet tenni hogy a szolgáltatóm ne kapcsolja ki a routert a modemen?(kettő az egyben készülék) Azon szarakodik hogy fizessek külön a router funkcióért, na most ezt én nem akarom mert elég furcsa egy hozzáállásnak tartom.
Sikerült beállítanom hogy működjön rajta, de amint bedugom a koax kábelt a készülékbe utána visszaáll bridge módra.(ebben a módban csak modemként működik) Gondolom ilyen konfigurációs beállításokat kap meg a szolgáltatótól. Van rá valami mód hogy ezt kijátszam és ne tudja lekapcsolni a wifit rajta? (Azon kívül hogy nem dugom vissza bele a koax kábelt.) Milyen beállításokat érdemes megnézni?Ha tudnád hogy a gyertya fénye láng, már rég készen lenne az étel.
-
SkiDev
őstag
Sziasztok!
VHS kazettákat akarok itthoni körülmények között digitalizálni, mivel sok kazi van, és csak pár perc tartalom kéne róluk. Van egy LG AC280Y videó nálam, scarttal összekötöttem a monitor-TV-mel, ami jelenleg másodlagos kijelzőként működik. HDMI-vel hozzá van kötve a videokártyámhoz, ahogy az elsődleges monitorom is. Az lenne a kérdésem, hogy OBS-sel valahogy meg lehet így oldani, hogy a másodlagos monitort rögzítse scarton keresztül? Láttam, hogy lehet kapni ezt a VHS digitalizáló átalakítót [link] , csak nem akartam már várni rá olyan sokáig. Ebben a formában megoldható, hogy a TV-t felismertessem az OBS-sel vagy muszáj lesz szereznem egy ilyen easycap usb-s mütyürt?
Köszi szépen a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
Pityu.
nagyúr
Kérdeztem már windows 10 topikban meg másik helyen is de vagy nem kaptam választ vagy érdemi válasz nem volt rá
Volt egy hangerő csúszka folytonos bevillanása problémám most megint vissza tért a hangerő felugrálás bal fenti sarokban de ha kihúzom a billentyűzetet akkor is csinálja játék alatt meg állandóan amúgy meg ritkábban.Lehet vajon köze driverhez ?Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
zolee001
őstag
-
Speeedfire
félisten
Köszi srácok, megnézem velük. A sajátgép szerint 72gb foglalt. De kb semmi sincs rajta, nem tudom mi foglalja a helyet.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
kerlac
őstag
Sziasztok!
Adott egy 5 éve vásárolt Wansview IP kamera. Elvileg wifis, de azt nem hajlandó, csak vezetékesen, ok, megoldom. Csak az internet explorert fogadja el, más alatt nem működik, ok, legyen. Viszont telefonról nem tudom sehogy elérni, mert ott incs IE program, csak egyéb böngésző.
Vajon hogyan lehetne megoldani, hogy telefonról is ráláthassak az eszközre? -
King Unique
titán
válasz Speeedfire #124775 üzenetére
NTFS fájlrendszer, jogosultságkezelés, nincs engedélyed az egyes mappák tartalmának listázásához, a fájlkezelőben a védett rendszermappák (pl. System Volume Information, $Recycle.Bin) és rendszerfájlok (pl. lapozófájl, hibernációs fájl) biztonsági okokból alapból nem is jelennek meg még a rejtett fájlok mutatásának bekapcsolásával sem, stb. Ha ezek teljesülnek, akkor már pontosabb képet lehet kapni a fájlkezelőben a foglalt területről. + A elsődlegesen a C meghajtó tulajdonságainál kellene nézni, hogy mennyi a foglalt és a szabad terület.
Másik lehetőség olyan speciális célprogramok használata, mint pl. a SpaceSniffer, TreeSize, WinDirStat, azok megmutatják pontosan mi és mennyit foglal. -
Doky586
nagyúr
válasz Speeedfire #124775 üzenetére
Filekezelő alkalmatlan erre.
TreeSize free progival nézd! -
QwErTy42
addikt
Sziasztok,
Adott az alábbi konfig:
AMD 2400G, G-Skill 2x8 GB Aegis, Asrock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac, Kingston 240 GB A1000 M.2 PCIe, WD Purple 2 TB, Intel 520 120 GB, NZXT H200, Seasonic Prime Ultra 550 W Gold, Cryorig H7, Noiseblocker NB-eLoop B14-PS 140mm PWM 2db, Noiseblocker NB-eLoop ITR-B12-PS 120mm, Philips 328P
Windows 10 Verzió: 1909 Build száma: 18363.836A probléma az, hogy az Intel Bluetooth driver "elromlott".
"Az eszköz nem indítható el. (Kód: 10)
STATUS_DEVICE_POWER_FAILURE"
" A(z) Intel(R) Wireless Bluetooth(R) illesztőprogramjai esetleg hiányoznak vagy elavultak. Eszköz újratelepítése Kész Intel(R) Wireless Bluetooth(R) újratelepítése"Próbáltam
-az alaplapgyártójánál frissíteni a drivert
-az intel oldaláról leszedni legfrissebbet
-Intel® Driver & Support Assistant segítségével felraknia legfrissebbetDriver verziója: 20.100.6.4
Mindegyik alkalommal régi driver eltávolít, új felrak, újraindítás.. De nem használ.
Google sajnos kismillió találat dob a problémára de addig már nem akartam elmenni, hogy a registriben túrkáljak.
Tudtok esetleg segíteni?
Z opció nálam, hogy hagyom a bánatba és veszek egy külső USB sticket, amivel Bluetooth-tot lehet varázsolni.
[ Szerkesztve ]
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
celafat
aktív tag
Sziasztok! Van egy express card-om, de nincs meg hozzá a drivere. Ránézésre pont ilyen, mint ami a linken van: [link] Nincs ráírva semmi konkrét, a linken azt írják, hogy Brand:XT-XINTE, de semmi olyat nem találok. Más típushoz való drivert megpróbáltam rárakni, de az egyik fel sem ment, a másik meg nem jó hozzá. Win7 driverre lenne szükségem. Hol tudnék ilyet találni?
-
King Unique
titán
válasz alec.cs #124735 üzenetére
Akkor húzd ki és csatlakoztad újra a pendrive-ot, meg zárd be és nyisd meg újra a fájlkezelőt, ha elsőre nem jelenik meg! Nálam amúgy működik, vagyis nem az van alapból amit leírsz, hogy leválasztás és újracsatlakoztatás után már egyáltalán nem ismeri fel a pendrive-ot.
-
mezis
félisten
válasz Doner #124741 üzenetére
Üdv.!
A WnetWatcher-el meg tudod nézni azt, hogy mi az IP címe a szolgáltató eszközének.
mezis
-
alec.cs
tag
válasz Hosssszu #124737 üzenetére
Az újabb változatát használom a Hiren's Boot CD-nek, s az már Windows 10 alaprendszerrel működik.
Az a gondom, hogy ha elsőre behelyezem a Pendrive-t, akkor felismeri azt, majd ha leválasztom, akkor már a következő behelyezés után már nem ismeri fel!
Emiatt mindig újra kell indítanom a Hiren"s Boot CD rendszert.
Az sajna időigényes...Mi a teendő ilyenkor, s hogy tudom felismertetni azt?
-
zolee001
őstag
válasz rushty #124760 üzenetére
netsh interface set interface "HÁLOKÁRTÁDNVE" DISABLED
netsh interface set interface "HÁLOKÁRTÁDNVE" ENABLEDElsövel tiltod másodikkal engedélyezed a hálokártyát teljesen
netsh interface ip set address "HÁLOKÁRTÁDNVE" static 192.168.0.101 255.255.255.0 192.168.0.1.
netsh interface ip set address "HÁLOKÁRTÁDNVE" static 192.168.0.101 255.255.255.0 0.0.0.0.Fiktiv statitkus ip mint példa,elsönél van internet másodiknál nincs,saját ip vel helyettesitendö
netsh interface ip set address "HÁLOKÁRTÁDNVE" dhcp
ekkor dhcp töl kap cimet internettel együtt
-
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Az alaplapi integrált hálókártyával nem tudok Wake-On-LAN-t csinálni, szóval hiába állítok be magic packetet meg mindent, nem tudom távolról feléleszteni a gépet. Anno olvasgattam, és úgy néz ki hogy ezt nem minden alaplap tudja, pechemre az enyém se (Gigabyte GA-H97M-D3H).
Két kérdésem lenne:
- ez valóban lehetséges?
- ha igen, egy hálókártya beszerelésével tudom ezt orvosolni?
Előre is köszönöm!Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Doner
aktív tag
válasz zolee001 #124756 üzenetére
Köszönöm szépen a tanácsot de nem szeretnék venni még egy kütyüt, nem is azért mert ne lenne rá pénzem, inkább elvi okai vannak. Miért kell szennyezni azzal is a környezetet hogy újabb és újabb szemetet veszünk totál feleslegesen? Hiszen benne van a hardver..tudná.
Mellesleg így is épp elég cucc van már az asztalon, épp elég kábel megy mindenfele. Szánalmasnak tartom az ilyen szolgáltatót.Ha tudnád hogy a gyertya fénye láng, már rég készen lenne az étel.
-
rushty
őstag
Ethernetes csatlakozás. Windows asztali parancsikonnal.
Egy Windowsos/Linuxos ikonból szeretnék megszakítani le-fel kapcsolódni a netre, anélkül hogy bármi kárt okoznék ezzel. Van erre -is- külső program (sysinternals okosság vagy bármi nem vírusos külső script)?
Ugyanezt monitor kilövésére (stand-byer).
[ Szerkesztve ]
Revolut meghívó pü-ben
-
Doner
aktív tag
válasz Cs1csó #124754 üzenetére
Az még a probléma hogy ez egy hétvégi házban van. És nem az én nevemen van a szolgáltatás. Egyébként ezekből én nem nézem ki hogy telefonon képesek lennének elintézni. Ha nem tudja megjavítani a netet és ki kell jönniük akkor meg ugyanúgy visszaállítja nekem bridged módra...akkor meg ott vagyok ahol a part szakad.
Közben egykét dologra rájöttem a youtube-ról:
Van egy ún. bridged mode funkció. (Ebben van most) Ez azt jelenti hogy nem oszt meg ip címet magáról vagy mi, hanem csak 1 db csatlakoztatott eszköznek ad ami pl egy router lehet. Ebben a módban ki van kapcsolva a wifi rádió és a wan portok közül csak 1 db működik. Ezek után egy másik címen hozzá lehet férni a beállításaihoz: (192.168.100.1)
Viszont itt meg ha rámegyek az advanced lehetőségre akkor jelszót kér, feltételezem ezek a majmok tették rá mert a defaultot nem fogadja el. Tehát olybá tűnik hogy csak resettel lehet megoldani a dolgot. Az egyetlen kérdés az hogy ezesetben működni fog e az internet az ő "segítségük" nélkül? Megpróbálom ezt a részét megkérdezni a routeres topicban.
Persze ha egyéb ötlet van még annak nagyon örülnék.Ha tudnád hogy a gyertya fénye láng, már rég készen lenne az étel.
-
Cs1csó
félisten
válasz Doner #124753 üzenetére
Szerintem lépd meg. Távolról nem hiszem, hogy látják, hogy megy a router funkció és vagy a WIFI is (ha ezt látnák akár be is tudnák kapcsolni)
Egyszerűen ha nem lesz net akkor fogod szólsz nekik és telefonon csinálnak egy frissítést és kész kb. ennyi. Szerintem mennie kell, de valami router-es szaktopikban még lehet érdeklődni, hátha ott vannak okosabbak.Nekem is volt hasonló, egy Telekom-os OTG eszközzel (tehát egy ilyen multi izéval ami telefont, sőt tévét is adott) nem volt se kép se hang és RESET-eltem, persze utána sem volt net ekkor felhívtam őket és mondtam, hogy nem volt net előbb áramtalanítottam ezután sem volt majd RESET-et nyomtam és most ezért hívom őket mert még most sincs ekkor egy kis ügyködés volt az ő oldalukon és lett net.
Persze mondta a csávó, hogy máskor inkább ne reset-eljek hanem telefonáljak nekik de a lényeg, hogy megoldható. Vágj bele egy próbát megér. -
Doner
aktív tag
válasz Cs1csó #124752 üzenetére
Routert ha meg tudom oldani ezzel akkor azt semmiképpen nem akarok venni. Ha nem muszáj ne legyen még egy villogó biszbasz az asztalon.
Nekem elég lenne az amit ez tudna.A szolgáltatóról annyit hogy sajnos mucsaröcsögén rajta kívül nincsen más. (Kábelszat)
A resetet szívesen kipróbálnám hátha utána fel tudok lépni rá. Viszont ha azt megteszem akkor kell félnem attól hogy nem lesz internet? Hogy valami olyan kapcsolati adat is törlődik ami a szolgáltató felé kellene hogy meglegyen? Mert szerintem ezek nem tudnák távolról visszaállítani a modemet ha meg kijönnek még képesek lesznek csúnyán nézni rám amiért be mertem kapcsolni a routert funkciót :D
A szerződésben átolvasva nincsen benne hogy nem használhatom a reset gombot..Ha tudnád hogy a gyertya fénye láng, már rég készen lenne az étel.
-
Cs1csó
félisten
válasz Hosssszu #124751 üzenetére
Várom is a "szolgáltató" (ebben az esetben ez szitokszó) nevét. Rákerestem erre a típusra és a TARR Kft.-t dobta ki.
Doner
Ezen leírás alapján próbáld megoldani: [link]
Amúgy a RESET alapbeállításra teszi az eszközt és utána BÁRMIT be vagy ki tudsz benne kapcsolni és ha nem lesz neted csak szólsz a szolgáltatónak és megoldják távolról, de mivel azt írták, hogy "KIJÖNNEK ÉS BEKAPCSOLJÁK" azt jelenti, hogy ezt ők távolról nem is fogják tudni, hogy te ezeket a funkciókat bekapcsoltad mert valószínűleg ők is ezt csinálnák, most lehet le van jelszavazva vagy valami kis trükk amit egy reset-nek ki kell ütni ha nem akkor hardveresen trükköltek ami kedves dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Doner #124749 üzenetére
Te jó ég! Melyik ez a szolgáltató? Nem tudom milyen módon van letiltva de a típusára rákeresve lehet van valami infó erről. DE semmiképpen ne kapcsoltasd be velük inkább vegyél egy router-t.
Évente ez 7200Ft többletet jelentene, de már 5,5k-ért lehet venni router-t pl.: TP-Link TL-WR841N Router
Nekem is ilyen van már 5 éve teljesen jó persze KORLÁTOKKAL:
- max N-es szabvány (max 300Mbit és csak 2,4Ghz-es) tehát AC-t nem tud
- a LAN csak 100Mbit-et tudNekem 60/20-as netem van most és egy gép LAN-on egy gép WIFI-n de még 1-2 okostelóval is elbír.
Persze ha van több pénzed: TP-Link Archer C6 AC1200 (MU-MIMO) Router 12k-tól
- AC szabványt tudja, 5Ghz-et tudja, WIFI 1200Mbit
- LAN 1000MbitEz most az egyik legnépszerűbb eszköz, nálad az előbbi 1 év ez 2 év alatt térülne meg.
De az elején írtam, lehet valahogy be lehet kapcsolni, lehet a RESET oldja meg, tehetsz vele egy próbát: tehát RESET majd a gépet és az eszközt összekötöd (ha jól tudom WAN portjával) és utána eléred az említett default Gateway-en (amit írtak is de ha a parancssorba beírod hogy IPCONFIG akkor ott kiadja a Default Gateway-t azon keresztül éred el ott bekapcsolod a Router funkciót ha lehetséges meg amit kell.
Ezután a WAN port-ba a bejövő netet dugod a LAN-ba pedig a gépet és ha van net akkor már router funkció és wifi.Ha valami nem jön össze keress egy hálózati eszközös topikot pl. [link]
-
Doner
aktív tag
válasz Cs1csó #124748 üzenetére
Közben felhívtam őket és kiderült hogy ez úgy van hogy direkt van rajta kikapcsolva a wifi router funkció és azt ők szívesen kijönnek és bekapcsolják havi +600 ft-ért a havidíjhoz. Tehát havi 600 ért lesz router is..De gondolom ha nekik ki kell jönni akkor azt én is meg tudnám csinálni csak kérdés hogy hogyan van rajta letiltva. Hogy nem lehet elérni a default ip címen.
Ezekszerint ők is resetélnék az eszközt és ez lenne a nagy varázslat?[ Szerkesztve ]
-
Doner
aktív tag
válasz zolee001 #124746 üzenetére
Most ezt nem igazán tudom értelmezni. Ez az eszköz modemként és párhuzamosan routerként is tud üzemelni elvileg. Ha most csak modemként üzemel, akkor ezt gondolom a kezelőfelületén kapcsolták be rajta. Ebben az esetben az a korrekt hogy csak resettel lehet visszahozni a router funkciót is? Ha resetelem akkor mi az ami alaphelyzetbe áll a modem részen? Elképzelhető hogy nem lesz utána internetem?
-
zolee001
őstag
válasz Doner #124745 üzenetére
Azzal nem is fogsz,szerintem modem reset,ha a gépeden lesz internet ismét akkor futtatásba--ncpa.cpl majd rákattintasz a hálókártyádra és megnézed mi van a d.gatewayhez irva (vagy futtatás--cmd-ipconfig /all is kilistázza) majd a kapott ip cimet irod a böngészöbe
ha nem valami 192.168.x.x számot látsz hanem 85.145.58.55 vagy hasonlot akkor modemként üzemel az eszközöd
-
Doner
aktív tag
válasz Hosssszu #124744 üzenetére
Így sem működik.
A hálózati és internet beállításoknál próbáltam beírni a tcp/ipv4 beállításoknál a default gateway-t. De továbbra is nem azonosított hálózatként mutatja.
Ha az előbb említett beállításoknál automatikus ip cím keresésre állítom akkor az ipconfig a cmd-ben default gateway sorban 0.0.0.0 ír. Természetesen ezzel sem lehet rá fellépni.[ Szerkesztve ]
-
-
Doner
aktív tag
Sziasztok!
Remélem tud valaki segíteni a következőben.Adott egy wifi/modem kombo eszköz (Arris TG2492S).
Az a problémám hogy ami IP címet megadnak a kézikönyvében 192.168.0.1 a kezelőfelületéhez nem tudok belépni, nem hozza be a böngésző az oldalt.
Szeretném rajta a wifi router funkciót aktiválni, hogy ne kelljen még egy routert is használni.
Miért nem tudok belépni rá? A kézikönyve szerint úgy kéne működnie ahogyan írtam.
Előre is köszönöm valaki nálam okosabb válaszát! Szép estét mindenkinek![ Szerkesztve ]
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Hátha valakinek van ötlete, mert kezdek kifogyni belőle.
Van egy nem rég teljesen új alkatrésezkből összerakott gépem, és úgy kb napi 1 szer összecsinálja magát a windows kernel power 41 (63) hibával. A windowst már újratelepítettem, szóval azt szerintem ki lehet zárni. Minden Driver a legfrissebb. Nem terhelés alatt szokta ezt csinálni, hanem pl ha böngészgetek, vagy csak simán áll egy helybe, és amikor hozzányúlok az egér már meg sem moccan. Hőfokok jók, ramokat átpakoltam másik slotba, bios resetet csináltam.
Ezek vannak a gépben:
Asus PRIME X570-P
AMD Ryzen 9 3900X
Kingston 16GB /3200 HyperX Fury Black DDR4 RAM
Sapphire 5600XT
FSP 500W Hyper MGondoltam rá, hogy a táp kevés neki, de aztán rákötötem egy fogyasztásmérőt, és nyugodt állapotban 100-120 Wattot eszik, stresszteszt alatt 320 környékén.
Van esetleg valami ötletetek?
Köszi a segítséget!
-
alec.cs
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a Hiren"s Boot CD-t használva, hogy lehet egy behelyezett USB Pendrive-t felismertetni?
Az a gondom, hogy ha elsőre behelyezem a Pendrive-t, akkor felismeri azt, majd ha leválasztom, akkor már a következő behelyezés után már nem ismeri fel!
Emiatt mindig újra kell indítanom a Hiren"s Boot CD rendszert.
Mi a teendő ilyenkor, s hogy tudom felismertetni azt?
-
celafat
aktív tag
-
inf3rno
nagyúr
válasz celafat #124718 üzenetére
Ha csak olvasni kell, akkor konvertálja PDF-re, az szerintem tutira átmegy. Ezen felül esetleg lehet data.hu-ra vagy ilyesmire feltölteni, ha minden kötél szakad akár tömörített formátumban. Aztán elküldeni a linket. Oda nem kell google fiók, mint a drive-hoz.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Aryes #124717 üzenetére
Szívesen!
Ez már megvolt, egy korábbi guglizás eredményeképpen.
Ja, de itt kifejezetten azt mondták, hogy az nvidia-ban kell, nem a windows-nál. Vagy úgy csináltad?
Egyébként hogy visszavettem a CPU órajelet normál értékre, azóta nem jött még elő a hiba, úgyhogy hajlok rá, hogy vénségemre meg kéne tanulni végre rendesen overclock-olni.
Ja hát az könnyen lehet. :-) Nekem se megy, egyszerűen nincs időm foglalkozni vele. Előbb veszek szerintem drágább alkatrészt, minthogy megtanuljak OC-zni.Buliban hasznos! =]
-
Ezekiell
veterán
válasz Misi 007 #124728 üzenetére
Fúúú de rühellem ezt a fillérb*szó kiscéges mentalitást, úristen.... Egyszer dolgoztam ilyen cégnél, soha többet.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Misi 007
őstag
A srác szerint, a céget ismerve kb. 20 év múlva fognak fejleszteni...
Mindegy, holnap hoz egy üres winyót hozzám, aztán megpróbálunk egy XP-t feldobni a gépemre. Köszönöm a segítségeteket! -
zolee001
őstag
válasz Misi 007 #124722 üzenetére
Ha céges szoftver akkor oldja meg a cég, az admin,nekik kell biztositani a munkavgzéshez a feltételeket
Minden problémára van megoldás,ha virtuális gép nem opció akkor ott van a VDI,App-V,Med-v amelyek segitségével bármi futhat bármin.
Kérdés,hogy rentálbilis e (jézus szive kft esetében nem) -
Ezekiell
veterán
válasz Misi 007 #124722 üzenetére
Tudom-tudom, nem ez a kérdés, és mostanra kell megoldás, nem a jövőben, de a mostani probléma megoldása mellett:
Azt a szoftvert le kellene cserélni, de nagyon. Ha ezt a gondot most meg is tudják oldani, 2-3 év múlva már tuti nem.
Ha nagyon speciálisan, csak a számukra írt szoftver, akkor nincs mese, íratni kell újat - ellenkező esetben alternatíva mindig van, max kompromisszum kell valahol (ami még mindig jobb, mint XP-t használni céges környezetben, amikor az bőven EOL).Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Cs1csó
félisten
válasz Misi 007 #124724 üzenetére
Pedig a virtuális gép lenne a legjobb, vagy erre a munkára beállítani valami régi gépet. Sokszor tudatosan is ügyködnek a hardver és szoftvergyártók, hogy az extrém régi oprendszerek natív módon már ne futhassanak.
Valamilyen "xp kompatibilitás módban" való telepítés és/vagy programfuttatás sem segít?
-
Misi 007
őstag
Sziasztok! Lenne egy ismerősöm, aki szeretne gépet fejleszteni.
Jelenleg, egy régi configgal nyomul és Ryzen 2xxx/3xxx lenne a cél.
Ezzel idáig nem is lenne semmi probléma, viszont, van egy céges szoftverük, ami úgy lett megírva anno, hogy csak Windows XP-n fut!
A kérdésem az lenne, megoldható-e Ryzenre valahogy az XP telepítése?
A kinézett alaplapnak Realtek az alaplapi audio és hálókártyája, ehhez található is XP driver.
Szerintetek fel lehet valahogy varázsolni rá az XP-t? Akár külön winyóra is! -
celafat
aktív tag
válasz looser #124719 üzenetére
Köszi, de sajnos más mód nem túl jó, mert az eddigi anyagok is a fb csoportban vannak és ezen keresztül ellenőrzik a munkáját.
Illetve nem tudom mi számít sok embernek, de van kb 30 gyerek. Néha a fb is letiltotta egy időre, hogy túl sok üzenetet küld, pedig csak az anyagot adta le.[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
válasz celafat #124718 üzenetére
Sajnos ezt a funkciót nem ismerem, de ha van egy gmail fiókja, ott a Drive-on tud létrehozni egy mappát és a mappára mutató linket. Ezután ide ha feltölti az anyagokat, akkor elég csak megírni, hogy a szokásos helyen új anyag van. Szerintem állati praktikus, én gyakran szoktam így eljuttatni fájlokat másoknak. Viszont ha jól tudom, van bizonyos hozzáférési korlát, tehát ha sok ember tölt le onnan, az lehet, hogy gond.
szerk.: csekkoltam, van egy régi privát csoportunk. Szóval a bejegyzésen ott a lehetőség a "Továbbiak" -ra kattintva ki lehet választani a Fájl-t, ami engedélyez 100MB-ot feltölteni a számítógépről (nem szép az alábbi kép, mert nálam nagyok a betűk és a nagyítás is 120%).
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
celafat
aktív tag
Sziasztok! Anyám tanár, aki most a diákjainak egy facebook csoporton belül küldi az anyagokat. Tegnap óta viszont megváltozott az egész facebook és azóta a csoportnak nem tud word fájlokat küldeni mellékletként (ez eddig gond nélkül ment). Engem kért meg, hogy segítsek, de soha nem használtam facebookot. Másnak sem működik ez a funkció vagy valahogy máshogy kell megoldani? Jelenleg csak képet vagy videót enged küldeni mellékletként.
-
nagyúr
válasz inf3rno #124716 üzenetére
Köszönöm, igazán rendes Tőled, hogy keresgéltél a témában. Átolvasom.
"energiagazdálkodás teljesítmény centrikusra állítása"
Ez már megvolt, egy korábbi guglizás eredményeképpen."Poroltak még CPU hűtőt"
Most lett összerakva, pasztázva. A hőmérséklet amúgy is rendben van."videokártya firmware upgrade esetleg működhet"
Áh, 9 éves a kártya, sosem volt gond vele a régi gépben, ha ez lenne a gond, már előjött volnaEgyébként hogy visszavettem a CPU órajelet normál értékre, azóta nem jött még elő a hiba, úgyhogy hajlok rá, hogy vénségemre meg kéne tanulni végre rendesen overclock-olni.
-
inf3rno
nagyúr
válasz Aryes #124715 üzenetére
Találtam valami hasonlót: [link] Ami működhet ez alapján:
1. kábelek megmozgatása, dugdusása.
2. nvidia vezérlőpultban az energiagazdálkodás teljesítmény centrikusra állítása
Nagyjából ennyi. Volt valamelyiknek fagyása amikor kihúzta USB-ből az egeret, szóval még talán-talán lehet USB eszközhöz köze. Poroltak még CPU hűtőt, de az nem kéne, hogy hasson rá. Másik thread-ből a PSU csere sem használt [link].
3. videokártya firmware upgrade esetleg működhet
Vannak még érdekes thread-ek, ahol a játék vagy a steam vagy ilyesmi okozta. Esetleg. [link] [link] Na részemről ennyi.[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
nagyúr
válasz inf3rno #124714 üzenetére
A vga és a táp is egy alaplaphibás gépből lett mentve, abban elvileg jól működött (a hibás alaplap másik táppal is hibás volt). Még a sata kábelt fogom újra cserélni, a korábbi alaplappal a hd sentinel szerint voltak adatátviteli hibák, és bár a mostanival még nem jelzett ilyet, azért kicserélem, hátha.
-
inf3rno
nagyúr
válasz Aryes #124710 üzenetére
Hát ha a terhelés hirtelen leesésére reagál így, akkor az is lehet, hogy a tápegységnek van valami baja, és nem a kártyának. Kipróbáltad már más kártyával is? Érdemes utánakeresni, hogy nem e írják hasonló jelenségeknél, hogy táp hiba. Én most inkább alszom, mert 4 óra megint. :S
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
looser
addikt
Sziasztok, egy bluetooth 5.0 szabványú(ként árult) fülhallgató egy 4.x szabványú usb adapterrel fog tudni kommunikálni?
Üdv
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
nagyúr
válasz inf3rno #124707 üzenetére
De itt az a fura, hogy nem indult újra sem boot, sem játék (nagyobb terhelés) közben, amikor pedig várná az ember. Akkor indult újra, amikor a terhelés megszűnt, a ventilátorok elkezdtek lassulni. Szerintem ebben a topikban olvastam már hasonlóról régebben, a megemelt vagy megfelelően meg nem emelt feszültséghez lehet valami köze talán, érdekelne olyan vki véleménye, aki találkozott már hasonlóval, és/vagy otthon van OC témában, mert érdekel, hogy mi okozza. Addig is visszavettem alapra mindent.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz sutyesz96 #124701 üzenetére
Hát először én lekapcsolnám és áramtalanítanám pár percre, hátha ennyi megoldja. Utána szoftver frissítés, esetleg USB kábel csere, kábel átdugása másik csatlakozóba, stb. Ha ezek sem segítenek, akkor nyomtató kipróbálása másik géppel. Ha az sem, akkor meg a nyomtató rossz. Talán ezzel még garanciában is vissza lehet küldeni. Még amit érdemes megnézni, hogy a felbontással mi a helyzet. Lehet, hogy azért tart sokáig az adat küldés, mert nagy a képek felbontása, amiket nyomtatsz.
Buliban hasznos! =]
-
chatran
őstag
A gépemben van egy régi DVD író, ami a mai napig működik, de nagyon ritkán használom.
Mostanában teljesen véletlenszerűen kinyílik a tálcája, böngészés, játék közben stb.
Mi lehet ennek az oka? A windows-ban lehet erről valami log? -
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy asztali gép, régebbi, de (látszólag) jól működő alkatrészekből. Terhelés alatt jól működik, de többször csinálta már azt, hogy a játék végén, a menübe kilépve egyszerűen csak újraindul a gép. De kék halál, se füst, se semmi, egyszer csak csipog és megjelenik a bios post. Az eseménynaplóban csak annyi szerepel, hogy "kernel power", semmi egyéb hiba.
Régebben ebben a topikban mintha olvastam volna erről, de nem találom. Rosszul beállított overclock okozhatja-e ezt a hibát? Próbálkoztam a BIOS által felkínált (előre beállított) OC lehetőségekkel, gondoltam az biztosan jól van beállítva, de talán mégse. -
sutyesz96
őstag
A nyomtató extrém lassú lett mostanában, és nem tudom milyen irányba induljak el a problémával. Canon MX320-ró van szó, USB-n van rákötve a gépre, ahonnan az adatot kiküldöm rá, és gyakran 20-30 másodperc is eltelik mire elkezdi nyomtatni a lapot. A nyomtatással önmagában nincs probléma, azzal átlagos idő alatt végez, csak mire elkezdi a nyomtatást lemegy a nap.
Tudna esetleg valaki segíteni ebben? Szoftveresen van rá esetleg megoldás?
No matter what, you keep finding something to fight for.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest