Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
félisten
válasz simpley #120798 üzenetére
Ha telepítésnél net-re van dugva a gép és hálókártyát még fel tudja tenni magától akkor még a Windows 7 is telepít magának minden szükséges driver-t.
Amit nem talál és valami hiányzik akkor próbáld ki a DRIVER BOOSTER FREE-t, óvatosan mert sajnos van egy kis bloatware beütése, de ha odafigyelsz, hogy mit akar frissíteni akkor nem lesz gond vele.
Innen töltsd: [link]Amit ajánlom, hogy manuálisan tölts az a VGA driver.
-
Cs1csó
félisten
válasz Clemi #120795 üzenetére
Az ilyen eszközök sajnos sokszor lutri kategória a kedvencem az USB-s WIFI adapter, vagy megy Windows 10-el vagy nem, évek óta rohad a boltban, a raktárban és nincs hozzá hivatalos Windows 10 támogatás.
Az első 2 opcióval próbálkoznék elsőnek lehet a Gembird-el
Amit a Windows 10 megjelenése után kezdtek el forgalmazni, és a leírásában is ott van a Windows 10 támogatás.Ami neked van - amit találtam róla - lehet egy régebbi típus 4 évnél régebbi és emiatt max Windows 7-hez való driver van hozzá csak hivatalosan.
simpley
Regisztrálj az OPREND-re és ott van frissítésekkel integrált letölthető Windows 7: [link]
+1 Marci112233 6k-ért lehet már venni 120GB-os SSD-t.
[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
válasz simpley #120794 üzenetére
Gondolom 540-at forgó sima 2,5-ös HDD van a gépben. Ha igen akkor dobj bele egy 2,5-ös SSD-t és arra a rendszert. Nagyot dobhat az egészen, ha viszont már SSD-vel szerelt akkor nincs ötletem ami gyorsítana is a gépen.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Cs1csó
félisten
válasz Clemi #120792 üzenetére
[link] ezeket nézd meg, érdemes a legnépszerűbbel kezdeni vásárold online és ha gond van akkor tudsz élni a 14 napos elállással. Keress olyat amint nem régóta forgalmaznak tehát újabb és van Windows 10 támogatása.
simpley NEM trollkodásból, de miért akarsz erre egy 10 éves oprendszer rátenni aminek pár hónap múlva vége a támogatása és már így is olyan biztonságilag mint egy szita?
Nekem egy ennél régebbi notin is fut a Windows 10, sőt egy 2003-as asztali gépen is.
Feltelepíted a legfrissebb 1903-as build-et és az simán feltelepíti a driver-eket is hozzá
dawid92
Menj be a GÉPHÁZ - JÁTÉK - menübe és itt kapcsolj ki mindent amire nincs szükséged, lehet ezek zavarnak be. (minden csúszkát húzz OFF-ba, KI állásba, pl. a játék üzemmódot)
Esetleg frissítsd VGA driver-t.
[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
Sziasztok,
Nem tudom jó helyen kérdezek-e, de olyan BT modult keresek, amit a PC-hez csatlakoztatva BT-n keresztül le tudom játszani a gépről a hangokat.
Van egy BT 4.0-t támogató BlueSoleil USB dongle-m, de W10 alatt sehogy nem akar működni, annyira sehogy, hogy el sem indul a vezérlő felülete. -
simpley
őstag
Üdv,
Egy Acer E17 E5-771G-39CK típusú laptopra rá tudnék valahogy varázsolni egy win7-et, úgy hogy működjön normálisan, driverek meg hasonlók?signed by simpley.
-
dawid92
tag
Sziasztok! Óriási Heroes 3 fan vagyok. Eddig tudtam is használni simán a játékot a Windows 10 laptopomon, de ma egyszer csak kilépett és azóta nem indul. Indításkor jobb oldalról beúszik egy értesítés, hogy a Win+G billentyűkombinációval el tudom indítani a játék felvételét, de más nem történik.
Ezután letöltöttem a GOG-ról is a játékot, de az sem megy. Mi lehet a baj?[ Szerkesztve ]
-
Digital
addikt
Sziasztok!
Tutorial videókat szeretnék készíteni, milyen, lehetőleg ingyenes szoftvert ajánlotok hozzá?
Win10-hez kellene."barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
Essejó
veterán
válasz King Unique #120779 üzenetére
Igen egy HDD volt a forrás, és sikeres volt a klónozás. Köszönöm szépen az iránymutatást. A probléma megoldva.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
King Unique
titán
válasz ph2012 #120784 üzenetére
Ha innen a Standard helyett a Shizuku kiadás telepítőjét töltötted le és azt futtatod, akkor igen. Amúgy meg semmi extra, csak a telepítő alapértelmezett nyelve ázsiai, de kiválasztható az angol is. Plusz telepíteni sem feltétlen muszáj Win32 (exe) / UWP (Store) alkalmazásként, van belőle portable verzió (zip) is.
[ Szerkesztve ]
-
ph2012
senior tag
CrystalDiskMark programot szeretném futtatni. A futtatáskor ilyen ablak jelenik meg: [link]. Ez így rendben?
-
kenwood
veterán
válasz Essejó #120776 üzenetére
Normalis nasnal nincs ra szukseg, mert a legtobb synologyn a gigabites csati a szuk keresztmetszet,a 100-120 megaval pedig mar boven megelegednek en is.
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Vakegérke
félisten
válasz King Unique #120781 üzenetére
A lényeg az, hogy mindketten meg vagyunk elégedve a progival. Remélhetőleg Essejó fórumtársunk vágyát is kielégíti.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
King Unique
titán
válasz Vakegérke #120780 üzenetére
Akkor ott vagy nálad nem stimmel valami, vagy a linkelt oldalon lévő WinPE változattal. De maga a verziószám nem igazán lehet gond, nálam az aktuális 7.2.4325 verzió több gépen is megfelelően működik, rendben bootol többféle WinPE és újabban már a WinRE változattal próbálva is. Meg amúgy is javasolt mindig lehetőleg az aktuális verziót használni, ami egyúttal az új fejlesztéseket és a hibajavításokat is tartalmazza.
[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
válasz King Unique #120779 üzenetére
A linkeden lévő újabb, mint amit én mutattam, de úgy boot-ol be, mint egy csiga. Sokáig csak fekete képernyő van, ezért vetettem el ezt a verziót.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
King Unique
titán
válasz Essejó #120777 üzenetére
Azért itt a lassúság oka nem feltétlen csak a klónozáshoz használt program lehet, mert ha a forrásmeghajtó egy lassú HDD, amin esetleg még pár gyenge / hibás szektor is van extraként, vagyis nehezen olvasható a felülete, akkor nem meglepő, ha kisebb mennyiségű adat mentésénél, klónozásánál is órákig molyol vele a program, vagy leáll közben hibaüzenettel. Aztán klónozni nem feltétlen csak a program telepített, Windowson futtatott változatával lehet, hanem általában a pendrive-ra kiírt és onnan bootolt WinPE, WinRE stb. változattal is. Az utóbbiaknál pedig kevésbé szokott lenni zavaró tényező, nem kell képernyővédővel meg hasonlókkal foglalkozni.
A partícióeltolással szintén nem feltétlen, illetve ha már eredetileg is rendben van, akkor a klónozás után is az lesz. Sőt, annak normál esetben eleve rendben kell lennie HDD-nél és SSD-nél egyaránt, ha a telepítésnél újabb (pl. 7-10) Windowszal lettek particionálva.
Továbbá ami még lényeges, hogy nem feltétlen csak a C meghajtót kell átklónozni, mert a Windows CSM és UEFI-s telepítésénél egyaránt létre szoktak jönni a rendszer számára fenntartott kisebb partíciók, lásd pl. a W10 BIOS/MBR és UEFI/GPT telepítését. Vagyis ha vannak ilyenek is a forrásmeghajtón, akkor nyilván ezeket is át kell klónozni, sőt egy normális program alapjáraton is megteszi.Egyébként meg +1 a Macrium Reflect programra, aminek a naprakész WinPE változata (ISO) akár innen is letölthető, majd kiírható egy pendrive-ra. A használatához pedig számos leírást találni, van külön a klónozáshoz is (példa).
[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
válasz Essejó #120777 üzenetére
Macrium Reflect Free
A leírás nem teljes, migrálni is tud.
Miután telepíted, van egy opció a fenti lehetőségek közt, hogy csináljon boot-olható médiát. Ha élsz a lehetőséggel, akkor magát a progit uninstallálhatod is.
Nagyon szeretem, jó eszköz.Szerk: Van újabb is, de az tetű lassan indul.
[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
Az Asszonynak meglepetés ajándéknak vettem egy 240 GB-os SSD-t. Ma át akartam klónozni rá a C meghajtót a Paragon migrate os to ssd programmal. Molyolt bő két órát, közben a képernyő védő is bekapcsolt. Én csináltam a dolgom közben a lakásban, egyszer odamentem és hogy lekapcsoljam a képernyő védőt, kattintottam egyet az egérrel. Egy az az egy gomb volt aktív az ablakban a migrálás közben a Cancel. Lehet tippelni mit sikerült megnyomnom. Egyből, Cancelled by user, hogy az anyá*!
Nem hiszem el, hogy egy kb 80 GB adat migrálása két óra alatt nem lett meg akár kétszer is. Ez egy rém tetű lassú program.
Mivel tudom könnyen és főleg gyorsan a rendszer meghajtót migrálni az ssd-re, ami lehetőleg az eltolást is megcsinálja? Ma már nem kezdhetek bele még 1x mert csak akkor tudom csinálni ha nincs itthon, ha itt van akkor kirobbanthatatlan a gép mögül, illetve ha megjön és nem tud miattam beülni akkor két hét kanapé.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
kenwood
veterán
válasz Novver #120774 üzenetére
Van arra lehetoseg,hogy egy dlink (315) Nasbol kivett hddre windows vagy linux alatt adatokat pakoljak ?
10 mega korul tudok irni ra, a hajam kihullik,mire tobb tera atmegy.
Beraknam a pcbe, satan megtoltenem,aztan vissza a nasba.[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Novver
senior tag
Sziasztok!
HOTAS-hoz vásároltam egy powered USB HUB-ot. [TP-Link UH720] egy X56 ghostingolásának megelőzése miatt .
Üzemel minden gond nélkül, nincs vele baj, viszont az lenne a kérdés hogy a HOTAS 2 db USB-vel rendelkezik, a HUB viszont ugye 1 kábellel csatlakozik. Hogy alakul ilyenkor a sávszél, vagy hogy kell elképzelni azt hogy egy HUB aminek van mondjuk 8 inputja, kiszogál annyi eszközt egyszerre egyetlen usb csatlakozóval a gépbe?
Tehát hogyan képes egy HUB egyszerre gond nélkül kiszolgálni annyi eszközt 1 db csatlakozással a gépre?
Vagy nem a sávszél a szűk keresztmetszet, hanem az USB tápellátása és tökmindegy mennyi USB van rajta, ha kap naftát, kiszolgálja mindet?
Remélem érthetően írtam meg a kérdést
Life is a game... The game is my life!
-
Imy
veterán
Google táblázatban az utolsó oszlop az AA. Ezek számát lehet növelni, vagy csak ennyit tud?
-
code1005
senior tag
Sziasztok,
van egy Gigabyte B450 Aurus Elite alaplap benne egy ADATA 512GB M.2 2280 AGAMMIXS5-512GT-C SSD meghajtó. Windows 10-et szeretnék rátenni de megáll a telepítés elején, hogy adjak neki drivert, gondolom a NVMe driver kéne, hogy lássa az SSD-t. Honnan és mit adjak neki?
Köszi!
plata o plomo
-
Thusor
őstag
Dell OptiPlex 5060 micro gépembe szeretnék venni egy Samsung 860 PRO M.2 NVMe SSD-t. Az lenne a kérdésem, hogy milyen módon lehetne megoldani az SSD hűtését? Jelenleg M.2 SATA3 van benne, az nem igazán melegszik, terhelve is olyan 45 fok körül van maximum, de az NVMe SSD-kről azt hallottam szeretnek melegedni. Ugyanakkor ez egy micro kivitelü gép, melyben sok hely nincs. NVMe SSD felett egy SATA3-as 2.5"-os SSD is van.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
ph2012
senior tag
Ez a szlovák pendrive megbízható: [link]? Nem kínai ahogy írják?
-
Perillustris
senior tag
válasz shadow1901 #120733 üzenetére
Azóta be sem kapcsoltam, de mindenképpen visszajelzek.
Perillustris
-
Essejó
veterán
válasz Essejó #120763 üzenetére
Lejárt a szerkesztési időm
Szóval nekem is van eltéve vésztartaléknak egy Linksys WRT54GLS routerem.
Tudomásul kell venni, hogy azok a 10 évvel ezelőtti routerek wan portja erőst korlátozza a mai netkapcsolatot.
Tudnak kb 54 megát. A 100 megás belső lan port sebességével ne keverd össze a wan portod sebességét.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz Terek #120754 üzenetére
Már bocs ez egy tíz évvel ezelőtti a 10 megás ADSL-hez gyártott router, max 100 Megát tudnak a lan portjai. Tehát a felét a mostani netednek, ne resetelgesd hanem cseréld ki valami tisztességes, Lan-on Gigabájtot tudó routerre. Aztán ha a belső lan kábeleid is minimum Cat5e-k akkor mérd majd meg a sebességed.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Marci112233
addikt
válasz DrojDtroll #120755 üzenetére
Mindenképp dobna rajta egy SSD, de mint már előttem írták memóriát sem árt feltolni 8GB-ra.
Én is kb egy éve raktam a laptopomba SSD-t és ég és föld a különbség. Igaz nekem újabb kiadású lehet a Dell laptopom mert az egy Inspiron 5537 i7-4500U processzorral és 2x4GB DDR3 1600MHz memóriával. A benne lévő HDD-t ami benne volt (1 TB 5400rpm) kivettem és külső házat véve hozzá külső meghajtóként használom azóta is.)Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
King Unique
titán
Attól is függ, hogy milyen OS fut rajta. Ha valami újabb (7-10) Windows, akkor amúgy is javasolt lenne az SSD, mivel azokhoz lassú rendszermeghajtónak a HDD, pontosabban főleg egy 2,5"-os, 5400 RPM-es modell, ami a laptopoknál általában jellemző. Ha Linux, akkor az inkább elvan egy ilyen HDD-n is, de azért olyan túl gyors az sem lesz, max. valami kis erőforrást igényló rendszer, asztali felület. Aztán az egy dolog, hogy csak netezésre van használva az a laptop, de azért a mai modern böngészők képesek elég sok RAM-ot megzabálni, vagyis nem árt, ha abból is van elég. A 4 GB viszonylag jó, meg manapság kb. alap, de a 8 még jobb lenne, meg ha több a memória, akkor általában a háttértárat is kevésbé "tekeri" a rendszer.
-
King Unique
titán
válasz junior11 #120753 üzenetére
Akkor már csak azt kellene tudni, hogy nálad az asztali gépen és a laptopon telepített W10 között milyen eltérések vannak, amik a hibát esetlegesen kiválthatják. Ugyanis az önmagában nyilván nem éppen reális ok, hogy egyik asztali PC, a másik meg laptop. Aztán ha az antivírus szoftver állítólag nem kavar be, akkor még azt lehetne megnézni, hogy a szükséges frissítések, .NET-keretrendszerek, megfelelő driverek (főleg VGA) telepítve, frissítve vannak-e, mivel bizonyos esetekben azok miatt is lehetnek problémák. Továbbá azt, hogy magát a programot safe módban (tiszta lap) indítva (vagy akár a Windowst) indul-e az LO, amikor ideiglenesen le vannak tiltva az egyes felhasználói beállítások és kiterjesztések.
-
Hosssszu
őstag
Hali!
Egy SSD mindig megéri, főleg hogy most nem a megfizethetetlen kategória. Én személy szerint még RAMot is tennék bele. -
DrojDtroll
veterán
sziasztok!
adott egy dell latitude 5600 laptop (4gb ram/2 magos proci)
a felhasználója lassúnak érzi, egy ssd-t megér a gép? (ha jól tudom netezésre van használva)
-
Terek
tag
Hello.
Olyan kérdésem lenne,hogy adott egy tplink tl-wr642g tipusú router.Eddig 60mb-os internet volt rákötve,most lelett váltva egy 200mb-osra.Akármit csinálok reset,áramtalanítás semmi nem használ,ugyanúgy 60mb-os a net.Ezek szerint akkor nemtudja már kezelni ezt a sebességet? -
junior11
veterán
válasz King Unique #120751 üzenetére
Szerintem is nálam lehet vmi, de még nem jöttem, rá, sebaj, a régi asztali gépen meghagytam, de igaz, hogy jobb lenne a laposon. Tűzfal és Defender nem blokkolja, néztem. Újratelepítés volt 3x, korábbi verzió is, ugyanaz a helyzet. Telepítés hiba nélkül lezajlik, start menüből indítva megnyílik a LO és fehér ablak marad a képernyőn hosszú percekig, amíg kényszerítve be nem zárom. Ugyanez 6.2-es portable verzióval pendrive-ról gond nélkül működik a laptopon. Majd a holnap vagy a héten még ismét megpróbálom.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
addikt
válasz enginev3.0 #120738 üzenetére
Ezt még nem próbáltam, de ha megint előjön majd megnézem. Köszi
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
King Unique
titán
válasz junior11 #120750 üzenetére
Nálam működik, rendben indul az asztali ikonra kattintva laptopon is az aktuális 64 bites, 6.3.0.4-es verzió a szintén aktuális W10 1903-as verziónál. Ha esetedben nem, akkor ott valószínűleg nálad lehet valami gond, hacsak nem központi probléma. De az utóbbi esetben akkor másoknak is tapasztalnia kellene. Első körben az LO-nál a telepítés javítását, vagy a teljes újratelepítést lenne célszerű megpróbálni, hátha az megoldja. Valamint megnézni, hogy nem-e blokkolja esetleg a beépített, vagy egy külső antivírus szoftver az indítását.
[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
válasz Cs1csó #120748 üzenetére
Ez ugyanaz, próbáltam a korábbi kiadást is, telepítés után nem nyílik meg laptopon. Viszont nemrég otthon kipróbáltam a régi C2D-s gépre a legújabb 6.3.0.4-es 64bites kiadást, és semmi gond, nem értem a laposon mi kavarhat be...
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Adott egy gép, és nem szól., ha előlapra dugom a fejhallgatót. Hátul szól, a fejes szóval azzal nincs gond. Elől belepiszkáltam, nem látszik szennyeződés. Esetleg szoftveresen windowsban ezt lehet még mahinálni? Az alaplapi csatlakozó rendben van, megnéztem azt is. Egy pár hónapos gépről van szó, szóval a csatlakozónak nem kéne még elhasználódnia...
WIndows 10-ről lenne szó és ha bedugom a fejest, akkor ,megjelenik a hangeszköz listában, csak épp süket.
mod:
hopp, megoldódott. Amikor rámentem a hangerőre, arra lettem figyelmes, hogy van a high defini.... audio mellett egy felfelé nyilacska. ott kiválasztottam a headphone-t és van hang. a Kérdés, hogy ezt miért nem csinálja meg automatikusan, ha hátra nincs bedugva semmi, hogy átugrik az első csatlakozóra?
[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
Komi28
senior tag
Sziasztok!
Az LG on screen control programhoz hasonló van amit más monitorokhoz is lehet használni? Köszi -
moma
őstag
válasz Csupingo #120740 üzenetére
Igen, pontosan abban a menüben nincs a másolás. Próbáltam úgy beállítani, hogy ugyanazon a felbontáson legyen a két monitor de úgy sem megy. De arra sem jöttem rá, hogy lehetne egyszerűen kitörölni monitort a laptop képernyő dropdownjából (amikor le van választva), mert lehet akkor is, ha először dugnám rá visszaállna. Mert az a fura, hogy egyszer ment ez már, így volt beállítva, szóval nem valami hardver, vagy driver gond lesz.
Ez nem figyeltem melyik kijelzőn jobb gombolok, majd még megnézem, amikor megyek hozzá valamelyik nap. Bár nem hiszem, hogy ez kellene, hogy számítson.
we all deserve a bit of luck.
-
junior11
veterán
Sziasztok, felteszem itt is a kérdést, ha nem gond, a LO topik eléggé kihalt. Szóval letöltöttem a LibreOffice-t és telepítettem a laptopra Windows 10 rendszerhez a legújabb 6.3.0.4-es kiadást, telepítés után viszont hiába klikkelek rá az ikonra, nem akarja megnyitni, nem indul, restart, újratelepítés sem oldotta meg. Portable 6.2-es kiadás pendrive-ról elindult. Vmi ötlet? Köszi.
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
A gép időnként újraindul, független, attól épp terhelés alatt van-e vagy sem. A memória tesztelve, hibátlan, a hőmérsékletek is rendben vannak. A tápegységnél annyi a szokványostól eltérő, hogy az alaplapi csatlakozó 5V-os ága 4.9-et ad le, ez sztem azért nem indokolná ezt a hibajelenséget.
═════════════════════════════════════════
-
Csupingo
veterán
Erre gondolsz? Itt nincs másolás? És ha win+p gombokat nyomsz, akkor se látod a másolást?
Nem eltérő a két megjelenítő felbontása és te mondjuk a nagyobb felbontású kijelzőn állva akarnád másolni, azt meg nem engedi, mert a másik monitor nem tudja azt? Nyomj egy egér jobb gombot a másik kijelző aztalán állva.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
moma
őstag
Anyámnak duplikálva volt a laptop képe egy monitorra. Átállítottam, hogy kiterejesztett legyen a kép, de neki így nem jó. De nem tudom visszaállítani, mert nincs ilyen a több képernyő legördülő menüben. Mi lehet a megoldás? Win 7ről van szó. Csak olyan van, hogy képernyő leválasztása.
Vagy valahogy tudom resetelni ezeket a képernyő settingeket?
we all deserve a bit of luck.
-
enginev3.0
félisten
-
celafat
aktív tag
válasz Med1on #120735 üzenetére
Az én véleményem az, hogy bizonyos monitorok nem szeretnek bizonyos videókártyákat. Ugyanez a monitor ugyanezzel a kábellel egy teljesen más gép alatt lekapcsol, nálam nem. Ugyanazt a gépemet ha projectorra kötöm, az is szépen lekapcsol. Én is végigzongoráztam már a monitor, az alaplap biosa és a windows beállításait, de megoldás nem lett.
[ Szerkesztve ]
-
Med1on
aktív tag
válasz Csupingo #120732 üzenetére
Köszönöm a tippcsokort. Mondom, hogy mire jutottam.
HP gép, sajnos erősen fapados a BIOS. Csak S5 state beállítás van, megnéztem kikapcsolva-bekapcsolva, nem volt változás. A komplett BIOS-om gyakorlatilag ennyi beállításból áll: HP ProDesk 600 G1
Kihúztam a gépet, a monitor akkor is kitartóan villogott tovább. Fastboot van a BIOS-ban, az most épp ki van nyomva. Talán bekapcsolva jó lehet? Még ezt megpróbálom legközelebb. ALT+F4 megvolt.
Az ErP szerintem az S5 state lenne, más opcióm sajnos nincs is. Szóval nem az a nagyon túlbonyolított BIOS van rajta.
A semmi az a valami, ami azáltal van, hogy nincs.
-
shadow1901
aktív tag
válasz Perillustris #120729 üzenetére
Akkor most megoldódott? Nem értetted mit kell keresni? Vagy csak tisztelegsz médium képességeim előtt?
Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
Csupingo
veterán
válasz Med1on #120728 üzenetére
Esetleg a biosban megnézhetnéd ezeket az s1-s4 state leállásra vonatkozó beállításokat. Érdemes lehet egy próbát tenni a win gyorsindítás kikapcsolásával is, vagy win 10 esetén asztalon alt+f4-gyel állítsd le a gépet.
Kiváncsiságból azt is megnézném, akkor mit csinál a monitor, ha gép leállítás után kihúzod, vagy lekapcsolod a tápot is.Akár még ilyeneket is kereshetsz a bios-ban: az energiagazdálkodásnál az ErP-t kell bekapcsolni (néha eup 2013 néven van), vagy a deep sleepet bekapcsolni. Mondjuk ezek inkább arra vonatkoznak, ha jól tudom, hogy kikapcsolt gépnél ne maradjon áram alatt pl. az usb port.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
celafat
aktív tag
válasz Med1on #120728 üzenetére
Szerintem nem az átalakítás miatt van. Nekem is ilyen teljesen más konfiggal. A dell monitorom dp kábellel volt rákötve egy régi hd4670 videókártyára. Akkor még jó volt minden. Aztán a videókártyát lecseréltem egy 750ti-re, azon csak hdmi volt és akkor már nem kapcsolt le a monitor, csak 4 perc után, addig no signal villogott a képernyőn. Aztán került bele ideiglenesen egy rx470, az sem hdmi-n, sem dp porton nem kapcsol le.
-
Perillustris
senior tag
-
Med1on
aktív tag
Meglehetősen fapados a monitor menüje, semmi ide vonatkozó beállítás nincs benne sajnos.
Sajnos ez nem alszik be egy perc után sem. Akkor valószínűleg az átalakítás (Displayport-HDMI) miatt lenne az egész? Vagy talán ratyi a kábel? De a monitornak is lehetne annyi esze, hogy így is átvált készenléti módba egy idő után.
-
Doky586
nagyúr
-
Med1on
aktív tag
Sziasztok!
A monitorom kergekóros, vagy csak én nem értek hozzá.
A szóban forgó monitor: Philips 227E6QDSD/00. A rajta lévő bementek: dsub, dvi, hdmi. A számítógépem egy HP Prodesk 600 G1 TWR típusú PC. A fent megnevezett monitor egy DisplayPort-HDMI kábellel van összekötve az integrált grafikus kártyával (Intel HD 4600). A rendszer így működőképes, de akadt egy kis gondom akkor, amikor kikapcsolom a PC-t. A monitor kikapcsolt számítógép mellett nem áll készenléti üzemmódba, hanem a következő üzenettel villog:
Figyelem! Nincs video bemenet
Ha a számítógép alvó üzemmódba kerül, akkor a monitor is képes készenléti üzemmódba váltani. Viszont, ha a számítógépet teljesen kikapcsolom, akkor olyan, mintha a monitor nem látná a videokapcsolatot, ezért a fenti hibaüzenetet villogtatja. Mit lehet tenni ebben az esetben? Esetleg van bárkinek ötlete erre a bárgyú monitorra? :-D
Köszönöm a tippeket!
-
inf3rno
nagyúr
Létezik olyan hálózati erősítő, amibe UTP fut, és n-es wifi jelet szór? Elvileg egy routerrel is meg lehetne oldani, de valami olcsóbb erre a célra tervezett eszköz jobban tetszene.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz simongab #120718 üzenetére
Keress AMD CPU tesztet, hátha van.
Én vennék aprón egy alaplapot, és kipróbálnám azzal, hogy milyen. Az még az olcsóbbik, ha tényleg ebből a kettőből valamelyikkel van a gond.
Nálam az van, hogy az egyik memória csatorna nincs meg, és így nem tudom dual channel-ben használni a memóriát. Ez vagy CPU vagy alaplap hiba, szóval elég hasonló a te helyzetedhez. Körbekérdeztem ismerősöket, számtech boltokat, de senki sem ad kölcsön alaplapot, vagy nézi meg nekem. Vagy elküldöd garanciával ezt a kettőt, esetleg csak a lapot, vagy ha magadnak akarod megnézni, akkor rendelsz hardveraprón egy lapot hozzá. Valószínűleg azzal lesz a baj, és azzal még olcsón megúszod. Nekem is azt mondták, hogy jó eséllyel a lap a hibás, de tartok azzal, hogy a CPU-val lesz a gond, aztán itt maradok két jó lappal és egy hibás CPU-val, amiért 60k-t kifizettem.
Buliban hasznos! =]
-
simongab
senior tag
válasz inf3rno #120579 üzenetére
Eljutottam odáig (ujrainduló PC) hogy minden hiba kizárva, kivéve az alaplap...proc páros... ASUS F2A85-V ---A 10 6800K.... most merre? Még tán a reset gombbal vacakolok, hátha az...de ennek kicsi az esélye. A hiba megoldására gondolok teszprogramra, vagy valami trükkre, tipikus kontakthibára ...Hőmérdékletek rendben, procit újrapasztáztam
-
HoaryFox
Topikgazda
válasz celafat #120715 üzenetére
Nekem ez gyanús. Szerintem (Google keresés után) az XFX csak 4GB-os kártyákat csinált, tehát valami nem kóser. Többi gyártónál van 8GB-os verzió (pl. ASUS, MSI).
Meg ez az ár is gyanúra ad okot, azt se írják, hogy új vagy használt.
Szerk: Itt HA!-n is hirdet valaki ilyet, de az az érdekes, hogy Google is csak külföldi "nevedismilyen" oldalakt dob, sehol egy gyári oldal. Lehet valami kínai custom kártya?
[ Szerkesztve ]
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
celafat
aktív tag
-
Essejó
veterán
válasz Borisz76 #120709 üzenetére
Nem tudom milyen cucc lehet, de tuti ha megszorulsz akkor hó végén kölcsönt is ad mert eBay-ról Ajánlott kereskedőtől 64 GB-os Usb 3.0-s PD 5150 Ft, de van neki három és félért is.
A PD linkje
-
nagyúr
válasz Borisz76 #120709 üzenetére
Ha le tudod szedni róla a burkolatot, mindenképp szedd szét, és ha van izopropil alkoholod vagy denaturált szeszed, töröld át vele az egészet (vagy mosd át tiszta vízzel, esetleg wd40-nel), mert a víz ugyan kiszárad, de a mosószer esetleges maradványai reakcióba léphetnek az alkatrészekkel, illetve a levegő páráját megköthetik és később meglepetéseket okozhatnak. Ha több rétegű a nyák, a rétegek közé is mehetett víz, illetve ha nagyon melegre kerül (nap, hajszárító), szétválhatnak az átvezetések. Ennyi jutott eszembe.
+1: Ha letisztítottad, tedd szilikagél közé, vagy ha az nincs, egy doboz rizsbe, az jól ki fogja szárítani.[ Szerkesztve ]
-
CartmanLand0
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Giga GTX 1070 G1 kártya. Olyan problémám van vele, hogy HDMI kábelekkel nem akar kepet adni. Érdekesseg hogy HDMI to DVI átalakitoval gond nélkül üzemel ugy hogy a HDMI csatlakozót dugom a VGAba a DVI megy a monitorba. Tehát a HDMI csati nem lehet rossz a kártyán. Kiprobáltam 3 db kábelell es 3 monitorral igy ugyanaz ... A monitorok érzékelik, de azt irják ki nincs jel
A jó hírnévhez egy élet munkája kell ... a lerombolásához elég egy perc ...
-
Borisz76
veterán
válasz Cs1csó #120708 üzenetére
Gagyibb , olcsóbb pendrive-ból van itthon 4-5 db. 16Gb-tól egészen 128 GB-ig.
De az mind lassú usb 2.0-s verzió.Ez a 64 GB-s viszont usb 3.0-s és tényleg gyors.....kb 5 éve vettem közel 30.000 Ft-ért.
Most is 16 EFt az ára.Nem szeretnék újat venni
Inkább hagyom egy hétig száradni aztán majd kiderül.....Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Cs1csó
félisten
válasz Borisz76 #120707 üzenetére
Megmondom neked őszintén nekem itthon 2db PC van (nyílván egy munkahelyi vagy barát gépét sem szeretném tönkretenni )
Sebesség ide-oda, de egy 64(!)GB-os pendrive boltból 2,5k, egy 32GB-os 1,5k, lehet nem ér annyit az egész, hogy kockáztassak akár több tízezer forintos alaplapot.
-
Cs1csó
félisten
válasz Csápájev #120705 üzenetére
Milyen hardver, elsősorban IGP vagy dedikált VGA ha dedikált VGA akkor mikor vetted mennyi idős, mi a típusa a legfrissebb driver van hozzá feltéve ha nem akkor tedd fel a legfrissebbet!
Milyen oprendszer - remélem Windows 10 - ha igen akkor a legfrissebb 1903-as build vagy még jó a 1809-es is.
-
Csápájev
őstag
Sziasztok,ha szétesik a videók képe mi lehet a baj?
KMP player, vcl felrakva, klite kodec pack letöltve, mégis mindegyik lejátszóval ez van -
Cs1csó
félisten
válasz Borisz76 #120703 üzenetére
Ha nagyon meleg van az erkélyen akkor inkább a lakásban-házban szárítsd, most amúgy is alacsonyabb páratartalmú napok jönnek a nagy meleg miatt és persze adj neki bőven időt - akár egy hetet is - még akár a gépet is tönkreteheti ha még marad benne nedvesség egy pendrive- sem ér annyit.
SŐT ha letelet az4-5 nap vagy egy hét először - ha tudod - valami "olcsóbb" eszközben próbáld ki.
-
HoaryFox
Topikgazda
válasz Borisz76 #120701 üzenetére
Velem is előfordult már, egy Kingston DataTraveler pendrive-ot mosattam ki édesanyámmal, mai napig működik.
Egy pár napot adnék neki száraz, hűvös helyen tárolva. Napra semmiképp szerintem.
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
Borisz76
veterán
Sziasztok.
A párom most halászta ki a pendrive-omat a mosógépből !
40 percig ázott a gépben.Szerintetek túlélte ?
Hagyom száradni egy jó darabig ...........aztán teszek egy próbát.Egy Transcend JetFlash 780 64GB PenDrive USB3.0 eszközről van szó.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest