Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior11
veterán
válasz King Unique #120751 üzenetére
Szerintem is nálam lehet vmi, de még nem jöttem, rá, sebaj, a régi asztali gépen meghagytam, de igaz, hogy jobb lenne a laposon. Tűzfal és Defender nem blokkolja, néztem. Újratelepítés volt 3x, korábbi verzió is, ugyanaz a helyzet. Telepítés hiba nélkül lezajlik, start menüből indítva megnyílik a LO és fehér ablak marad a képernyőn hosszú percekig, amíg kényszerítve be nem zárom. Ugyanez 6.2-es portable verzióval pendrive-ról gond nélkül működik a laptopon. Majd a holnap vagy a héten még ismét megpróbálom.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
junior11
veterán
válasz Cs1csó #120748 üzenetére
Ez ugyanaz, próbáltam a korábbi kiadást is, telepítés után nem nyílik meg laptopon. Viszont nemrég otthon kipróbáltam a régi C2D-s gépre a legújabb 6.3.0.4-es 64bites kiadást, és semmi gond, nem értem a laposon mi kavarhat be...
-
junior11
veterán
Sziasztok, felteszem itt is a kérdést, ha nem gond, a LO topik eléggé kihalt. Szóval letöltöttem a LibreOffice-t és telepítettem a laptopra Windows 10 rendszerhez a legújabb 6.3.0.4-es kiadást, telepítés után viszont hiába klikkelek rá az ikonra, nem akarja megnyitni, nem indul, restart, újratelepítés sem oldotta meg. Portable 6.2-es kiadás pendrive-ról elindult. Vmi ötlet? Köszi.
-
-
junior11
veterán
Sziasztok, már évek óta egy Samsung T220-as monitort használok VGA kábellel rákötve, 60Hz, egy Lenovo Z500-as laptopra (i3, iGP HD4000, Nvidia G635), max felbontáson 1680x1050. Nincs semmi gond, csupán az utóbbi időben arra lettem figyelmes, főleg az asztalra kirakott ikonok és betűk körül enyhén, kicsit vibrál a kép, de nem mindenütt. A monitor már nem mai darab 10 éves elmúlt, eddig nem volt gond vele. Az említett dolog nem zavaró még, de kellene aggódnom miatta? Mi okozhatja ezt? A laptop saját képernyőjét használva ezt a vibrálást nem látom. Kerestem a neten de nem nagyon találtam rá megoldást (esetleg monitor hiba lenne? pl. tápegység, inverter?). Vmi tipp? Köszi.
-
junior11
veterán
válasz mezis #118524 üzenetére
Dehogy gond Csak használt esetében is ki lehet fogni vmilyen hibásat gondolom, de eddig nincs baj vele. Amúgy a laptopon a Windows 10 rendszer UEFI módban van telepítve, ha vmikor mégis gond lenne vele és le szeretnék futtatni egy memtestet melyik verzió jó nekem innen a V 8.1 free az UEFI miatt vagy a régi 4.3.7 esetleg a nemrég használt Memtest86+ 5.0.1.?
[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
válasz mezis #118518 üzenetére
Nem, tiszta. Most lefutott a teszt, no error. Ha ismét jelentkezik, akkor még kipróbálom lefuttatni egyesével, ahogy tanácsoltátok.
Ami a laptopot illeti, múlt pénteken bővítettem a ramot újabb 4GB-tal (DDR3, 1600Mhz 1,5V, SK Hynix lett a másik is, használt), azóta használom a lapost, nem vettem észre semmi gondot. Nos, ilyen esetben is van értelme Memtestet futtatni vagy nem muszáj? Erre lennék még kíváncsi.
-
junior11
veterán
válasz mezis #118516 üzenetére
Az asztali gépet tesztelem, a laptopra csak rákérdeztem, abban volt bővítve a DDR3 memória, hogy azt érdemes tesztelni vagy sem, mert nincs vele gond. Az asztali gép viszont reggel bekapcsoláskor folyamatosan sípolt, csak ha megcseréltem a slotokban a memóriát akkor indult el a gép. 96%-nál tart a teszt, nemsokára vége, eddig nem jelzett hibát...
-
junior11
veterán
válasz inf3rno #118514 üzenetére
Szerencsétlenségemre közben pár percre nem volt áram, úgyhogy újból kellett kezdenem, most viszont semmi hibát nem jelez, kék az egész képernyő, 0 errors... Hogy lehet ez? Mindkét ram benne maradt, nem baj?
[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
válasz inf3rno #118511 üzenetére
Végül megszakítottam a Windows saját tesztjét, és elindítottam a Memtest86+ 5.0.1-et pendrive-ról, magától elkezdte az ellenőrzést és azóta folyton ez van:
Szóval hibásak a ramok ezek szerint? Van értelme a tesztet tovább folytatni vagy abba is hagyhatom?
[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
-
junior11
veterán
válasz #65675776 #118505 üzenetére
Persze, átnéztem a gépet, kitakarítottam. Most a Windows tesztje már lassan 40 perce 10%-on áll, meg sem mozdul tovább, nem tudom, meddig várjak... Ami a Memtestet illeti, a teljes teszt lefutása után gondolom azért jelzi hogy befejezte nem? S csak ha én akarom akkor kezdi újból előlről vagy hogy megy ez?
-
junior11
veterán
válasz Marci112233 #118502 üzenetére
Akkor ilyen tesztnek érdemes többször is nekifutni, nem egy alkalommal?
Másik dolog: Pár napja kibővítettem a ramot a laptopomban - Lenovo Ideapad Z500 Intel i3-3120M, 850 EVO SSD... Gyárilag egy 4GB-os DDR3 1600-as 1,5V SK Hynix volt benne, és szintén egy 4GB-os Hynixet kapott (használt memória), a laptop azóta gond nélkül fut, nincs semmi baj vele. Érdemes ezt is letesztelni a Windows saját eszközével vagy az említett Memtesttel vagy már jelentkezett volna ha hibás? UEFI-s Windows 10 telepítés van rajta.
-
-
junior11
veterán
válasz Top cat #118498 üzenetére
Köszi, közben már fut a Windows Memory Diagnostics Tool, extended test módban, megvárom az eredményt. Amúgy ez a Memtest86+ 5.01-es verziója részletesebb, pontosabb vagy miben más? Pendrive-ról szintén bootolva kell indítani és a tesztek futnak maguktól? Gondolom pár óra lesz, amíg ilyen régi hardveren ezek a tesztek lefutnak...
[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
Sziasztok, memória tesztelésére elég a Windows 10 saját beépített programját használni vagy inkább egy Memtestet futtassak le? Régi C2D gépről van szó, bekapcsolás után folyamatosan sípolt, megcseréltem a memóriákat, csak így indult el.
-
junior11
veterán
válasz SP4C3 #118405 üzenetére
Köszi, remélem szerencsém lesz a mostanival is, eddig működik, gondolom, ha valami baja lenne, az jelentkezett volna. Azért kicsit érezni a 8 gigát, mintha picit még fürgébb lenne a rendszer, Chrome és Edge is, bár SSD mellett eddig sem volt ilyen téren gond, de néha már a 4GB határeset volt...
-
junior11
veterán
Sziasztok, kibővítettem a laptopomban a memóriát újabb 4GB-tal (DDR3, 1600-as, 1,5V a régi), SK Hynix került bele szintén. Minden okés, a gép működik. Az Aida64 szerint az új RAM amit szereztem, szintén SK Hynix DDR3 4GB, 1600-as, csak a progi szerint két érték is van mellette modul feszültsége: 1,35 / 1,5V. Ez így rendben van? A régi, gyárilag beleszerelt 4GB-osnál csak 1,5V van írva. Működni fog ez így gond nélkül hosszútávon vagy lehet vmi gond velük esetleg az alaplappal? Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
válasz RootRulez #118277 üzenetére
Hát, kétlem, hogy ugyanolyat fogok tudni, ilyen és hasonló Kingstont hamarább. Amúgy ami fontos akkor hogy 1600-as legyen, 1,5V ugye? Látom, hogy vannak még CL11 (az általam említett Kingston is pl), CL9 és hasonló egyéb adatok. Ezt a gépben lévő memóriánál nem tudom, fontosak ezek vagy mindegy?
-
-
junior11
veterán
válasz RootRulez #118273 üzenetére
Köszi, az aida64-re gondoltam én is, megnézem. DDR3 1600-as más nem fontos azon belül? Vmilyen Kingstonra gondoltam. Amúgy ha megveszem és berakom, aztán bekapcsolom be kell állítani (pl. a BIOS-ban) vmit vagy a gép, rendszer automatikusan felismeri és ennyi?
-
junior11
veterán
Sziasztok, van egy Lenovo IdeaPad Z500-as laptopon, 2013-ban vásárolva, az alábbi konfiggal:
- i3 3120M Ivy Bridge 2.5Ghz, 250 GB 850 EVO SSD (Windows 10 Home 64bit), 1TB Seagate-Samsung HDD (dvd meghajtó helyén), Nvidia Geforce 635M és 4GB DDR3 RAM.
Nos, ha jól rémlik, kb. 3 éve, mikor az SSD-t raktam a HDD helyére és szétszedtem a lapost, volt még egy slot RAM-ra, és szeretném bővíteni, mert kezd lassan a határ lenni a 4GB. Viszont itt a kérdés, mivel nem nagyon értek ehhez, hogyan tudnám megállapítani, pontosan milyen tudok bele venni, ill. milyen van benne? Vmi tanács, hogyan járjak el? S még mindig drágák a memóriák? Várható DDR3 esetén későbbiekben árcsökkenés, mert akkor megvárom, nem sürgős a dolog. Köszi minden tanácsot.
-
junior11
veterán
Sziasztok, tudna vki segíteni, egy régebbi laptopról lenne szó, a haveromé, SSD-t szeretne bele tenni HDD helyett, kb. 2012 végén? vehette, HP Pavilion, Intel HM76 chipset és Intel i7-3612qm. A kérdés, támogatott ilyen HW spec. mellett a SATA3? Vagy csak a SATA2 volt még akkor? Mivel tudná leellenőrizni? Köszi.
-
junior11
veterán
válasz varmi2 #107361 üzenetére
Ha a játékot bemásolom a gépbe s onnan telepítem, az sikerül, viszont ISO nincs, csak sok apró fájl. Telepítés után mikor már indítanám a játékot, akkor kéri a CD-t. A CD megvan, rámásoltam a játékot egy pendrive-ra. Daemon tools és hasonló segítene (bocs nem nagyon vagyok képben ilyen téren)?
-
junior11
veterán
Sziasztok, hogyan lehetne egy régebbi játékot futtatni egy laptopon, melyben nincs DVD meghajtó, de a játék feltelepítése után az indításhoz a gép folyton CD-t kér, nélküle egyáltalán nem indul. Vmi ötlet? Köszi.
-
junior11
veterán
válasz Vakegérke #103986 üzenetére
S ezt csak akkor csináljam, mikor az említett hiba jelentkezik vagy mikor normálisan működik is lehet? Van még itthon régi ps2-es billentyűzet, usb-s nincs. Gondoltam még az alaplapra (Asus P5N-E-SLI), mert szokott hibákat csinálni (nem bootol be rendesen a windows, ilyenkor csak fekete képernyő van és csak a restart vagy az F1-es gomb segít)... Amúgy az eszközkezelőben a rendszer szerint rendesen működik a billyentyűzet.
[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
Sziasztok, lenne egy bosszantó problémám, melyben tanácsot kérnék. A régebbi asztali gépemhez van vmilyen olcsó C-tech billentyűzet usb-n csatlakozik, ami az utóbbi időben olyan dolgot művel, hogyha bekapcsolom a gépet (Win10 Home), mire bebootol az OS és kéri a PIN kódot vagy akár a jelszót a billentyűzet vagy nem reagál (pl. NUM LOCK-ot sem tudom bekapcsolni vagy egyéb gombokat lenyomva sincs semmi) vagy ami gyakrabban megesik, hogy a PIN kód helyén egymás után jelennek meg karakterek, mintha vki magától írná be megállás nélkül, hiába törlöm ki, ilyenkor az újraindítás néha segít, viszont gyakrabban csak ha kihúzom a billentyűzetet a gépből és vissza, aztán már minden ok, gépeléskor sincs tovább már semmi gond.
Mi lehet ez? Billentyűzet hibája (sajnos másikkal nem tudom kipróbálni) vagy a Windows 10 szórakozik velem (megjegyzem, újratelepítés után is ez a helyzet, mely más okból történt a rendszerrel, nem volt gond vele). Vmi tanács? Köszi!
-
junior11
veterán
Sziasztok, van egy kb. 3,5 éves Lenovo IdeaPad Z500-as laptopom, mely akksija kb. 60%-ra van feltöltve a Lenovo energy management progi ajánlása szerint. Viszont néha észreveszem, hogy a laptopon a töltést ábrázoló világító led villogni szokott, mint mikor tölti az akksit, de a Windows szerint az akksi nem tölt, a %-os érték nem változik, ugyanúgy 55-60% körül van. Ez jelenthet vmi gondot esetleg az akksival/töltővel vagy mit gondoltok? Köszi.
-
junior11
veterán
Köszi srácok, tudtok vmi aktív hubot akkor ajánlani? a 3,5"-os My Book vinyóknak (2TB WD Green és 3TB WD RED) van külön tápja.
-
junior11
veterán
Sziasztok, gondolkodom egy usb 3.0 hub vásárlásán a laptophoz, melyen 4 db usb 3.0 lenne és a laptop (Lenovo Z500, Windows 10 Home) usb 3.0-hoz lenne csatlakoztatva. Konkrétan erről van szó [link]
Arra lennék kiváncsi, ha egy ilyen cuccon keresztül lesznek csatlakoztatva a külső vinyók (3,5" My Book 2, 3TB, 2,5" 1TB Elements, 2TB Samsung M3 portable, 2TB Seagate Expansion) akkor gond nélkül lesznek használhatóak, nem lehet gond az áramfelvétellel vagy vmi mással, mely esetleg kárt tehet a vinyókban, akkor is ha netán mind a 4 port egyszerre használva lesz? Pendrive-ok esetén is érdekelne a dolog. Mit gondoltok? Köszi.[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
válasz quailstorm #100827 üzenetére
A laptop kijelzője ki volt kapcsolva, s akkor is a monitoron 1366x768 volt a max felbontás, nem tudtam változtatni nagyobbra VGA esetén. Vagy esetleg mit kellene beállítani (gondolom a laptopon)?
-
junior11
veterán
válasz quailstorm #100822 üzenetére
Köszi, megpróbálom egy ilyen kábellel, csak arra leszek kíváncsi, hogy a monitor saját max. felbontását fogom-e tudni használni vagy csak a laptopét, VGA kábellel próbáltam, de ott csak a laptop 13666x768-as felbontása ment át a monitorra, a saját 1680x1050-es felbontását nem tudtam beállítani, és így rossz volt a kép...
-
junior11
veterán
Sziasztok, van egy Lenovo Z500-as laptopom (i3-3120M Ivy Bridge, Nvidia Geforce 635M) 1366x768-as felbontással és egy Samsung T220-as DVI csatis monitorom (1680x1050), a kérdésem - lehetséges vmilyen módon a laptopot csatlakoztatni (mondjuk HDMI-DVI kábellel) hogy a monitor saját maximális felbontását tudjam használni (mivel a laptop max 1366x768-ig mutatja)? Be lehet ezt vhogy állítani? Vagy csak a monitoron is max. 1366x768 lenne, mert így akkor nem számít a dolog. Köszi
-
junior11
veterán
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy lehetséges egy HDMI csatis komplett mini PC-t és DVI csatis LCD monitort (felbontása 1680x1050) gond nélkül összekötni? Gondolok vmi olyan kábelre, melynek egyik végén HDMI csati a másikon pedig DVI van és a monitoron a képpel nem lesz gond. Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bestbuy játékok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen TV-t vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest