Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tompo92
senior tag
Sziasztok...
Windows 10 telepítésnél lehet valahogy olyat csinálni ,hogy ha feltelepült a rendszer akkor a Drivereket ne frissítse automatikusan? Mert mindenből szart szed le alapból, plusz elavult régi verziókat...
csak a buld frissítések kellenének azok amik KB0031024 számosak..Van erre lehetőség?Esetleg olyan menüpont mint win7-en hogy én tudom kiválasztani hogy melyik frissítésekre van szükségem és akkor csak azokat tölti le és telepíti..?!
[ Szerkesztve ]
-
minek?:S
őstag
Srácok!
Adott a "Cuccok"-nál leírt konfigom. IGP-vel játszok, a LoL-lal, fixen megvan a 60 fps, sose droppol, mégis van néha, hogy random lefagy a gép, minden előjel nélkül.. nem mindennapi, de szerintem hetente 1x-2x szokott lenni és baromi idegesítő. Crical Errort csak újraindítás után ír. Ja, és csak a táp ki-be kapcs segít rajta, konkrétan random megáll a kép, a hang is beakad és semmire nem reagál. Esetleg egy gép újrarakás segíthet a dolgon? Valami ötletetek van vagy ez így kevés infó?
Üdv.:M.
-
törölt tag
Sziasztok!
Tud valaki abban segíteni, hogy mit tudok tenni akkor, ha a frissen vásárolt USB-s headsetem hangerőgombjai a windows system hangot növelik és csökkentik? Tehát: nem magának a fülesnek a hangját, hanem a windows hangerőt. Ez azért is nagyon gáz, mert eszméletlen hangos maga a füles, már az 50%-tól is szétmegy a fejem
Át tudom azt valahogy állítani, hogy a füles csak saját magát halkítsa le?
-
Ispy
veterán
válasz Newyorker #112395 üzenetére
Valami energiatakarékos beállítás esetleg, ami kikapcsolja az usb-t? Egy próbát megér.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Doky586
nagyúr
válasz Newyorker #112393 üzenetére
Ja hogy nem az a baj hogy nem világít, hanem az hogy utána nem éled fel azonnal..??
Nálam sose volt érezhető késés ilyenkor se, igaz kizárólag vezetékes egeret használok és szemre sem kapcsol le teljesen hanem csak 70% al csökken a fényereje.. Szerintem vegyél más típust.
[ Szerkesztve ]
-
Newyorker
addikt
Sziasztok!
Problémám: nem állandó jelleggel, logika nélkül, ha elveszem a kezem az egértől és nem gépelek, lehet az 10 mp, vagy 1 óra időtartam, akkor az egér ledjei kikapcsolnak, olyan mintha nem kapna áramot, de uez van a billentyűnél is ekkor. Mi lehet a baj?
Gép:
Dello Studio XPS 8000
i7 860 2,8GHz x 4/8
8GB DDR3
220Gt video
256 Samsung evo SSD
1DVD ROM és egy multi író
kártyaolvasó ,wifi
win7 prof legális★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
zola79
csendes tag
válasz quailstorm #112374 üzenetére
Thx.
Ettől féltem, pedig bíztam picit abban, hogy az alacsony felbontás miatt megúszhatom csak egy videokártya cserével. Mert még egy PCIe2.0-ás slottba a 3.0-ás kártyát berakhatom, de a proci AM3-as foglalat már gátat szab a proci fejlesztésnek. Teljes gépcsere meg kisebb vagyon. Hardveraprón kicsit böngészek, csak sokat kell utánaolvasnom, hogy mit érdemes venni és mit nem. 2013 júniusában vettem a videokártyát decemberben meg a a procit mindkettőt használtan. Addig képbe voltam, azóta viszont abszolút nem követtem semmilyen fejlesztést sem. Most nézegettem pár tesztet, de úgy érzem magam, mint Ábel a rengetegben. Annyit bírok kihámozni, hogy most inkább az intel és nvidia a jobb választás.
-
bot1978
senior tag
válasz bot1978 #112385 üzenetére
Na, nagy nehezen beadta és végre odakattinthattam.
Komolyan mondom ide már semmi szakértelem nem kell, a szakértelem csak hátráltat. Semmire nem mész vele. Ide kitartóan vacakoló droid emberek kellenek ebbe a szakmába. Akinek van ideje, türelme vacakolni, frissítgetni, szenvedni. Minden hemzseg a hibáktól. Mindenhez trehány módon megírt, de vagy a 28. verzió és tele hibával. Ez egy szenvedés lett ez az egész terület. Áhh, el innen. Bármit csak ezt ne. Lassan 20 éve, de én ezt tovább nem csinálom. Fú, de elegem van.
-
quailstorm
nagyúr
válasz Hujikolp #112384 üzenetére
Ennek semmi értelme nem volt, amúgy is elég 32MB VRAM is bőven 2 32-bites framebuffernek.
Egyedi felbontás, nVidia control panelben nem tudom segítene-e. Vagy másmilyen csatlakozás, ha van. Esetleg más monitordriver a projectorhoz.
Engedi beállítani, lehet választani elsődleges monitort.
Oprendszer?[ Szerkesztve ]
-
bot1978
senior tag
válasz Hujikolp #112384 üzenetére
Jaj, nem ez teljesen más természetű dolog. Minden működik, csak nem úgy ahogy szeretném. Ez nem hiba. Ez programozói kreténség.
Ez arról szól, hogy most a monitor natív felbontását az 1280x1024 felbontású képet klónozza, semmi mást. Miért? Csak, de ezt ő magától eldönti, nem lehet beleszólni. Ez a bajom.
Régen megadhadtad, hogy milyen felbontású legyen a kép és annak utána klónozhattad csinálhattál vele akármit, aztán az x darab megjelenítő közül amiket rádugtál ha nem támogatta a vonatkozó felbontást valamelyik, akkor az kiírta, hogy out of range vagy no signal, akármi.
Szóval régen nem volt bolondbiztos, de legalább lehetett használni.
Ma az van, hogy a program a hasára csap és választ egy felbontást, amikor a képernyő klónozására kattintok aztán tetszik, nem tetszik nem lehet a grafikus felületen felbontást állítani.
De legalább azt engedhetné beállítani, hogy melyik kijelzőn legyen a prioritás, mert rittig nem annak a natívját választja, ami nekem kell. A guta üt meg, mert már a bútor is ki lett lyukasztva hátul ennek a monitornak, hogy ez lesz a control.
-
Hujikolp
őstag
-
bot1978
senior tag
Hali
Hogy lehet egy mai Nvidia Forceware driverben képet tükrözni kényszerített felbontással?
Az 1280*800-as felbontást a projektor és a monitor is támogatja. Külön, külön. Ezt a felbontást szeretném mindkét kijelzőre, ez a projektor natívja, a control monitoron lehet alul-felül fekete csík, senkit nem érdekel. Egyesével eszi mindkettő kipróbáltam.
A gyakorlatban viszont az történik, hogy a tükrözést követően kiszürkíti a felbontás állításának lehetőségét a grafikus felületen és beteszi minkét kijelzőt 1280*1024-be. Én meg anyázok.
Mivel a projektor natívja 800 sor, hiába fogadja ezt a felbontást is, ahogy újraskálázza gyalázat minőségű lesz a vetített kép.
Szóval a tükrözött kép felbontását hogy lehet manapság kikényszeríteni és kinek az anyját szídjam, hogy egy ilyen alap dolgot kiszürkítenek a grafikus felületen? Ez régen (10+ éve) még alap volt.
Most attól felhasználóbarát, hogy nem lehet felhasználni? Hol tudom megadni a felbontást?
-
HurkaLES
tag
Sziasztok.
Adott egy régi laptop amiben van egy Celeron M processzor 1700 MHz, 40 giga HDD és jelenleg 192 MB ram. Szinte semmire nem lehet használni ilyen RAM mennyiséggel, ha esetleg venne bele ismerősöm 1 giga ramot internetezéshez még éppen elég lenne?
-
pelenka35
őstag
Erre valaki ?
Gamertag:Rob3rt75
-
need
addikt
válasz philoxenia #112367 üzenetére
köszi
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
zola79
csendes tag
Üdv,
Segítséget kérnék, vagy átirányítást megfelelő totyikba. Előre is thx.
Konfiguráció a következő:
alaplap: Asrock M3A770DE (socket M3, PciE2.0, RAM max 16Gb DDR3)
proci: QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition 955, 3200 MHz (16 x 200)
videokártya: Radeon 6870 1Gb (Saphire)
RAM: 12Gb (2x4 + 2x2)
Monitor: 1680x1050A fent leírt konfigurációt változtatnám meg úgy, hogy a monitor marad, ergo max 1680x1050 felbontásban játszanék. Erősebb proci és/vagy videókártya cserével a mostani játékok (FC primal, FC 5, Rise of The Tomb Raider..stb) magas grafikai beállítás mellett 60 fps-sel "eldöcögjenek"?
Vagy ehhez kukázni kellene alaplapostól és újraépíteni? -
C. s.
addikt
válasz Aryes #112350 üzenetére
Nem. Azt nem használom olyan régóta, de mióta használom is, nem mindig telepítettem. Meg is lett az eredménye, pedig ésszel netezem. Le van tiltva benne a törlés, biztos, ami biztos.
A Windows nem virtuálisan fut, mégis újra kérte a regisztrációt nemrég. Gyanítom, hogy az a fájl sérült meg (vagy tűnt el X-aktába illő módon), ami a regisztráció adatait tárolja. Rendes boltban vett példány, nem szokott gond lenni vele.
-
need
addikt
Sziasztok..
Pc-s hangfalnak van topikja...? kellene valamilyen 2.1 vagy 5.1 rendszer..
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
Marci112233
addikt
válasz Vakegérke #112363 üzenetére
Én hardverapró-ról léptem ide is és több részlegbe is, és az "Itt szóltam hozzá" részben visszalépéskor eltűnik a piros szám ami előtte ott volt, és szintén Firefox böngészőt használok.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Vakegérke
félisten
válasz philoxenia #112362 üzenetére
Chrome alól sikerült. Ez meglep, hiszen IE alatt se ment.
Látom, hogy próbálkoztál, az igyekezetet pedig köszönöm.
Szerk: ha a szerkesztés gombra kattintok, az se gömbölyű. Nem adja be a korábban írt szöveget, üres lapot kapok.
Még valami.
Miután sikerült "megszólalnom", a Logout fórum "Itt szóltam hozzá" részében látható, hogy 3 hozzászólásról van szó, de hiába kattintok a piros számra, bár beadja az oldalt, nem nullázza a számot.
Firefox a böngészőm.[ Szerkesztve ]
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Vakegérke
félisten
válasz philoxenia #112360 üzenetére
Minden fórumtéma adott, de mivel a hirdetés feladásakor sem engedte a hozzászólást a HA, így nincs nyoma, nincs mihez hozzászólni.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Vakegérke
félisten
válasz philoxenia #112358 üzenetére
Így tettem, ez a kezdőoldalam.
-
Vakegérke
félisten
Feltettem egy hirdetést a Hardveraprón, de nem tudok kommunikálni. A poén az, hogy kérdés érkezett, tehát más tud. Én miért nem?
-
K1nG HuNp
őstag
én 10 éve keresek egy nesquickhez adott cdn lévő kis vakondos, oldalnézetes 2d játékot gyermekkorom kedvence..
(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()
-
kbhuinfo
tag
Emlékszik valaki annak a régi játéknak a nevére, ami egy egyképernyős pályán játszódó labdajáték volt, a képernyő jobb és bal szélén ment a "kapu" fel és le és a labdát jetpack-es emberrel kellett elkapni és dobni úgy, hogy az ellenfél mozgó kapujába érkezzen? Sokat játszottam vele nagyon régen és nem tudom a címét. Előre is kösz!
Van egy szint, ami felett nem mész egy bizonyos szint alá...
-
nagyúr
válasz C. s. #112349 üzenetére
Nem használtam még a sandboxie-t, csak sejtem, hogy mit csinál. Nem az abban létrehozott fájlok tűntek el véletlenül később rejtélyes módon?
De viccen kívül, ha van egy program a gépen, ami arra való, hogy virtuális fájlokat lehessen benne létrehozni, amik később nyom nélkül eltűnnek, elsősorban arra gyanakodnék. Mondjuk első körben letakarítanám a gépről, neadjisten friss Windows telepítés után nem tenném fel, és megnézném, hogy tűnnek-e még el fájlok a gépről.
-
C. s.
addikt
válasz Aryes #112347 üzenetére
Egyetlen tört programom sincs, csak elismert szoftvereket használok, letöltés előtt ellenőrzöm a fejlesztő és a program hírnevét, amennyire tudom. Ennek ellenére amit csak lehet, a Sandboxie-ba telepítek. Nehéz pontosan visszaemlékezni, hogy kb. 15+ éve mit használtam a mostani szoftverek közül, de nem sokat. (Természetesen azóta már a frissebb verzióm van. ) Annak a néhánynak utána fogok nézni, köszönöm az ötletet!
Egészen biztosan nem került régi kábel a gépbe, az új HDD-hez mindig új kábelt is vettem, mert már szinte paranoiás lettem a hosszú évek alatt a témával kapcsolatban. Ráadásul legutóbb még azokat is lecseréltem, amikor végre sikerült bepattintósat vennem.
Leírom a neveket, hátha másnak is ismerős a helyzet. Azt hiszem, ezek már régen is voltak: IrfanView, IrfanView Thumbnails, Firefox, Total Commander, WinRAR, PhotoFiltre, Ashampoo Photo Commander. Az utolsóban nem vagyok biztos, talán még nem is létezett akkoriban. Majd rákeresgélek, hátha kapásom lesz. Köszönöm!
-
nagyúr
válasz C. s. #112317 üzenetére
Hát akkor végig kellene nézni, hogy milyen (nem hétköznapi, esetleg crack-elt) programokat használsz, mióta a probléma fennáll, és egyesével mindre keress rá guglival, hátha más is tapasztalt hasonló adatvesztést!
Írtad, hogy teljesen új a gép, de biztos, hogy még egy sata kábelt sem tettél át a régi gépből az újba? -
Senquist
tag
Sziasztok!
Néztem hátha van ilyen téma de nem találtam ezért nyitottam egyet!
Az Avast Cleanup programom kijelezte hogy ez a nevű: digital tv tuner device registration application , fogalmam sincs h amúgy mi, foglalja a processzort nagy százalékokban..
Én szívem szerint elaltatnám, de mielőtt ezt megtenném, megtudnátok e mondani h miez? meg minek van ez nekem? Ha elaltatom mi az ami ez miatt nem fog működni?Csináltam róla egy fotót is..
Várom segítségeteket!
Köszönettel: Máté
..."Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!"...
-
necrobin
tag
Sziasztok!
Előjött egy olyan probléma most (eddig minden jó volt), hogy a gépet, mikor bekapcsolom, azon kívül, hogy elindul és üresben megy, nem történik semmi. Nem jön be még az alaplap logója sem a képernyőn, se semmi. Oké. Reset. Az újraindításnál már felugrik a logó, elkezdi boot-oln ia win10-et, viszont a boot-nál kifagy a francba, megáll. Oké. Megint reset. Harmadszorra megint nem ad képet, se semmi, csak üresben jár a "motor".
Megint reset. Na, megint elkezdi boot-olni a win10-et, és most már sikeresen be is töltött a rendszer, és minden okés. Na, és ezt minden nap a bekapcsolásnál meg kell csinálni. A 4.-5. resetnél hajlandó elindulni. 12 éve használok számítógépet, magamnak rakom őket össze (a specifikációkat meg lehet nézni a leírásomban), és nem találkoztam még ilyennel. Ez nekem így elsőre egy anomália, amit szerintem nem fogok tudni megoldani, mert egy gép vagy rossz vagy nem. Ha rossz, akkor nem indulna el negyedszerre indításnál sem.Azt néztem, hogy a bios-ban kétszer szerepel a rendszer SSD-m. Az egyik egy UEFI-s a másik meg egy sima, hangsúlyozom, mindkettő ugyanaz az SSD, és eddig ez nem így volt, csak egyszer mutatta, nem volt külön olyan, hogy UEFI-s. Ha megváltoztatom a boot prioritást, és nem az UEFI-sről boot-oltatom, akkor el sem indul a gép, csak az UEFI-sről. Ez azért fura, mármint hogy így megjelenik kétszer ugyanaz az SSD, régebben ilyen nem volt. Szerintem ezzel lesz valami katyvasz. lehet le kellene formázni újból a francba, és újratelepíteni az OS-t, de meghallgatnám mások véleményét
[ Szerkesztve ]
-
madmaxxx
senior tag
Gigabyte 970-es chipsetes lapnál előfordult nálam is, hogy az elsődleges PCI-e x16 slotban működött 1 kis ideig a videokártya. Majd bemelegedett a chip és elment a kép. A 2. x16 slotban hibátlanul működött a grafikus hardver.
}}}-----> " A szalonna DIABETIKUS, mivel nem tartalmaz cukrot ..." by H.Lali }}}----->
-
toza
senior tag
válasz Marci112233 #112341 üzenetére
3 eve kb evente 3 szor cserelgetem gpu-t teszteles miatt,rendszeresen problemas volt visszaallitani .
de nem ennyire mint most.ugy nez ki h a masodik slotba helyezes koben hozza ertem a gpu femtartos reszevel a hangkartya koruli dolgokhoz ,megismeteltem veletlen 2 szer is.szep feher szikrak is voltak kozben. ott pattant el vmi.
szomoru h kb 500 huf ert vagy alatta lehetne cserelni alkatreszt-biztositekot,csak nem ertek hozza.
szervizben meg lehuznanak vele...szoval marad az uj lap 23 K ert
[ Szerkesztve ]
szegyen a futas,de faraszto...
-
Marci112233
addikt
Én a gépbe csak akkor veszek ki valamit vagy teszek bele, ha az nem kap áramot sehonnan. (Régi ezer éves 478-as foglalatú gépemnél még monitort is áramtalanítani kellett, mert a rohadék valahogy a D-Sub kábelen hozott vissza áramot a gépre, így azóta mindent áramtalanítok, biztos ami biztos.)
Lehet nálad pont az áram alatt való bíbelődés okozta a gondot, de nem biztos.Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
-
Benhill
senior tag
Üdv.
USB-s RGB vagy hidegfehér led szalag létezik, amit PC-n tudok vezérelni?
(Ha távirányítós az is jó.)
Az asztalom hosszanti részére akarom tenni, billentyűzet megvilágítás céljából.
Lényeg hogy ne világítson mindig, csak ha bekapcsolom.Hol érdemes keresgetnem?
[ Szerkesztve ]
-
toza
senior tag
udv.
asrock 970 extreme3 alaplap elment borert.. de hova?!
minden mukodott,aztan beraktam a kozepso slotba egy hd 5870 kartyat osx re flesselni.
es ment is minden jol,es ujra inditas ota,csak ugy indul ,
ha a kozepso slotban van az eredeti kartya(gtx 970) ,es nem jok a 4 usb portok csak a 2 usb 3 port a hatuljan!
ps2 keyboard port sem jo,es nincs hang.idegi alapon megrangatas utan fel percig van usb 2.0 is(eger vilagit) de az csak ugy van ha a felso slotban van a gpu,es ugy meg nem enged bootolni semmirol! csak villigo kurzor. mindegy mit csinalok,-se usb se lemez.
esetleg hozza ert valami valamihez es elszallt? lap csere?!nincs szag vagy eges nyom.
kivettem hazbol mindent,es ott is osszeraktam,ugy egyik slotban sem volt jo.
osszerakas utan ,kis rangatas a kabeleken,es elindul a kozepso slotban van gpu- csak usb 3.0 mukodik..
nincs hang...biost kivettem,elemet kivettem, cmost kivettem - vissza raktam . semmi.
barkinek van otlete?!
koszonom.
[ Szerkesztve ]
szegyen a futas,de faraszto...
-
batman.
senior tag
1234 vagy 0000 ez a kettő szokott lenni.
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
lm83
őstag
Sziasztok,
Van valaki aki samsung viedo wall témában otthon van? -
kpal
nagyúr
Hali!
Vettem egy XBOX ONE kontrollert és a W10-es laptopommal gond nélkül létesít kapcsolatot ,de az asztalin nem akarja amin szintén W10 van valami pinkodot kér de a kontrolleren nincs,ezt hogy lehet megoldani ? -
-
Hunork
veterán
Ismét Üdv!
Új feladat.
Merevlemez vásárlás, keret 40k körül.
Nekem játékokra kell (Steam kliens) és adatok tárolására a merevlemez.
Kinézett és ajánlott darabok: Toshiba X300, vagy a régi ACA400?
Seagate Ironwolf, Skyhawk. És egy HGST, ami meg NAS típus.Kérdések:
A SEAGATE SkyHawk és Ironwolf között mi az érdemi különbség?
Illetve mennyit számít, főleg játékok esetében a fordulatszám? Hiszen ezek 5900rpm, míg az X300 7200 rpm.
Nem beszélve, hogy a Toshiba kétszer akkora pufferrel bír...
Plusz: melyik halkabb? Nekem ez fontos, nézek angol teszteket, a legtöbb esetben a Seagate és a WD Red van elől, az X300 sem hangos, de ahogy olvasom nagyobbak a tányérok, ezért nagyobb a rezonancia.
Még ezt találtam, de ez meg kifejezetten NAS-ba ajánlott: HGST Deskstar NAS 4TB 3.5" 7200 rpm 128 MB.Szóval, a választás még mindig gyötör...
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz philoxenia #112328 üzenetére
Értem.
Közben az itteni, hazai (PH) teszt szerint is verte a teszt szereplőit, és a többi, jellemzően C10-esek, ugyanebben az árban, max 80 MB/s-ot hoznak, legalábbis gyári adatok szerint. Én ennek okán néztem ki ezt, és kiemelem, hogy az Ultra példányt."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
-
bencze
senior tag
Van egy kis asztal alatti 'szerverem' (i3 mini itx gépben). Nem bírok usb-ről bootolni sehogy, a monitor azt mondja No signal amikor biosban kellene legyen vagy boot menünél vagy ilyesmi, csak akkor jön helyre amikor már bőven bootol az oprendszer (utána megy konzolon is és grafikus felületen is). Alaplapi hdmi-n van összekötve, az OS slackware 14.1. Ilyenkor kicsit meghülyül és az asztali gépre váltáskor (DP) sem talál jelet, kell egy kikapcs bekapcs a monitornak, hogy helyrejöjjön.
A monitor egy aoc ag322qcx.
Mi lehet a gond illetve mit tehetek érte? Nincs d-sub kábelem, hogy azzal kipróbáljam, nem tudom, segítene-e.Alaplap: H81I-PLUS
[ Szerkesztve ]
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
Hunork
veterán
válasz Borisz76 #112318 üzenetére
Köszönöm a választ!
Ahogy nézem, akkor a Sandisc Ultra lesz, abból is a microSDXC / Class 10 U1 A1 (Maximum olvasási sebesség: 100 MB/s) 12k az ára, szerintem ez van rendben minden szinten, és egy sport kamerának igen jó."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Thusor
őstag
válasz philoxenia #112324 üzenetére
Windows 7-em van. Abban még nem volt alapból windows verzió.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Thusor
őstag
válasz philoxenia #112322 üzenetére
MS outlook programban van külön naptár. Igen, azzal teljes mértékben tudja kezelni a google naptárat, sőt a hotmail naptárát is. Plusz, olyat is tud, hogy a facebook eseményeket is beteszi a naptáradba és mindezt a google naptárba.
[ Szerkesztve ]
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Thusor
őstag
válasz philoxenia #112319 üzenetére
Androidon teljes mértékben szerkeszthető, még az outlook programból is. Csak windowson van gond.
-
pelenka35
őstag
Sziasztok
Így indul a gépem ezzel az üzenettel :
"A konfigurációs rendszer inicializálása sikertelen volt"
aztán megy rendesen (látszólag,mert én semmit nem veszek észre)Esetleg valaki tudja mi lehet ez ?
Gamertag:Rob3rt75
-
Borisz76
veterán
válasz Hunork #112316 üzenetére
A nagy micro SD kártya teszt – A meglepő eredmények napja. Írta: Jackal -augusztus 3, 2017
Minden, amit az SD memóriakártyákról tudni érdemes. 2017. 01. 03. Szerző : J.o.k.e.r
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
C. s.
addikt
válasz Aryes #112299 üzenetére
Régen kezdődött, akkor még teljesen más gépem volt, azóta új az egész, a ház, a táp, és a kábelek is, egyedül a billentyűzet és a hangszóró maradt meg, semmi más. Logitech LX 710, egy vezeték nélküli matuzsálem, de szeretem. Ezért nem hiszem (már), hogy hardveres hiba okozza. Régen XP volt, most 8.1. Ha érdekel, kiírogatom a hardvert részletesen, de csak Húsvét után, mert most nagy a fejetlenség.
Tűnt már el olyan, amit letöltöttem, amit én hoztam létre, és a minap azt kérte tőlem a Windows, hogy regisztráljam. Évek óta ezt a telepítést használom, furcsa, hogy ezt kérte, mikor már rég megtörtént. Ennek a problémának a számlájára írom ezt is. Hacsak nincs neki egy ilyen paranoid rossz szokása, amiről nem tudok. Volt már olyan, hogy egy jól működő programot újra kellett telepítenem, mert begolyózott.
Ha a hangszórót tisztáztuk, csak a billentyűzet maradt. Mivel korabeli vezeték nélküli, nem sugározhat olyat, ami árt? Banális kérdés, tudom, de már mi másra gondoljak?
-
Hunork
veterán
Üdv Urak!
Kis segítséget kérek. Nem nekem lesz, de későbbre a tanács számomra is hasznos lehet. Sportkamerába, ha CL10-es kártyát veszek, akkor melyik a jobb?
64GB microSDXC Kingston CL10 (SDC10G2/64GB) itt 45 MB/s
64GB microSDXC Kingston CL10 Canvas Select itt 80 MB/s
64GB microSDXC Integral UltimaPro CL10 (INMSDX64G10-90U1) itt 90 MB/s
64GB microSDXC Sandisk Ultra CL10 (SDSQUNC-064G-GN6MA / 139728) itt 80 MB/sNekem a Sandisk látszik nyerőnek, Pendrive ügyben csak jó véleményem van (gyorsabb, mint bármelyik másik ilyen eszközöm, Sony, Kingston, TDK...)
Nyilván az Integral tűnik a listából a leggyorsabbnak, de fogalmam sincs a gyártóról.
Válaszokat előre is köszönöm!"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Thusor
őstag
válasz Aryes #112313 üzenetére
Sajnos az se megoldás, mert az meg nem szinkronizálható. Az a baj, hogy valami speciális API-t használ a google naptár amit nem támogat az outlook és csak olvasni tud. Azért köszönöm a segítséged, marad olvasásra az outlookban, telefonról és tabletről meg majd szerkesztem.
-
Doky586
nagyúr
Mennyivel kevesebb gond van egy normális levelezőprogrammal..
Nemis használnék Outlook-ot csak ha Exchange szerver van csak. -
Thusor
őstag
-
Thusor
őstag
válasz Aryes #112306 üzenetére
Nyilvános cím iCAL formátumban vagy iCAL formátumú naptár címének kiválasztása. Ez a kettő van. Nyilvános címet nem fogadja el az outlook csak ha nyilvánossá teszem a googleban de akkor az egész világ láthatja. A másikat nyilvánosság nélkül elfogadja de csak olvashatónak.
-
Thusor
őstag
válasz Doky586 #112301 üzenetére
Nem igazán szeretnék váltani. A munkaállomáson, laptopomon, tabletemen és a telefonomon is Microsoft Office fut, rajta az outlook. Így nem szeretnék minden váltani. Outlookban nem megoldható a google naptár szerkesztése? Androidon az outlook alapból szerkeszthetővé tette, de a windowson csak olvasható.
-
Benhill
senior tag
Köszi, de ha bezárom win10 fényképnézegetővel nyitja meg, nem menti el. Az a pipa amire gondolsz, az akkor jelenik meg, ha a fentebbi képen kiválasztom valamelyiket, ahol nincs ACDSee, de ahol irtad sajna nincs pipa
Közben azóta rájöttem:
Jobb katt a képre -> Tulajdonságok -> Társítás -> Módosítás.
Itt továbbra sem hozta fel ACDSee-t, további alkalmazások, majd betallóztam ACDSee-t és OK.
Így mostmár ha bezárom, akkor is ACDSee-vel nyitja meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest