Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Véreshurka
senior tag
válasz Véreshurka #102284 üzenetére
Szerencsés érkezés!
Fagy nem, de Miskolctól rohadt nagy köd, Tolcsváig legalábbis. Aki arra járna csak lassan és óvatosan!
(#102286) Dr. Akula: természetesen elsőkerék, lényeget fogtam, de azért kössz a figyelmeztetést!
[ Szerkesztve ]
El Psy Kongroo
-
ambatenator
csendes tag
válasz DonThomasino #102298 üzenetére
Nincs, csak az AVG Free.
-
DonThomasino
veterán
válasz ambatenator #102297 üzenetére
Lehet vmi vírus szop@t.
Komolyabb anti-virus tűzfal van a gépeden ?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
ambatenator
csendes tag
Sziasztok!
Bekapcsoltam délután a gépem és eltűnt az Opera next böngésző. Délelőtt még használtam. Sosem omlott össze és semilyen hiba nem volt vele.
Pár hónapja hasonló dolog történt a Mozillával, csak ott fenn volt a böngésző, de mintha frissen lett volna telepítve, de se elmentett jelszavak, se könyvjelzők.
Találkozott valaki hasonló esettel, ez mitől lehet, hogy egy program csak úgy eltűnik magától? -
-
csumpa93
tag
Sziasztok!
Van egy LG 144hz-es gaming monitorom és az lenne a kérdésem, hogy miert csak dvi kábelen engedi a 144hz-et. Hdmi-n vagy display porton miert nem?! Előre köszi a választ.
-
prabhu
senior tag
válasz DonThomasino #102291 üzenetére
Igen. Mondjuk az áramerősség más téma.
-
varmi2
nagyúr
válasz DonThomasino #102291 üzenetére
A 2,5" hdd-k csak 5V-al müködnek. Nem tudom kivétel lehet a wd reptor és a veloci reptor széria.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
DonThomasino
veterán
Egy notebook HDD nek csak 5V kell a működéshez ?
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
dokee78
félisten
Van egy Hama uRage Vibra headsetem.
Nem megy a mikrofon.
Elő és hatlapi porton csatlakoztatva semWindows 10.
-
soo277
őstag
Sziasztok
Ha valahol kérdezik!
"Cím 1. sora * " ide mit kell irni?
Microsoft supporthoz írok
köszönömBT: wersoo#21211
-
Véreshurka
senior tag
válasz föccer #102283 üzenetére
Köszi!
Vezetési rutin már van, akkor az ilyenekre figyelni fogok. Szerintem már a 37-esen fogok járni mikor már sötétedni fog (most talán még nincs jegesedés, illetve az autópályáról most jeleztek, hogy nincs probléma, de reggel voltak a 37-esen jeges részek), akkor meg úgysem fogom nyomni és figyelem majd a jeleket.
El Psy Kongroo
-
föccer
nagyúr
válasz Véreshurka #102281 üzenetére
Oldalszélnél elkezd szitálni az autó, illetve ha van egy kis egyenetlenség az úton, kormánymozdulatoknál. Ha van már vezetési rutinod, akkor azonnal megérzed, ha nem arra megy a kocsi, amerre te szeretnéd, az egyensúlyérzeted azonnal megérzi. Ugye rutinból, reflex szerűen kormányzol. Ha az agyad által kiadott utasítás (erre kell menni) nincs összhangban azzal, amit az érzékszervek közvetítenek neki (látás, egyensúlyérzék), akkor azonnal reklamál. Kicsit olyan érzés, mintha megszédülnél, mert gyakorlatilag ugyan az a jelenség).
Ha ez van, akkor ne fékezz, az az egyik legrosszabb. Max motorfékkel lassíts. Ha a segge kezd el mászni, akkor pici gázt adj neki, hogy az első meghajtás kihúzza, ellenkorményozz és ha érzed, hogy tapad, akkor egyenesbe és utána ovatos lassítás. Ha nem találsz tapadást, akkor nem fogod meg az autót.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
[CS]Blade2
addikt
válasz Csupingo #102269 üzenetére
Két monitorral DVI-n és HDMI-n a win10 beállítás lapon 1 monitor van, és az észlelésre azt mondja, hogy nincs másik megjelenítő. Eszközkezelő szerint sincs semmi csatlakoztatva. A driver-t kézzel megadva pedig azt mondja, hogy nincs ilyen monitor rákötve. A Dell monitoron közben számol vissza a jel hiányában, hogy kikapcsoljon, tehát tényleg olyan, mintha nem lenne bedugva,
de a Windows zászlóig van rajta kép.A Win 10 a legfrissebb drivert tette fel, még kézzel megpróbáltam régebbit, de nem segített.
-
Véreshurka
senior tag
Hellósztok!
Délután indulnék haza Bp.-ről Borsodba kocsival. Mivel még nem vezettem olyan alkalommal amikor nagy az esélye a jegesedésnek, hogyan tudom megállapítani, hogy az út elkezdett jegesedni? Olvastam pár helyen, a múltkori M3-as balesettel kapcsolatban különböző kommenteket, hogy meg lehet állapítani (érzed) ha az út eljegesedett. Ok, de mit érzek? Lassan megyek és fékezek? Vagy kicsit gyorsítok és érzem, hogy pörög?
Előre is köszönöm a válaszokat!
El Psy Kongroo
-
AXisBOLD
addikt
válasz mezis #102278 üzenetére
Szia,
ok, wifi kártya driverét újratettem (elérhető legfisebbel), meglátjuk, bár már nem hiszek benne, hogy ilyen egyszerű lenne a megoldás.
értem hogy mire célzol a 5v-os ellenállásokkal, de ha minden 30-35 fokos és előjön az akadás, a hőfokoknak nem hiszem hogy bármi köze lenne ehhez. egy ponton félreértettél, chipset-nek nincs dedikált aktív hűtése, egy házhűtő van ráirányítva és azon pont nincs ellenállás.
Aurea mediocritas
-
Stylerr
addikt
válasz Vismajor01 #102277 üzenetére
Igen, RAM-ot teszteltem, másik RAM-mal is csinálja.
-
mezis
félisten
válasz AXisBOLD #102276 üzenetére
Üdv.!
Távolítsd el és installáld újra a WiFi-s kártya driverét. Ha van a gyár honlapján frissebb, akkor azt installáld.)
Prosesszor és alaplali chip ventilátorának szabályozását nem hackeljük, különösen akkor nem, ha plusz fűtése is van a PC-nek. Pláne nem 5v -os ellenállással ![ Szerkesztve ]
mezis
-
Vismajor01
addikt
válasz VoidXs #102274 üzenetére
Azert ne mar, hogy keves a 8 giga!Meg ha 4 giga lenne, de hogy azer indul ujra mert elfogy (eleve ha elfogyna se kene igy ujra indulnia) mikor van 8 giga az nekem irrealis
Esetleg ha olyan maniaja van hogy 150 chrome ablak mellett szeretne jatszani.Ha a hofokok rendben vannak, es miert ne lennenek mert betoltesnel indul ujra, akkor en tapegysegre szavazok, terheles alatt nem tudja biztositani a plusz kakaot es ujraindul, elsosorban azt es a ramokat cserelnem (ramtest volt?)
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
Korábbi kálváriám, amit ITT részleteztem ugyan változott, de nem oldódott meg teljesen.
Tehát lapon kívül majdnem mindent cseréltem, átdugtam, lehúztam, stb., de az akadozás hiba mindig előjött.
Aztán elkezdtem HW infóval monitorozni a rendszert és a chipset percek alatt felment 100+ fokra. Gondoltam meg is van a hiba, vettem új ventiket, ebből 1 140-es direktben az X58-as chipset-re tolja a levegőt. Nyertem is vele majd 20/40 fok mínuszt (itt ni kékkel jelölve, a felső max 105 az alsó 99 fokig kúszott fel és általában 80-85 fok között mozgott). Most terhelés mellett is csak pár fokot megy fel, sajnos a gép nincs messze az egyik radiátortól - nem tudom máshova rakni - így ha alaposan be van durrantva a hőfokok felmennek 66/60 fokra, de ez az abszolút maximum. A többi hőfok ilyen esetben hasonlóan alakul, CPU/magok 62, GPU 63 fok és itt is ez az abszolút csúcsérték.
Fentiek mellett nem is jött elő a hiba 2 hétig, én meg örültem, mint aki felfedte és megoldotta a hibát, de pár napja ismét elkezdte, viszont most indítás után vagy nem és utána se, vagy rögtön előjön az akadás, úgy hogy a fenti értékek mindegyike 30 fok körül táncol indulás után, így ismételten abszolút érthetetlen mi lehet a gond.
Ehhez még annyi, hogy most kb. 1 perc után vagy magától elmúlik vagy egy újraindítás és már nem is jön elő.Amire én gondolok:
- a CPU ventin és 2 ház ventin van 5v-os ellenállás --> nem akarom leszedni feleslegesen, nem is gondolom hogy emiatt van, de hátha van valakinek ezzel kapcsolatban negatív tapasztalata- indulás után nincs bios error log, de 4 vagy 5, néha 7 beep hangot ad a lap (manuáljában erről minimális infó van, pont ehhez kapcsolódót nem találtam) --> sajnos nem tudom ez mit jelent, de hogy nem mindig ugyan annyit pittyeg már elég gyanús --> biost sikeresen frissítettem --> nem változott semmi
- régi TP-Link wifi hálókártyám van --> van hogy indítás után egyből kapcsolódik, van hogy fél percet várni kell --> az utolsó akadásnál észrevettem, hogy nem volt net kapcsolat, de mikor az akadás elmúlt, már net is volt --> lehet tök hülyeség és semmi köze hozzá, de már megint ott vagyok, hogy minden és semmi se gyanús
Szóval ha valakinek van ideje és kedve a fentieket végigolvasni, az olvasottak után véleményezni illetve ötletekkel ellátni engem, nagyon megköszönném ez kis lépés lenne nektek, de óriási az én történetemben
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
makoss
veterán
Üdv!
Olyan érdekellne, hogy van olyan beállítása az Opera böngészőnek, hogy "egérmozdulatok engedélyezése"
Lehetne ezt a win 7 illetve a win 10 oprendszerekre is mindenre kiterjedően használni valamilyen szoftverrel?
Ha igen, lehetőleg ingyenes változat kéne!
Köszönöm!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Stylerr
addikt
Sziasztok! Már egyszer írtam erről a problémáról, azóta viszont jobban ki tudom fejteni.
Játékok betöltése közben újraindul a számítógép, 3 játékkal próbáltam, mind a háromnál betöltés/töltés közben indul újra. Nem kékhalálozik, csak egyszerűen újraindul.
Próbáltam Win reinstallt, Ramokat átraktam mások slotba (érdekesség, hogy ezután 1 napig majdnem hibamentes volt, azelőtt pedig minden egyes töltésnél újraindult.. Sajnos miközben ezt írom ismét minden játék betöltésnél/ töltésnél újraindul), kábeleket kihúztam, visszadugtam. A hőfokok teljesen normálisak, melegedés kizárva.
A két ünnep között tudom alkatrészenként tesztelni egyik ismerősömmel.
Így elsőre szerintetek mi lehet a hibás alkatrész? Alaplap, Tápegység?[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz JSandor #102270 üzenetére
Attól függ. Ha jelenleg kevésnek érzed a 960 erejét, akkor előbb azt cseréld. Ha annyira nem vagy vele elégedetlen, akkor cseréld a lapot és a cpu-t, mert ez a proci már nem elég teljesen egy 1060-hoz se. Ha a jövőben még erősebb vga-t szeretnél, akkor már jól fog jönni az új processzor és arra az alapra már könnyebb lesz épitkezni. (Te tudod, hogy mi a fontosabb. Azonnal több teljesítmény, vagy előbb egy jobb alap és majd később a vga, mert jelenleg se olyan rossz a 960.)
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
JSandor
tag
Sziasztok!!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek!
Jelenleg ilyen konfiggal rendelkezem: i7 920, 4x4GB ram és GTX 960 4GB videókártya.
Kérdésem pedig az lenne, hogy ti mit cserélnétek ki előbb ?
Két opció lehetséges számomra, anyagi korlát miatt:
1) vagy cserélem a processzort i5 4690k-ra és egy z97-es alaplapra, hogy biztos rugalmasan tudjam túlhúzni, ha kell. Viszont így marad a gtx 960
2) vagy cserélem a videókártyát egy gtx 1060 6gb-ra. Így marad ugye a régi processzor.
Szerintetek melyik lenne fontosabb ?
Köszönöm!!
-
Csupingo
veterán
válasz [CS]Blade2 #102268 üzenetére
Esetleg egy új intel cpu drivert tegyél fel. A dell monitor drivert ne telepítsd. Ha két monitor van csatlakoztatva, azt nem látja a win?
-
[CS]Blade2
addikt
válasz Csupingo #102266 üzenetére
HDMI, d-sub és dvi van a lapon, és HDMI és d-sub a monitoron.
D-sub-on megy, HDMI-n nincs jel, csak, ha leszedem az intel drivert, akkor pár percig, meg csökkentettmódban.chipset driver-t is próbáltam.
A Dell monitor driver HDMI-n nem megy fel, mert az mondja, hogy dugjam be a hdmi kábelt, mielőtt telepítem.
Bios-ig jó HDMI-n is, utána még a win 10 kék zászló bejön 2 másodpercet, aztán feketeség, nincs jel.
A lap Asrock H81M (DGS vagy HGS vagy valami ilyesmi rémlik, de ez mind1, a lényeg, hogy mindhárom csatlakozó rajta van)
-
Csupingo
veterán
válasz [CS]Blade2 #102265 üzenetére
Hdmi nincs a lapon? Vagy ha még ott a régi monitor is, akkor mindkettőt kössétek rá, majd a win-ben az újat állítsd be elsődlegesnek.
-
[CS]Blade2
addikt
Intel G1820 int. vga-val, windows 10 x64. Eddig egy DVI-s monitor volt, cseréltük Dell SE2416H-ra, és nincs kép.
A Windows jelig még van, aztán a driver eltünteti. Csökkentett módban menne, meg a microsoft driverrel 1280x1024-ben megy pár percig, aztán felteszi az intel drivert, és elmegy a kép.
Ha másik monitort rákötök, akkor azt mondja, hogy csak 1 van rajta. A Dell driver nem megy fel, mert azt mondja, hogy nincs csatlakoztatva a monitor.Szét.b az ideg, hogy egy monitor csere nem tud zökkenőmentesen menni. Ajándék a cucc, aztán így frankón nem megy.
Tudja valaki a megoldást?
-
MaxxDamage
félisten
válasz prabhu #102263 üzenetére
Köszönöm!
Most már tökéletes!
Essential is teszi a dolgát folyamatában és a gépet se fogja visszaL
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
prabhu
senior tag
válasz MaxxDamage #102259 üzenetére
Malwarebytes Antimalware és a Hitman Pro progik is jók. Ajánlott többel is átnézni egy gépet.
[ Szerkesztve ]
-
necrobin
tag
válasz Csupingo #102261 üzenetére
Nincs Semmilyen lemezmeghajtóm. Annyit csináltam, hogy létrehoztam a HDD-re egy új partíciót, és rátelepítettem a Windows 10-et, majd használtam pár órát, az nem fagyott ki egyszer sem.
Most egyelőre átváltottam vissza az SSD-re, megnézem, most jó lett-e, hogy leszedtem a hozzá járó szoftvert és optimalizáltam, de nem hiszem, hogy jó lesz, de egy próbát megér.
Egyébként igen, azt is próbáltam, hogy csak magában használni HDD nélkül, dettó ez volt. A kettőnek a kábelét is kicseréltem most. -
Csupingo
veterán
válasz necrobin #102260 üzenetére
Nem jellemző, hacsak nem kötöttél rá csomót. Egy másikkal azért kipróbálhatod. Win eseménynapló nem ír semmit? És ha magában csak az ssd-vel használnád egy ideig, akkor is ilyeneket csinálna, vagy esetleg nem tetszik neki valamelyik hdd vagy dvd meghajtó? Akár egy bios resetet is megpróbálhatnál, hátha elállítódott valami. Win telepítés, vagy frissítés már volt?
[ Szerkesztve ]
-
necrobin
tag
-
MaxxDamage
félisten
válasz MaxxDamage #102257 üzenetére
Nos a program lefutott, amit talált "Delete"
Közben míg kereste, megint beindult a gépezet és kiszúrtam vele, mert kihúztam a LAN kábelt és 20-30 secre rá (vagy annyi sem) a GPU Loaded megállt !Most rakom fel a MS Security Essentials progit , épp most Updateli magát.
Eddig jó a gép és remélem jó is lesz, köszi mindenkinek a segítséget, kellemes karit !L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
prabhu
senior tag
-
MaxxDamage
félisten
Fut is a program.
Talált is valamit , de a scan egy darabig elpötyög a rendszeren
Érdekes mód móst nem megy a VGA , ahogy eddig... (durva)L
-
olle
senior tag
válasz MaxxDamage #102254 üzenetére
Az újra telepítés alatt a windowst értette szerintem
Tegnap a steam volt kicsit lehalva.
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
MaxxDamage
félisten
& (#102253) hundai: Hogy mik vannak... az ember esze megáll !
Asszem a net Modem/Router is kikapcsolásra kerül egy pár percig.... kitudja!
Tegnap tapasztaltam olyat, hogy Steam progi nem kapcsolódott, nem volt elérhető egy kis ideig (mintha nem lett volna net...)Akkor vagy ez a program, vagy a kártya driver delete , majd install ?
Mindjárt rá is nézek erre !L
-
hundai
aktív tag
válasz MaxxDamage #102251 üzenetére
Futtasd le a RogueKillert-t sokaknál megtalálta, nálam nem talált semmit, csak az újratelepítés segített
[ Szerkesztve ]
-Wake up Neo!
-
olle
senior tag
válasz MaxxDamage #102251 üzenetére
Mi az a bányászvírus ?
Egy program ami altcoinok bányászására használja a géped erőforrásait. (ETH, ETC, BTC) stb.Mit kell tennem most ?
ADW cleaner vagy társait lefuttatod hátha megtalálja.[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
MaxxDamage
félisten
válasz VoidXs #102249 üzenetére
& hundai: Csak Chrome amit használok és csak PH-t néztem (amikor felment a kihasználtság, ki is kapcsoltam.. a gépet)
Mai nap szedtem szét, clean (levegő) és össze is raktam... azóta ilyen. Nem volt használva a gép másra , tegnap Game is volt futtatva és azon nem volt ilyen kihasználtság... grrr..
Mi az a bányászvírus ?
Mit kell tennem most ?
Ezen a gépen még nincs fent a Microsoft Essential Program (ezt használom másik gépeken és jó, mert nem zabálja a gépet és jól is teszi a dolgát)L
-
hundai
aktív tag
válasz MaxxDamage #102248 üzenetére
Nekem is hasonló volt 1060-al, 80%körüli kihasználás, és valami evett 3,8gb vram-ot, reinstall megoldotta a gondot, tuti bányász
-Wake up Neo!
-
VoidXs
nagyúr
válasz MaxxDamage #102248 üzenetére
Bányászvírus?
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
MaxxDamage
félisten
Kellemes Ünnepeket !
Ezt mi okozhatja? - GTX480 - (szétszedtem és tisztítottam , meg raktam rá kis + pasztát is)
Lehet olyan pasztázás kellene rá, hogy csak 1 fajta és teljesen letakarítani a GPU -ról a régi pasztát mi? )Amúgy 10 percig semmi gond nincs vele, böngészek csak és 42-44c fok , majd a GPU kihasználtság nagy lesz és ezzel együtt megy felfelé a temperature is... aztán a venti 100% pörög
Kérném a megerősítést, hogy okozhatja-e nem megfelelő pasztázás ezt a jelenséget, vagy szoftveres hiba lehet!? (de mi? - eddig jó volt...) Még ha game menne, vagy hasonló... akkor meg is értem én a GPU Core Load 76% -ot ! De egy sima böngészés alatt...!? Ja és csak asztalon vagyok, akkor is csinálja kb. 10 perc eltelte után
L
-
rokendrol
senior tag
Lenovo 2010 van hogyan lehet befogni rajta a wifit ,hogy ingyen lehessen nettezni upc van ?
-
kispx
addikt
-
sutyesz96
őstag
sziasztok!
Nem találtam neki külön topikot.
Milyen routert érdemes most venni 10k alatt? Sima telekomos gagyeszt váltana le, úgyhogy a lényeg annyi hogy megbízható, stabil, és lehetőleg wifi-kapcsolós legyen.
[ Szerkesztve ]
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
necrobin
tag
Sziasztok!
Pár napja írtam, hogy van egy HDD-m és egy SSD-m (leírásomban a típus).
Az SSD-n van az OP-rendszer természetesen, és van vele egy olyan probléma mostanában, hogy 10-20 másodpercekre lefagy minden, ami arra van telepítve. De csak így elkezdte mostanában ezt. Nincs egy éves, vigyáztam rá, csak az OP-rendszert telepítettem rá mindig, meg a fontosabb programokat, nem használtam agyon, de egyszer csak elkezdte ezt, hogy lefagy, de kizárólag csak az SSD-re telepített szoftverek, a HDD-n lévő játék, ami pl. közben fut, annak semmi baja.Javasoltátok, hogy szedjem szét a gépet, nézzem meg, hogy nem-e lazult ki a kábel. Nem tudott kilazulni, mivel van rajta egy kis rögzítő, de azért újra kihúztam és bedugtam, sőt, másik alaplapi sata csatolóba is, de ugyanez volt a probléma.
Fogtam, leformáztam a francba, és újratettem a Windows-t, de most is ugyanúgy kifagy random időközönként. Van, hogy a bekapcsolás utáni 2. órában kezdi, van hogy egyből. Iszonyatosan felcsesz!
Mondtátok, hogy telepítsek újabb driver-t, de 2015-ös a legújabb, az van rajta, eddig is az volt, hülyeség.Egyébként van, hogy ÚGY kifagy, hogy újra se lehet indítani. Mármint igen, de az újraindulás után nem találja az alaplap az SSD-t, BIOS-ban sem. De ha szétszedem, kihúzom, visszarakom, akkor megint jó.
Egy éves sincs az SSD, garancia van rá. Van arra esély, hogy maga az SSD szállt el, és akkor csere, ugye?
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
válasz Pöttön #102242 üzenetére
Persze, hogy vissza kuldheted. Irsz nekik egy e-mailt szamla szammal, leirod hogy sajnos nem felel meg neked es szeretned ha visszavennek es ehhez kerj egy cimet, illetve kerdezz ra hogy hogyan tudjak reszedre visszafizetni az arat.
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Az aqua-tól rendeltem egy ilyen hdmi kvm splittert.
Sajnos hosszas próbálkozás után rá kellet jönnöm, hogy nem támogatja se a billentyűzetem, se az egeremet.A kérdésem az lenne, hogy vissza tudom a boltnak küldeni valahogy ezt a szart?
És hogy vissza kapjam a pénzem, mert ez így nekem sajnos teljes mértékben kidobott pénz..
A splitter tegnap jött meg.A válaszokat, segítséget előre is köszönöm mindenkinek!
És boldog karácsonyt!A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
föccer
nagyúr
válasz Kommy #102240 üzenetére
Hívd fel az MS ügyfélszolgálatot és manuálisan aktiválják neked. +36 1 267 4636 [link]
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy van egy régi gépem eredeti Windows-al, de sajnos a lemezét már nem olvassa be a CD meghajtó ezért letöltöttem egyet (msdn-s verzió), de nem fogadja el az eredeti kulcsot, ilyenkor mit tudok csinálni? Természetesen felment kulcs nélkül csak így nincs aktiválva. -
MaxxDamage
félisten
válasz bobalazs #102238 üzenetére
Köszi!
Hasznos videó és olvasmány!L
-
bobalazs
nagyúr
válasz MaxxDamage #102235 üzenetére
-
Stylerr
addikt
Sziasztok!
A gép játék (Rust, GTA 5) betöltésekor újraindul, de nem kékhalál, csak simán, mint mikor resetelem manuálisan , újraindulás után eltűntek az Utorrentből a letöltött és seedelt torrent fájljaim, Battle.net kliens újra elkezdte magát installálni.. Ez milyen alkatrész hiba lehet?
Hőmérsékletek teljesen rendben vannak, túlmelegedés kizárva.[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Valakinek van infója arról, hogy milyen venti megy a "Twin Frozr II" MSI N480GTX kártyára ? (hány mm -es és vajon melyik GTX-el megegyező Twin Frozr II -es az ezzel megegyező - vagy Twin Frozr II az mind kompatibilis más TW II -vel? )
1 db venti kellene (vagy 2 db) és 460 és 580 meg 560 , 570 (meg Ati/AMD karikra) , ezek vannak felsorolva. Van ami homályos átlátszó, de van ami fekete. (580 -ra 75mm -es való, ezt tudom)
L
-
hundai
aktív tag
Sziasztok! Játékoknál támogatottságilag mennyire rosszabb egy ps4 kontroller mint egy xbox? Gondolok itt Assassins creed, witcher, the crew , gta5, dying light stb?
-Wake up Neo!
-
quailstorm
nagyúr
Vagy olyan őskövület Win7 telepítőt használt, ami még a svchost hibajavítás előtti. Egyébként ott nem segít a tiltás sem.
Bár 1 mag foglalása mellett a 30 másodperces fagyás túlzás. Asztali gép, tehát nem az 5400-as noti HDD nem bírja. Nem tudom.
-
Csupingo
veterán
válasz Kiss70 #102228 üzenetére
Az svchost eszi a gépet, úgy néz ki. Ha nem akarsz mindig frissíteni, akkor kikapcsolhatod. Ez szokott segíteni.
-
Csupingo
veterán
válasz Thunderzolee #102226 üzenetére
Jó tudni.
-
veterán
-
Vakegérke
félisten
válasz Kiss70 #102223 üzenetére
Ha vészes a lassulás, akkor nem hinném.
Amondó lennék, hogy futtasd ezt, meg ezt, meg ezt. Talán valami nem kívánatos progi garázdálkodik a gépeden.[ Szerkesztve ]
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Csupingo
veterán
válasz Thunderzolee #102221 üzenetére
Ha kiveszed az m.2-es SSD-t előkerülnek? Ha igen, talán egy alaplapi bios frissítés segítene.
-
veterán
Üdv!
Beteszem ide is, az a topic nam nagyon pörög, és nem találtam UEFI-s topicot. Vagy nem tudom, talán a merevlemezeknél kérdezzem meg?
https://itcafe.hu/tema/azonnali_alaplapos_kerdesek_oraja_2/hsz_53478-53478.html
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Kiss70
tag
Sziasztok Mesterek!
Nagyon nagy bajban vagyok.
Szépen lassan belassult a számítógépem.
Amit eddig elvégeztem.
win10->win7-re álltam át.
Vírusirtó lefuttatva. Nincs.
A gép időnként lefagy 5-10 mp re aztán megy mintha misem történt volna.
Driverek frissek ram 4 gb.
Amit nem tudtam teljesen lefuttatni a töredezettség mentesítés. Erre tudnátok ajánlani valamit?
A gép kb 2 hete kezdte azt hittem a régi op rendszer miatt van. g
Online játéknál szaggat olyan mintha fps lagg lenne de eddig nem volt ilyen.
Kérlek adjatok tanácsokat mit próbáljak meg.
Köszönöm. -
mezis
félisten
válasz DonThomasino #102212 üzenetére
Én ezzel a programmal használok régi szkennert, adatbázis kezelő programrendszert. (Kell nek kb 1 GByte a rendszer lemezen.)
[ Szerkesztve ]
mezis
-
DrojDtroll
veterán
válasz DonThomasino #102212 üzenetére
emulátorokra keress rá
-
DonThomasino
veterán
Hogy tudok egy régi DOS os 32 bit es programot futtatni
64bites win 7 vagy 10 alatt ?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
Vismajor01
addikt
Szeretnék faxot küldeni az egyesült államokba.
Hogy tudnám ezt legegyszerűbben megtenni?Az nem jó, ha emailben kapják meg.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
junior11
veterán
Sziasztok, van egy kb. 3,5 éves Lenovo IdeaPad Z500-as laptopom, mely akksija kb. 60%-ra van feltöltve a Lenovo energy management progi ajánlása szerint. Viszont néha észreveszem, hogy a laptopon a töltést ábrázoló világító led villogni szokott, mint mikor tölti az akksit, de a Windows szerint az akksi nem tölt, a %-os érték nem változik, ugyanúgy 55-60% körül van. Ez jelenthet vmi gondot esetleg az akksival/töltővel vagy mit gondoltok? Köszi.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
prabhu
senior tag
válasz DrojDtroll #102206 üzenetére
Igen, az is előfordul. Ez csak egy kis szimpla progi, aminek pl. az exotics füle évek óta béta állapotban van
Nálam most éppen -128 fokot mutat alaplapi(?) hőmérsékletnek[ Szerkesztve ]
-
prabhu
senior tag
válasz Sanyabá #102155 üzenetére
Jó a Sentinel is. WD saját progija: [Data LifeGuard Diagnostics].
-
Sanyabá
senior tag
válasz Mezga82 #102171 üzenetére
Még nem vettem meg ( WD Blue WD10JPVX , 1TB. ) de le akarom teszteltetni és aztán megvenni.
Olyan tesztet csinál meg , amilyet én akarok , és azonnal át is küldi az eredményeket.Tehát ezért kérdeztem hogy mit, hol, és hogyan tesztelje a HDD-t?
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Borisz76
veterán
Sziasztok.
Az EA Origin most akciózik.
A Battlefield 1 játék Ultimate verziója eredetileg 130 euró.
Most akciósan 98 euró.Szeretném megvenni de ezen felül van még egy kupon kódom is ami elviekben 15%-s kedvezményt ad.
Össze lehet e vonni a 2 kedvezményt , illetve , hogy hová is kell a kódot írni.
Van ugyan játékom az Origintől de azokat a VGA vásárlásom mellé kaptam.
Viszont nem tudom , hogy ezt a kuponos kódot hová kellene beírnom ?!
Tudom van EA Origin topik de ez jobban pörög
Köszönöm előre is a válaszokat !
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bundle topik
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- További aktív témák...
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest